arkadaşlar 4 yıldır siqara kullanıyorum her yolu denedim ama bi türlü bırakamadım. Başlayıpta bırakabilenler lütfen yardımcı olsunlar
Cevabın nedir?
+1 yılsabah kalkınca ilk işin sigara içmekse aç karnına işin zor diyebilirim çünkü ileri derece nikotin bağımlısısın...
ama imkansız değildir...önce kararlı ve sakin ol...sigara içtiğin markadan daha kötü bir sigara al...nefret ettirmesi gerekir seni...sigara içen arkadaşların varsa bir süre uzak kal...hobilerin yoksa hobi edin..mesala fotoğraf çek...dışarı çık..fazla evde durma..canını ne sıkıyorsa yokmuş gibi davran...çevrendekilerde sana yardımcı olmasını iste...
eğer kendin yapamıyorsan sağlık kuruluşlarına git...öyle nikotin bandı...elektronik sigara falan hikaye bunlar...neyse umarım bırakırsın...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılsigarayı bırakmış biri olarak insanlara yardım etmeyi seviyorum ben sigarayı bıraktım herkesin bırakmasını istiyorum. ama tabi bazı insanlar hak ediyorlar bırakmak istemiyorlar onlar ne halleri varsa görsünler her gün 10 lira vermeyi israf görmüyorlarsa yapcak bişey yok bana para dayanmazdı sigarayı bıraktıkdan sonra aylarca bazen para harcamaz olduğum zamanlar oldu cebimde 10 liranın aylarca durdugu oldu sigarayı bırakmak güzel birşeydir. ben sigarayı allen carr yöntemiyle bıraktım sanada tavsiye ederim arastır öğren sende bırak
20 Yorumla
arkdaşım ben 7 yıldır içiyorum ve 1 aydır sigarayı azaltmaya başladım ve bu gün hiç sigara içmedim basım agrıyor kendimi zor tutuyorum ama almıycam sigarayı bırakmak istiyorsan öncelikle beyninden bırakıcaksn git kendine cerez al sakız cigne cekirdek ye baktın olmuyor hastaneye gitt artık sigarayı bırakmak cok kolay hastaneler cok yardımcı oluyor :) he bu arada sinirlerine hakim ol ben içmiyince herkeze catıyorumda bu aralar etrafındakilerle cok konuşma ve bişeye kızıp hemen eline o paketi alma :)
14 Yorumla
İradeni kullanarak bırakabılırsın anca.. ılac hap bıtkısel cozumler falan hıkaye bunlar.. ılk basta sen kafanda bıtırıceksın.. sonra kendıne hakim olup ıcmıceksın ıcmemeye calsıcaksın. güçlü bi iradeye sahıp olman lazım.. kafanda bıtırdın mı zaten gerısı corap söküğü gibi gelir.. kolay gelsın..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
69Cevap
Hiç bir ilaç, metod senin iraden kadar güçlü olamaz.. Yanlış zamanda bırakmaya çalışırsan hiç bırakamazsın.. Ben hayatımda bronşit olmazdım ama şimdi sigara yüzünden her kış bronşit oluyorum. İlk bronşit olduğumda kendi kendime söz verip 1 ay içmedim ama sonra bidaha başladım. İlk başladığım zamanlar günde en az yarım paket içiyordum. Ama şuanda günde 2-3 sigaradan fazla içmiyorum ve şu sıralar bırakmayı düşünmüyorum çünkü önümde sınavlar var iş stresi vs. var bu dönemde bide sigarayı bırakma stresiyle uğraşamam. Öncelikle neden bırakmak istediğini düşün. Daha sonra her canın çektiğinde aklına o sebebi getir. Sigarayı bırakmanın en iyi yolu kendi kendine "Sigarayı Bıraktım" demendir.. Eğer gerçekten bırakmak istiyorsan bırakabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben! başladım 1 ay kadar kullandım. bağlım olmaya başladığımı farkettiğimde brakmaya karar verdim. araştırdım nasıl brakılır diye. belli bi süre kullandıktan sonra bağımlılık nedeniyle drek kesemiyosun(ilk denediğim yöntemdi) o yüzden giderek azaltman gerekiyo. günde 20 tane mi içiyosun? bu gün 15e indir. yarın 10 olsun. sonraki gün 7-8. ve günde 2-3 tane iken uzun süre arttırmadan veya azaltmadan devam et. sonrada 2 sınırını koy. sonrada haftada 5 sınırını koy. azaltmak istersen dahada azalt. ama uzun süre bağımlı olanlar tamamen brakamıyo diye biliyorum haftalık sınır veya aylık sınırla devam ediyolar. ben kurtuldum şükür.
00 YorumlaLiseye başladıgımdan beri içiyorum 4 yıl oldu. Yaşım daha cok kucuk bu zamana kadar bırakcam demedim bu yıl oyle bir karar aldım. Gerçekten sıgara kadar kotu bişey yok yemek yiyemiyorum resmen. Oruç kazalarım vardı. 1 ay boyunca oruc tutmayı dusunuyorum Şu an 2. Gun ve sadece geceleri 1 tane içiyorum. Keske onuda içmesem ama dayanamıyorum. Yavaş yavaş artık 1 tane bile içmemeye çalişicam. Gun ıcınde oruçluyken cok fazla canım istemiyor. Akşamları yemek yedikten sonra cok istiyor. Kendime guvenıyorum yeni yıla cok az kaldı fiyatlar uçacak zaten. En onemlısı kafada bitirmek bence. Tam olarak kafamda bitirmedim ama umarım başarırım. Arkadaslar oruc tutarak bırakabilmek bana mantıklı geldi umarım sizede iyi bir fikir vermişimdirr.
00 Yorumla
+1 yılbırakmasına yardımcı olduğum bi arkadaşım vardı önce spor salonuna kaydolduk beraber sonra düzenli spor yapmaya başladı. ee tabi yaşamı da nispeten düzene girince zaman için aramaz oldu. eh yinede en önemli huşu iradenle karar vermek yoksa sihirli söz yok yani. birde belki faydası olur bi belgeselde sodanın sigaranın zararlarını vücuttan atılmasına yardımcı olduğu söylenmişti
00 YorumlaDeneyerek bırakamazsın Bıraktım dediğin gün hiç bir kuvvet bunu sana br daha içirememeli. Kendini o güne bu motivasyonla hazırlamalısın. Ve tabiki 171 Alo sigara bıraktırma hattının verdiği ZyBan isimli ilacı kullanarak bırakmalısın. 18 yıl içtim 9 günün ilaçla beraber sigara çtim 10. sabahı bıraktım ve 1 yıl 1 ay oldu bırakalı
10 YorumlaİStersen 10 yıl ic beyninde bitirmen önemli. babam 37 yıl sigara içti. ve bi gün bıraktı 4 yıldır ıçmıyor. yani herşey beyinde beynine diyeceksn ben bnu bırakıyorum diyeceksin. ama onuda yapamıyosan tv dekı reklamları izle.. o da tatmin etmiyosa git tütün sigara iç :D
00 YorumlaDurum şu;
istersen kendi içtiğin sigaraları biriktir dökme kültabağını istersen bir kafeden falan rica et, bir poşete doldur ufak bir poşet, sonra o poşeti kapat ve yatağının baş ucuna koy sabah uyandığında ilk işin onu açıp koklamak olsun, bir kaç gün yap bak nasıl bırakıyorsun...10 Yorumla
+1 yılkafada bitmeyince bitmiyo. sorsan bende bıraktım ama puroyla falan geçiştiriyorum :D captan black aldım onunla idare ediyorum :D ne kadar sigara içilen ortamdan uzak durursan o kadar kolay oluyo bırakmak. tabi spora gitmekte işe yarıyomuş başlıycam en kısa zamanda :D
00 Yorumla
+1 yılbabam bıraktı ordan biliyorum bırakalı 13 sene oluyor.3 günde bıraktı inanamadık.gece yatarken sigarayı bırakacağını söyledi.yattı kalktı kahvaltısını etti çay içmedi kahve içmedi tekrar yattı.gecede erken yattı sabah yine aynı derken 3 gün yataktan hiç çıkmadı tepsiyle servis ettik yemekleri ama çay ve kahve içmedi.3.gün uyandıgında ise sigara dumanı duydu biyerden geliyordu camı falan kapatın pis koktu dedi o gün bugündür hiç içmiyor.
10 Yorumla7 senedir içiyorum ve yaklaşık da 7 senedir bırakmaya çalışıyorum kısacası şöyle söyleyim paran varsa bırakamazsın bir kaç gün otlakçılık yaparsın sonra onlarda vermez derken bi bakmışın parasızlıktan bırakmışın :D harici bırakamazsın boşa çaba gösterme :D bırakanlara burdan sesleniyorum siz ne kullanıyorsunuz nasıl becerdiniz diye :D kıskanmıyor değilim onları
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsigarayı bir düşman gibi görmedikce bırakamazsın.bıraksanda tekrar başlarsın.çünkü bu süreç öyle bir kaç ayda silip atılamıyor.birkaç yıl direnmen gerek.yani başlamak kolay bırakmak zor.ama istersen başarırsın.
