AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Bu bayram ne kesiyorsunuz gençler?
+Karı kız. :D
Sofrada et olsun demesini biliyorsun ama
İbadet olarak bakın duruma
Böyle bir ibadet şekli yok, Allah Kuran'ın hiçbir yerinde ''hayvan kesin'' demez, yardım edin der.
@Stras Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve benzer sebeplerle) engellenmiş olursanız artık size kolay gelen kurbanı gönderin. Bu kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden her kim hastalanır veya başından rahatsız olur (da tıraş olmak zorunda kalır) sa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi, ya da kurban kesmesi gerekir. Güvende olduğunuz zaman hacca kadar umreyle faydalanmak isteyen kimse, kolayına gelen kurbanı keser. Kurban bulamayan kimse üçü hacda, yedisi de döndüğünüz zaman (olmak üzere) tam on gün oruç tutar. Bu (durum), ailesi Mescid-i Haram civarında olmayanlar içindir. Allah’a karşı gelmekten sakının ve Allah’ın cezasının çetin olduğunu bilin. (Bakara, 196)
“… Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin”(Hac – 28)
@Stras ‘’Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” (Hac – 34)
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. Daha sonraları bu uygulama hacca gidemeyen kişiler tarafından da bulundukları yerlerde yerine getirilmeye başlanmış ve ardından kurban bayramı uygulaması oluşmuştur.
Hacca gidemeyenlerin çıkarları için ibadet zannettikleri bir şey sadece.
@Stras Kurbanın dinî dayanağı nedir?
Genel anlamda kurbanın bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet yer almaktadır. Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’in yerine, Allah tarafından bir kurbanın verildiği açıkça bildirilmektedir. (Saffat, 37/107)
Ayrıca aşağıdaki ayetler de genel anlamda kurban ibadeti ile ilgilidir :
- “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” (Hac, 22/34)
- “... kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin”(Hac, 22/28)
@Stras “Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah'ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yeyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik.” “Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hac 22/36-37)
Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, ibadet amaçlı birer uygulama oldukları açıktır. Bu amaçla kesilen hayvanların, et ve kanlarının Allah’a ulaşamayacağı asıl olanın ihlas ve takva olduğunun vurgulanması, kurban kesmenin ibadet olduğunun açık bir göstergesidir.
Belirli gün dediği Hac zamanı.
@Stras Hac zamanı zaten kurban bayramı zamanına denk geliyor
Hacca gidenlerin kesmesi gerekiyor diyorum ben de. Zamanı önemli değil, Hacca gidip gitmediğin önemli. Gittiysen Hacdayken bir kez keseceksin, gitmediysen kesmen zorunlu değil.
@Stras bu uygulamanın neden var olduğu diyanet tarafından bellidir arşivlerde ama benim de bilgim yok, sence neden bu uygulama var?
Bilmiyorum, bence hayvan öldürmenin bir ibadet zannedilmesi zaten saçma bir şey. Açıkça diyor ki, Hacca gidin orada bir kez kesin. Gidemeyenler de kendilerince bir şey uydurmuşlar, her yıl etrafı kan gölüne ve mezarlığa çeviriyorlar.
@Stras Bilemiyorum ama sevabı mutlaka vardır ki; kesiyoruz keze insan menfaati olmayan bir işi yapmaz. Ayrıca bayramlar güzeldir ve bayramlarda et yemekten hoşlanıyorum. Kurban kesmeye devam :D
Açıklaman olmayınca saçmalamaya başladın. Açıkça Hacda kesilmeyen hayvanın bir sevabı yoktur deniyor.
İnsanın doğasına aykırı bu.
He yedigin et de ağaçta yetişiyor zaten
Et yemem
32 tane şehit verdik biz havyan kesilse cokmu?
kesicez
ama et için
Hayvanları bu kadar düşünüyomusun gerçekten?
Evet. Niye sordun?
Kurban bayramının haricinde ki günler kasaplar için herhangi bir tepkin , proteston oldu mu
Kesmicem Eig mi alıp gideyim :p
et de yeme. aç kal * .
Et yemeyenler ölür mü?
ölür
mantığa bak
Boş ver uğraşmaya değmez kuzucuk.
@sezginkara
kuzunu kesim
Caniii senii
Aynen salla gitsin
@Grungrceniz
kuzuu kesicem yicem sıcıcm sende daha hayvanları kesmeyin de asdfghj :D
Bence sen kafanı kes vatan için daha hayırlı.
Kesmeyip besleyelim mi? :D
Allah'ın farz kıldığı hiçbirşey yazık olmaz
yoo olmaz kescez
Maddi durumu olan hekerkes kestirmek zorunda
Kafan guzelmi la senin 😀
kesicez
ette mi yimiyah :D
Sizin yediğiniz etti gökten zembillemi iniyor.
Tamam olur
Olmaz
bu bayram kesmiycez
Olmaz.
seni mi keselim
Ac bir Kur an oku
Kuran'ın hangi ayetinde geçiyor Kurban Bayramı?
Ozeline link attim l
Bak m.kuraninislami.tr.gg/...-K%26%23304%3B-KURBAN.htm
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver.
Hacca gitmeyenlerin kesmesi zorunlu değil kısaca.
@Stras durumu musait olanin kesmesi lazim kotu olan kesmiyor zaten
Kötü olan demedim. Kuran diyor ki ''Hacca gidince bir hayvan kesin'' bu kadar. Bayramlarda kurban kesin denmiyor + Hac dışında hayvan kesmenin bir sevabı da yok.
@Stras hacca gidince krsin diyor oayri ama durumu olanda kesmek durumunda sen bir hocaya sor hatta 2-3 hocaya sor polemik yapilacak bir durum degil bu
Hacca gidince bir kere kesin diyor, onun dışında kesin demiyor. Anlamıyor musun gerçekten yoksa ben mi anlatamadım?
@Stras neyse sen arastir benden demesii
Araştırıp ayeti paylaştım zaten.
Olmaz canım
Kesicez
Ibadet o