Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat ülkeyi alır 50 yıl geriye götürür yıl olmuş 2015 hala ilkel adetlerle mi devam edeceksiniz, millet marsta tuzlu su buluyor biz şeriat gelsin mi diyoruz sonra yok biz mükemmeliz yenilmeyiz bize birşey olmaz ah bişey olmaz şeriatçiler gidin arabistanda istediğiniz şekilde yaşarsınız. Egoist penguen güzel paylaşım bu arada resim çok güzel özetliyor
77 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle tesekkurler
- +1 yıl
Lan gerizeka. Kimse Arabistana falan gitmeyecek! Şeriat hiç birşeye engel değil.
Cevap sahibi+1 yıl@İsimsizDeşici Kes lan sesini itin eniği biçerim seni
- +1 yıl
Maide 44. Ayet: Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat´ı indirdik. Kendilerini (Allah´a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah´ın Kitab´ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah´ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.
Bazı müfessirler bu âyetleri şöyle yorumlamışlardır: “Eğer bir kişi ilâhî hükmü yanlış, kendisinin veya başkasının hükmünü doğru kabul ederek, buna göre hüküm verirse bu kişi kâfir, zalim ve fâsıktır. Eğer bir kişi ilâhî hükmün doğruluğunu kabul eder ve buna aykırı bir hüküm verirse İslâm’ın dışına çıkmış olmazsa da imanına zulüm ve fıskı karıştırmış olur. Eğer bir kişi hayatın her alanında Allah’ın hükmünü inkâr ve reddederse her bakımdan kâfir, zalim ve fâsık sayılacaktır. İlâhî hükmü bazı noktalarda kabul eder, bazılarında reddederse iman ve İslâm’ını küfür, zulüm ve fıskla karıştırmış olur” (Elmalılı, III, 1696; Mevdûdî, I, 429). 44 ve 45. âyetler yahudiler, 47. âyet ise hıristiyanlar hakkında inmiş olmakla birlikte bu hükümler bütün insanlar için geçerli genel kurallar niteliğindedir.
Yanı saadete geleyim ya Müslümanım deyin ya laik bir kafirim diyin, müslüman şeriyati ister istemeyen müslüman değildir. İkinci delil Nisa 60. Ayet: Sana indirilene ve senden önce indirilenlere inandıklarını ileri sürenleri görmedin mi? Tâğut´a inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, Tâğut´un önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Halbuki şeytan onları büsbütün saptırmak istiyor. Buda nisa 60
- +1 yıl
Sen ap açık Allah adaletsiz diyorsunuz Allah bunun hesabını verir sizi tağut zehirlenmiş Allah size ya hidayet versin ya helak etsin çünkü size merhamet ettikçe aziyorsunuz azdiriyorsunuz tevhidi tağutu bilen hocalari dinleyin ve okuyun adam olun
- +1 yıl
Allah'ın yarattığı dünyada Allah'ın yasaları mı insanı geriye götürür? Çoğu hoca, şeriata bu tarz şeyler söylemenin dinden çıkardığını söylüyor
En İyi Cevaplar
+1 yılcumhuriyet, demokrasi ve eşitlik bu zihniyettekilere bir iki beden büyük geliyor ne yazık ki. kula kulluk etmeye meraklı insanlar
87 YorumlaAynen ulkemizi bu beyinsizler geriye suruyor hep
- +1 yıl
gavur dedikleriniz marsta yaşam bulmak üzereler, oysa bir ne yazık ki birbirimizin kafasını kesmekle, elimizde ki değerleri yerden yere vurmakla, dünyayı birbirimize zindan etmekle meşgulüz. alın size mükemmel şeriatın getirileri.
- +1 yıl
Atatürk tağutur Allah'ın hükmünü kaldıran hükümsüz sayan güncellenir sanan kafirdir
- +1 yıl
Şeriyati istemeyen kafirdir yoksan Kur'an'ın bir kısmını inanip örübü kismi red mi ediyorsun
- +1 yıl
Allah'ın yarattığı dünyada Allah'ın yasalarının geçersiz olmasını mı istiyorsun yani? Ayrıca şeriat, Allah'a kulluk etmektir.
Var ben ama uydurma degil gerçek seriat... dini kendisi için kullananlarin oluşturdugu degil hakiki şeriat
1315 Yorumla- +1 yıl
Hakiki seriat diye bisemi var
- +1 yıl
Evet var üzülerek belirtiyorum islam dininii arap ülkeleri kendi çıkarı için kullaniyor malesef özellikle zengin kesim gerçek seriat yukaridaki gibi degil birinci örtünme o sekilde kara carsaf degil ikinci eşinin iznini almadan eve eş getiremezsin ve ayrica her eşe adaletli davranacaksin üçüncü eş evi temizlemek çocuk bakma zorunluluğu yoktur.. seriatta zina haramdr ayrica biri hirsizlik mi yapti cezasi ağırdır miras konusuna gelecek olursak kadin evlendiginde eşinin de mirasi olacağı için 2 de 1 dir... ayrica peygamberler evde eşlerine yardim ederler... bana petrol kirallarinin zevkeleri ile süslenmiş şeriatı sunma
- +1 yıl
bana 1 tane düzgün uygulanan yer söyle? şeriat kurallarına uydurup kendi oğlunu boğduran padişahımız var sağolsun gelipte osmanlı safsatasını başlatma. yorumlanmaya oldukça müsait olan şeriatla ülke yönetilmez. her mahallede aynı olaya farklı kararlar verilirse bu insanlar nasıl hakkını arayacak? az mantıklı düşünp öyle cevap ver yok ateistsin yok yahudisin bilmem ne diipte kendini komik duruma düşürme
- +1 yıl
Merak etme ateiste olabilirsin yahudide öyle saçma şeyler söylemem ben ateist adamla tartışma yaparken bile dile getiriyorum yok adam gibi islami uygulayan ülke yok :( gerçek gerçektir bu yüzden tartışırken dinimi savunamiyorum zoruma gidiyor o yüzden o ülkeleri örnek vererek savunmam... müslümanlık düşündüğün ya da gördüğün gibi değil sadece insanlar kendi mantiklari ile sorgulasin o ülkeleri örnek alarak degil
- +1 yıl
zaten kendi mantığımı sorguladığımda örtünün bile nasıl olması gerektiği tartışılırken buralardan yola çıkarak ülke yönetmenin imkansız olduğu. A şehrindeki imam mı karar verir kim karar verirse artık kadın kara çarşaf giymeli diip giymenlere ceza verir, B şehrindeki ise çarşaf zorunlu değildir diye fetva verirse nolcak?
- +1 yıl
Ben yanlışa yanlış derim ki ben Allah a inaniyorum ama dini çok pis kullaniyorlar insanlara yanlış olani öğretiyorlar... Allahi zulüm eden kuralci korkunç bir varlik olarak tanitiyorlar öyle degil işte... zaten sinir oluyorum o ülkelere adamlar bahçede aslan besliyor o kadar aç insan var ki islam dininde yardim cok onemli umurlarinda degil gerçek bu ama olmasi gereken bu degil
- +1 yıl
Şeriat tamamen uydurma Osmanlida Kadin Erkek eşitliği yoktu Atatürk sayesinde kadinlar değer kazandi
1517 Yorumla- +1 yıl
Kiz cocuklarinin diri diri gomuldugune dair bir belge gostersene
- +1 yıl
Allah`ın kanununa uydurma diyemezsiniz. Allah`a inan ya da inanma saygısızlık yapmaya hakkın yok.
Hem insanların kanunları uygulandı da noldu yıllarca? Adalet yerini mi buldu?
İlla eşitlik arıyorsanız fıkıh kitaplarından bakıp öğrenebilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerle konuşmakla olmuyor. - +1 yıl
bravo İtsMeLove
- +1 yıl
Sıkmayın canınızı vakti saati geldimi hep ögrenecksiniz uydurma mı değilmi diye biraz sabır :) . Ayrıca kız çocukları diri diri gömülüyordu hani belge diyenler görmek isteyene belge çok işinize geleni araştırıp görüyorsunuz onlarıda görürsünüz.
Biride demiş ki kız çocukları gömülüyordu da nesiller nasıl devam etmiş bilgisiz lik cehalet fena bir şey işte ne yaparsın , kız çocukları her zaman gömülmüyordu sadece cahiliye döneminde belli bir süre böyle bir uygulama yapan kabileler vardı her kabile ve her dönem olan bir şey değildi bu durum biraz araştırın okuyun işinize geldimi ahkâm kesmeyi bilirsiniz. - +1 yıl
Dedim ya bulmak isteyen bulur bu tarz belgeleri atta görelim falan ifadeler sadece konular üzerinden demogoji yapmaya yarar , işine gelen istediği kadar yapabilir daha öncede söyledim vakti gelince herkes her şeyi görecek sorun yok :)
Allah (cc) bir ayette mahşerde onlar bizi tekrar dünyaya yolla ömrümüzü sana kulluk yapmakla geçirelim diyecekler ve yalvaracaklar buyuruyor. - +1 yıl
@hoodruno haftasonu :D
- +1 yıl
ÖYLE OLDUĞU İÇİN ŞALLI BACIYI BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİP ASTILAR. İŞTE KADINA VERDİĞİNİZ DEĞER İNKAR EDİN ŞİMDİ
- +1 yıl
Sen tevhidi bil tağutu bil sonra gel ey müşrik
- +1 yıl
Kes istersen? Allah'ın yarattığ dünyada Allah'ın yasalarının geçerli olmasından daha doğru ne olabilir?
- 8 ay
Geneli görmüyordu bazıları bunu yanlış bulup yaşamasına izin veriyordu ama onlar toplumda ayiplaniyordu hatta 9 yaşına girer girmez evlenmek zorundalardı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılNisa 60. Ayet: Sana indirilene ve senden önce indirilenlere inandıklarını ileri sürenleri görmedin mi? Tâğut´a inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, Tâğut´un önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Halbuki şeytan onları büsbütün saptırmak istiyor.
Maide 44. Ayet: Kim Allah´ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.
Bazı müfessirler bu âyetleri şöyle yorumlamışlardır: “Eğer bir kişi ilâhî hükmü yanlış, kendisinin veya başkasının hükmünü doğru kabul ederek, buna göre hüküm verirse bu kişi kâfir, zalim ve fâsıktır. Eğer bir kişi ilâhî hükmün doğruluğunu kabul eder ve buna aykırı bir hüküm verirse İslâm’ın dışına çıkmış olmazsa da imanına zulüm ve fıskı karıştırmış olur. Eğer bir kişi hayatın her alanında Allah’ın hükmünü inkâr ve reddederse her bakımdan kâfir, zalim ve fâsık sayılacaktır. İlâhî hükmü bazı noktalarda kabul eder, bazılarında reddederse iman ve İslâm’ını küfür, zulüm ve fıskla karıştırmış olur” (Elmalılı, III, 1696; Mevdûdî, I, 429). 44 ve 45. âyetler yahudiler, 47. âyet ise hıristiyanlar hakkında inmiş olmakla birlikte bu hükümler bütün insanlar için geçerli genel kurallar niteliğindedir.
Kim Müslümanım diyip şeriyati red ederse laikliği yani tağutu hak bulmuşsa kafirdir.31 Yorumla- +1 yıl
Maide 44 ün tercümesinde bir sorun var sanırsam. Çünkü Allah'ın hükümlerine amel etmeyenler ifadesi çok geniş bir alanı kapsar. Bu durumda en ufak bir günaha giren kişi dinden çıkmış olur ki bu düşünce alimler vs tarafından yanlış olarak nitelendirilmiştir. Bunun yerine bir alim gibi biri ( hatırlamıyorum) Allah'ın hükümlerini tasdik etmeyenler olduğunu ifade etmiştir.
( Laiklikten bağımsız yazdım)
1. İki kadının şahitliği geçerlidir.
2. Erkek, karısının rızası olmadan diğer kadın kadınlarla nikah yapamaz.
3. Ben erkek kardeşimin aldığının yarısını alıyorsam, kocam tam miras alacak, burdan eşitleniyor durum.
4. Çocuklar 6 değil en erken 16 yaşında evlendirilir; ki şu zamanda 16 yaşında evlenmeden çok şey yaşayan ve pişman olacak çok çocuk var!
5. Ve bu, boşanmak islama uyan anlayışlı bir çift için bu kadar basit bir şey değil. Ki eğer öyle bir şey denilirse, olursa tüm şeriatçi kadınlar bunu 'tek gecelik heves' olmaya tercih ederler.
İŞTE BU YÜZDEN ŞERİATÇİYİM! ŞERİATÇİYİZ!95 Yorumla- +1 yıl
O yuzden yahudiler basta :D
- +1 yıl
Helal! 😄
Diğer konusunda 932 cevap paylaştı. ulan erkekleri anladım hadi kadınları ezip hükmetmek istiyolar. evde otursunlar bir boka ses çıkaramasınlar istiyolar. türk kadınları ne diye buna meraklı mk onu anlamıyorum. bugün şeriat gelse erkeklere bir b*k olacağı yok ki olan kadınlara olacak. sorayayı taşlamak filmini izleyen varsa ne demek istediğimi çok iyi anlar. şeriat tamda o filmdeki gibidir.
52 Yorumla- +1 yıl
Turk kadinlari her yarraga merakli
Gizli Üye(30-35)+1 yılben laikliği seviyorum. elimden haklarımın alınmasından korkuyorum. akpye oy veren kadınlarıda insan olarak görmüyorum
928 Yorumla- +1 yıl
Bizde siz çıplakları hayvanlara benzetiyoruz Hayat işte..
Cevap sahibi+1 yıl@qassfddaasasd ben çıplak değilim kapalı giyinirim bilmeden konuşma. al işte akpliler ne kadarda önyargılı
- +1 yıl
Bizde siz kara carsaflilari maymuna benzetiyoruz
- +1 yıl
Tabi canim sen akplilere insan yerine koyma ben hayvan diyince Ay no kodor ön yorgolo 😄
Cevap sahibi+1 yılsoran sen müslüman değil misin dinin ne
- +1 yıl
Muslumanim
- +1 yıl
@assfddaasasasd çıplaklar dediğin kapanmayan kişiler mi? Eğer öyleyse biz hergün ne kapalılar götüyoruz sokak ortasında yiyişen. Kapalıysanız kapalısınız herkesin inancı kendine. Ama laf söyleyemezsin.
- +1 yıl
@KatherinePiercee kara carsaf giymeyen namussuz dinsiz oluyor onlara gore
- +1 yıl
Çarşaf nedir ya yaratık gibi. Hangi kitapta yazıyomuş çarşaf? Örtünün diyo.. Başınızı örtün diyo mu? Saçtan tahrik olucak adam o kafayı kapasanda tahrik olur dinden soğutuyolar insanı.
- +1 yıl
Aynen sizin dininiz size benim dinim bana!
- +1 yıl
Senin dinin benim dinim diye bisemi var allahin kara cahili
- +1 yıl
Ayet gerizekali ayet siz uydurduğunuz dini yaşayın diyorum Cahil
- +1 yıl
Açıp iki ayet okuduğun yok gelmiş daha bir halt bilmediğim birseyi eleştiriyosun Allah akil versin
- +1 yıl
Allahu ekber
- +1 yıl
Cahilliğinin üstünü böylemi kapatıyosun kafir
- +1 yıl
😄😄
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olan birine kafir dersen kafir olursun
- +1 yıl
Cahil iste
- +1 yıl
Siz evet şeriat haktir doğrudur kusursuzdur ama ben şeriat istemiyorum mu diyorsunuz yoksa dinde şeriat yok olamaz mi diyorsunuz ona cevap verin bir
- +1 yıl
Hem peygamberine hakaret eden adamin müslümanlikla bir bağlantisi kalmaz!
Cevap sahibi+1 yılKim peygamberimize hakaret ediyor sacmalama @assfddaasasasd hz. Muhammet sav ' e hakaret edeni önce ben mafederim. Ayrıca ben kuranı kerimdeki şeriatı seviyorum ve gelse karşı çıkmam ama suudi arabistanda ekleme kurallar var kadına aşırı derecede baskı var. Sokaga çıkmak bile yasakmıs. Ben bunu istemiyorum çünkü ise gitmem çalışmam lazım. Evlenmeyi istemiyorum zorla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca dinde seriat vardır yok diyen kesin kafir olur. Ben kurandaki şeriati kabul ediyorum. İnsanların eklemelerini kabul etmiyorum
- +1 yıl
Soran kişinin görüşlere verdiği cevaplara bakarsan anlarsin
- +1 yıl
bizde insanların uydurduğu şeriatı savunmuyoruz ve herkes çarşaf giymek zorunda değil ama başı örtüp dapdar kıyafetler giyemezsin demek istediğim çarşafı eleştirmeyin çünkü her çarşaf giyen diğerlerine dinsiz gibi bakmiyor bakan varsa da başörtülüleri dışlayanlarla aynı zihniyetteler kapanmayan kapanmasin lakin başını örtüp edepsiz hareketler yapanlar yüzünden biz laf yiyoruz o yüzden onlari en çok biz elestiriyoruz hem onlar için hem bizim için soru soran şahıs ise verdiği cevaplar hem müslümanim diyor hemde senin peygamberin şöyle yapti böyle yapti diyor verdiiği cevaplar çeliskili
- +1 yıl
bizde insanların uydurduğu şeriatı savunmuyoruz ve herkes çarşaf giymek zorunda değil ama başı örtüp dapdar kıyafetler giyemezsin demek istediğim çarşafı eleştirmeyin çünkü her çarşaf giyen diğerlerine dinsiz gibi bakmiyor bakan varsa da başörtülüleri dışlayanlarla aynı zihniyetteler kapanmayan kapanmasin lakin başını örtüp edepsiz hareketler yapanlar yüzünden biz laf yiyoruz" buraya kadar ki yazdigin kismi tebrik ettim
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyi savunuyoruz niye tartışıyoruz :D benim laikligi istememdeki amac herkesin kanunlar önünde kadın erkek hristiyan müslüman eşit olması @assfddaasasasd
Şeriat : Allah'ın peygamber aracılığı ile Müslümanlara bildirdiği ilahi kurallardır.
Yani namaz da Allah'ın emridir, yani şeriattır.
Oruç da Allah'ın emridir, şeriattır.
El kesmek de Allah'ın emridir, şeriattır.
Ben şeriata karşıyım diyen biri Allahın emirlerine karşıyım, demiş oluyor. Ya inanamıyorum bir Müslüman nasıl der bunu? Şeriatın ne olduğunu bilmeden saldırıyorsunuz, ayıptır... Önce öğrenin.
"Dininizi bilin yoksa bildiğinizi din zannedersiniz."
Allah'ın emirleri devleti de kapsar. Ama laiklik diyor ki "Allah'ın dini emirleri devlete karışamaz." Allah sadece kişiler için değil devlet için de kural koymuştur. Devlet yönetiminde Allah'ın emirlerini uygulamak farzdır. Allah'ın emrettiğini bile bile "Allah böyle emretmemiştir" diyen kişi kendi sözünü, Allah'ın sözünden üstün tuttuğu için Dinden çıkabilir (Allah muhafaza etsin).10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar bu fotoğraftaki sacmaliklarin şeriatla bir ilgisi yok işinize böylesi geldiği için şişire şişire abarta abarta yaziyosunuz pis laikler sizin gibi puta tapmiyoruz etrafı et pazarina çevirmiyoruz kadınlığımızı cinsiyetimizi evde birakip dısari cıkıyoruz şeriatta tecavüz eden ya da laf atan adama verilen cezalar bir bak birde senin laik devletinin verdiği cezaya bak şimdi 6 yasinda çocuğa tecavüz edenler sokaklarda dolasiyor dine leke sürmeyin kendi işinize bakin..!
613 Yorumla- +1 yıl
Ben muslumanim allaha put mu diyorsun?
- +1 yıl
Bu arada senin peygamberin 6 yasindaki cocugu sikerken iyi?
Cevap sahibi+1 yılAllaha tapiyorsan ama Allah'in yasalarina karşi geliyorsun senin aklini seveyim
Cevap sahibi+1 yılGit biraz Kur'an oku O zaman kadina verilen değeri anlarsin belki
- +1 yıl
Allahin yasalarina karsi geldigim yok uydurmalara karsiyim
Cevap sahibi+1 yılUydurmalara karşıysan var mı uydurma şeriat isteyen diye soracaksin sadece Şeriat yazmak Allah'ın yasalari anlamına gelir fotoğraf ta yazanlarin gerçekle ilgisi yok zaten Gerçek şeriatı yaşayan bir ülke İnşaAllah bu ülkede gerçek şeriatı Allah'ın yasalarını en güzel şekilde yaşarız.
Cevap sahibi+1 yılAllah'ın yasalarına karşı geldiğim yok deyip peygamberimiz (s. a. v) e sövmekte neyin nesi senin müslümanlıkla bir alakan yok bari yalan söyleme pislik
- +1 yıl
Kendin sirke kosuyon
Cevap sahibi+1 yılNe şirkinden bahsediyorsun ben Allah'a ortakmi koşuyorum anlamını bilmediğin kelimeleri kullanma hem müslümanım diyosun hem de çıkmış peygamberine (s. a. v) sövüyosun sen kimsin? Nasil bir müslümanlik bu hem şeriatı eleştir hem peygamberine (s. av) söv katana göre müslanlik olmaz oyun değil bu ya kurana uyarsin ya da sessiz kalirsin cikip kendi dinine laf edemezsin! (Müslümansan tabi ki)
Cevap sahibi+1 yılAllah (c. c) ı peygamberi (s. a. v) eleştirmek sana kalması ey cahil bilmeden konuşuyorsun git biraz araştir sonra gel
- +1 yıl
l*n salak Allahın yasalarına karşı gelmiyormuış uydurmalara karşıymış burada gizliden din düşmanlığı yapacağına madem müslümanım diyorsun güzelce belgeleriyle şeriatın öcü olmadğını anlat kanıtla örneklendir 1-2 kötü hiç bir zaman bütünü temsil etmez. birilerine yaranmak için laiklikten prim yapmak için şeriatı kötüleme ya da banane yanacak olan sensin
- Diğer konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılo resimde yazanların islamla hiçbir alakası yok , Bu gün günümüzde yaşıyan müslüman hanımların hangisine Ek eş getirilmiş? Yok hangisine zulmedilmiş. Yaptığın terbiyesizce ve bu ahmaklığının bedelini her 2 dünyadada ödersin. Bu dünyada cahil olarak yaşayıp gebericeksin.. Sen ki boyle şeyler paylaşıp eşinin üstüne 10 tane karıyla yatabilecek potansiyelde bir mahluksun ahlakınızı beyninizi...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbırak kardeş anlamaz onlar deveye diken insana siiiiiiken yaranırmış :)
613 YorumlaBizim isimize gelir
Cevap sahibi+1 yılaynen şeytan diyo aslında bencil davran şeriatı ne kadar desteklemesemde gelsin kölemiz olsunlar mk 4 tane karı al her işini onlara yaptır hepsini çarşafa sardır gönder bir işe getirdikleri paraları ye hayat bize güzel olur valla aklıma yattı aslında :D
- +1 yıl
Araplar oyle yapiyorlar en temizi *
Cevap sahibi+1 yılvalla aşiret ağaları hayatını yaşıyo mk :D bide petrolde var şerefszlerde hayat onlara güzel mk :D
- +1 yıl
Aynen oyle
Cevap sahibi+1 yılee tamam ondan kolayı ne 3 kere boşol derim o gide başkasını alırım bedavaya zina işte :D
- +1 yıl
Seriat gelse sesini mi cikarabilcen kocana da istememe gibi luksun olcak
- +1 yıl
Sen araplara anlat bunu
- +1 yıl
@tutku20 tutku gene atıp tutuyorsun kemalist izmirli kız şeriatta 4 eş evlilik yok uydurma
okumadıgın kurana inanıp gelip fetva verme
din Allahındır 4 evlilik ayetini iyi oku kuranda eşi dövmede yok kafanıza göre fetva vermeyin
o gün kaçış yok
Şeriat tan daha güzel bir yönetim olması imkansız tabiki Allahın emrettiği şekliyle günümüzde bazı ülkelerde olduğu gibi kendi kafalarına buyruk şekilde değil.
30 Yorumla
+1 yılCEVAPLAR:
*Kadınlar daha unutkan yapıdadır, bu nedenle iki kadının şahitliği gerekir.
*Kocaları kafalarına göre kadın getiremiyorlar. Adalet sağlayabilecekler ise getiriyorlar. Bazı toplumlarda kadınlar çok eşliliği savunur mesela :)
*herkes islama uyup mirası erkeklere bıraksa kadınlar aileleriyle zaten geçinir erkek parayı alınca. ayrıca da erkekler kız kardeşlerine bakmak durumunda miras alınca
*islam dini çocuk gelinleri onaylar mı bilmem :)
*koca istemiyorsa yapacak bir şey yok :D
evet cevap verebilecek misin?01 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle :D
Yeter bıkmadınız mı İslam ile uğraşmaktan? Ekrem buğra ekinci - islam hukuku yaz izle bakalım şeriat sizin gibi beyinsizlerin okumadan araştırmadan zannetiği şey mi yoksa Allahın insanlara gönderdii büyük bir nimet mi Allahın lanetli düşmanlarının üzerinedir ateşiniz bol olsun. böyle şerefsizlere inanmayınız
41 Yorumla- +1 yıl
Hahaha okey
Allahın kanunu insanlarınkinden daha üstündür tek kelime daha etmem
36 Yorumla- +1 yıl
Etme
- +1 yıl
Ben saygi duymam hangi cagda yasiyosunuz siz
- +1 yıl
Yok oyle bir yildiz
Şöyle söyleyeyim miras konusunda erkeğe düşen miras şöyledir erkek karısına kızına oğluna annesine babasına kardeşlerine bakmakla yükümlüdür ve buda erkeğe düşen mirasın bölünmesi fakat kadının bakmakla yükümlü olduğu kimse yoktur buda bilinsin ve şeriat yaşama biçimidir adaletin en doğru olduğu yönetim biçimi Allah'ın KANUNU!
00 Yorumla
+1 yılSİZ BU ŞERİAT KİMDEN ÖĞRENDİNİZ FETO MU ÖĞRETTİ SİZE. ŞERİAT DEMEK HAK DEMEK MAZLUMUN ZALİMDEN HAKKINI KORKMADAN İSTEYEBİLDİĞİ VE ALDIĞI SİSTEM DEMEK. KURANI KERİM DE CASİYE SÜRESİNİ OKUYUN ALLAH ŞERİATI EMREDİYOR SİZ KALKMIŞ ASALAK KONUŞMALAR YAPIYOSUNUZ AÇIK AÇIK BİZ KURANA KARŞIYIZ DEYİN OLSUN BİTSİN. İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE ŞERİAT GELECEK ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR VAR GÜCÜNÜZLE ÇALIŞSANIZDA NAFİLE ŞERİAT HAKTIR GELMESİDE YAKINDIR ALLAHIN İZNİYLE.
00 Yorumla
+1 yılDin neki şeriat ne olsun..
84 Yorumla- +1 yıl
Aymen
- +1 yıl
Ben cok iyi biliyorum
- +1 yıl
Sana mı kaldı yargılamak? @Behnann
- Diğer konusunda 938 cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat gelse bile , yukarıdaki maddeler uygulanmayabilir? . Yani yarı şeriat , yarı cumhuriyet gibi :/
03 Yorumla- +1 yıl
Iyice sacmaladin mk
- +1 yıl
niye la olur mu olur :D
- +1 yıl
Olmaz mk
+1 yılbu bahsettiğin arapların uydurması olan şeriat
asıl şeriat Allahın emirleridir kuran-ı kerimdir.
irandaki şeriatı asla istemem. çunkü gerçek şeriat degil74 Yorumla- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
aynen oyle @Behnann
- +1 yıl
Ki zaten oyle :)
Kim ne ister bilemem ama sana beyin nakli şart!
710 Yorumla- +1 yıl
Hahaha bir kaybol artik
- +1 yıl
Kara cahil ikile
- +1 yıl
Nc reyiz eyvallah :D
+1 yılKurani kerime göre yaşamak neden bir müslümana zoe gelir?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahhah şeriatı böyle mi sanıyorsun sen gerçekten? Cahil...
712 Yorumla- +1 yıl
* cahili ac kurani oku cahil kim belli
Cevap sahibi+1 yılMerak etme, ben okuyorum zaten. Senin seviyene inmeyeceğim. Müslüman olmadığına göre bunu tartışmanın manası da yok zaten.
- +1 yıl
Muslumanim kara cahil fazla konusma
Cevap sahibi+1 yılMüslüman mısın? Nasıl müslümansın sen öyle? Uydurma bilgilerle gelmiş burada Allah'ın kanunu eleştiyor, kötülemeye çalışıyor?
- +1 yıl
Ya uydurma diyo kurana bak kurana
Cevap sahibi+1 yılMadem bunların doğru olduğunu düşünüyorsun, o zaman bütün bu maddeleri doğrulayan ayetleri Kur'an'dan teker teker bulup yaz bakalım güncelleme'ye (tabii bunu da yapabilirsen) öyle oradan buradan yürüttüğün bir fotoğrafla iş bitmiyor zeki arkadaşım.
- +1 yıl
Abdestsizim ve suanda alamam yarin atayim?
Cevap sahibi+1 yılYarın oldu, ıspatla hadi? Bu arada "Behnann" arkadaşın da dediği gibi, şeriatı inkar edemezsin, edersen kafir olursun. Alah'ın ayetlerini inkar edemezsin sen... Ama yukarıdaki saçma sapan bilgilere inanarak demiyorum, gerçek İslam'dan, gerçek şeriattan bahsediyorum...
Cevap sahibi+1 yılDiğer yorumlarını da okudum "soran", cühela mode:on. Sana laf anlatmaya çalışmakla biz hata yapıyormuşuz. Yine "Behnann" arkadaşın da dediği gibi amacın fitne fesat senin. Münafık seni... Allah'a hesap verdiğin gün senin akıbetini çok merak ediyorum ama bir müslüman olarak sizin gibilere acıdığım için de dilerim ki çok geç olmadan doğru yolu bulup, tövbe edip cenneti hak eden bir kul olursun... Allah ıslah etsin...
- +1 yıl
Ya sokturtma beynine
- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılgerçek din bunlar değil ama malesef uygulanan yukarıdaki acıklamalar
00 Yorumla
+1 yıl18 yaşında cahil şeriatın ş sini bilmeyen sağdan soldan alıntılar ile aptlaca sorular soran birini ciddiye almam aptalca olurdu
53 Yorumla- +1 yıl
Tam senlik bir durum yani
- +1 yıl
kelime dağarcığını geliştirmeni öneririm
- +1 yıl
Kaybol ya
+1 yılşeriat=hakîkattir arkadaşlar beşeri kanunlarla Allah ın kanunları hiç eşit olur mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılToplu seks fantezileri olan kadinlarimiz :-))
319 Yorumla- +1 yıl
Napalim aci gercek :)
- +1 yıl
M. kemal kadına çok önem verirdi. Hatta Kadınlara Özgürlük verdiği söylenir 24/ 04 / 1930 yılı 1593 sayılı kanunla (M. Kemal Cumhurbaşkanı) Genelevlerinin açılmasını yasalaştırılması kadına verilen önemin en güzel örneğidir.
- +1 yıl
Yani fuhuş serbestliği aranızdan size kalmış ha toplu topsuz size kalmis
- +1 yıl
Atanizdan yani ;)
- +1 yıl
Ajsjskssj adli kara cahil senin seriatci kankilerin 70 tane kari s*kmek ugruna cennet isterken kotu olmuyorlar oylemi
Cevap sahibi+1 yılAkp doneminde fuhusun tavan yaptigini bilmiyosunuz herhalde. Bildigin sadece aciklanan rakamlar. Bir de bunun arka tarafinda aciklanmayan binlerce ve hatta yuzbinlerce insan var. 13 yillik akp doneminde fuhus yapan kadin sayisinda yuzde bin 680 artis yasandigini okumustum. 70lik dedelere 10 yasindaki kizlarinizin gidince artik kefeniyle verirsiniz.
- +1 yıl
Onlar onu istiyor :D
Cevap sahibi+1 yılBence de hadi erkekleri anlarim. Zaten islerine geliyor. Bu kadinlar neyin derdinde? Ne taraftan bakarsan bak kadina deger veren madde yok. Yil olmus 2015 millet yeni gezegen kesfetti. Hala bizimkiler neyin derdinde. Cidden aciyorum.
- +1 yıl
BenAkpli olduğumu söylemedim zaten şeriat gelse AKP yi kim ne yapsin
Cevap sahibi+1 yılHayir bu ulkede ne tam anlamiyla uygulaniyor? Laik sistem varken laiklik adina bir sey kalmadi. Seriatin tam anlamiyla uygulanilcagini dusunuyosunuz. Bir de kadin olcaksiniz. Utanin.
- +1 yıl
Neden utanmam gerekiyor?
Cevap sahibi+1 yılErkeklerin fantezilerine oyuncak olmak istediginiz icin :-)
- +1 yıl
Hahaja saglam laf
Cevap sahibi+1 yılAhahha tesekkurler :-)
- +1 yıl
Erkeklerin fantezilerine bizmi oyuncak oluyoruz güldürme beni sokaklari et pazarina çeviren zihniyet batı zihniyetimi bunu diyor kürtaja yasa için sevişirim ama doğurmam diyenlermi bunu diyo bar köşelerinde hergün bir adamla yatanlar ulan önce kendi ahlaksizliğiniza bakin soyunup dökülen açılıp sacilan siz ama kullanilan köle olan biz siz disardaki adamlar sizi begensin diye bir ton makyaj yapin açılın saçılın bu konulara da yorum yapmayin çünkü beyinlerinin error veriyor baksana 😄😄
Cevap sahibi+1 yılGizliden benim o "siz" dediginiz cogunlukta oldugumu anlamaniz sasirtti. Fazla zekisiniz sanki. Din adi altinda 70 yasindaki dedelerle torunu yasindaki kizlarin hatta bebeklerin sevistirilmesi tam sizi fantazi anlayisiniz. 3 kere bos ol denilince olani biteni kabullenmeniz de. Siz kendinizi insan yerine koymuyorsaniz karsidaki hic koymaz. Bir kadin kendine nasil bunu yakistirabilir hic anlamiycam. He bu arada ben o sizin bahsettiginiz aciklari da tanidim bar koselerinde sevisen. Bunun disinda camiden cikip elinde kuranlarla erkek muhabbeti yapanlari da. Imam hatipe giden arkadasimin anlattiklarini duyduktan sonra bitti benim gozumde. Disardan bakilinca anlasilmiyor iste o isler. Acik giydiyse giydi. Size mi kaldi bu? Parklarda yiyisen turbanlilari da genelleyelim isterseniz madem butun aciklar bu damgayi yiyor. Hadi bakalim simdi benim gozumde siz ahlaksizsiniz. Bir insanin imanini sorgulamak en buyuk imansizliktir. burada noktayi koyarim.
- +1 yıl
Aynen oyle helal sana kardesim
Cevap sahibi+1 yılCok sag olun :-)
- +1 yıl
Boşanma hakki sadece erkeğe verilmiyor kadinda bu hakki alabilir dini yarim yamalak sizin gibi yaşayanlardan bizimde haberimiz var onlar sözde başı örtülü olup her haltı yiyenlerin sizden farki yok gözümde şeriattada ne onlara ne sizin gibi kafir özentilerine yer var imanı sorgulamak imansızlıkmıs peki Allah'ın şeriatını isteyenlere toplu seks fantezileri olan kadınlar diye iftira atmak ne oluyor. Ben senin imanını sorgulamıyrum iman eksikliğin aşikar zaten imanı olan gerçek müslüman olan ayete karşı gelmez burada müslümana sövüp bende müslümanim benim imanima laf atamazsin diyemezsiniz müslüman olan adam Allah'a iman eder ve sadece Allah'ın emirlerini yaşar burada ayetlerle alay etmez kadina hak verilmiyormuş kuran allah'ın kelamıdır o zaman kadına hakki Allah vermiyor demiş olmuyormusun sözde müslüman !
+1 yıl@İtsMeLove bu arkadaş gerekeni söylemiş
00 Yorumla
+1 yılŞeriat duyan kadin cildiriyo :D
01 Yorumla- +1 yıl
Aksine istiyorlar mk
Gizli Üye(30-35)+1 yılanlamazki örümcek beyinliler. şu tiplere bak
11 Yorumla- +1 yıl
Sorma ya :D
+1 yılEy geri kafalı sen ne bilirsin şeriatı
00 Yorumla
+1 yılisterem
10 YorumlaAtanı