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGwbu videoyu izledinmi bilmiyorum ama bırakmayı isteyen birine gerçekten yardımcı oluyor, odaklanarak izlemeni tavsiye ederim
00 Yorumlayılbasında zam geldı ve anında bıraktım hıc ıcmıyorum aslında sakasına bırakmıstım ama hıc ıcmedım saka maka bıraktım aslında en ıyı ılac kafada bıtırceksın cok canın cekerse bıkacgun muddetle bıkac fırt cekıp bırakcaksın ve 10 gun sonra benım gıbı salya sumut bı kez hasta olucaksın:D
00 Yorumlaben 2 gn oldu bırakalı bu 3. gün basım cok fena agrıo catlıcak gbi ama bırakıcam irade söz konusu inat ettm bırakıcam.eger bırakamazsm ben iradesızım bi haltada yaramam .olay budur:D irade meselesı..
11 Yorumla
+1 yılBen 1 sene bi kerede 3sene bıraktım şimdi tekrar bırakıyorum ilaç filan hikaye irade meselesi nefsin zayıfsa içersin ben bırakırken hep şunu dedim bu sigarayı canım 1 ay ister 2 ay ister ama pisliğini en sonunda vucud atar dedi. Yani şu düşünce olacak bu pisliği hergun çekeceğime içmeme krizine gir bi ömür çekeceğine 1 ay canin çeker birakirsin
00 YorumlaBende bırakamıyorum, sonra bi nedenden ötürü yeniden başlıyoruz.Geçenlerde okudum insan 17 21 yaş arasında en çok neyi yaparsa ömrü boyunca onu devamlılık haline getirirmiş
00 Yorumlaherşey kafada biter. önce kafanda sigarayı bırakmalısın. neden içiyorsun istersen bir kağıda yaz. ama kendine dürüst ol. <hiç mantıklı sebepler olmadığını göreceksin.
00 YorumlaTarih belirle. Şu tarihte bırakıyorum diye... Sakın Azaltarak bırakmayı deneme bırakamzsın.. ben denedm öyle olmadı... Bynimden sildim ve bıraktım ki günde en az 1 buçuk paket içiyordumm...
00 YorumlaSağlık konusunda 397 cevap paylaştı. Sigara Bıraktırma Hattı var.Çevremde bir çok kişi bu sayede bıraktı.Ama şunu bilmen gerekir bunlar ancak yardımcı aparatlar olur öncelikle kafanda bırakmalısın.
00 YorumlaAllen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını üşenmeden oku, bunu yaparken sigarayı bırakmalıyım kaygısından uzak şekilde yap, hatta işe yaramayacağını düşünerek oku
10 Yorumla
+1 yılsigara içmeyenin ya aklı yada parası yoktur.ben çok severim sigara içmeyi sana da tavsiyem bırakma.sadece paket paket içme yeter
00 YorumlaSigaradan nefret eden bir kızım erkek arkadaşım ise bırakmaya çalışıyordu benden yardım istedi son sigaramızı birlikte karşılıklı içip attık sigaralarımızı.Kız arkadaşın varsa ondan yardım iste
00 Yorumlaizledikten sonra sigara içmeyen biri olacaksın
https://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGw00 Yorumla
+1 yılkafanda çok önemli bir neden olması gerekiyor bırakmak için örneğin benim saçlarım hafiften beyazlamaya başlamıştı sigara beyazlatıyor saçları ve ben bırakmıştım 2 yıl içmedim sonra tekrar başladım o ayrı ama 2 yıl içmemek de önemli birşey
00 YorumlaBende senin gibiyim her yolu denedim anca sigarayı masanın üzerine bırakabildim :(
Sigaradan zevk aldığın sürece zor gibi ama bilmiyorumki imkansızda degil ;)
Başarırsan lütfen banada yazmayı unutma...00 Yorumla
+1 yılKafanda bitireceksin olayını ben sigara içiyorum bana bir faydası var mı? diye bir düşün
00 Yorumla
+1 yılben başlayıp burakmadım ama ıcmıyorumda kardeş azim sabırlı olacaksın burakacaksın saglını dusunuyorsan
00 Yorumla
+1 yılazaltarak birakmayi dene birden birakmak zor olur ben azaltarak biraktim.
00 YorumlaNereye bırakacağına bağlı ( ıyyy igrencti gibi tavır takınmakta özgürsünüx)
00 Yorumla
+1 yılnikotin sakızı yada çam sakızı çok işe yarar ben öyle bıraktım
02 Yorumla- +1 yıl
bunlar zaten sigarayı aratmıyor amaç bu sonra zaten bırakıyosun
+1 yılnikotin sakızı ciğnersen yakında tamamen sigaradan diksinirsin..
00 Yorumlaben bu aynın sonunda ilaç desteğiyle bırakmayı deneyeceğim .. bakalım ne olacak :.
00 YorumlaSigarayı bırakmayı düşünürken stresi girip bi sigara daha yaktım :D
01 Yorumla
+1 yılbak bende bırakmayı istiyorum ve aynı zamanda bana destek olcak bi sevgili arıyorum gel birbirimze destek olalım bu nalet olasıca illetten el ele kurtulalım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlardan birşey isterken çekinirim. Sigaram yoksa sigara isteyemem bu özelliğimden faydalanarak paket almıyorum yanımda olmadığındada birinden istemiyorum ve içmiyorum.:DDDD
00 Yorumla
+1 yılGünlük söz ver kendine içmicem diye bi anda kesmelisin bu laneti..
00 YorumlaBir yolu var ben yaptım çok sukur bıraktım tabı ıradene güveniyorsan
00 Yorumla
+1 yılMaydanoz diye bir arkadaş var ona sor sana yardımcı olur bıraktı kendisi;)
00 Yorumlacebine bi paket koy hiç açmadan 1 hafta gezdirebilirsen bırakırsın yoksa bırakamazsın.
00 YorumlaNikotin al cok faydali anemde kulaniyor. Alah. Yardimcin olsun insallah
10 Yorumlaallen carrın kitabı var sigarayı bırakmanın kolay yolu,tavsiye ederim.youtube de videoları var onları da izleyebilirsiniz ..kolay gelsin
00 Yorumla
+1 yılben de içiyorum ama bırakmadım...
bana tavsiyeleri elektronik sigara varmış aromalı aynı sigara gibiymiş dumanı felan00 YorumlaBeni sevgilin olarak kabul et.
Sana bıraktırırım o sigarayı her akşam sana gelerek.
Başka şeylerin nikotini olursun.00 YorumlaSağlık konusunda 654 cevap paylaştı. belli ki hiçbirşey denememişsin sigarayı bırakmak için ilk önce kafada bitirmek lazım sen kendine inanmış olsaydın çoktan elveda demiştin.
00 Yorumlasigarayı bırakmanın tek yolu once kafanda bıtıreceksın dıyer turlu ılacmıs çeremıs vesaire hepsı boştur sadece kafandan sılıp atacaksın kessın etkın bır yol İRADEEEEE
00 YorumlaPsikiyatriste git iradeyle olacak şey değil. Wellbutrin, champix var ya da
cilt yamaları
sakız
inhalatörler (plastik sigaralara benzeyen)
tabletler, oral şeritler ve pastiller
burun ve ağız spreyi
var.00 Yorumlaortamından uzak dur kafanda bitir sen kafanda biteremezsen elektronık sıgara nıkotın sakızı fılan işe yaramazz benden demesı kafanda bitir bir daha içmicem de ortamından uzak dur belkı oyle bırakabılırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl171 i ara gece yarisindan sonra aramayi tercih et o zaman cok yogunluk olmaz. Sana yardimci olalim
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer cesit insan arar. Muhtemelen o kisininde numarasi savciliga verilmek uzere kayit altindadir. Insanlar Bakanligin hattigini aradiklarini unutuyorlar. Hadi cocuklari anlarimda kazik kadar insanlarda bunu dusunecek zeka olmamasi ilginc
+1 yılsigara bitince kül tablasına bırakılır. ben öyle yapıyorum :D
00 YorumlaNikotinli sakızlar var eczanede.Onu kullanman baya bi yardımcı olur.Arkadaşım bıraktı öyle.
00 Yorumla
+1 yılSana sihirli kelimeyi söylüyorum: Sigarayı bırak!
Not: 2009'da bir arkadaşıma bir kere söyledim ve bıraktı.00 YorumlaPsikolog yardımıyla bırakılır. Sigara bırakırken başka şeylere bağımlı olma da...
00 Yorumla
+1 yılPatlıcan yemekleriyle nikotin yoksunluğundan kurtulabilirsin. Gerisi sadece irade.
00 YorumlaAllen Carr yöntemi en iyisidir. İnternette araştırabilirsin
10 Yorumlaferdi tayfurun sigarayı bıraktım sarkısını dinle kesin bırakırsın :)adam zorla braktırıyo
00 Yorumla
+1 yılsaglık bakanlıgını arayın.. iradeniz güçlü değilse ilaç ile tedavi olabilirsiniz
01 Yorumlaneden bırakıyorsun bırakma . bende içiyorum gayet memnunum.
10 Yorumlaolayı düşünce yapınla bitirebiliyorsan, isteklerine karşı gelmesini bilirsin.
00 Yorumla
+1 yılnereye birakcan onu söle :p ben smdi biraktim kültablaasina :O
00 Yorumla
+1 yılHayatımda sadece 1 kere sigarayı içime çektim ve o zamn anladım ki dünyada çok daha güzel şeyler var.
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem