sizce evlilik kader mi ?eş aramakla bulunabilir mi ?bana bir türlü beğendiğim biri gelmiyorda .. acaba kısmetim mi kapalı ?
Cevabın nedir?
“Evlilik kader midir?” sorusu çok garip bir sorudur. Çünkü böyle bir soru, “Allah bu iki kişinin evleneceğini ezelde biliyor muydu?” demektir. Evliliğin kader olmaması için, Allah’ın evlenen iki kişiden habersiz olması gerekir. Bu ise ilmi her şeyi, her mekanı ve her zamanı kuşatan Allah (c.c) hakkında düşünülemez. Allah olmuş ve olacak her şeyi kemaliyle bilir. Bu Allah’ın “ilim” sıfatının bir gereğidir.
Evlenme çağına gelen kimi gençler ve aileleri, “Allah kimi yazdıysa o olur!” diyor ve evlenme hususunda ya ciddi girişimlerde bulunmuyorlar veya “Bunca araştırmaya rağmen, bir türlü istediğim insan tipiyle karşılaşamadım” diyerek kadere itiraz edebiliyorlar. Burada dikkate alınmayan husus, evliliğin de büyük çapta hür irade çerçevesinde olmasıdır. Evet, her şey yazılmıştır. Ama bu yazgı, bir emir ve zorlama tarzında değildir. “Olmuş ve olacak her şeyin Levh-i Mahfuz’da yazılması” demek olan kader Allah’ın ilim sıfatına bağlıdır. Yani “bilmek” ve “yazmak” zorlayıcı değildir. Diğer bir ifadeyle, Allah Teala hangi eşi seçeceğimizi bilip yazdığından dolayı seçmiyoruz; Allah onu seçeceğimizi bildiği için yazıyor! Onun için kader, ilim nevindendir. Yani nasıl olacaksa, öyle bilinmesidir.
Kaynak : link02 Yorumla
Soran+1 yılya ölede kısmet olmasıa gerek kısmet olmayınca sen seçersende olmuyor
En İyi Cevaplar
Güzel soru, hemen aydınlatayım.
İlk olarak KADER nedir? bunu bilmek lazım.
Allah'ın ilim sıfatı gereği gelecekte olacakları bilmesidir kader. yani Allah o saat gelince ne olacağını biliyor, vakti gelincede olay oluyor. Allah'ın bildiği kesin olduğu için kaderde ne varsa oluyor..
YANİ, Alnımızda yada bir yerde sen şunu yapacaksın diye BİR SENARYO yok!... Allahın insana verdiği İRADE ile insanlar kendi seçimlerine göre yaşıyor ki, AHİRETTE HESAP SORMAK mantıklı olsun.
FAKAT Allahın iradesi insanın tüm seçim ve çabalarına rağmen olayların gidişatını değiştirir, yönetir. Tam olarak özgür irademizle olmuyor yani. İlahi bir planda var hayatta. BUDA hayatın imtihan kısmı
Örnek: Biz Allah öyle uygun gördü diye kamyonun altında kalmıyoruz, mal gibi yola daldığımız için kalıyoruz. Tabi Allah bizim 1 dk sonra o mallığı yapacağımızı biliyor ve bilgisi kesin olduğu için olayda kaçınılmaz oluyor..
EVLİLİK, Bu konu artık çok kısa ve basit, GÜNÜMÜZDE EVLENİLECEK İNSAN NESLİ TÜKENMEK ÜZERE!.. Vefaymış, kıybetbilirlikmiş falan kalmadı. Tüketim toplumu olduk, kullan at...
İnşallah sana bir tane denk gelir.08 Yorumla
Soran+1 yılevet haklısın .. ya birazda insanın elinde ama ..şuda var o kişi sana yazılı değilse istediğin kadar seçimini yap olmuyor
Soran+1 yılevet kesinlikle ...ne yapalım ya herşey allahtan
Soran+1 yılöle de ne bileyim
- +1 yıl
insan umutsuzluğa kapılabiliyor bazen.. zaman geçtikçe kötü hissediyor.
Aklına çok takıldığında şunu düşün, Bu hayat bir sınav, bize verilenleri nasıl değerlendirdiğimize göre puan alıyoruz.. sahip olduklarımızla ne yaptığımız önemli.. sahip olmadıklarımız yüzünden kendimizi bunaltmamızın hiç bir anlamı yok..
Hadi gülümse biraz..
Üzülmeyin, gevşemeyin, doğru yolda iseniz kazanan siz olacaksınız!.. (Ali imran suresi 139.)
Soran+1 yılinşşş ...evet kötü hissediyorum .. herkes evleniyor bir ben kaldım gibi geliyor
evleneceğin kişi ya da kişiler kadarde bellidir .. ama sırf kadaerde oaclak diye ertelemek kısmetleri tepmekle de kadreni sen çizersin , kaderde yazılıdır ama seçimi ve çizimi sen yaparsın olay bundan ibaret... seçenekleri sen seçersin..
09 Yorumla
Soran+1 yılevet ama karşına çıkan insanlardan seçersin
Soran+1 yıliyide o kişiyi seçmen bile kaderin işi ..
sonuçta üç kişi çıktı diyelim hangisi uygunsa onu seçiyorsun- +1 yıl
olaaya şöyle bak , evden dışarı çıkmak istiyorsun 2 yolu var ya kapıdan , ya da camdan ... camdan çıakrsan , diyelim atladın elini kolunu kırdın .. şimdi bu kader mi ? sen seçmedin mi bu yolu ? kendinn çizmedin mi ? öyle düşün , insan yaptığı evlilikten sorumludur , hesabı var , sırf kaderim diye kurtulmazsın , diğerini seçme hakkında vardı o zaman...
Soran+1 yılya varda karşına çıkmıyorsa diyorum ben ..sonuçta karşına çıkması kader ama seçimin sana kalmış
Soran+1 yılevet benim ..
çıkıyor ama uygun çıkmıyor ...
Soran+1 yılamin canım amin
+1 yılBence kader ve arayarak bulunabileceğini de sanmıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ... ama oturmaklada gelmiyor
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
20Cevap
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılherşey kısmet nasip herşey bakkkk herkesin böyle dönemleri vardır bakma sen kaderini kendi çizer felan işlerini ne yapıcaksın yaaniii sevmediğin üçkağıtçı bir adamlamı beraber olucaksın veya sevmediğin işimi yapıcaksın tabikide hayır...
onun için zorlama birşey olmuyorsa bu kendi kaderini kendi çizer diyenler görmemişler bence bunu yaşayan bilir yaşayan olarak söylüyorum olmayınca olmuyor arkadaşlar istediğini yap istediğini hemde kader konuları çok karışık mevzular tek başına ne insan iradesi var nede insanın şekillendireceği birşey değil bile bile needen ben böyle olmak isteyeyimki214 Yorumla
Soran+1 yılyani bencede .sonuçta illa evlenmek içinde olmayacak birinle olmaz ki .birisine aşık olursun evlilikle sonuçlanır o olay ..
yani kim olduğunu bilmeden olmaz ki illa evlenmek için- +1 yıl
tabii canım aşık olmak başlarda olur biraz daha tanıdıkça gerçekleşir evlilik ciddi bir müessese
belki soğuyacaksın sen ondan hiç belli olmaz bu işler
yine sen doğru yerlerde gez dolan bayansın zaten sen bir erkek olsan varya işin daha zor
onun için olucak olan oluyor arkadaşım çevrene bir bak yaa ne kadar kolay ve çabuk gerçekleşiyor flörtler evlilikler veya aşk ama sen geçinilebilecek birisi ol ve kimsenin kalbini kırma kırdıysanda özür dilemesini bil yoksa hayatına yansır bu durum
Soran+1 yılbenim çevremde pek yok .. ne bileyim çıkmıyor çıksada uygun olmuyor
- +1 yıl
benimde yok zaten çevre ile alakalı durumlar bu işlerrrr
Soran+1 yılüff bilmiorum hayat bazılarını es geçiyor işte
- +1 yıl
ama çok kötü bir durum bu hayat niye böyle yapıyorki birde özgüven sorunu bile oluşuyor bir vakitten sonra abi olucaksa herkesde olsun olmayacaksa kimsede olmasın
Soran+1 yılevet öyle diyor insan .bide hemen isyan etmeyin diyorlar isyan değilki bu ... herkes ister .. ksıkanç olma diyorlar .. kıskanıyorum haliyle ..evlenince hava atanlar seni aşağılayanlar bir sürü şey oluyor . kıskanma demesi kolay ..
- +1 yıl
aynen öyle Allah sabır versin arkadaşım hepimize yaaa insanlar değişiyor zaten bir bayan insanın hayatını çok değiştiriyor hele birde evlilik oldummu tamamdır
o aşağılayanlarla samimiyeti kes
Soran+1 yılevt kestim zaten
- +1 yıl
yine arkadaşlık olsun yaniii üzülme aman üzüldüğüne değmez...
Soran+1 yıl.)üzülüyor insan yinede
- +1 yıl
eee bende üzülüyorum ama ne yapcaz şimdiii
Soran+1 yılbilmiorum dua edelim
- +1 yıl
çok dua ediyorum...
A-) O kişi sana gelmiyor ve sen onu bekliyorsun.
B-) O kişi sana gelmiyor ve sen ona gidiyorsun.
Allah sana bu iki seçeneği vermiş? Kaderin senin elinde, Allah ne olacağını biliyor ve yazmış, ama irade senin sen yazacaksın canım kaderini hadi bakalım :)05 Yorumla
Soran+1 yılüff nazıl yazayım
Soran+1 yılne yapayım benle evenin mi diyeyim
Soran+1 yılorası ölede ..her tanışmak isteyenle gezemem
+1 yılEVLİLİK KADERDİR..!
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta,
Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):
“Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun.” demesi uzerine:
“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve... Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse,
aralarında Ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.”
tabii her gelene olmaz dersen kendi kismetini kapatirsin011 Yorumla- +1 yıl
yok su anda isyerindeyim :)
- +1 yıl
calismak erdemdir :)
Soran+1 yılevetde bazı hocalar işte kendi elinizdedir diyor kafam karışıyor
- +1 yıl
bence kaderdir
Soran+1 yılbencede öyle .. öyle olmasa herkes istediği gibi birini bulur evlenir dimi ..
- +1 yıl
ee yani
Soran+1 yılyani mesela iki insan birbirini seviyor ama kavuşamıyolar .. yani madem kader değil ne o zaman bu dimi
- +1 yıl
imtihan
Soran+1 yılaynen öle
+1 yılarayarak bulduklarin genelde istediklerin gibi cikmaz.birseyleri eksiktir muhakak.Nikah gününü sasirmayan bir olaydir.Mutlaka sizinde kismetiniz vardir.Bir yerlerdedir birgün karsiniza cikinca ne oldugunu anlamadan evlenmis olursunuz:)
05 Yorumla
Soran+1 yıliyide bir kısım hocalar siz kendiniz bulursunuz kaderinizi diyor kafam karışıyor
- +1 yıl
bosver sen o hocalari.kaderini kendisi bulan yoktur.tesadüflerle oluyor.Tesadüfte aslinda kaderdir.Hayati akisina birakirsiniz hersey yoluna girer.
Soran+1 yılhaklısın bende öyle inanıyorum ama şuda var yaş geçiyor e haliyle talipler azalıyor
- +1 yıl
ya herkesin bir zamani var yas geciyor takintisi yapma bence.
Soran+1 yılya ölede bide gerçekler var ..
erkekler genelde kendinden küçük birini istiyor evlenirken ..
ee benden büyüklerde evli oluyor ..
yani sınıra dayandım
- Diğer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik dâhil her şey yüzde yüz kaderledir. Ama biz, kaderimizi bilmediğimiz için üzerimize düşen araştırmayı, incelemeyi yapıyoruz. Kaderde yazılana rastlayınca da evleniyoruz. Mesele budur...
01 Yorumla
Soran+1 yılevet haklısın ... zaten kader işi olmasa ilk sevdiğimizle evleniriz dimi
herşey nasip kısmet ama şöyle de bişey var, kendini bi mağaraya kapatsan kimse gelip bulamaz. nasip tamam ama arayışta olman lazım birazcıkta
09 Yorumla
Soran+1 yılişte nasıl aarayacaz
Soran+1 yılya çevremdekilerle olmaz
Soran+1 yılüff öelde olmuyor .. yüz kişinin arasında çalışan arkadaşlarımda var hepsi bekar
Soran+1 yılkriterim yok ...
dedim ya ben görünce anlarım ..
etkilenmem lazım .. uzun boylu olması lazım bi kere bende uzunum yanıma yakışmalı .
işi gücü olmalı zenginlikle gözüm yok ama evini geçindirip kimseye muhtaç etmemeli .. zaten bu isteklerimde çok büyük istekler değil ...
Soran+1 yılyok illa evi olması gerekmez ..sonra alınır ev ..benimde birikmişim var zaten ..olmadı abam alır bana ev .. önemli değil orası
+1 yılKısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla;El götürür, yel götürür, sel götürür.
22 Yorumla
Soran+1 yılaynen kesinlikle öle
+1 yılEvlenelim mi gizli kullanıcı? Kimse yazmamış da ben yazayım dedim:)
04 Yorumla
Soran+1 yılüfff böle birşey yazmasanız ölürsünüz
- +1 yıl
Kader bu nerede ne zaman çıkacağı belli olmaz;)
Soran+1 yılölede neden çıkmıyor bana ..
- +1 yıl
Teklif ediyoruz yok diyorsun nerede kader?:)
İnsan bazen kendi kaderini kendisi oluşturmaz mı ?Sen çıtayı çok yüksek tutuyorsundur belki ?Armudun sapı üzümün çöpü hesabı ?
07 Yorumla
Soran+1 yılyok öyle değil ..ısınamıyorum ama
Soran+1 yılözellik yok gördüğümde anlarım ben
Soran+1 yılseyretmedim oraya çık demeyin sakın
Soran+1 yılanlarım ben .. etkilenme var mı yok mu ..
bi kere iyi biri gelmişti beni isteyen biraz gezdim onla ama yapamadım içime sinmedi ayrıldım
olabilir.bu işler böyle sen begenirsin o begnemez,o begenir sen begenmezsin zor bir süreç.insallah en ıyısi rastgeilir
017 Yorumla
Soran+1 yılevet yaa aynen ... ben beğenmiyorum o beğeniyor
o beğenmiyor ben beğeniyorum
canımdan bezdim
Soran+1 yılkeşke öyle olsa ama bilmiyorum
Soran+1 yılöyle haklısın .hayırlısı tabi .. 20 sinde evlenip boşananda var ..
Soran+1 yılbana bi kere doktor bi kere mühendis biri talip oldu ..ikiside olmadı istemedim ben ısınamadım ..benim için etkilenme önemli .. ben üniveriste mezunuyum üniveriste mezunu olsun işi gücü olsun yeterli ... illa birşey olsun demiyorum ..zaten isteyenlerde oldu ben istemedim ..beğenmediğim insanla olmaz
Soran+1 yıle heralde .ısınmadan olur mu yani ..
onlar mantk evliliği yapıyorlar ..
mesela abim benim öğretmen illa öğretmen olsun istedi halbbuki çok güzel kızlar bulmuştum ben ona istemedi neyse evlendi öğretmenle şimdi her gün kavga ediyorlar .. hayırlısı diyeceksin
Soran+1 yılyok bee zaten karısı çok çirkin öğretmen diye evlendi
Soran+1 yılişte ben öyle olmak istemiyorum .. zaten pişman şimdi ...
Soran+1 yıltamam işte öye biri yok .. vardı sevdiğim ama oda beni sevmedi öyle oldu
Soran+1 yılokkk
+1 yılkader kısmet işleri ölümle nikah gününü şaşırmazmış
21 Yorumla
Soran+1 yılölede ne bileyimm
kısmet işi bence kısmetin değilde sen kısmete kapalısın gibi o.O
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmem
+1 yılevet kaderdir alın yazısı Allah zaten karsına cıkarıyo evlenıcen kısıyı nasip işi bu
02 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
evet
+1 yılsenin gibi kısır döngüye girmiş kaıdn çok memlekete :)
08 Yorumla
Soran+1 yılvar var çok zor
- +1 yıl
eli ayağı ve karakteri düzgün erkek az evlenilecek :)
eli ayağı ve karakteri düzgün kadın az evlenilecek :)
Soran+1 yılevet azz
- +1 yıl
umarım kısmetini bulursun :)
bol şans sana :)
Soran+1 yılhiç evlenemeyenlerde var
- +1 yıl
onlar şanslı olanlar :)
Soran+1 yılpuahahaa ..ama bir teyze gördüm evlenmemiş sen evlen diye nasihat etti
- +1 yıl
deme yaawww
evlenen bn pişman evlenemeyen bin pişman nasıl koalyı bulunacak bu insan oğlunun :)
Kaderimizi kendimiz mi çizeriz? Onu sorgulamak lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılişte anlamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılçevrende erkek yok mu , seni beğenen sevgilin vs. olmadı mı ?
029 Yorumla
Soran+1 yılyok ya çevremdekiler istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılhmm bu istek neden böyle içinize doğdu ? sıkıntılı süreç vs. bir şeyler mi yaşıyorsunuz?
Soran+1 yılyaşım geçiyor diye taktım
Cevap sahibi+1 yılbak nasıl bir erkek arıyorsan , orada ara öyle erkeği , anladın ...
Soran+1 yılölede ne bileyim ya benden bir halt olmaz .pasif bir tipim ben ..bulamam
Cevap sahibi+1 yılailen bir zahmet aratsın artık onların görevi zaten...
Soran+1 yılyok kızz nerdeee biz nerden bulalaım sen bul diolar
Cevap sahibi+1 yılooo öyle derseniz işiniz zor, yakınlara akrabalara haber verilir , aratılır bu işler öyle adamı buldun nasıl güvencen , nedir belli olmuyor , tanış yardımı şart..
Soran+1 yılevet zaten başıma talihsiz olaylar geldi .. elin adamı nasıl güvenicem ... görücü olsa daha iyi tabi ... ama işte yok kimse ilgilenmiyor şu kız evlenemedi birisini bulayım demiyor ..herkes sen bul diyor gitmeyzi inll güme
Cevap sahibi+1 yılçook yanlış , ya bunun hesabını allah sorar anana babana , ailenin görevidir çokcuk evlendirmek , vebali vardır.. hiç düşünmüyorlar...
Soran+1 yılya ben sana birşey söyleyeyim mi kimse çocuğum ne olur iye düşünmüor .. kısır demesinler bana diye çocuk dünyaya getiriyor .. egosunu tatmin ediyor ... bu çocuk mutlu mu mutsuz mu hiç umurlarında değil ... sonuçta benim yaşıma gelmiş bir kız evlenmek ister bir kaç sene sonra belkide çocuğum bile olmayacak duruma gelicem yaşım geçiyor .. kimsenin taktığı olur ..herkes olur bir gün ..olurda ne zaman olur ...
Cevap sahibi+1 yılişin cidden zor , allah kolaylık versin...
Soran+1 yılamin canım amin ..allah acısın da halime birini göndersin inşş .bende yuvamı kurayım .. artık yoruldum
Cevap sahibi+1 yıldüşüncelerin çok güzel , inş. bulursun .. kadınlık hallerinde başına vuruyor anlaşılan , ağlayanlar vs. oluyor anladın umarım..
Soran+1 yılyok anlamadım ?
Cevap sahibi+1 yıloff istek işte oluyor yaş ilerledikçe , bazı istekelr oluyor..
Soran+1 yılhee o konu .. ya tabiki istekli briiyim soğuk biri değilmdir heralde :)
Cevap sahibi+1 yılben evliyim de :D bekarken gelirdi kafama benimde arada sorun olurdu yani , günümüzde var öyle sorun yaşayanlar :D
Soran+1 yılvardır ya gençsin bazı şeyleri yaşamak istiyorsun tabi ama evli değilim yaparsam zinaya girer
Cevap sahibi+1 yılkoru kendini er geç bilini bulacaksın , hata af olmuyor koaly , ben yapmıştım ama şanslı çıktım biraz da..
Soran+1 yıleşinle mi olmuştu ?
ya bilmiyorum bakire olmayan kız arkadaşlarım hepside evlendi valla ... pek bakmıyor erkekler buna artık
Cevap sahibi+1 yılevet onlaydı , ayrıldık sonra pişamn oldu yüz üstü bırakmadı mecbur aldı öyle işte ... erkekten erkeğe değişir sonuçta onun ilkiydim , başkasını bilmem hele ki kandırmaya karşıyım , dürüstçe bsöylesinler..
Soran+1 yılvalla bilmiorum bakire olmayıp evlenen çok gördüm ben ...
genelde hanım olunca erkekler sıkıcı buluyor sanırım
Cevap sahibi+1 yılöyle düşünme sakın , bekaret öenmlidir namusdur ya ... o evlenenler kendileri gibi birini buldular ya da diktirdiler anlıyorsun umarım .. yaşadığımdan o anda insanın aklına gelmeeyn yok...
Soran+1 yılya orası ölede çok gördüm ben o tiplerin evlendiğini ...
ne bileyim ya bende anlamadım bu işi .bekledim onca sene ama boşa sanırım
Cevap sahibi+1 yılzina etmiş kadından ne hayır beklenir , sil kafandan onları ne yapalım , namus için yaşanır bu dünyada zor değil bir zarı yırtmak !
Soran+1 yılnamus için yaşanır da birşey yaşamadanda ölünür .. sanırım ben o tiplerden olucam ..
Cevap sahibi+1 yıl:D:D off ya , sana koca bulmak lazım anlaşılan .. ark. söyle araştırsınlar o zaman..
Soran+1 yılardaşımda yok ki
+1 yılkısmet işi ama kısmetin açılması için çeverde lazım insana
06 Yorumla
Soran+1 yılçevre lazımda çevresi olanlarda evlenemiyor bazen
- +1 yıl
işte orda haldan anlayan insanlar lazım çöp çatan gibi
Soran+1 yılüfff benim öyle tanıdığım yok ..
çoğu kız çevremde bekar- +1 yıl
hepsi desen pasif ya yok şöyle erkek gurpları çevrede
Soran+1 yılya varda uygun çıkmıyor işte
- +1 yıl
dedikya kısmet diye birazda aktifol bakim hayırslı
Aramayı bırak o seni bulsun ne dersin :D
01 Yorumla
Soran+1 yılbulmuyor ki kardeş
Arayarak bulduğun da kaderin oluyo. :)
017 Yorumla
Soran+1 yılnasıl arayayım
Soran+1 yıliyide ben uun zamandır istiyorum
Soran+1 yılediyorum kendimce...
kısmet açma duaları var onları mı yapsam
Soran+1 yılinşş .. kısmetse olur ... hep namazımı kılmaya çalışıyorum duamıda yapıyorum ... kuran okuyorum ..
Soran+1 yılinşş
Soran+1 yılolur ne için edeyim
Soran+1 yılokk
Soran+1 yılettim okk
Herşey nasiptir,nasip olmayınca hiç bir şey olmaz.
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen aynen olmuyor
Soran+1 yılyok ya sanmam öyle bir şey yapıldığını zaten çok dua ederim
Soran+1 yılyok zaten kriterim yok .. ama görünce anlarım ben
niye evlenmeye çabalıyor bu gençler...
02 Yorumla
Soran+1 yılbilmem ... istiyorum
+1 yılKesinlikle nasip kısmaet işi
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılherşey nasip kısmettir.
00 Yorumla
+1 yılkısmet bence elbet olucan bi gün biriyle
013 Yorumla
Soran+1 yılbelkide olmaz hiç evlenmeyenlerde var
- +1 yıl
işte olmayabilirde ama inşallah olur :D
Soran+1 yılinşş .valla hiç evlenmeyen bir teyze gördüm otobüste .. 70 yaşlarında bana evlen kızım dedi ..bekar kalmak çok zor vs vs ..bende korktum .
- +1 yıl
kaç yaşındasın?
Soran+1 yıl26
- +1 yıl
tatlım acilen evlenmen lazımm
Soran+1 yılya ben senin yaşındayken 20 sin sanırım ..
26 yaşıma gelince mutlaka evli olurum diye düşünüyordum ..
ama olmadı .. kısmet olmayınca olmuyor ..
abuk subuk birinlede evlenmek isemiyorum bekliyoruz işte ..belkide hiç evlenemem- +1 yıl
evlenirsin benim de kuzenlerim var birisi 28 yaşında hala bekar zamanla olur oluca varsa inşallahta en hayrlısı olur btane kuzenim var otuz yaşında bekar mesela
Soran+1 yılbenimde var 35 yaşında bekar .kuzenim ..yani bana deslerdi evlenmeceyksin şu yaşa kadar ya bi gidin derdimm .. böle olucağını hiç düşünmezdim ama kader işte
- +1 yıl
yani tabikide fazla düşünme ama
Soran+1 yılöle de elimde değil .. senin yaşında olsam keşke .. gözünü açık tutucaksın işte genç yaşlarsa ben salaklık yaptım çok utangaçtım
- +1 yıl
ah ah
Soran+1 yıl:)
mukadderat . o işler ummadığın anda olur bence
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmem
bence kader ve insan kendi kaderini kendi çizer
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmmem
evet kaderdir bence
00 Yorumla
+1 yılKaderdir tabiki..
06 Yorumla
Soran+1 yılya biz yapıyoruz seçimide ee istediğimiz gibi biri çıkmıyorsa nerden seçicez
- +1 yıl
Doğru ama istediğin kişinin peşinden ne kadar koşarsan koş,kaderin değilse o senin olmaz..
Konu zor bir konu ama ben %80 kader olarak görüyorum,inanıyorum..
Soran+1 yılhaklısın .. mesela ben birini istedim dualar ettim okadar uğraştım ama olmadı demek keaderimde yokmuş
- +1 yıl
evet nasip kısmet meselesi ..
Soran+1 yılevet ...
Kader derim...
00 Yorumlakader işi tabıkıde
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi