Bundan 3 sene önce bir zina işlemiştim tövbe etmiştim. 5 ay önce yeniden işledim çok utanıyorum artık Allah'tan... Ne yapabilirim lütfen yardım edin bana çaresiz kaldım
Cevabın nedir?
+1 yılİki insan çeşidi vardır. Zaman geçtikte hatalarıyla yüzleşen! Zaman geçtikçe yüzsüzleşen! NFK ( Tövbe bir daha o yanlışı yapmayacağına dair bir sözdür Rabbine ve kendine.. yanlıs yaparız insanız yeter ki farkına varıp vazgecelim.. Zina olur hırsızlık olur hatta katil dahi olursun.. Lakin senin Rahmeti ve merhameti büyük Rabbin var.. 2 seyin affı yok.. 1. si Kul hakkı. 2. si Yalan.. Allah ın rahmet üzerine olsun kardesim.. Allah hepimizi affetsin. :(
12 Yorumla- +1 yıl
sağolun.
En İyi Cevaplar
+1 yılbirgün adamın biri koşarak perişan bir şekilde peygamberimize gelir der ki ben çok büyük bir günah işledim ne yapıcam der peygamberimizde derki bumuydu bende ikindiyi kılmadın zannettim der yani tövbe sansı olan bir şey bu
10 Yorumla
+1 yılAllah töbe edenleri her zaman affeder...
Her hata yaptığınızda töbe ediniz. Bu sırf zina ile ilgili değil.
İnsanlar hata yapıp tövbe ettikten sonra tekrar tekrar aynı hatayı yapabilirler...
Allah affedendir...
Bende sanki çok dininde namazında niyazında biriyimde neyse ama bu gerçek kardeşim.21 Yorumla- +1 yıl
Yov yov. Eig için teşekkür ederdim...
allahın affetmedıgı tek sey kul hakkı.. onuda kısıler çözemezse araya gırıyor.. samımı bır yakarış ıcten bır tövbe ve belkıde pısmanlıktan dokulmus bır damla gözyaşı.. allahıon rahmetı gazabından daha buyuk.. sen tovbe etmekten hıc vazgeçme emi...
617 Yorumla
Sorançok teşekkür ederim hakkınızı helal edin pişmanlıktan yüreğim yanıyor namaza oturacakken utanıyorum ama en kısa zamanda tekrar namazıma dönücem şeytan daha çok sıkıştırıyor namazdan uzaklaşınca
- +1 yıl
estagfurullah vardır her ıste bır hayır.. allah affetsın psımanlıgınızı ben goruyorken onun gormemesını düşünmek bıle saçmalık olur.. sız bıldıgınız doğrudan sasmayın.. ınsanız bız hata yapacağız o ıse buyuklugunu gösterecek ve affedecek sen yeterkı ondan vazgeçme.. ALLAH var.. ne gam!
- +1 yıl
Allahu teala kendisine koşulan şirki bile içten bir tövbe ve ona dönüş ile affederken, şu kul hakkı zırvatasını çıkaran dangalak kim acaba çok merak ediyorum
- +1 yıl
yüzde yüz katılıyorum kardeşim. Kul hakkı çok önemli ama ne yazıkki ben bile yiyorum kul hakkını. En azından kullandığım programlar işletim sistemleri vs...
Allah sonumuzu hayır etsin nolcak bakalım :) - +1 yıl
ben kul hakkının büyük günah olduğunu inkar etmiyorum haşa ! ama bu söylemler Allahın sonsuz merhametine gölge düşürüyor sizler daha Rabbinizi bile tanımıyorsunuz, nice insanlar var Allaha yıllarca şirk koşan yıllarca yetim hakkı yiyen ama sonra tövbe edip imana gelen, ve o insanlar günah işlememiş gibi temiz insanlar oldular, bana bunu açıklayın ozaman, 2 ayet okumakla kuran anlaşılmaz azcık imihal okuyun ayetlerin tefsirine bakın. ben yine iddia ediyorum içten bir tövbe ve iman ile Allahu tealanın affetmeyeceği hiç bir GÜNAH yoktur !
- +1 yıl
Allah'ın affetmeyeceği bir günah yoktur, yeter ki samimi bir tövbe ile tövbe edelim. İnsan hayatta iken işlemiş olduğu her türlü küfür ve günaha geri dönmemek kaydı ile tövbe ederse, Allah bunları tamamen affeder.
"Ey mü'minler! Hep birden, bütün günahlarınızdan ALLAH'a tövbe ediniz ki, felaha, kurtuluşa eresiniz."(Nûr, 24/31) - +1 yıl
“Şüphesiz Allah, kendisine şirk koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan günahları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a şirk koşan kimse, büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur.” (Nisa, 48)
ayet tefsiri dediğim olay işte burada ortaya çıkıyor, şirk koşanı Allah bağışlamaz ama ölmeden önce tövbe ederse bu istisna @ryblknn @Anarchie - +1 yıl
ve @greeneyes
- +1 yıl
@mehmetdemirr
mehmetdemirr
9 Xper Yaş: 24
7dak
Şikayet
Allah'ın affetmeyeceği bir günah yoktur, yeter ki samimi bir tövbe ile tövbe edelim. İnsan hayatta iken işlemiş olduğu her türlü küfür ve günaha geri dönmemek kaydı ile tövbe ederse, Allah bunları tamamen affeder.
"Ey mü'minler! Hep birden, bütün günahlarınızdan ALLAH'a tövbe ediniz ki, felaha, kurtuluşa eresiniz."(Nûr, 24/31)
ben demedım sen dedın.. madem okuyor ve anlayabılıyorsun bır kez daha dusun bakalım... - +1 yıl
yahu yaşınızı başınızı almış adamlarsınız yapmayın, şu anada kadar islama dönen önceden kafir olan bir sürü insan var, gerçektende son yorumum bu, ben artık tartışmak istemiyorum gerçekten kanıtlarla geldiğim halde yine beni yanlış çıkarmaya çalışıyorsunuz hadi eyvallah
- +1 yıl
mehmetdemirr yasla basla ne alakası var bunun yahu oyle olsa tartsımazdık.. sen saçma sapan bır sekılde ayetlerı hadıslerı bırakıp kul hakkını bıle affeder dıger kulda ne olakı gırısyle başlattın bu ısı.. boynuzsuz koçun boynuzlu kocdan hakkını alacağı bır hesaplaşma gunu olacak.. kulda dıgerınden hakkını alacak allah sana vermıyom sana cok verıyorum demeyecekya..
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
46Cevap
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. allah zina yapmayın demiyor zinaya yaklaşmayın diyor
tavsiyem bir erkekle hiç bir zaman yalnız kalma
tövbe et allah her günahı affeder bağışlar
hiç bir erkekle evlenmeden öpme sarılma cinsel konuşmaya bile izin verme
hayırlısıyla seni olduğun gibi kabul eden seni seven biri çıkınca evlenirsiniz20 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Gerçekten yürekten pişmansan affeder diye düşünüyorum..
Bu arada seninle daha önce konuşmuş muyduk?
Bir hata yaptıktan sonra namaza başlayan bir kız vardı, o sen misin?12 Yorumla
Soran+1 yılhayır konuşmamıştık çok teşekkürler..
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılİşle, tövbe et. Din nasılsa don lastiği gibi esnek. :):
21 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
Yaptığınız büyük günahlar arasında sayılıyor. Büyük günahlar büyükluğü gibi zor affolur ama sen her namazdan sonra tövbe et, Allahın tövbeni kabul edeceğini umuyorum. Unutma ki, Allah çok bağıslayan ve merhamet edendir...😊
20 Yorumla
+1 yıltövbe kapısı her zaman açık, içten bir tövbe ile Allah seni affedecektir gerekiyorsa göz yaşlarını tutma ağla tüm içini dök ona aczini itiraf et hata işlediğini bir daha yapmıyacağını söyle. inşallah bir daha yapmazsın.
10 Yorumla
+1 yılkendine uygun birini bul evlen tövbe et bir daha yapma... evleneceğin kişi sana uygun olsun ama seni anlasın ki bir daha o durumları yaşamana engel olabilsin..
10 YorumlaALLAHIN rahmetı senın gunahlarından daha buyuk tövbe etmekten vazgecme rabbim affetsın ınsallah kardesım
10 Yorumla
+1 yılGunahlarda israr edilmez ama tovbelerde israr et birdaha yapma
20 Yorumlailki tövbe sayılmaz zaten, tövbenin kabul olması için bir daha yapmama şartı var. Diğer konu evet tövben kabul edilir.
20 YorumlaAllahtan utanıyorsan ne mutlu sana. Bin defa bozsan binbir defa et. Samimi ol yeter. Nefis bu hatalar elbet olur ama samimi bir şekilde direnmek önemli tabi :/
10 Yorumla
+1 yıleder eder bir tek kul hakkı ile gelmeyin demiş o merhametlilerin en merhametlisidir
not:yapmadan önce düşünecektin onu ALLAH bilir valla20 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. bin kere tevbeni bozsanda gidecek başka kapı olmadığına göre yine allaha sığınacaksın allagın rahmetinden ümit kesilmez
10 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. tövbe ne demek.. bir daha yapmamak demek.. iyi düşün taşın
13 Yorumla
Soran+1 yılhormonlarıma engel olamıyorum evlenmeme ailem izin vermiyor ben de onlara diyemiyorum çekiniyorum
Soran+1 yılgerçekten çok haklısın çok teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAf dileyeceksin tövbe et sürekli Allahtan ümit kesilmez
10 Yorumla
+1 yılSen 1 Hatayı 2 Kere İşlemişsin Nefsine Yenik Düşmüşsün AMA ALLAHIN MERHAMETİ BÜYÜK MERAK ETME
10 Yorumlatövbe et ve bir daha işleme herşey insanlar için hatalarından ders alman önemli
10 YorumlaNe olursan ol yine gel bin defa tövbeni bozmuş olsanda yine gel demiş mevlana... allah affedicidir bir daha yapma bence
10 Yorumla
+1 yılOrospunun tovbesi penis gorene kadarmis 😉 bisey olmaz yine olur yine tovbe edersin
02 Yorumla
Soranönyargı ne kadar da kötü :(
- +1 yıl
Ya bisey olmZ ben atasozu yazdim ama inan bana yasak iliskiler aliskanlik yapiyor tecrubeyke sabit
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılOnu kimse bilemez. Allah islah etsin akil fikir versin.
