Cevremdeki bütün kizlari kendimden güzel buluyorum. Sürekli uzuluyorum. Neden guzel yaratilmadim diye. Allah neden boyle yaratti diye dusunup duruyorum. Sizce neden herkes esit guzellikte yaratilmadi?
Cevabın nedir?
Belki Allah ya Musavvir ismiyle tanismani istiyordur, onun esmasinin mucizevi yönüne vakıf olup hayranlıkla Allah'a aşk duyucan günü yaşamanı istiyordur. Evet guzellik şükür gerektirir çirkinlik sabır. Tıpkı zenginliginde şükür, fakirligin sabır gerektirdiği gibi. Sundan emin olmaliyizki hem çirkinlik hem fakirlik insana cok daha fazla şey öğretir, iyi insan olabilme yönünde öyle bir egitirki insana sukrettirir. Ki bencede guzellik cirkinlik kavramı gorecelidir, benim hoşuma giden bir başkasının hoşuna gitmez.. ki düşünsene belkide Rabbim seni nice kötü kalplilerden, zinalardan, gunahlardan koruyodur sırf yuzunle. Ne olursa olsun olumlu düşünmeye çalışmalısın kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Çünkü burasi cennet değil. Benim eşim baskalarina göre göze hitap etmiyo, hatta bende ilk gördüğümde onu Allah beni affetsin çirkin bulmustum, ama bugün onunla evliyim (başkalarına göre çok güzel olmama ragmen) ve benim başta cirkin buldugum o adam bugün benim bakmaya diyamadigim oldu, çünkü beni hep gulumsetiyo, çünkü kalbi tertemiz, çünkü İNSAN gibi İNSAN. ve yüzü güzel olarak tanıdığım ama zamanla sırf kötü huyları yüzünden içimi darartip asla gormeyi istemicem pislik insanlarda tanıdım. Yani aslinda gercekten insana guzellik katan kalbindekiler. Etrafa yaydigin enerjiyle alakalı.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu farklılıklar Allah’ın (cc) bir imtihanıdır
Cenab-ı Hakk’ın insanları farklı farklı, hatta bizim kullandığımız tabirle “bazılarını güzellikte noksan” yaratmasının hikmetlerinden birisi de şüphesiz ki imtihan sırrı olmasıdır.
“Güzellik ya da çirkinlik” kavramları görecelidir ve kişiden kişiye değişir. Eğer kişilerde çirkinlik diye tabir ettiğimiz şey bir noksanlıksa bu da o kişinin imtihanıdır. İsyan etmeden sabır göstermesi gerekir. Allah (cc) o kulundan rıza göstermesini ve şükretmesini ister.
Eğer kul bunu başarırsa, yarattıkları bu dünyadan ibaret olmayan Allah’ın (cc), o kulu için ebedi âlemde büyük mükâfatları olacaktır.
Hz. Enes’in rivayet ettiği hadise göre:
Resûlullah (asm) buyurdular ki: Cennet ehlinin bir çarşısı vardır. Her cuma oraya gelirler. Derken kuzey rüzgârı eser, elbiselerini ve yüzlerini okşar. Bunun tesiriyle hüsün ve cemalleri artar. Böylece ailelerine, daha da güzelleşmiş olarak dönerler. Hanımları:
“Vallahi, bizden ayrıldıktan sonra sizin cemal ve güzelliğiniz artmış!” derler. Erkekler de:
“Sizler de, Allah’a kasem olsun, bizden sonra çok daha güzelleşmişsiniz!” derler (Müslim)21 Yorumla
Soran+1 yılAma hem bu dunyada guzel yaratilip sukredenlerde cennete giderse. Sukur sabirdan kolaydir cirkinlere imtihan daha agirdir hemde bu zamanda
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. nerden biliyorsun herkesın eşit güzelikte yaratılmadığını
bu kadar bunları düşüneceğine Yaradanın rahmetinin ne kadar büyük olduğunu düşünmelisin
farzet senın dediğin gıbı olsun ve dünyanın en güzel mahlukatı sensın ne olacak cennetı mı garantileyecen yoksa başın göğe mi erecek veyahut dünyayı mı hükmedeceksin
başka bir örnek vereyim anlayacağın bir örnek
bir anne çocuğunu en güzel şekilde tertemiz giydirir bakımını yapar ama çocuk ne yapar bu olanları idrak edemediği anlamadığı için üstünü başını alt üst eder kirletir mahveder bir anne çocuğun o durumda olmasını ıster mı hıç kımse ıstemez demı
işteYaradan da yaratığı hiç bir şeyi çirkin yaratmaz zere kadar şüphem yok en mükemmel şekılde eksıksız yaratır ne yazık ki ınsan oğlu o kadar nankördür ki çirkinliği insanoğlu yapar31 Yorumla
Soran+1 yılKatiliyorum bazi dediklerinize ama dis gorunus cok onemli bu zamanda. Guzel olan sukurle cirkin olan sabırla elde eder cenneti. Sabir sukurden daha zor
+1 yılGel seninle bir gül yetistirelim. Daha tohum halinde iken ne kadar kucuk ve cirkin. Sonra toprakla butunlesmesini seyredelim. Derken filizlensin ama hala goze hitap etmiyor dimi. Goncalasip actigi zaman renklenince nede guzel gorunmeye basliyor dimi? İnsanogluda ayni sekildedir. Gelistikce guzellesir. Guzellestikce etrafinida guzellestirir. Cirkin bayan yoktur. Bakimsiz ve acilmamis gonca vardir...
32 Yorumla
Soran+1 yılMakyaj yapiyorum duzgun giyiniyorum. Estetik mi yaptirmam gerek
- +1 yıl
Asla. Sadece dogru olanlari kullan.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
34Cevap
+1 yılGuzellik te goreceli bir kavram sana cok cirkin gelebilirim ama aliye ahmete guzel gelirim veliye igrenc gelebilirim ayseye zeki gelirim fatmaya aptal.. yani hersey gorecelidir bu hayatta bidaha boyle seyler dusunme
34 Yorumla
Soran+1 yılGenele hitap etmek diye bir sey var ama
- +1 yıl
Peki ozaman sole sorayim bana baktinda cirkin ya da guzel diyebiliyormusun
Soran+1 yılBenden kat kat guzel oldugun kesin
- +1 yıl
Kat kati at aradan kendinle kiyaslama eminim ki sende guzelsindir sadece kendini vucudunu sacini kasini gozunu herseyini iyi bil ve guzel kullan
+1 yılGüzellik sadece belli bir zaman ve geçici sadece bü dünyada asıl hayatımız olan ahirette güzellik para etmiyo. cehenneme atcaksam bu bedeni dünya yakışıklısı olsam ne fayda
22 Yorumla
Soran+1 yılCirkin icin sabir cok zor ama?
- +1 yıl
Sabretcek durum ne kadar zorsa mükafatıda o kadar çok ama. ALLAH sabredenlerle beraberdir. sabırdan ziyade şükür olsa o zaman o kadar güzel olurki
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılGüzellik bence göreceli bir kavram...
yani kimse kendini mukemmel görmez zaten :)24 Yorumla
Soran+1 yılTurk kızlarının cogu kendini mukemmel goruyor
- +1 yıl
her konu da kimse kendini 4 4'lük görmez...
göremez...
kesin bir eksiği vardır ve bunu kendine söyleyecek cesareti olmadığı için...
egoist tavırlar sergiliyor olabilirler ama...
mükemmel gördüğünü sanmıyorum.
Soran+1 yılHaklisiniz
- +1 yıl
her zaman... :)
bak buda bir egoistliktir...
aslında haklı olmadığım konu çok olduğu için her zaman yazıyorum :)
çünkü mükemmel değilim :)
+1 yılerkeklerde de var aynı durum demek ki kadın erkek eşitliği tamamen güzellik konusunda mevcut. ama kendi cinsiyetlerimiz içinde eşitlik olduğuna ben de inanmıyorum.. mesela ben yeşil gözlüyüm ve aşırı kilolu olmasam da 20 kilo fazlamdan ötürü hiçbir kız yüzüme bakmıyor ama zayıf olan bir erkek tipsiz de olsa kızlar peşinden koşabiliyor.
00 Yorumlabakın lütfen bu soruyu sormamş gibi davranın yoksa dini açıdan kötü bir soru ve Bizde görüntü önemli değil iç olarak herkesi en başta aynı yarattı sonra iradesine bıraktı simdi soruyorum sana. Giysiyle doğan çocuk var mı? veya çocuk doğarken elinde şeker veya oyuncak varmıydı yoktu demi. çünkü tüm insanlar eşit doğdu
12 Yorumla
Soran+1 yılAma dis gorunus konusunda esit yaratilmadi benim takildigim konu bu. Ic guzellik degil
+1 yılÇirkin olması onun hayrınadır. Çirkinin sevabı isyan etmediği sürece güzel olandan daha fazladır. Farkettiysen güzeller genelde aptal gibi olur. Herkes onları övdüğü için akıllarını pek kullanamazlar ya da tamamen kendilerini güzelliklerine adarlar. ama çirkinin öyle bir derdi var mı? kendini sevdirebilmek için aklını kullanır. o yüzden bence çirkinler güzellerden daha zekidirler
00 Yorumla
+1 yılbakış açıcısını değiştir çirkin kul diye birşey yoktur kötü bakıp kötü düşünen göz vardır allah herkezi kendi silüetinden yarattı o yüzden büyük günah öyle düşünme nasıl gördüğün değil nasıl baktığın önemli :)
16 Yorumla
Soran+1 yılInsanlar boyle dusunmuyor ama
- +1 yıl
insanlar milletin ağzı torba değil herkez laf söyler sanarmısın ki dünya güzeli olsan susacaklar yok öyle bir dünya öyle konuşanlara sadece güleceksin gün gelir öyle birisini bulursun ki seni dünyanın kraliçesi hisettirir biraz kendini toparla :)
Soran+1 yılHem cirkinim hem sanssiz hic ihtimal yok yani
- +1 yıl
şans ne paran mı yok ondan mı şanssızsın parası olana zengin denmez. çirkin felan olayınıda geç artık biraz olgun düşün bu dünyaya geldiysen bir amacın vardır azcık olumlu düşün ya hayat gerçekten güzel bakmasını bilirsen :D
Soran+1 yılPara yok iyi bir aile yok sans yok guzellik yok neye olumlu bakayiim? Amacim en fazla insanlara ibret olmaktir
- +1 yıl
sen dua et hergün yüzün gülerek ve şükret :) tamam mı :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen çirkinim demek çok günah aslında ben de çekinirim çirkinim demekten ama bana hep sen çok çirkinsin dediler hatta yüzüme gülerek dalga geçenler o kadar çok oldu ki, bugüne kadar kimse sen çok güzelsin, hoşssun demedi. Hal böyle olunca sen ne diyebiliyosun ki?
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle banada kucuklugumden beri oyle dediler ailem bile
+1 yılO zaman güzelliğin anlamı olmazdı üstelik güzellik çok izafi bir kavram üstelik çirkinliğin herkesçe kabul görüyorsa bile bu imtihanın olabilir bu şekilde isyan etmeni doğru bulmuyorum ne demişler güzelliğine güvenme bir sivilce yeter gelip geçici bir şey yaşlanıp pörsüyünce hiçbiri kalmıyor zaten yani güzellik dşye bir kavram yooookkkk
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. sen birine göre dünyanın en güzel kızısın bunu biliyorsun dimi ;) yani şu an bilmesen bile bir gün bileceksin. ve bu şekilde konuşma bu isyana girer canım.
06 Yorumla
Soran+1 yılBirisinin beni guzel bulup sevcegi sadece hayal cok sanssiz bir insanim
Soran+1 yılKisiligi guzelmis o zaman benim kisiligimde pek iyi degil
Soran+1 yılOzguvenin baslangici dis gorunustur iyi aksamlar ☺
+1 yılCirkin yaratmaz, bir kac dangalak seni buna inandirir.. Bir tekrarin yoksa kiminle kiyaslayip cirkin olduguna karar verile bilir.. Insanlari standartlarina cok guvenmemeli..
09 Yorumla
Soran+1 yılGoze hitap etmek diye bir sey var ama. Kimse de bana merakli degil benden bir tane olmasinin ne onemi var?
- +1 yıl
Soyle anlatayim :) Okul ve lise felaket gecti.. Universitenin de pek farki yook. Ben de senin gibi, fazla dikkat cekmeyen biriyim. Aynen dediyin gibi de, Allah beni deneme surumu gibi yaratmis diye dusunurdum.. Ama soyle bir durum var. Goze hitap etmek dedigin sey kisiden kisiye degisir. Erkek arkadaslarimin her biri farkli ozelliklerimi soylediler. Biri dogal oldugum icin begendigini dedi mesela, halbuki zaten bir ise yaramaz diye makyaj kullanmazdim.. Bir baskasi intellektuel oldugumu derdi, biseyseksuel diye de bir sey derdi kendine, entelektuellikten hoslanan demekmis... Zamanla kesf etdim ki, erkekleri etkilemenin en genel yolu guzellik ama, tek yolu degil. Bir muddet sonra da biktim bu konulardan. Kendimi cirkin hiss etmemde en buyuk etken sosyal aglardi. Ya bu niye guzel de ben degilim dedigim kizin, ogrendim ki burnu estetik, dudagi estetik, gozleri lens... Zaten tanisan, her kesin bir kusuru var, kimse ogle buyutulmege degecek degil. Kendime bu eziyeti niye yapayim ki dedim..
- +1 yıl
Hedeflerin vardir mutlaka.. Ona odaklan, sen sev kendini.. Goreceksin ki, baskalari da kendiyle barisik, guclu, ne istedidiginden emin bir kadinla karsilasinca, gorunusunun hic bir onemi kalmayacak :)
Soran+1 yılKac erkek arkadasiniz kalici oldu peki veya size hayran kaldi?
- +1 yıl
1 sevgilim.. 2 de hayranim var diyeyim :D
2 eski sevgilim israrcilar hayla.. Ikisinin de farkli sepepleri kendilerine gore, hic biri de guzelligime asik degildi..
Soran+1 yılFarkli sebebler derken?
- +1 yıl
Cirkinim diyedusunuyordum yaa.. Trip atmazdim, oyle hediyeler felan beklemezdim mesela.. Kendime guvenmedigimdendi her halde, hep karsi tarafi memnun etmeye calisirdim. Bir daha benim gibi sazani nerde bulsunlar? :D
Soran+1 yılBende bir kisiye dediklerinizin aynisini yaptim ama sonuc... deger bile vermedi. O derece cirkinim anlayacaginiz
- +1 yıl
Aslinda bunu anlatmaktaki niyyetim tamamen bununla ilgili. Sevgili olmanin zamanini ben ayarlamadim ki.. Kendiliginden oluverdi. Yakinmamla kaldim ben de. Simdi donup bakinca da kendimi bosuna yipratmisim diyorum.. Ayni hataya dusmenizi istemem.. Guzellik denen sey bir kibrite bakar.
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAynısı bendede var ama buna da şükür. Gözlerim gördüğü için kulaklarım duyduğu için rahatça yürüyebilip koşabildiğim için ellerim olduğı için Allaha çok şükür. Güzellik dediğin nedir ki? Allah korusun bir kaza geçirdin mi eser kalmaz..
02 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar olumsuz bakarsak tabi oyle. Ama guzelligin bir cok artisi da var
- +1 yıl
O artılara güvenmemek lazım
Ben de çirkin olduğumu düşünürdüm ama meğersem güzelmişim. Kesin sen de öylesindir. Çoğu insan kendini güzel bulmaz.
010 Yorumla
Soran+1 yılNasil guzel oldugunuzu anladiniz peki
Soran+1 yılBenim cevremdekiler oyle dusunmuyor iste
Soran+1 yılbir tanesi bile dusunmuyorsa goreceli degildir bence
Soran+1 yılSiz sordunuz mu
Soran+1 yılSormadan soylemeleri onemli olan
Soran+1 yılHic sanmiyorum hepsi mi icinde tutuyor
+1 yılNice güzel kadınlar öldükten sonra toprağın altında böceklere yem olacak amelin güzel olsun kalbin güzel olsun ayrıca zevkler tartışılmaz kendini beğenmiyo olabilirsin ama elbette seni beğenen vardır veya olacaktır
00 YorumlaAllah kulunu çirkin yaratmaz insanların bakışları içleri çirkin olduğu için böyle itamlarda bulunurlar.
00 Yorumla
+1 yılgüzel çirkin şişman zayıf insanlar farklı kriterlerde olmak zorunda böyle olmasa herkes tek çift yaratılsa hepimiz kopya olsak güzelliğin bir anlamı ya da çirkinliğin bir anlamı olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes ayni yaratilsaydi sadece ic guzellige onem verilirdi
- +1 yıl
bir bildiği var demekki ben de güzel değilim yapcak bişeyimiz yok
+1 yılallah kulunu cırkın yaratmaz güzellik cırkınlık göreceli bir kavram ve ınsanların ortaya koydugu bir husustur
010 Yorumla
Soran+1 yılDunyada yasiyoruz sonucta buyul bir problem bence dis görünüş
- +1 yıl
herkes için bir problem değil dış görünüş.
Soran+1 yılErkekler icin problem
- +1 yıl
hmm erkekler umrumda değil :D tatlım kendınle barısık olmalısın
Soran+1 yılBenim umrumda malesef
- +1 yıl
ilginç ne diyim allah yardımcın olsun o zaman
Soran+1 yılIlginc oldugunu dusunmuyorum her kizin icinde erkekler tarafindan begenilme istegi vardir
- +1 yıl
tamam vardır da bu kadar asırı olmanın sebebi ne? asırı bır bozuklugun mu var? yanıgın veya yapı bozuklugu gibi birsey mı var veya bir fiziksel engelın mı var? bu yuzden sasırdım
Soran+1 yılYapi bozukligu var simetri sifir yuzumde de vücudum da
- +1 yıl
anladım. eğer gerçek bir sorun ise allah sifa versin ve allah yardımcın olsun
+1 yılAynı şeyi bende düşünüyorum. Olmak istemediğim bir fiziğim var.
10 Yorumla
+1 yılKisa uzun cirkin guzel sanati konusturmak ve aksi olmayan bir seyin iyisini bilemezsin
04 Yorumla
Soran+1 yılBu durum kula eziyet degil mi?
- +1 yıl
Hayir guzel olan kisi sükur ile cenneti kazanir cirkin olan sabirla aslima bakarsan guzel ve cirkin diye bir sey yoktur sana gore guzel olan bana gore degildir bakis acisi vardir
Soran+1 yılGenele hitap eden vardir kandirmayalim kendimizi
- +1 yıl
Kandirmak degil bu her goz zevki ayni degildir
+1 yılKim diyosa onu halt etmis Allah her yarattigini kendine ozel ve guzel yaratir ole deme saygisizlik yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılCirkin diye bakmadiginiz kizlar eminim coktur bence siz yaniliyorsunuz
- +1 yıl
Alakasi yok biraz bakimli olsa fistik gibi olur ama pacoz gibi olmayi kendi yercih ediyosa bilemem cirkin dediginde ne guzellikler vardir biliyomusun sen bosuna dememisler Allah cirkin sansi versin die
Gizli Üye(30-35)+1 yılgözlerin görüyor ayakların var yürüyebiliyorsun sağlığı yerinde daha ne istiyorsun bune şükürsüzlüktür?
01 Yorumla
Soran+1 yılGuzellerinde eli ayagi tutuyor onlarin ne ustunlugu var
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu sadece şeytanın vesvesesidir her insanın kalp güzelliği varsa zaten bu vücuduna da yansır. Bunlara takılma seni seven bu şekilde sevmeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılKisiligimde kotu demekkii
+1 yılher çirkinlikte bir şans vardır tum cirkinlerin a. m. k
01 Yorumla
Soran+1 yılBende yok istisnalar var
kime göre çirkin neye göre çirkin belkide başkasına göre güzelisndir
03 Yorumla
Soran+1 yılGuzel olani 100 kisi begenir cirkini sansi var 1 kisi nerede adalet
Soran+1 yılBeni sevse de sevgisine inanmam cirkin olani kim severki?
+1 yılBu dünyada herşey eşit olsaydı yaşamanın ne anlamı olurdu.. hem onlarda olmayan özellikler vardır sende kimse mükemmel değildir..
08 Yorumla
Soran+1 yılCidden yok ne guzelim be zekiyim ne yetenegim var ne cok iyi bir hayatim ailem sansim var hicbiri yok
- +1 yıl
sen öyle düşünüyorsun dışardamı kalıyorsun.. kansermisin körmüsün sağırmısın topalmısın... _? şükretmesini öğren bencee
Soran+1 yılBazen kanser olsamda kurtulsam diyorum o derece bir hayat anlatabildim mi?
- +1 yıl
daha çocuksun .. onun için fazla yüklenme kendıne..
Soran+1 yılOyle olsuun
- +1 yıl
öyle zaten hayatı zamanla anlar ve yaşarsın
Soran+1 yılYasim 19 ama 40 yasindaki insanlar gibi davraniyorum
- +1 yıl
olabilir ama tecrübe olarâk geridesin
+1 yılHiç kimse çirkin değildir tatlım. Çirkinlik diye bir kavram nerden çıktı bilmiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHz yusuf un bile guzelliginden bahsediliyor dinimizde de var cirkinlik kavrami
O kadar güzel buluyon ki :) millet havanı söndürecek diye gizleniyon
02 Yorumla
Soran+1 yılProfil resmim yok o derece
Allah seni ahirette güzelliğinle sorgulamayacak. Allaha isyan etme bu yanlış olur..
02 Yorumla
Soran+1 yılAma dunyada onemli
+1 yılBence sen kendi güzelliğinin farkında değilsin ve boşuna kompleks yapıyorsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılCidden oyle degil
- +1 yıl
Bunu nerden biliyorsun? Belki de öyle değildir.
Soran+1 yılGozum var dimi
- +1 yıl
Senin gözlerin değil mi? Sen kendini nasıl görmek istiyorsan öylesindir.
davranışların güzeldir, kesin beğenirim seni, ben de tipsizim, şaka şaka :)
01 Yorumla
Soran+1 yılDavranislarimda guzel degil asik suratlinin tekiyim insanlarla konusmak dahi istemiyorum
en güzeli bile yaşlanmayacak mı kırışmayacak mı orası burası sarkmayacak mı boşver üzülme
01 Yorumla
Soran+1 yılGenclik var ama
Allahın yarattığına çirkin denmez Allahın yarattığı sorgulanmaz 😉
07 Yorumla
Soran+1 yılAkil verildigi icin sorgulanir. Dinimiz sorgulamaya acik sonucta.
Soran+1 yılDinimi ogrenmek istiyorum bunda ne sakinca var?
Soran+1 yılAllah in nimetlerinin cogunu baska insanlarda goruyorum desem?
Soran+1 yılAile para guzellik
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendinden çirkinlere baktin mi. ya da 60 sene güzel olup toprak altinda böceklere yem olmaktan baska çirkinlikten kurtulma yolu da yok öyle ise ebedi güzelliğe çalış. Zira orda herkes cidden çok güzel olacak
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah her kulunu esit yarattiysa guzellerin ne ustunlugu var? Bosuna goz verilmemis bize. Dinimizde bile dis gorunuse gore es secme secenegi var
Cevap sahibi+1 yılOnu da hesap kapaninca anlariz. Zira güzel ve yakisiklilarim imtihani da ağır olur. Keşke verilmeseydi derler çoğunlukla. . yusuf olmak kolay değil. zelihalar peşini bırakmaz.
İlk önce sen şu düşünceni değiştir Allah c. c her insanı güzel yaratır sen farkına değilsin sağlığın yerin demi yerindeyse şükür et..
06 Yorumla
Soran+1 yılInsanlar sagligi mi goruyor ilk? Dis gorunus cok onemli hele bu zamanda. Kimileri neredeyse kusursuza yakin onlarin ne fazlasi var? Madem herkes guzel yaratilmissaa
Soran+1 yılKimin derdi yok ki ben sadece dis gorunus ustunlugunden bahsediyorum. Cevremdeki insanlari gorunce isyan etmemek elde degil
Soran+1 yılHayir ic guzellikte sifir kotuye yakin biriyim
+1 yılValla bende bilmiyorum. Haksızlık olduğunu düşünüyorum bende.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞükret haline beni daha kötüleriyle sınıyo güzellik ne fayda kimsenin sevmedigi biri olunca
03 Yorumla
Soran+1 yılGuzelligin bir faydasi olmasa bile en azindan gizelim diye avutabiliyor insab kendini. Hem cirkin hem sanssiz olunca cidden katlanilmiyor
Cevap sahibi+1 yılOrasi oyle tabi ama beni ailem sevse yeterdi çirkin olmaya razıyım
Soran+1 yılHer cumlenizde guzelliginizle ovunme var.. bu her seyi yeterince belli ediyor bence
+1 yılben de diyorum ki bütün çinliler ve japonlar koreliler çekik gözlü biz niye değiliz diyorum..
00 YorumlaCirkin kız yoktur görmek isterim seni resim atabilirmisn?
00 Yorumlasen sor diyeeee
demicem korkmaa ahahahahahahha keyfinin kahyasımısın yaratmışi işte00 Yorumla
+1 yılTanrı kullarnı sınıyor testden geçiriyor bir nevi böle yaratılmamız da olagan bnce
00 Yorumla
+1 yılBana karsi gelcekmi diye isyan etcekmi diye
14 Yorumla
Soran+1 yılSabir cok zor ama keske guzel olup sukretseydim
- +1 yıl
bende yakışıklı değilim her gören engelledi ama düşünüyorumda yakısıklı olsaydım kandırmadıgım yatmadıgım kız kalmazdı kızların ahını alırdım belkide
Soran+1 yılDogru ama kizlaein yanlisa dusmesi daha zor
- +1 yıl
Zormu? 2 senedir sitede kandirilan kizlari goruyorum evlilik vaadi ile aynisini bende yapardim belki
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇirkinlik değil bunun adı, fesatlık. :):
01 Yorumla
Soran+1 yılYaaaa biraz var fesatlik bu konuda guzel tespit
+1 yılBahtını güzel yarattığı için
01 Yorumla
Soran+1 yılAsiri asiri bahtsiz kismetsizim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabrını sınamak için canım
01 Yorumla
Soran+1 yılGuzel sukurle sinaniyor sukur sabirdan daha kolay ama
+1 yılHangimiz adaletliyiz ki ?
01 Yorumla
Soran+1 yılInsanlar adaletsiz ama Allah adaletli
Hayır tabi ki çirkinlerde var mutlu olmalıyız😊
03 Yorumla
Soran+1 yılErkekler cirkin olsada cirkin istemez veya cogu kiz cirkin bir kizla arkadaslik bile kurmak istemez
Soran+1 yılMakyaj yaptığım temiz ve guzel giyindigim halde boyleyim defalarca estetik yaptırmam lazim
+1 yılTövbe de olur öyle sey
00 Yorumla
+1 yılÇirkin olmayı haketmiştir belki :).
01 Yorumla
Soran+1 yılDogustan mi
Diğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Allahın yarattığı her kul güzeldir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah a gore. Insanlara gore degil
+1 yılÇirkinlik görecelidir.
00 Yorumla
+1 yılaynaya bakıp ilham almıştır
00 YorumlaHerkesin farklı güzelliği vardır
00 Yorumla- Diğer konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılTanrı hata yapmaz.
00 Yorumla - Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılşanslıdır belkiii
00 Yorumla
+1 yılKendine güven az
01 Yorumla
Soran+1 yılGuvencek bir seyim yok etraftaki kizlar bebek gibi
+1 yılSınav olsun diye.
02 Yorumla
Soran+1 yılKula eziyet ama
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok :( her kör satıcının bir kör alıcısı vardır deyip avuncaz
+1 yılşansına küs
01 Yorumla