Teyze denir mi hiç? Çok garip teyze. Bi' buruk, ezik havası var üstünde.
Hem alınır kadıncağız, teyze denecek kadar yaşlı mıyım ben der.
Abla desen, çingeneler gibi hissederim kendimi öyle de. Ben mi garibim ? Ben garibim sanırım :(
Teyze demekte hiçbir beis yok. Türk yaşam kültüründe büyüklere "teyze" veya "hanım teyze" şeklinde hitap edilir (bkz. Prof. İlber Ortaylı- İstanbul'dan Sayfalar) bu bilinen bir olgudur , anne yarısı anlamında kullanılır. Yaşlılıkla bir ilgisi yok. Ayrıca belirli bir samimiyet de ifade eder. En güzeli mesafeyi korumak ve samimiyeti de kurmak amacıyla "siz" kelimesi ile birlikte kullanmaktır. Bunun bir örneğini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun bir canlı yayında Sakıp Sabancı'ya hitabında görmüştüm, cümleyi aynen şu şekilde kurdu " ...öyle değil mi Sakıp Ağabey, siz ne düşünüyorsunuz?"
Kısacası bu yöntemi uygula pişman olmazsın. Kaliteli durur.
Söylediklerin çok mantıklı, ki böyle olduğunu ben de biliyorum zaten.
Fakat sorun karşıdakinin nasıl algılayacağı, benim ne niyetle söylediğim değil. Odak benim görüşlerim olsa, ben anne de derim; önemli olan karşı tarafın ne düşüneceği :)
Teşekkür ederim ^^
Gaynana :D
şimdilik 'efendim' veya 'teyze' işinizi görür :D
Efendim ! Mükemmelsin . :D Teyze olmaz ama efendim çok iyi çook teşekkür ederim. :D
Yeşilçam kızları gibi :) teveccünüz efendim falan :D
Daha iyisi var mı konuş! :D
Aklıma gelmiyor. İngilizce konuşan yerlerin böyle derdi yok. Mrs deyip geçiyolar. :D
Hanımefendi çok mu resmi oldu. :D
Aynen öyle ya, turist taklidi yapasım var. :P
Hanımefendi aşırı aşırısı resmi :P Efendimi çok sevdim ben. :D
siz demen gerek ilk başta bence o seni zaten yönlendirir samimi hissederse kızım bana şunu de siz demene gerek yok der:)
Umutlarım bu yönde :D
gerektiğinde teyze de tabi. siz de gayet güzel iş görür. bunu mesele yapma bebeğim :)
Sen onu gel bir de bana sor :D
Cevap
16Cevap
objektif tanımı: sevgiliyi doğurmuş olan kişi
subjektif tanımı (buna önyargılı/kötü niyetli tanımı da diyebiliriz): oğlunu krallar gibi yaşatıp yaşatamayacağınızı düşünen (ve beceremeyeceğinize dair karar veren), sizi kafadan potansiyel gelin olarak görüp o şekilde değerlendiren (ve gelini olmamanıza karar veren), oğlunun tüm kararlarına burnunu hatta kolunu sokan, hiç bir erkekte hegemonya kuramadığı için küçüklüğünden itibaren kendi oğlu üzerinde egemenlik ve iktidar kurmaya çalışmış (ve ne yazık ki çoğu başarılı olmuştur) kişi
ha bi de aşşşşşırrı titiz insan şekli
yaz yaz bitmez!
Deme öyle deme :(
abla de yada ısmını kullanmadan efendım de olmadı ısmını kullanmamaya calısıp sız de
Abla kısmı hariç böyle yapacağım başka çarem kalmadı. :D
ıdare et sız de ısmıyle hıtap etmek zorunda degılsın aynı sey yengemın basına geldı ılk tanısmaya eve geldıler abımle efendım sız fılan dedı ıse yarıyor
Çok teşekkür ederiim :)
Kaynana yok, teyze yok, abla, hanım yok. Herşeye lafın var, bence Türk Dil Kurumuna sor senin icin bir hitap cıkarırlar belki.
Hanım yok demedim. Ayrıca önerebilen önerdi zaten. Olumsuz cevapları okuyarak gösterdiğin başarıyı olumluları okurken de göstermeni dilerim.
teyze deme bende teyze demezdim:D Aynı sorun bende de varmış bak şimdi farkettim ne denir ki
Efendim, siz falan bulduk işte :D
mesafenı koru ve siz die hıtap et. teyze yada abla denmez..
Değil mi ya. Ama sürekli siz de denmiyor kadın bana bakmıyorsa baksın diye SİİİZ diye kulaklarını mı patlatayım ?
kızım eqer ılıskınız cıddıyse ve ılerde evlılık qoruosan.. sımdıden yuzqoz olmanın anlamı var mı ?
Yok :D
iste böle.. sahsen kız arkadasımın mesafelı davranmasını tercıh ederdım.. ıkılı ılıskıler herzaman önemlıdır :)
Zaten sonraki gün kadınla alışverişe çıkacağım da yok.. 1-2 Saat alt tarafı. :)
Ne yapalım, idare edeceğiz artık :D
top sende.. bundan sonrasına karısmam.. :) bol sans :)
Teşekkürler :D
teyze denir. Abla denir. Hanım denir. Yabancı bir kadına denecek her şey denir de şu an için Anne Denmez!
teyze demelısın yada resmı olmak ıstıyorsan ısmı hanım yanı demetse demet hanım resmı oluyor ama:)
Teyzeyi hala kondurabilmiş değilim :D
Annemden genç :D
siz diye hitap etmelisin veya olmadı ayşe hanım fatma hanım
Hanım çok resmi :D
böyle durumlarda resmiyet iyidir bence :)
Çok samimi bir kadın öyle resmi olmak istemem doğrusu :)
Adı+abla
Abla de ki genç hissetsin kendini. Hehe hoşuna gider böylece.
Abla da denir mi ki ya sonra anne diyeceğim o kadına bir düşünsene :(
sakın deme.. kadına pavyon işletmecisi muamelesi yapmış olursun. sen de konsomatris gibi olursun burda tabi :D:D
Ahahah :D
çok acılı bi çiğköfte yemiş gibi anaaaaaam de bağrına bas :P:P
Hahahah tanışıyor muyuz moduna girer direk herhalde :D
şimdi nasıl bi kadı tipi. sosyete mi , tipik başı örtülü anadolu kadınımı.? bunu söyle ki ben fikrimi söliim :)
Sosyete de değil anadolu kadını da değil. İkisinin ortası, çok sever sevgilicağzımı. Beni de sevdiğini sezinledim ama, ilk görüşe bağlı her şey :P
hey Allahım ya dert ettigin konu bu mu :)) herhalde teyze diyeceksin
Başlarda hitap kullanmamaya çalış bi süre sonra kendi oturyor. :D
Asena ol kıvır bacım kıvır diyosun :D
Haklısın :)
" Teyze diyenin diline biber sürücem bi' daha.
Teyze denir mi hiç? Çok garip teyze. Bi' buruk, ezik havası var üstünde.
Hem alınır kadıncağız, teyze denecek kadar yaşlı mıyım ben der.
Abla desen, çingeneler gibi hissederim kendimi öyle de. Ben mi garibim ? Ben garibim sanırım :( " burdaki durumda ilerde sen onun kızı olacağına göre senın ona teyze (nede olsa anne yarısı ) demen bence gayet mantıklı benım sevgılım anneme oyle hıtap edıyor bı sorun oldugu da yok annemle benden daha ıyı anlaşıyolr
Ama kadın annemden bayağı bir küçük, ablamdan da 5-6 yaş büyük en fazla :) O yüzden biraz garip geliyor ya .
elını op anacıgım de zaten ıyıce moda gırmıssınız bır bu ekskık kalmıs
1 Yıl bile olmadı daha :)
Ah ah :D
İnşallah :D Sonuçta oğlunu seviyorum. Ben bunun tüm sorularına cevap olabileceğine eminim. :D
neyın cevap anlamadm :D ya aslında bak ılk bulusmada hanım ol uysal ve uyumlu ol cok kıbar davran onu dınlerken hep yuzune bak gozune teyze felan deme cok ıtıcı ama efendm dıye hıtap edebılırsın braz daha cesur ol anne de bu senı ona daha yakın hıssettırır ve begenrse senı kesın evlenırsınız haberınz olsun
Ooh nikah şahidim de sen olursun artık :P :D
Hahahah :D Şaka bir yana, teşekkür ederim ^^
Teşekkürler :)
teyzede başka ne diyeceksin gavurlar gibi isminimi söylicen
Teyze bi' ezik, umut alamadım ben senden teyzecim evlenmiyicem oğlunla da, sen çok yaşlısın zaten anca teyze denir sana'msı bi' bakış açısı yaratır kadında :D
teyze diyceksin evladim
teyze deme de asilo zaman o teyze biberi senin nerene suruyor gorursun
Hahahah adıyla da hitap etmeyeceğim herhalde. :D
siz ayrilin.cok guc bir durum bu. icinden cikilmaz hal aldi
Kısa yoldan hmm bunu bir düşüneyim :P :D
ahah
kamuran abla, misal.
Hamama götürür sonra beni :D
teyze diycen en iyisi
Teyze denir mi ya otobüste mi tanıştık :D
Bibi? :D
Tutar kolumdan götürür yıldırım nikahı basın bunlara der kesin :P