10 Yorumla
+1 yılallah bağışlayıcıdr.. yeterki iyi niyetinden vazgeçme..
10 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Yüzbinkere töbe eder gene şarap içeriz demiş cem karaca böyle olmamalı tabi:/
17 Yorumla- +1 yıl
Cem Karaca'yı neden alet ediyorsun be adam ahaha 😂😂
- +1 yıl
Ahaha tövbe yarabbi 😂😂
Dervisler tekkesine gidip tum dervisleri tatmin etmelisin ewladim
10 Yorumla
+1 yılTevbenin kabul edilmesinin şartı o günaha tekrar dönmemektir.
10 Yorumlatövbe et
en kısa zaman da da evlenmeye birisini bul10 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılTovbe et yap tivbe et yap oh neguzel seyine sahip cikamayisun gelip yakariyosun zevk alirkende dusundunmu bunu
00 Yorumla bizim yatacak yerimiz yok
21 Yorumla
Soran+1 yılümitsiz olmayalım bence
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsamimi bir tövbe ve bir daha o günahı işleme ve Allah'ın merhametinden umutkesme
10 YorumlaTövbe et ama bundan 5 ay sonra yine yapınca bize sorma :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılo... tövbesi... görene kadarmıs diye başlayan bir söz var o hesap :D
00 Yorumla
+1 yılEğer tövbeni bu zamana kadar bozmadıysa ve gerçekten samimiysen ve asla bir daha zinaya yanaşmazsan tövben kabul olur bence :)
00 Yorumla
+1 yıl3 sene diyor 5 ay diyor ve bügüb tevbeden bahsediyor. güzel espri :))
01 Yorumla
Soran+1 yılespri?
Diğer konusunda 12,6b cevap paylaştı. tövbeler kabul olur önemli olan sonrası
10 Yorumlabir daha tövbe et 5 ay sonra bir daha tövbe edersin
00 Yorumla
+1 yılboşver akışına bırak.. belki de araya kaynamışsındır günah yazılmamışdır bide böle düşün..
00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan çaresiz kalmaz, duasız kalır..!
10 Yorumla Biliyor olmalısın ki zinanın karşılığı recm
04 Yorumla
Soran+1 yılÜlkemizde böyle bir kurum yok. Ayrıca recm kuranda geçmiyor benim bildiğim... 4 şahit gerekiyor falan bunun yerine tövbe edip bol bol sevap işlemek daha güzel değil mi sence de
- +1 yıl
Allah ın işine sen niye karışıyosunki. recm miş. hergün bisürü b*k yiyin yiyin sonra millete zina recm dir diyin. Ona bakarsan kadının gözlerine bakmak bile zina, elini tutmak bile zina, gözden başka bir yerin görünmesi bile zina. Çok saçma yorumlar atıyosunuz
+1 yılEvet edebilir lakin tekrarı olmaması kaydıyla
10 Yorumlayine tövbe edersin :)
00 YorumlaDiğer konusunda 24,2b cevap paylaştı. senın tövben tutmuyor ki !!!
02 Yorumla
Soran+1 yılinsanların yardım çığlığına bu şekilde cevap vermeniz ne kadar hoş
Bir daha yapacaksan hiç tövbe etme.
10 YorumlaALLAH affedicidir.
10 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. alıştın artık keyfine bakacan
20 Yorumlaaf dile affeder herhalde
00 Yorumla
+1 yılBidaha yapma
10 YorumlaDiğer konusunda 9b cevap paylaştı. koyver gitsin artık yapcak birşey yok devam
00 Yorumlasenden olmaz ama allah affetsin
00 YorumlaTövbe için acele etme
Daha yaparsın00 YorumlaEvlen
10 YorumlaEvlimisin
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır
Diğer konusunda 305 cevap paylaştı. eder
00 Yorumlaalışkanlık bu şte
00 Yorumla
+1 yıldikiş tutmaz daha
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılAdam bug bulmuş
00 Yorumla bkiremisin?
00 Yorumla
+1 yılHaha güldürdün.
00 YorumlaYaz bana konuşalım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesetturlumusun
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlimisin
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır