siirt mi tunceli mi hangisi daha tehlikeli terör yönünden arkadaşlar?
siirt
tunceli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir kaç ay öncesine kadar Tunceli'deydim, güzel bir şehir, çevresi de güzel. İnsanları doğululara hiç benzemiyor.
Terör konusunda bir sivilin çok sorun yaşayacağını da sanmıyorum ama sıkı güvenlik önemleri hayatı zorlaştırabilir.
Tunceli halkı son seçimde HDP'yi daha samimi buldukları için onlara oy verdi, PKK'nın ise rahatça konuşlanabileceği bir coğrafyası var.
Ama açık ve net diyebilirim ki Tunceli ve Samandağ Türkiye'nin geri kalanından farklıdır ve insanları güzeldir.
''PKK'nın ise rahatça konuşlanabileceği bir coğrafyası var'' derken açık konuşurmusunuz neden rahatca hareket edebilir?
Dağlık bir yer, Türkiye'de en az nüfus yoğunluğu olan şehirlerden biri. Tüm şehrin nüfusu 85 bin kadar, Bayburt'tan (76 bin) sonra nüfusu en az olan şehir buna rağmen toprakları Bayburt'un iki katından daha fazla.
Ayrıca halkı genetik olarak muhalif. Bununla beraber PKK'nın yaptığı olumlu işler de var, misal, uyuşturucu ve fuhuş gibi olayları Tunceli'ye sokmuyor, devlet ise zaten sorunlu bulduğu Tunceli'de bunları yaymaya çalışıyor.
hımmm peki tuncelide en çok olay hangi ilçelerde oluyor?
Bunu çözecek kadar Tunceli'de kalmadım. Gördüğüm kadarıyla Tunceli-Ovacık Yolu sorunlu, yolun iki tarafında jandarma kontrol noktası var, arasındaki bölgeye polisin jandarmanın müdahale etmesi pek mümkün değil.
https://img.hurriyet.com.tr/_np/8081/31068081.jpg
vay be türkiye sınırları içerisinde tsk pkknın bir karayoluna müdahale etmesi mümkün olmuyor
PKK'nın Türkiye'de bir karakolunun olduğunu düşünmüyorum.
Ovacık yolu şöyle bir şey
lh4.googleusercontent.com/.../...%2520yolu-007.jpg
peki asker neden bu yola mühadele etmiyor?
dagların üst kısımlarına indiremiyorlar mı özel harekatları?
ozaman bu ülkede pkk bitmez.
peki şırnak ve tuncelide niye pkk hakkaride gibi çok büyük zayiyatlar veremiyor mesela hakkaride 20-25 dünki olayda 40 civarı asker şehit olmuş diyorlar peki şırnak ve tuncelide niye böyle eylemler yapamıoyorlar.
hımm. mesela dikkat ediyorum şırnakta tuncelide en fazla taş çatlasın 10 asker şehit veriliyor en fazla oda ama hakkari öyle değil sürekli çok büyük sayıda şehit veriyoruz hakkaride keşke oralar tamamen boşaltılsa ya da yakılsa.
Tunceli bildiğin texas gibi. Yürürken kafana rpg-7 yeme ihtimalin çok yüksek
siirtten daha mı tehlikeli diyosun?
İkiside tehlikeli ama Tunceli bir tık önde bana göre
hımmm. tunceli hakkari şırnak kadar var mı peki?
Üniversiteye gidiceksin değil mi?
yoooo
Bir açıklama yapmak istiyorum..
Zazalar kürttür.. ımm dillere bakılırsa bu gayet kolay anlaşılabilir. Hemde avestada yani kürtlerin en eski kutsal kitabında kelime benzerliği en çok olan lehçedir. Neyse.. bence tunceli daha tehlikelidir. Geçmişte yaşananlar malum, orada yaşananları unutamayan çok insan var. Çok acı dolu bir geçmiş. Tarafsızca araştırmanı öneririm
Dersimliyim (tunceli) bence daha tehlikeli daha 3 gün önce öğrenciler bomba patlattılar eylem yaptılar mahalle ortasında..
Cevap
7Cevap
Ne amaçla sordun ona göre cevap vereyim
çatışma terör yönünden
neden peki?
siz nerelisiniz?
peki pkkyı destekliyormusun
soruma cevabınız?
peki tuncelilisin çevrendeki insanlar pkk için ne düşünüyor? tuncelinin sürekli terörle anılmasık için ne diyor?
aslında tunceliler zaza olurlar bildiğim ve zazalar kürt değilki ayrı bir millet neden pkkya karşı olmazlar şaşıyorum sanırım 38 olaylarından böyleler ama ne yapıcan yapıcak bişey yok
Doğru biliyorsun lakin, aynı coğrafya da yaşayan insanlar zamanla birbirlerine benzer asimile olurlar. Bu da bir Tunceli gerçeği.
Dersim olaylarından sonra böyle bir durum söz konusu. Atatürk cumhuriyeti ilan ettiği vakit bu coğrafyada yaşayan insanların hepsini aynı bayrağa bağladı. Ama Kürtler ayaklandı o dönemden beri. Bak Atatürk'ü sevmezler. Çünkü, zamanında toprak vermedi onlara ve olayları bastırdı. Çok Karışık ve derin mevzular.
haklısınız.
Al birini vur ötekine
hangisi daha tehlikeli peki?
neden peki tunceli daha tehlikeli?
hakkiar şırnak kadar varmı?
hımmm
Tunceli Dersim belalı yer.
neden peki?
Dersim
neden peki daha tehlikeli?
sen nerelisin peki?
peki pkklımısın sende?
ama pkklı diliyle konuşuyorsun?
pkklılar dersim der pkklılar tunceliye kale der filan o bakıma yani.
hımmm
tunceli daha sakat
neden peki?
tuncelide daha fazla
neden peki?
Tunceli bence
neden?
hımm
Tunceli bingöl yolu
bu iki ilden hangisi tehlikeli peki?
Tunceli daha sakat. Arkadasim doguya akrbalarinin yanina gitti bungole.1 gunlugune tunceliye gitmis. Dedigine gore heryer zirhli askeri araci dolu. Normal polis pek yok. Polisler sivil ve uzun namlulu
hakkari şırnak kadar var yani öyle mi?
Evet. Oralar cok ama cok karisik. Elazigda bile saldiri oluyor
siirt kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar