Özel günlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu günün anlam ve önemine uygun, gıybetin derinliklerine yelken açmaya var mısınız? En çok kimlerle, ne şekilde gıybet yaparsınız?
5 Ekim Dünya Gıybet Günü dolayısıyla içinizi döküp, dedikodunun dibine vurmak ister misiniz?
49/HUCURÂT-12: Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.(49/HUCURÂT-12:)
Öncelikle 5 Ekim Dünya Ogretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimizin ogretmenler günü kutlu olsun. Giybete gelince çok samimi bir arkadaşım var her gün görüşürüz ve her sabah kahve içeriz. Ve mutlaka biri ya da birleri bu herhangi bir güncel konu da olabilir. Herşeyin giybetini itina ile yaparız tatlım.
Ben bu konuda ilgilenenlere sıkıcı gelecek birisiyim. benim vicdanım sızlar, kendimi kötü hissederim. Yüzüne söylediğimde keyfini kaçırabileceğim hiçbir lafı arkasından da etmem. İnsanları üzmek, kırmak hoşuma gitmiyor her nekadar bunu haketseler de...
Oda arkadaşım Meliha tam bir kasar. Eski Sevgilimi unutamiyorum diyor ama hergün başkasıyla çıkıyor. Paralarını yiyor sonra kötü hissediyorum ve öyle biri değilim diyor. Garip bir kız. Sevgilisi olduğu dönemde onlarca kişiyle çıkmış. Hala taciz ediyor eski sevgilisini çocuk buna kaşar diye mesaj atmış. Oturup zirliyordu. Ben diyemedim içimde kalmıştı çocuğun ağzına sağlık. Oh be :D
En çok kendimle gıybet yapıyorum çünkü birisine söylesen diğerinin kulağına gitme ihtimali var bende kendimle çekiştiriyorum sayıyorum sövüyorum oh rahat günahada girmemiş oluyorum sanırım
En İyi Cevaplar