Gizli Üye(30-35)+1 yılBunların gözünü kan bürümüş, nedense ya ''yardım ediyoruz'' ayağına komşuya verirler eti, ya da buzdolabı olmayan fakir fukaraya bir haftalık et verirler, kendi dinlerini de bilmiyorlar ki. Hayvan canıyla insan canı eşit tutulmadığı ve ''her şey insan için yaratıldı'' gibi saçma sapan dayanaksız bir mantıktan çıkmadıkları sürece maalesef hayvanlar vahşice öldürülmeye devam edecek. Ama sorsan etin zararlarını da bilmezler, et yemenin doğaya olan zararlarını da ahlaki zararlarını da.
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@klavis Olmayacağını ya da olmadığını nereden biliyorsun?
- +1 yıl
genel zihniyet linkteki gibi. islam burada batan kisim. hayvan hic bir zaman olmadi. vejetaryan olupta isin baska boyutlarini sacmalayanlarda var. kendi dinlerini bilmiyorlar demissin.. dusmanlik insanin gozunu kalbini kor eder. cahillik baslar sonrasinda cahillikte etrafa saldirmayi gerektirir. senin insanlara ve insanlarin inanclarina duymadigin saygi gibi.
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/.../...517478_n.jpg
Cevap sahibi+1 yıl@klavis Aşağıdaki şahıs sensin galiba.
Cevap sahibi+1 yıl@bakirerkek1905ve1453 Kes be.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılonlar kurban oluyor öyle boku bokuna ölmüyor...
hayvanlara eziyet edip boşuna gebertenlere üzülün kurban edilenlere değil...
ayrıca diyelim kurban edilmedi. o hayvanlar hiç mi kesilmeyecek sanıyorsun? o kasaplar neyle doluyor? kasaba et için kesilenler öylesine ölüyorlar ama kurban edilirken farklı...
tamam hayvan sevgim çok var ama bu saçma düşünceniz gerçekten beni geriyor :/
ben kesmeyeyim o kesmesin , sanki dünyada hiç hayvan kesilmeyecek...11 Yorumla
Olmaz, Allah'ın izni ile ibadetimizi yerine getirmek isteriz. Merak etme yaradılış gayesi ibadet olan canlıların ki hayvanlar bunları insanlardan daha çok yerine getirdiği aşikar, acı çekmezler. Portakalın kabuğunu soyup onun içindekini yemek nasıl da bu da öyledir. Yaradılış gayesindeki amacı ne ise ona hizmet eden bir varlığın Allah tarafından acı hissettirilmesi yaratılışa da inanca da terstir.
113 Yorumla- +1 yıl
"Hattâ kesilmek için yatırılan bir hayvan, bir şey hissetmez. Yalnız bıçak kestiği vakit hissetmek ister, fakat o his dahi gider. O elemden de kurtulur. Demek en büyük bir rahmet, bir şefkat-i İlahiye, gaybı bildirmemektedir ve başa gelen şeyleri setretmektedir. Hususan masum hayvanlar hakkında daha mükemmeldir".(Asayı Musa,3. mesele) Risale-i Nur'un bu kısmında yazar.
- +1 yıl
Kafamıza göre yazılan kitaplar değiller. Ben yazmadım veya bir başkası yazmadı. İnanışına sahip olduğunuz ki sahip misiniz bilemem onun sözlerine kulak ardı etmemeniz gereken kişilerin, şahısların yazıtlarının toplandığı bir eser. Ben size birşeyi ispat etme gibi zorunluluğa sahip değilim. Bazı şeyleri idrak edebilmek ne benim, ne de senin haddine. İster emir verilen ibadeti yerine getirmeyin, ister getirin. Benim dinim bana senin dinin sanadır.
- +1 yıl
Kuran'da mezhepler yoktur, mezhepler insanların yaptığı oluşumlardır. Aç oku, komik duruma düşme. Bir de etiket yap diyorum sana @Stras yazmak çok mu zor? Yoksa cevap verememiş gözükmem için mi etiketlemiyorsun? Ayrıca Müslümanlıkta Hacca gidenler ziyaret sırasında bir kere kurban keser, başka kesmez.
- +1 yıl
@Stras Kuran'da ;
Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin”(Hac – 28)
Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” (Hac – 34)
“Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yeyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik.” “Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hac 36–37) bunlar ve bir çok ayet yer alır. Bunların mezhebi veya farklı bir davranış değil, bahsedilen ibadettir.
+1 yılhayvanlara yazık ama yinede hergün mezbağlarda kesiliyo insan ihtiyacı için
11 Yorumla- +1 yıl
Awww eig için teşekkür ederim 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılİşte dinin saçmalıkları yüzünden bir tarafta hayvan katliamı yaparlar, diğer tarafta ineğe taparlar. :/
Hadi bari fakir fukaraya dağıtsalar tamam. Zaten normalde kesilme amacı da o. Ama adam hayvanın en güzel yerlerinden %80'i kendine ayırıyor, %20'i dağıtıyor. Ama sorsan sevap işledi.314 Yorumla- +1 yıl
sonrada ateistler islamı kötülemek için inanmıyorlar he * he :/
- +1 yıl
@NazlıMuhammet Aynen öyle. Baksana şu beğenmeyenler sayısına. Hep biz dinsizler kötüyüz zaten. :P
- +1 yıl
@NazlıMuhammet Ahaha :D Zaten her bayram yeterince yaralanma olayları oluyor. Bu bayramda etin büyük bir bölünü kendine ayıracak olanların kolunu, parmağını kesmesi dileği ile... :D
Yani gerçekten sevap işleyenlere lafım yok tabi. - +1 yıl
sevap :DSA. ds:fsdF. evet canım tabi :)
- +1 yıl
@NazlıMuhammet İşte onlara göre... ;)
- +1 yıl
biliyormusun herkes doğduğunda ateist doğuyor
ve sonra yaşadıkları ortamdaki insanların inançlarına ayak uyduruyorlar :) neyse - +1 yıl
@NazlıMuhammet Aaa olur mu hiç? Herkes Müslüman doğar. Sonra din değiştir ya da dinsiz olur (!) :P
Neyse şimdi soruyu soran bize sövecek sürekli bildirim geliyor diye. İstersen özelden yazabilirsin. :D - +1 yıl
:) olabilir
- +1 yıl
bakale bak bak bugün şey geldi aklıma;
sanki 5 vakit farz olan namazını kılıyorlar. havadan sudan bahsedilen bir efsane inanışına göre gökten 4 ayaklı koyun kuzuda değil koç iniyor. onu kesiyor diye her sene vahşet yaşıyoz. kokusu ayrı bir b*k zaten. - +1 yıl
@NazlıMuhammet Ahaha :D Ayrıca işin ilginç yanı, o gökten koç inme olayı da İslamiyet'ten önce gerçekleşen bir olay. Ama gel gör ki Muhammed Efendi kendi uydurduğu dine kurban kesmeyi de eklemiş. :D
- +1 yıl
:D :D o değilde arada sırada koç yağsada fakirler sevinse ya :D
cebrailin koç indirdiğine inanıyorsunda koç yağacağına neden inanmıyorsun ey zalımmm? :D :D ASD:S:sadSA:FDA - +1 yıl
@NazlıMuhammet Hiç... Anca kendilerine. Ayıp be... :D
- +1 yıl
hayvanın kötü yerlerini millete veriyorlar. Müslüman oluyorlar :D çok güzel ya :D düşünsene cennet cehennem var ve koyunun boklu bağırsaklarını verdin o fakire seni cennete alıyorum diyen bir tanrı :D :D
ya küçücük kzenim bile diyoki allah iyi bir baba olsaydı bizi cehennemle korkutmazdı dimi abla diyo :D ya geleceğin profesörü yani iyi geçinmeliler :D - +1 yıl
@NazlıMuhammet kardeşinde büyük bir umut ışı var. Sakın ola ki, kardeşinin okuldaki ZORUNLU din dersinde beyninin bulanmasına müsaade etme. :D
Bu bir ibadet, onlar kesilecek pay edilecek ki evine et girmeyen yoksullarında evine et girsin. Kurban kesmenin amacı paylaşmak yani bir nevi olanın olmayanla paylaşması...
