Neden kahve yani? Biz en çok çay tüketen bir toplumuz neden çay değil de kahve? Siz o kadar kalabalığa Türk kahvesi yapmak nasıl zor biliyor musunuz :/
Kız İsteme Merasimlerin De Neden Kahve İkram Edilir? Neden Çay Değil?
Kız İsteme Merasimlerin De Neden Kahve İkram Edilir? Neden Çay Değil?
Hesapta kız becerikli mi değil mi ona bakarlar. Köpüklü yapabilmiş mi? O köpük tek içiste bitecek mi? Aile büyüklerinin sıradını biliyor mu? Dökmeden getirebilecek mi? Fincanlara damlamamış olacak mı? Saçma sapan işler işte.
Bence tek faydası, zaten stresli olan merasimde insanlar biraz kendine geliyor kafeinden.
Sanki kız yapıyor kahveyi artık =) Zaten makineler var da gelin hanımlar süslenip püslenip kenar da duruyor, iş benim gibi saftiriklere düşüyor, bence adetler değişsin çay yapalım, çay iyidir :D
Ben zaten çay ikram edeceğim can içi, en özel günüm de en sevdiğim şeyi yaparım, kimse kusura bakmasın, zaten çay sevmeyen adam da beni istemeye gelmesin =)
Bence yap sonucta istemeye gelen kahve icmeyemi geliyor seni begendigi icinmi geliyor yap Not Abi tavsiyesi bunu yapacagin kisi begenmedigin istemedigin kisler olsun :)
Çünkü bir kavenin ayarını tutturabilmek ve kızın kahvenin dagitilis sırasını bilip bilmedigi (kayinbabadan baslanir) olculerek kizin mahareti ogrenilir bu sayede. Ayrica eskiden kahve cok fazla bulunan bir sey olmadigi icin ozel gunlerde ikram edilirdi. Bu sebeplerden dolayi oldugunu dusunuyorum
Çayı da dağıtırken adaplı dağıtır saygı bilen insan :D Fazla bulunan bir şey olmadığından olsa gerek lakin o kadar kalabalığa Türk kahvesi yapmak çok zor, ben adetleri reddediyorum çay yapacam :D
Eve gelen gündelik misafire ikran edildiğinden çay belkide özel bir şey belkide zahmetli bir şey yapılması daha uygun olur diye düşünülmüş olabilir. Biraz verilen değeri belirtme amaçlı yani.
Eskiden kiz istemede kahve yapilir içine bolca şeker konurdu eger kizin gonlu varsa yoksa hiç şeker koymaz oyle gotururdu buda istemedigi anlamina gelirdi. Kahvenin amacı aslinda cevaptı ama gunumuze çok yanliş geldi 😂
En İyi Cevaplar