Sen acıyorsun evet anlıyorum seni ama tekbir getirirken onlar kesilmeyi bekliyor zaten, biliyor o an anlıyor kesileceğini.1135 Yorumla- +1 yıl
@Stras Dini inancın ne bilmiyorum ama yemeye gelince löp löp yiyorsun o eti, şimdi bana hayvan hakları savunucusu gibi edebiyat yapma. Bu bir ibadet ve insanlar bu ibadeti yerine getiriyor, hacca gitmek gibi, namaz kılmak gibi, zekat vermek gibi... Lösemili olanlara kurbana verilen para değil ilik gerekiyor, ülke o kadar fakir değil. Son bir şey, tekbirden sonra o hayvan ruhunu teslim etmeye hazır bir şekilde bıçağın vurulmasını bekler araştır, öğren, hatta kurban kesilirken izle, sonra gel tartışalım.
- +1 yıl
İftira atıyorsun, ben doğduğumdan beri hayvan eti yemedim ve sen benim hakkıma girdin bunu diyerek. İbadetin şartını söyledim ama anlamak istemiyorsun çünkü işine gelmiyor. Ülke o kadar fakir değilse neden her yerde LÖSEV'e yardım isteniyor? Hayvan ölmeye hazır olsa ağlamaz, bağırmaz, çırpınmaz. Allah bilir korkudan bayılıyor ya da pes ediyordur zavallı hayvan ama o kadar duyarsızsınız ki bunu bile ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz. Ben açıp cinayet videosu izleyemem.
- +1 yıl
@Stras Senin anlatmana göre benim söylediğim yaştaki insanların hayatta olmaması lazım ancak dünyada örnekleri var. Okumakla alakası yok bunun, onlar sadece sayısal değerler... Et madem o kadar zararlı satılmasın yasaklansın neden yasaklanmıyor? Bunlar hurafeler, dediğim gibi sadece grafikler ya da birkaç denek üzerinde test edilip önünüze konulmuş rastgele araştırmalar...
- +1 yıl
Neden yasaklanmıyor? Çünkü et satışından gelir elde eden yerler var, üstelik bazı tıpçılar bile buna alet oluyor. Ama bitkide hayvandan daha az besin değeri olmadığını kanıtlayan bir bilim insanı henüz çıkmadı. Neden olabilir? Amazon'un 3'te 2'si yok edildi, ABD'de her eyaletin suyunun %75'i (kim bilir Türkiye'de ne kadardır) hayvanlar için harcanıyor. İçilebilir suyun bitmesi nasıl gerçekleşecek zannediyorsun? Hayvan yemek diye bir şey olmasa Asya ve Afrika'aki açlıktan ölenlerin 80.000'i kurtulacak ama yapılmıyor? Neden? Çünkü para, insan canından daha değerli onlara göre. Bitki için harcanan suyun 60 katı sadece BİR HAYVAN için harcanıyor. Kişi başına 20 hayvan düşüyor. Bu ne demek biliyor musun? Sen bir bitkiden aynı besini alacağın yerde bunun için 60 x 20 kat daha fazla doğayı yok ediyorsun. 10 insan et yese 60 x 20 x 10 kat zarar. Bu ne demek biliyor musun? Birkaç yıl sonra et de doğa da su da kalmayacak demek.
- +1 yıl
Neden suni et üretilmeye başlandı? Neden BM alarm veriyor? Neden doğaya en büyük zararı veren şeylerden birisi et endüstrisi? Yakında bunlar kalmayacak işte. Çünkü topraklar erozyona uğruyor et endüstrisi yüzünden. Sular bitiyor, topraktaki minerallerin çoğu yok oluyor. Bunları hesaplamazsınız işte. Senin bakkaldan aldığın 5 gramlık salamı günde 1000 insan alsa 5000 gram et, ayda 30 * 5000 bu ne demek biliyor musun? O kadar basit değil bu işler. Araştırmadan konuşmak kolay. Eartlings'i izledin mi? İzlemedin. Zaten izleyemezsin. Yediğin hayvanların ne şartlarda yetiştirildiğini görmek istemezsin çünkü.
- +1 yıl
@Stras Kusura bakma da bu rakamları yazarken bindiğin arabanın etrafa saçtığı zehir ile godomanların ağaçları kesip yerine diktiği rezidansları unutup tüm suçu hayvanlara atmışsın... Hayvan olmazsa kendi memenden mi süt sağıp içireceksin dünyadaki çocuklara? Protein tozu mu kullanacaksın? Bence daha fazla saçmalama, bitkinin su ihtiyacı farklı hayvanın ki farklı, madem o kadar kuyarlısın sende bitkinin ihtiyacı olan suyun yarısıyla yetin? Elinde 500ml su şişesiyle gezme?
- +1 yıl
Sen bir m2 alana zor sığarken 1 m2 alana onlarca tavuk sığdırıyorlar. O hayvandan ne fayda gelir? Süt danalarının (yediğin etlerin çoğu süt danası) bacakları gelişmesin de kaçamasın diye güneşsiz ortamda yetişiyorlar. Güneş almayan besin faydalı olabilir mi? Hayvanlardaki hastalıkların yarısından fazlası insanlara geçiyor, sonra göğüs kanseri, kolon kanseri, bağırsak iltihabı, kamburluk, kemik erimesi vb. Bunları hesaplayan yok ama. Vejetaryenlerin, etoburlardan iki kat daha sağlıklı olduğunu nedense kimse söylemiyor. Söylemeyenler o endüstriye hizmet ediyor çünkü.
- +1 yıl
@Stras Kitabınız dediğine göre belli müslüman değilsin, o yüzden seninle tartışmaya gerek bile duymuyorum hani en başta söyleseydin bu kadar bile tartışmazdım... Altta birine kurban bayramı kur'an-ı kerim'in neresinde demişsin ya al oku
Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir. Ayrıca diğer bazı ayetlerde de kurban ibadeti ile ilgili nasslar mevcuttur: (Saffat Suresinde 107)
“... Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin
sıkıntı içindeki fakiri de doyurun.”(Hacc Suresi, 2)
‘Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine O’nun adını anarak kurban kesmeyi meşru kıldık.” (Hacc Suresi; 34)
“Bu hayvanların ne etleri ve ne de kanları Allah’a ulaşacaktır: Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hacc Suresi; 37) - +1 yıl
@Stras Sen son yazdığımı okumadın sanırım,
Ve insanların inançlarına saygı duymalısın diyorsunuz ya sizler gibi hristiyan ateist ya da deistler o halde sende herkesin inançlarına ve ibadetlerine saygı duymalısın, artık susabilirsin..
Tekrar yazdım belki atlamışsındır, ya da işine gelmemiştir... - +1 yıl
Neden kendi dininizi anlamakta bu kadar zorlanıyorsunuz?
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. - +1 yıl
@Stras Bak buradan ayetleri oku, eğer mealinde hac dışında kurban kesilmez diyorsa konuş, boşu boşuna zırvalamamış olursun...
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx - +1 yıl
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver.
- +1 yıl
O sayfada yazan sadece ilk ayeti, önce ne gönderdiğini öğren demiştim sana. Bu arada (acı çeken, bağıran, ağlayan, çırpınan) hayvandan alınan besinlerin aynıları (sinir sistemi olmayan ve acı çekmeyen) bitkilerde de varken neden hayvanlara acı çektirme konusunda bu kadar kararlısın? (''din'' deme, dindar vejetaryen ve vegan çok arkadaşım var)
- +1 yıl
@Stras Tek ayet değil kıvırtkan şirin, o surede 78 ayet var bak o sayfadan 78. ayet;
HACC-78 için 39 meâl bulundu. Abdulbaki Gölpınarlı (22/HACC-78: Ve Allah için hakkıyla savaşın. O seçti sizi ve dinde bir güçlük vermedi size; babanız İbrâhim'in dini. O mâbuttur daha önce ve bu Kur'ân'da size Müslüman adını takan, Peygamber, size tanık olsun, siz de insanlara tanıklık edin diye. Artık namaz kılın, zekât verin ve sarılın Allah'a, odur dostunuz; ne de güzel dosttur, ne de güzel yardımcı.) / Adem Uğur (22/HACC-78: Allah uğrunda, hakkını vererek cihad edin. O, sizi seçti; din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; babanız İbrahim'in dininde (de böyleydi). Peygamberin size şahit olması, sizin de insanlara şahit olmanız için, O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur'an'da) size "müslümanlar" adını verdi. Öyle ise namazı kılın; zekâtı verin ve Allah'a sımsıkı sarılın. O, sizin mevlânızdır. Ne güzel mevlâdır, ne güzel yardımcıdır!
Al bu da linki;
https://www.kuranmeali.org/ - +1 yıl
@Stras Linki sığmamış bak tekrar atayım;
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
İyi oku her ayetini ve söylediğin "kurban sadece hac zamanı kesilir" yazısını bul ve konuşalım tamam mı? - +1 yıl
Açıklaması burada
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. - +1 yıl
@Stras Bende sana farz kılındığını söyleyen ayeti bul bana göster diyorum?
HACC-37 için 39 meâl bulundu. Mustafa İslamoğlu (22/HACC-37: Onların ne etleri, ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat sizden O'na ulaşan yalnızca O'na karşı gösterdiğiniz derin sorumluluk bilincidir. Böylece onları sizin yararınıza amade kıldı ki, size yol gösterdiğinden dolayı Allah'ın yüceliğini layıkıyla takdir edesiniz; ve (sen Ey Peygamber,) iyileri (O'nun rızasına ermekle) müjdele!) / Diyanet İşleri (22/HACC-37: Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.) Al bu da 37. ayet hadi göster bana neresinde """Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir.""" diyor? Senin yazdığın yazının başına eklemişsin onu ayet de yok. - +1 yıl
@Stras Bak ayet bu;
HACC-37 için 39 meâl bulundu. Mustafa İslamoğlu (22/HACC-37: Onların ne etleri, ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat sizden O'na ulaşan yalnızca O'na karşı gösterdiğiniz derin sorumluluk bilincidir. Böylece onları sizin yararınıza amade kıldı ki, size yol gösterdiğinden dolayı Allah'ın yüceliğini layıkıyla takdir edesiniz; ve (sen Ey Peygamber,) iyileri (O'nun rızasına ermekle) müjdele!) / Diyanet İşleri (22/HACC-37: Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.)
Senin yazdığın ise eklenme yapılmış olan bir şey, bir kere kuran diye yazılmaz ayet de Kur'an-ı Kerim diye yazılır yani sen o yazıyı nerden kopyaladıysan boş... - +1 yıl
@Stras al bu da 37. ayet linki www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Boş boş konuşuyorsun 2 saattir varya... - +1 yıl
Şu soruya da cevap veremedin = ''(acı çeken, bağıran, ağlayan, çırpınan) hayvandan alınan besinlerin aynıları (sinir sistemi olmayan ve acı çekmeyen) bitkilerde de varken neden hayvanlara acı çektirme konusunda bu kadar kararlısın? (''din'' deme, dindar vejetaryen ve vegan çok arkadaşım var)''
- +1 yıl
- +1 yıl
@Stras Farz demek şart demek, namaz kılarken de farzını kılar sünnetini sonraya bırakırsın, müslüman olmadığın için bunun anlamını bilmemeni yadırgamıyor ve sana insancıl bir dille anlatıyorum, farz demek hacca gittiğinde kesinlikle yapman gerek demektir. Kurbanıda her müslüman kesecek diye bir kaide yoktur, borçlu olmayan ve zaruri ihtiyaç dışı 85 gram üzeri altın ya da altın değerinde parası olan kişiler kesmek mecburiyetindedir...
urban kesmenin meşrûiyeti Kitap, Sünnet ve icmâ-ı ümmet ile sabittir. Allah Teâlâ'nın Kur'ân-ı Kerîm'de; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2), Hz. Peygamber (s. a. s)'in de "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın" (İbn Mâce, Edâhı, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 321) şeklindeki ifadeleri konunun önemini ortaya koymaktadır. Bu ve benzeri nasslardan hareket eden Hanefi fukahâsı kurban kesmenin vâcip olduğu görüşündedirler (Serahsî, el-Mebsût, Kahire 1324-31, XII, 8; Kâsânî, Bedâyîu's-Sanâyi', Kahire, 1327-28/1910, V, 61, 62; - +1 yıl
@Stras Kur'ân-ı Kerîm'de; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2), Hz. Peygamber (s. a. s)'in de "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın" (İbn Mâce, Edâhı, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 321) şeklindeki ifadeleri konunun önemini ortaya koymaktadır.
Bu herşeyi açıklıyor sanırım. Artık konuşmana gerek yok. - +1 yıl
@Stras TEKRAR TEKRAR OKU!!
Kur'ân-ı Kerîm'de; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2), Hz. Peygamber (s. a. s)'in de "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın" (İbn Mâce, Edâhı, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 321) şeklindeki ifadeleri konunun önemini ortaya koymaktadır.
Bu herşeyi açıklıyor sanırım. Artık konuşmana gerek yok. - +1 yıl
@Stras Sen hangi ayetten bahsediyorsun? Senin derdin Kur'an-ı Kerim'de kurban kesin yazmıyor demiyor musun?
Bende yazıyor diyorum al oku?
Kur'ân-ı Kerîm'de; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2), Hz. Peygamber (s. a. s)'in de "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın" (İbn Mâce, Edâhı, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 321) şeklindeki ifadeleri konunun önemini ortaya koymaktadır.
Kimlerin kesmesi gerektiği de söylenmiş? Daha neyin kafasındasın? - +1 yıl
''Rabbin için namaz kıl ve kurban kes''
''İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın''
Kurban Bayramı yazıyor mu yoksa Kurban Bayramı insan uydurması mıdır? Orada açıkça ''BELİRLİ GÜN'' yazıyor surenin tamamına bakarsan. Belirli gün de HAC ZİYARETİ oluyor. Bunu anlamıyorsun, üstelik soruma da cevap vermiyorsun. - +1 yıl
@Stras Ben sana farz dedim mi bak bakalım yazdıklarıma? Sen sadece hac zamanında kesileceğini iddia ettin bende sana ne açıkladım?
85 gram altını olan ya da tutarında parası olan kişinin kesme mecburiyeti var dedim,85 gram altını olmayanlar kesmeyebilir yani... Ancak durumun var da kesmiyorsan
'İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın''
Söylenmiş değil mi? - +1 yıl
Mecburi zaten farz demek, farzın kelime anlamı ''zorunlu'' yani, ''mecburi''. Neyse. Eğer zorunlu değil diyorsan, neden kesiyorsun diye sana sordum, aynı soruyu beş kere sormama rağmen bir cevap alamadım. Hayvanlar çığlık atıyor, çırpınıyor, acı çekiyor, ağlıyor, bitkilerde ise sinir sistemi ve acı yok. Neden aynı besin değerleri bitkide varken hayvan öldürüp ısrarla bilinçli israf ve doğa ve hayvan katliamı yapıyorsunuz? İhtiyacınız da yok, zorunluluğunuz da yok. O zaman neden yapıyorsunuz? Yardım desen, aynı parayla bir lösemili çocuğa yardım edilir + birkaç çocuğun yıllık eğitim masrafı çıkar. Yaşatmak, öldürmekten daha değerli değil mi? Bir de, altın meselesi Hacca gidip de maddiyatı iyi olanlar Hacda kessin, olmayanlar kesmesin deniyor. Hacda kesemeyenler başka bir yerde kessin diye bir şey Kuran'da geçmiyor. İmkanı olan kessin derken orada Hacca gidenlerden bahsediliyor, bu açık. Surenin tamamını okuyunca anlaşılıyor. Durumu olup da ''Hacda kesmek'' farz, durumu olmayana kurban
- +1 yıl
@Stras www.kuranihayat.com/.../kuranda-kurban-kavram%C4%B1-h%C3%BCseyin-kerim-ece
Burada aradığın herşey yazılı, kur'an-ı kerimde kurban kavramı nasıl geçiyor anlatıyor ne şekilde olması gerektiğinide anlatıyor sen burayı oku en iyisi diğerleri hep saptırmaca... Okuyamam dersen al sana bir kesit;
Peygamber (sa) bayram günü önce bayram namazını kılar, sonra da kurban keserdi. Bayram namazdan önce kurban kesenlerin ‘nüsük/kurban kesmediklerini, fakat ev halkı için et temin ettiklerini açıklardı (İbni Kesir, Muhtasar Tefsir, 3/648; Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’an, 3/476). İslâm alimleri ‘namaz kıl, kurban kes’ emrinden hareketle bütün müslümanların bayram namazı kılmalarının ve kurban kesmelerinin dinî bir emir olduğunu söylemişlerdir (Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’an 3/476).
Ve mecburiyet farz demek değildir, oradaki mecburiyet dinin gerektirdiği bir görevdir, namazdaki farz ile bunu karıştırma.
Ve çırpınıyorlar diyorsun ya al sana 2 video...
https://www.youtube.com/watch?v=6JddYj7TOVI
https://www.youtube.com/watch?v=fej4vFrs1yg
Özellikle 2. videodaki keçiye bak o şekilde durup beklemesi bir mucize mi? - +1 yıl
Hayvan bayılmak üzeredir eminim, kaç kere yaşandı aynısı. Pes edip vazgeçmişler zavallılar. İzlemedim bile. IŞİD videosundan daha vahşicedir eminim. Benim gönderdiğim açıklama ''uydurma'' ama senin gönderdiğin taraflı tefsir uydurma değil. Oldu ahahaha. Hala da bir cevap yok nedense.
- +1 yıl
@Stras Vazgeçmiyor, izlesen haybeye sallayıp konuşmazsın, hahaha'ymış o videoda 4 keçi tekbir ile yere yatıp kesilmeyi bekliyor ancak kesilmiyor bırakılıp tekrar sürüsünün yanına dönüyor, izle o videoyu da saçma sapan konuşmalarına son verirsin belki, gerçi sen onada montaj dersin ya neyse... Uydurma dediklerimin de hala arkasındayım evet söylediklerinin hepsi grafiksel birer uydurma...
- +1 yıl
Kesilmeyi bekliyor diyorsun, ben ona zavallı hayvan artık insanın caniliğinden bezmiş diyorum. Öldürülmemiş, hayret. Vidana geldilerse demek... Grafiksel uydurma mı? Senin dediklerin de evrensel uydurma, ''Hacca gitmeyenler kapılarının önünde hayvan kessinler'' diye bir ayet yok. Soruma hala bir cevap alamadım.
- +1 yıl
@Stras Vicdanlı ancak dinine de düşkün biriyim, yılda bir kez kurban kesmek vicdansızlıksa elinde onlarca insan ölen doktorlar benden kat kat vicdansız? Neden kurtaramıyorlar hastayı? Onların görevi bu madem? Ben inandığım dinin gerektirdiklerini yaparak yaşıyorum, sana göre bu vicdansızlık canilik ise evet ben öyleyim. O kadar cani ve vicdansızım ki kestiğim hayvanın 4'te 3'ünü ihtiyaç sahiplerine götürür kendi elimle ikram ederim, o kadar vicdansızım ki derisini para ile satmam camiye götürür bağışlarım, o kadar cani bir insanım ki kestiğim hayvanın etini gelen misafirlerime ikram ederim. Ve ben o kadar vicdansız merhametsiz bir kişiyim ki o afrikada açlıkla savaşan insanlara fitremi verir kurban bağışı yaparım. İşte ben böyle gaddar, hain, cani, hayvanları keyfi öldürüp parçalayan biriyim... Sen olayı kendi tarafına çekmek ve rüzgarı kendi yönünde estirmek için elinden geleni yapsan da ben senin demenle vicdansız merhametsiz cani bencil ve kendini bilmez biri olmam merak etme...
- +1 yıl
Böyle buyurmadığını anlatıyorum ama kabul edemedin bir türlü işine gelmediği için. Gelişen dünyada, özellikle Türkiye'de ''et almak'' kavramı artık gereksizleşmişken ve okuma yazma ihtiyacı artmışken, dinlerin çıktığı coğrafyanın kendisinde bile bu kadar hayvan kesilmiyorken ve hayvan kesmek sadece gösteriş yapmaya yarıyorken (çünkü artık et ihtiyacı kalmadı, insanların direkt olarak maddi ihtiyaçları var ve ''et'' bu ihtiyaçları karşılamıyor) hayvan kesmeye neden bu kadar meraklısın? Sene kaçta Hacca giden kurban kessin denmiş, demek ki o zamanın insanlarının durumu yoktu. Şimdi et yemek isteyene ambalajlı et bir - iki lira, yani böyle bir ihtiyaç artık kalmadı. Adamın daha buzdolabı yok, evinde ertesi gün için yemek alamıyor ama birileri tutturmuş et yesin. Et veriyorsun bir gün et yiyor, yarın yine aç adama, ikinci el 500 lira buzdolabı, çamaşır makinesi alır, dolabı da geri kalan 1000 liranın 500 lirasıyla doldurup 500 lirayla da birkaç aylık faturasını ödesen, adamın çalışmaya
- +1 yıl
@Stras Tamam o anlattıkların mantıklı ihtiyacı olana yardım edeceksin elbet ama dinin gerektirdiklerini de yapacaksın, ben sana kurban keserim ama ihtiyaç sahibine yardım etmem demedim ki? Bu benim için bir ibadet şekli, Allah rızası için kesiyorum dağıtıyorum, gösteriş için değil. Sen olayı yanlış anlamışsın.
- +1 yıl
Din bunu gerektiriyor olabilir mi sence ya? Bir hayvan kesmek en az 2000 - 3000 lira. Allah gerçekten bu parayı hayvan kesmeye harcayın diyor olabilir mi bir düşün Allah aşkına bir düşün. O zamanlar hayvan 2000 - 3000 lira mıydı? Şimdi kapitalist düzenin içinde Hacca gitmek bile kaç lira oldu, gidene kadar millet para biriktirmekten yaşlanıyor, bir zemzem suyu alıyorsun 50 - 60 lira, bir bakıyorsun ki su aslında Erikli. Bu düzene nasıl bu kadar çabuk kanıyorsunuz anlamıyorum ki. Allah hayvan kesmeyi her yıl emretmiş olsaydı 10 yılda kafadan 30.000 TL gidiyor, o paraya ev döşersin fakire fukaraya. Bu kadar basit düşünmeyin. Milletin hayvan yemeye ihtiyacı yok.
- +1 yıl
450 lira da aynı şekilde. Ya hayvana paha biçiyorlar. Hayvanı Allah yaratmış diyorsunuz ama ona insan yapımı parayla paha biçiyorsunuz, bu mantıklı mı sence? Önceden ve bazı yerlerde hala yapılan köle ticaretiyle arasındaki fark nedir? İkisinde de cana paha biçiliyor. Oysa gökten inen koyuna para mı verilmişti? Hz. Muhammed'in kestiği koyunun ederi var mıydı? Bunlar sadece birilerinin cebine para girsin diye yapılan şeyler. O koyunları besleyenlerin zaten alanı var, bir tek su parasıyla beslediği hayvanları 2000 liradan 100 kişiye satsa adam 200.000 kazanıyor yılda. 450 liraya satan da 45.000 kazanıyor. Sana getirisi ne? Birkaç günlük et, fakire getirisi ne? Bir günlük et. Adamlar 10 yıl bu işi yapsa biri havadan 2.000.000 diğeri 450.000 kazanıyor. Bu kadar saf olmayın Allah aşkına.
- +1 yıl
@Stras Bak şimdi saçmaladın, bir torba yem 100 lira ve bir küçükbaş yaşını doldurana kadar kışın 2 torbaya yakın yem tüketir, bunun veterineri ilacı falan hesapla?400 lirayı buluyor, benim 450'ye aldığıma bakma benim akrabam olduğundan alıyorum normalde 600-700 lira ki bu da o adamların hakkı, o hayvanları o güneş altında meraya götürüp getiren çobanın hakkıdır o para... Asıl aldatmaca ne biliyormusun? O engellilere yapılan ortopedik malemeler varya işte onlardır. Milyarlar değerinde olmamasına rağmen 1-2 milyara satılan bel korseleri var... Bu bir ticarettir, sen hâle gidip domates al pazarda satmaya götür,50 kuruşa al ve 50 kuruşa sat? Sana ne kalır? Gitme hâle alıp satma daha iyi değil mi? Onlarda o hayvanı büyütüp besliyorsa hakkını alacaklar...
- +1 yıl
O hayvan zaten açsa onu beslemek insanın görevi, kimsenin hayvana paha biçip satmaya hakkı yok. Sen onun hakkı demişsin de o hayvanı zaten rahat bıraksa o hayvan yıllarca yaşar, insana ihtiyacı yok hayvanların yaşamak için. Eğer ihtiyacı olsaydı doğada hayvan kalmazdı, bunlar saçmalık değil. Birileri daha fazla para kazansın diye gereksiz yere hayvan öldürüyorsunuz. Bunun mantıksızlığını anlatmaya çalışıyorum ben de.
Saçmalık nedir sana anlatayım. Normalde bir küçük baş denilen hayvanlar 500 - 1000 arası. Bu parayı her yıl verdin, 30 yıl boyunca ne giderin oldu? 15000 - 30000 TL. Şimdi o parayla neler yapılır bakalım. Sokaktaki bir aileye yardım etmek istiyoruz. Kirası 500 olan bir yer bulduk 500 TL x 4 (buzdolabı, çamaşır mak., bulaşık mak. ve aylık kira) bir de faturalar da 500 olsun (imkansız ama neyse) 2500 TL. Bu parayla adama ev açtın (ikinci el yatak 200 TL civarı) diyelim - +1 yıl
toplamda 10000 lira olsun. Geriye kalır 20000 lira. Bu paranın dörtte biriyle çocuğunu okuttun diyelim, geriye kalır 15000 TL. O parayla da aynısını başka bir aileye yap (hayvanı 450 liraya alıyorsan bir aileye bakabilirsin kaba hesap) İki ailenin hayatı kurtuldu. Sence bu mu daha mantıklı ve Allah bunu mu isterdi yoksa aileye bir iki gün yetecek ve başka hiçbir şeye yaramayacak hayvan kesme olayını mı?
- +1 yıl
@Stras Sen çok güzel hesaplıyorsunda ben 450'yi senede 1 kere veriyorum, yani 20 bin lira ile ben 40 yıl kurban kesiyorum... Bir öğrencinin okuması 20000 lira zaten sen kabala konuşuyorsun ama rakamlardan haberin yok sanırım... Sen elinden gelse dünyadaki fukaraların hepsine sen bak diyeceksin, iyi hesapla... Hesabın yanlış.
- +1 yıl
Hesap yanlış değil, 500 x 30 = 15000 TL eder 30 yılda; 1000 x 30 = 30000 eder yine 30 yılda. Yani 30 yıl paranı iki günlük şeylere harcayacağına iki aileye bakarsın diyorum. Ayrıca bir çocuğun okuması yılda 20000 değil, devlet ilkokulundan çıkar devlet üniversitesine kadar gider.
- +1 yıl
Birden bire vermeyeceksin. Sen, eşin, kardeşin, annen, baban, eşinin annesi, babası, bir de üç arkadaşın desek yılda 500 koysanız kenara, 30 yıl sonunda 10 aile doyar. Bunu 100 kişi yapsa 9 kişiyle birlikte 1000 kişi doyar. Ülkenin yarısı yapsa 40.000.000 x 10 = 400.000.000 insan doyar. Dünyada aç insan kalmaz. Bu işler günlük yapılmıyor tabii ki, benim ailem zamanında çok yaptı. Nesillerdir vejetaryeniz demiştim hatırlarsan. Yıllık kurban parasını, bir yılda yapılacak hayvan eti harcamasını vb. kenara koymuşlar zamanında, şimdiye kadar onlarca aileye baktılar. Herkes bu kadar bilinçli olsaydı bu hesaplara gerek kalmazdı.
+1 yılben de öyle düşünüyordum eskiden ama bir de şu şekilde düşün ihtiyacı olan ve bizim kadar kolay ulaşamayan insanlara verilecek ve dini bir olay... ben bunu düşündükçe huzur duyuyorum çünkü bazı insanlar dolabını açtığı zaman istediği yiyeceği bırak temel gıda ihtiyaçlarını bile bulamıyor.
21 Yorumla
+1 yılkurbanı kesecegiz
kebaba kavurmaya vur edecegiz:))
olmaz kesecegiz illaki71 YorumlaKesilmesin zaten tahminen eski dönemde zenginler fakirlere yemek versin diye çıktı bundaki tek amaç fakire yemek vermek pek ibadet değil sadece fakiri doyurmak bazıları yalnış anlıyor eti kendi evine alıyor bu da ibadet sayılmaz 😑
20 YorumlaOtların kesilmesini istemiyorum :'(
Yazık değilmi otlara :'(
Kesmeseniz ve yemeseniz olmaz mı? :'( demek kadar anlamsız. Yaşamamız için yememiz şart malesef :'(211 Yorumla
Soran+1 yılAma otun canı yanmaz.
Soran+1 yılSinir sistemleri yok.
Soran+1 yılAma canı acımıyor.
Soran+1 yılO zaman seni de keselim. Sonuçta 15 dk. kadar canın acıyacak pek de sorun olmaz senin için.
15 dk. az bir süre sonuçta dayanırsın dimi?
Soran+1 yılPardon sn.
+1 yılDunyada tonlarca tavuk, inek, domuz, at.. insanlarin et ihtiyaci icin kesiliyor ve bunu gormezden gelip dini geregi hayvanlarini kesen insanlarin ibadetleri neden polemige acik? Herkes kendi inancina odaklansin... Fazla lafa gerek yok.
20 YorumlaHe kasaptan aldığınız etleride zaten leylekler getiriyordu.
52 Yorumla
Soran+1 yılEt yemem ki.
+1 yıleğer tanrı İbrahim oğlunu keserken bir hayvan kesmek yerine al şu çiçeği dik deseydi dünya daha güzel bir yer olabilirdi.
24 Yorumla- +1 yıl
Soyadindan utan cakma avrupali cahil
- +1 yıl
@bakirerkek1905ve1453 o soyadımdeğil sevgilimin adı :)
- +1 yıl
+1 yılAllah sığır, koyun ve keçi gibi hayvanların kesilip yiyilmesini yalnız Allah'ın ismini zikrederek kesip yiyilmesini helal kılmıştır. Bunda bir canilik veya vahşilik yoktur. Yer yüzüne insanlar için indirilen şeylerden birisidir bu.
11 Yorumla- +1 yıl
kedi köpekte 4 ayaDklı nefes alabilen canlılar koyuna benziyorlar onlarıda kesip yemek caizmidir hocam? biraz anltsnza bna. s. s. s
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeseceğiz , dağıtacağız , bu yazıyı gördükten sonra ilk akşam da balkonda mangal yapacağım. Hayvanları bizde seviyoruz ancak söz konusu olan Allah'ın emri ve böyle bir durumda başka hiçbir sorgulama söz konusu olamaz.
01 Yorumla- 1 yıl
Allah sana ille de kes dememiş. Boş yapma burada. Baska sekilde de yrdimlar yapilir. Sirf et hastasi oldugun ve damak zevkin icin dini bahane etme burada. Ozmn seni de kesmeyi buyursa kendi canin içinde boyle dermisin. Vicdan yoksunu. Kendi canın acımıyor diye nasıl da bencil davraniyor insan değilsin. İnsan olsan onunda bir canı olduğunu ve üzüntü duyduğunu en azından söylerdin. Kesip yiyorsun diye o hayvanın acı çektiğine üzülmemen gerekmez İnsan olan buna üzülür ztn... aynı acıyı çekmeyi göze alabilir miydin mesela anca atıp tutarsın. Sanki hayvanın canı yokmuş gibi
+1 yılWalla sana bir şey söyleyim bence kurban bayramı kaldırılsa daha iyi olur :'(
30 Yorumla- Diğer konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılhayvanlar sadece kurbanda kesilmiyor. sen sofrana gelen et toprakta mı yetişiyor sanıyorsun?
13 Yorumla
Soran+1 yılEt yemiyorum zaten.
- +1 yıl
çok da tın :D
Diğer konusunda 952 cevap paylaştı. keseceğiz yiyeceğiz ihtiyacı olan birilerine de et vericez bizle beraber başka bir aile de doymuş olucak ;)
01 Yorumla- 1 yıl
Şu yazdığına bak. Insan olsan en azından o da bir canlı ve canı acıyor diyip üzüntü duyarsın. Resmen keyif alır gibi anlatmışsın. Ozmn seni kessinler Alkah seni kesmeyi emretse kendin içinde böyle konuşur muydun? burada konu din değil. Bi canlı sonucta acı çekiyor ölüyor. İnsan olsan bundan biraz rahatsızlık duyarsan et yesen de yemesende. Ayrıca et disinda bir sürü yemek var. Fakirler et yemeden de yaşar. Kimse ölmüyor etsiz. Başka şekilde de iyilikler yapılır. Eti bahane etme burada
+1 yılsadece kurban bayramında mı kesiliyor ki hergün binlerce kesiliyor zaten
00 Yorumla
+1 yılKıyamam ya bir de hiçbir şeyden habersiz çekile çekile götürülüyorlar.😔
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzülüyorum. 😞
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=Xuoi32y5GRA eminmisin? @RedLacquer
- +1 yıl
Eminim. Sen, ne dediğimi anlasaydın keşke ilk önce.
- +1 yıl
@Sokakkafasi
+1 yılKurban bayramı sayesinde, oa kadar yoksul insanın fakir fukaranın evvinde et pişecek, doya doya yiyecekler, keşke keşke 4 ayda bir kurban bayramı olsada güzü olmayanlar ete doysa
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben de çok üzülüyorum ama Allah öyle istiyor o niyetle yaratılmışlar kesilmeli
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın emri bu !
İnsanlar hergün katlediliyor minik bebek cesedi kıyıya vuruyor ses yok kurban bayramı gelince yazık günah dersiniz !00 Yorumla
+1 yılHZ. MUHAMMED ( S. A. V ) Evlerine gelen misafirlerine kurban kesip ikramda bulunuyormuş anlayacan gerekli şartlar yerine getirildikten sonra kesmemen anormal bir durum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYazikla alakasi yok.
Tabikide olmaz.🚬
#rr
Kesilmesi şart00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır anlamıyorum ki size biyolojide ne anlattılar sadece kaşı gözü yok diye bitkiyi hayvandan neden ayırıyorsun o da canlı değil mi?
01 YorumlaTamam kesmem ama et yemeyeceğim konusunda söz veremem.
15 Yorumla
Soran+1 yılYemesen de iyi olur aslında. 😞
Soran+1 yılÖlmezsin senn. 😇
Onlar ölür. 😢
+1 yılbir sihkrcem ölecen bak
Yeter l*n her bayram
Yılbaşınfa hindi kesiyonuz. Günlük döner krbap felan yiyonuz. Necisiniz l*n siz!01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende sebzelerin koparılıp ölmesini istemiyorum yazık değil mi onlara
13 Yorumla
Soran+1 yılOnların canları acımaz.
Cevap sahibi+1 yıl+yılbaşında hindi kesmesinler onları durdurabilir misin? jelibonlar mesela hayvan jelatininden oluşuyor eğer yiyorsan sende katliama göz yumuyorsun demektir ;) hayvanları kesmesinler jelatinlerini yapmasınlar
- 1 yıl
Bitki ile hayvanı kiyaslaman peki... diyecek söz olmayınca böyle mantıksız cvplar veriyorsunuz. Bir hayvan ve bitki aynı mı? Bitki ile hayvani aynı goren biri ztn ya akıl hastasıdır ya da boş konuşuyordur. Hayvanlar ruhu olan canlılar. Gelir seninle oynar sana sevgisini gosterir. Sevgi ister. Bi lokma verirsin sana sadık olur. Duygusal canlılardır. Bir hayvana kötü bir şey yapınca tepki verir. Acıya da tepki verir. Sinir hucreleri vardır onlarında bizler gibi. Yani insan ve hayvan aynıdır. Sadece konusamamalari farklaridir. Bitkide bu saydiklarim yok Bitki sinir hucresi olan bir canlı değil acı cekmez. Ama hayvan bizler givi kanlı canlıdır. Acıya öyle tepkiler verirler ki. Bunu bildiğiniz halde bitkiye hayvanı bir tutuyorsunuz. Yaralı bir hayvan acıdan kıvranıyor mesela. O da sonucta biz gibi etten oluşuyor Bitki oyle mi sence? Bitki kanar mı öyle çırpınır mi açıdan? Ne kdr tuhaf bir yorum yazmışsınız gerçekten. Bir hayvana fiziksel bir acı uygulandığında hayvan nasılsın çırpınır. Hayvanlar insanlar birdir. Bitki bambaşka bir şey.
+1 yılAllah öyle istemişse vardır bir bildiği bize yargılamak düşmez.
00 Yorumla
+1 yılbilerek mi yapıyosunuz yoksa harbiden mi cahilsiniz ya insanlar keyfi olarak kesmıyo
21 Yorumla- 1 yıl
Hayir keyfi. Etsiz yaşanır. Etsizliktwn asla kimse ölmedi. Damak zevkinden dolayı et sevdikleri için yiyor insanlar. Et bir zorunluluk değil asla. Sebze etin bin katı daha protein ağırlıklı. Et yemeden sebze ile de sağlıklı yaşanıyor sebzeden alınıyor ekteki tum protein. O yuzden Et sadece keyfidir...
- Diğer konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılHayvan kesmesen insandan kurban gidecek bu bir emirdir imkani olanda yapmak farzdir yani
06 Yorumla- +1 yıl
Canm sen din kitaplarini falan kontrol et bir peygamverimiz eger bir oglum olursa Allaha kurban edecem demis ve ilerde bir oglu olmus ismail diye neyse cocugu buyumus ve bu adak adamis ruyalarina gimeye baslmais neyse ismailin gozunu kapamis tam kesecekmis bicak kesmemeis ve Allah tarafindan bir melek kocla beraber gelmis ve kocu adak saymislar eger o gun Allah tarafindan bir koc gelmeseyfi insan kurban edilecekmis @Stras
- +1 yıl
+1 yılAllah'ın emri ve elden bir şey gelmez Verende Allah, Canı Alanda Allah
01 Yorumlakasaptan et toprakta mı yetişiyor? kurban bayramında kesince hayvana yazık oluyor beynin harika çalışıyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEt yersin ama kasaptan alip. Laboratuvarda uretmiyor ya
01 Yorumla
Soran+1 yılYemiyorummmmmmm
bu bayram da kesmesek olmaz gelecek bayramlarda da kesmesek olmaz :) inanış meselesi bu.
ama yıl başında hindi yemeyebiliriz seni mi kırcaz şeker :p11 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. allah senden daha merhametlidir eğer emrettiyse yapılmasıdır en doğru olan
00 Yorumla
+1 yılAllah istedi yapılıyor, keyfi bir şey değil. İbadet ile de şaka olmaz.
11 YorumlaSadece kurban bayramında mı hayvanlar kesiliyor sanıyorsun? Şu konuyutrajedi haline getirmeyin kardeşim ya
10 Yorumla- Diğer konusunda 666 cevap paylaştı.
+1 yılEt diyenler bide böyle yazmaz mı allahım sanki yedikleri ağaçtan geliyor
00 Yorumla
+1 yılbende kesilmesini istemem ama rabbimin buyurduğu bu kurban
00 Yorumla
1 yılYediğin sucuk ağaçları yetişiyor
Yılbaşında hindi kesene bisey demiyor
Allahını emrine karşılıyor bilmiyorsan sus00 Yorumla
+1 yılben de müslümanım ama hayvansever ve biraz da pinti bir insan olduğum için kesmiyorum
10 YorumlaHayatim o allahin emri karsi gelinmez hayvanlarda ruh yoktur.
012 Yorumla- +1 yıl
@Stras Hayvanların insanlarınki gibi ruhları yoktur. Kendilerine canlılık veren, yani organlarının işlemesini sağlayan sinir sistemlerinde bir kuvvet vardır. Buna hayvani ruh veya can demişlerdir. İnsanlarda da bu hayvani ruh olmakla beraber, ayrıca âlemi emirden gelen ruhları da vardır. Azrail aleyhisselam, insanlara mahsus olan ruhu alır. Bunlardan fasık ve kâfir olanların ruhunu ise, diğer meleklere emrederek aldırır.
- +1 yıl
Burada bahsedilen şey, onların günahlarından sorumlu olmadıklarını anlatmak için söylenen bir şey. Benim bahsettiğim şey ise hayvanların acıyı hissetmesine yarayan şey. Ona bakarsan bilime göre ruh diye bir şey zaten yoktur. Sonuçta acı çekiyoruz çünkü sinir sistemlerimiz var. Hayvanların da var.
- +1 yıl
@Stras hayatım allah önce ibrahim a. s ye oğlunu benim için kurban edeceksin diye emir vermiştir onun sadakatini sınamıştır. ya öyle devam etseydi dinimiz mükemmel bir dindir. kusursuzdur: sen katliam duymak istiyorsan nepalde mırdar olan binlerce hayvana bak doğruyorlar canlı canlı o yüzden deprem oldu binlerce insan öldü.
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence de kesilmesin ya yazık , ama tadı çok güzel ühühü 😢 Sanırım cehennemde yanacağım 🙈
02 Yorumla- +1 yıl
hem de cayır cayır
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir taarafta ALLAHIN emri bir tarafta senin rican. bence senin ricanın hiç önemi yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılburgerkinglerde yediğini haburgerlerin etleri babanızın tarlasında mı yetişiyor acaba küçük hanım
00 Yorumla
+1 yılAllahın emriyse keseriz.
31 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın emri değil. Allah'ın emri şu şekilde, Hacca gidin, gittiğinizde bir kez kesin.
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKasaptan aldığın etler ağaçta mı yetişiyor zannediyorsun ? 😒
00 Yorumla
+1 yılBizim inancımıza göre kesmek zorundayız.
123 Yorumla- +1 yıl
Hayır, imkanlar el veriyorsa zorunludur.
- +1 yıl
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. Daha sonraları bu uygulama hacca gidemeyen kişiler tarafından da bulundukları yerlerde yerine getirilmeye başlanmış ve ardından kurban bayramı uygulaması oluşmuştur.
- +1 yıl
Hayır. Bunlar, İhsan Eliaçık gibi bir takım şarlatanların uydurma lafları. Ayrıca kurban farz gibi görünse de, bazı nedenlerden dolayı vacip kabul edilmiştir. Bunun dışında, ilk zamanlarda bütün kurbanlar Mescid-i Haram'da kesilse de şartlar değiştikçe uygulamalar da değişmiştir. Eğer senin dediğin gibi olsaydı dünyadaki müslümanların çok büyük çoğunluğu teknik yetersizlikten dolayı kurban kesemezdi. Zaten buna bakarak bile bu fikrin ne kadar çürük olduğunu anlayabiliriz.
Peygamber (sav), sahabe, sahabeyi görenler, din alimleri sıralamasıyla fikir birliğine varılmıştır.
Peygamber Efendimiz, “Cimrilerin en kötüsü, [vâcib olduğu hâlde] kurban kesmeyendir” buyurmuştur.
Bir hadîs-i şerîfte, “Hâli-vakti yerinde olup da kurban kesmeyen, bizim musallâmıza [namaz kıldığımız yere] gelmesin” [Hâkim] buyurulmuştur. - +1 yıl
2:196 - Hac ve umreyi de Allah için tamam yapın. Eğer bunlardan alıkonursanız, o zaman kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Bununla beraber bu kurban, kesileceği yere varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden hasta olana veya başından bir rahatsızlığı bulunana tıraş için oruç veya sadaka yahut da kurbandan ibaret bir fidye gerekir. Engellemeden kurtulduğunuz zaman da her kim hacca kadar umre ile sevab kazanmak isterse, ona da kolayına gelen bir kurban gerekir. Bunu bulamayana ise üç gün hacda, yedi de döndüğünüzde ki tam on gün oruç tutması lazım gelir. Bu hüküm, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah'tan korkun ve bilin ki Allah'ın azabı gerçekten çok şiddetlidir.
3:183 - "Ateşin yiyeceği bir kurban getirmedikçe hiç bir peygambere iman etmeyeceğimize dair Allah bize ahidde bulundu." diyenlere de ki: "Benden önce size bazı peygamberler açık belgelerle ve sizin dediğiniz şeyle geldi. Eğer doğru insanlarsanız, ya onları niçin öldürdünüz?" - +1 yıl
5:2 - Ey iman edenler! Allah'ın alâmetlerine, haram aya, kurbanlık hediyelere, gerdanlıklarına ve Rablerinden lutuf ve rıza bekleyerek Kabe'ye yönelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınız zaman avlanabilirsiniz. Sizi Mescid-i Haram'dan çevirdiklerinden dolayı bir topluma karşı olan kininiz, sizi saldırıya sevk etmesin. İyilik ve takva üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir.
5:27 - Onlara Âdem'in iki oğluyla ilgili haberi hakkıyle oku. Hani her ikisi birer kurban sunmuşlardı, birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, ötekine):" Seni öldüreceğim" demişti. Diğeri ise şöyle demişti: "Allah, yalnız kendisinden korkanlardan kabul eder". - +1 yıl
5:95 - Ey iman edenler, ihramlı iken av hayvanı öldürmeyin. İçinizden kim kasten onu öldürürse, yaptığı işin vebalini tatması için, öldürdüğü hayvanın dengi ona cezadır ki, Kâbe'ye ulaşacak bir kurban olmak üzere buna yine içinizden iki adaletli kişi hükmeder; yahut (ceza olmak üzere) bir keffarettir ki, ya o nisbette fakirleri doyurmak, yahut onun dengi oruç tutmaktır. Allah geçmişi affetmiştir. Fakat kim de bu suçu tekrarlarsa, Allah ondan intikamını alır. Allah damia gâliptir, intikam sahibidir.
5:97 - Allah, Kâbe'yi, o Beyt-i haram'ı, haram ayı, kurbanı ve (kurbanlardaki) gerdanlıkları insanlar için bir nizam kıldı. Bu, Allah'ın göklerde ve yerde olan herşeyi bildiğini ve Allah'ın herşeyi hakkıyle bilici olduğunu sizin de bilmeniz içindir.
37:103 - Ne zaman ki ikisi de bu şekilde Allah'a teslim oldular, İbrahim oğlunu şakağı üzerine yatırdı.
37:107 - Ve ona büyük bir kurbanlık fidye verdik.
108:2 - Öyleyse Rabb'in için namaz kıl ve kurban kes. - +1 yıl
Tüm bunlara ve tefsire bakarak Kurbanın mekan fark etmeksizin (maddi manevi temiz olduğu sürece), kesilebileceğini anlayabiliriz.
- +1 yıl
Hayır, "kurban edin" demiyor, "boğazlayın, kesin" diyor. "Venhar" fiili boğazlamak, boğazından kesmek anlamına gelir.
- +1 yıl
Senin derdin ne? Hiçbir şey bilmediğin gibi birilerinden duyduğun laflarla gelip burada tartışmaya açık olmayan konulara muhalefet oluyorsun. "Venhar" lafzı, "Nahr" kökünden gelir ve "Nahr" = "Boğazlamak, boğazından kesmek" anlamına gelir. Anlayabildin mi? Zaten en güvenilir olarak gösterilen kaynaklara da bu böyledir fakat eğer burada "Boğazlamak, kesmek" yerine "Kurban etmek" fiili de kullanılsaydı bir şey değişmezdi. Sen buradan nasıl bir sonuç çıkarmayı bekliyordun? Hangi senaryoları üretecektin kafanda? Her söylediğine gayet saygılı ve tatminkar cevap verdiğim için mi çirkeflik yapmaya başladın? Hayvanı boğazlamak, boğazından kesmek ne demek olabilir sence? Istersen bir düşünmeyi dene. Islam ve Kur'an mükemmeldir. Bir açığını bulup reyting yapacağım diye uğraşmayın sonra böyle rezil olursunuz ;)
- +1 yıl
Çirkeflik ve rezil olmak mı? Neden bütün dindarlar tartışmanın sonunda hakaret etmeye başlıyorlar anlamak zor. Aslında zor da değil, açıklaması biten insanın yapacağı hareketler bunlar ;) Kuran'da hangi şartlarda kurban kesildiği açıklanmış, o şartın Hac ziyareti olduğu da açıklanmış. Hacca gidemeyenlerin uydurmasıyla iş yapacak olsaydık ''Müslüman yılbaşı kutlamaz'' zırvasına da inanırdık ;) Allah'ın senin öldürdüğün hayvana ihtiyacı mı var bir düşün, yoksa en basitinden LÖSEV'e yapacağın bir bağış, buzdolabı bile olmayan bir aileye et vermekten daha mı az sevap ,)
- +1 yıl
Başlatan kim iyi oku koç ;) Ha bir de, açıklaması biten sensin. Ben hakikati çatır çatır açıkladım, sen hala mantıklı olsa da olmasa da nasıl muhalif olurum diye düşünüyorsun.
Hayır işte ya sen Kur'an okumuyorsun, ya da anlamak işine gelmiyor. Hac şartı geçmiyor Kur'an'da. Israrla gerçek olmayan şeylerle haklı çıkmaya çalışıyorsun.
Müslüman miladi yılbaşını kutlamaz, hicri yılbaşını kutlar. Çünkü asıl takvim miladi değil hicridir.
Çok çok yanlış düşünüyorsun. Allah'ın bizim yaptığımız hangi ibadete ihtiyacı var? Hiçbirine. Zaten Allah'ın, bütün kainatı yaratanın, herhangi bir şeye ihtiyacı olabilir mi sence? :D
Benim söylemediğim şeyleri neden benim yargımmış gibi önüme koyuyorsun? Lösev e bağış yapıp yapmama nereden çıktı? :D Keşke imkanım olsa herkese yardımcı olsam, bu ayrı mesele. Ama tabi ki hiçbir amel, Allah ın emrettiği işin yapılmasından daha hayırlı olamaz. Bu nedenle kurban kesip gerekliliklerini yerine getirmek, elbette herhangi bir hayır kurumuna yapılan yardımdan - +1 yıl
daha hayırlıdır. Zira biri Allah ın emri, diğeri ise sünnet denilebilir. Yardım etmek, STK larla faydalı işlerde bulunmak sünnettir. Elbette farz ve vacip olan önceliklidir ve karşılığı daha fazladır.
Tüm bunların dışında, etiketlemek zorunda mıyım? Ilk defa senden duyuyorum bunu. Etiketlemesem de bildirimin gelmesi lazım ama eğer bildirim gelmediği için etiketlememi istiyorsan olur, problem. değil. - +1 yıl
@Stras kusura bakma ama @soğuknefes haklı. Baştan sona okudum yorumları. Soğuknefes in paylaştığı hadis ve ayetler kendisinin öne sürdüğü fikri desteklerken, senin fikrini destekleyecek hiçbir sağlam kanıt yok, ya da sen paylaşmamışsın. Soğuknefes in paylaştığı ayet ve hadislere karşı sürekli konuyu değiştirerek, bununla ilgisi olmayan ifadeler öne sürmüşsün. Ikna edici değil bunlar. Ayrıca burada hakaret niteliğinde ilk sözü söyleyen de sensin. Bence artık tartışmanın bir anlamı kalmamış, her şey ortada.
- +1 yıl
@SiyahMuhafız Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. Daha sonraları bu uygulama hacca gidemeyen kişiler tarafından da bulundukları yerlerde yerine getirilmeye başlanmış ve ardından kurban bayramı uygulaması oluşmuştur.
- +1 yıl
Aynen ya, cidden dayanamıyorum
10 YorumlaSende makyaj yapmasan olmaz mı boşa boya ziyanı?
00 YorumlaOoOoO aramıza yeni hayvan severler katılmış
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok severim.
Diğer konusunda 387 cevap paylaştı. Bitmediniz demi siz hala...
20 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. yemek yemesen olmaz mi zaten oleceksin.
10 Yorumla
+1 yıl? Zaten hep kesiliyor
20 YorumlaKavurmaları götürürken öyle demessin ama :D
40 YorumlaKesicem ve buna kimse engel olamaz d
21 Yorumla
Soran+1 yılPekii. 😢
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimse öküzümü kesemez uleyn 😠
11 Yorumla
SoranKesiceklermiş ama 😢
Elveda öküzcük.. 😵
+1 yılAllahın emri kardeşim
223 Yorumla
Soran+1 yılAma herkes kesmek zorunda değil 😔
- +1 yıl
@Stras senin gibi sazanlar nerden cikiyor eline bir kere kuran almamis insanlar hemen nerde yaziyor diye ortaliga cikiyosunuz ayrica insan et tuketmeden yasayamaz mecburen et yemeli vucuta bu proteinleri kendisi uretqemez ayrica karsilayamaz Vejeteryan hocam mecburen her ay igne oluyordu hayvan etinden alinan protqeinlerden yalniz o eti sevmediginden yemiyordu sizin gibi cakma hayvan severlik icine girmiyordu
- +1 yıl
@Ahmetelt Birincisi ben çakma vej değilim, hayvan hakları savunucusuyum. İkincisi eline Kuran almamış dediğin, bütün kutsal kitapları okumuş biriyim, sizin safsatalarınıza bu yüzden inanmıyorum. Üçüncüsü, vücudun protein ihtiyacını baklalar daha fazla karşılıyor, ki ihtiyaç dediğin de %2'den daha az. Biraz oku araştır, böyle rezil olma ;)
- +1 yıl
www.ihh.org.tr/.../329 al bu kuran tarafi
- +1 yıl
Bir de çakma hayvan savunucusu olsam, kedi köpekleri koruyup danaları mideye indirirdim sizin gibi ;) Al bu da açıklaması
Kuran’da kurban kesmek sadece hac ibadeti yerine getirildiği sırada farz kılınmıştır. Yani kurban hacca giden hacılar tarafından kesilir. Kurban kesmeyi Allah’a olan teslimiyetin ve saygının bir sembolü olarak anlamak ve Allah’a yaklaşmaya bir vesile görmek gerekir. Yoksa ayetinde ifadesiyle kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olan sadece kulların takvalarıdır. Hac suresi ayet 37: onların etleri de kanları da Allah’a asla ulaşmaz; fakat sizin takvanız O’na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirir ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah’ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. Daha sonraları bu uygulama hacca gidemeyen kişiler tarafından da bulundukları yerlerde yerine getirilmeye başlanmış ve ardından kurban bayramı uygulaması oluşmuştur. - +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ras-etmeyin.html al bu o ayeti iyice aciklamis gidip kendine gore hemen yorumlama :) @Stras yeter bu kadar sana
Allah'ın emri kesmeliyiz
12 Yorumla
SoranAma canları acıyor. 😢
- +1 yıl
Allah'ın emri değil. Allah'ın emri şu şekilde, Hacca gidin, gittiğiniz zaman bir kez hayvan kesin.
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ama et yicez daha bolll bol protein 😊😊
10 YorumlaDiğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. kavurma da mı yemeyek?
00 Yorumla
+1 yılhayvan kesilmeden mangalı yakarım ben
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler