Her yaş, ayrı güzel değil midir aslında? Neden insan çocukluğuna özlem duyar ki? Masumluğunu kaybettiği için mi? Telafisi olmayan hatalar yaptığında "Keşke çocuk olsaydım" der insan bence...
Değerli arkadaşım @Tuâl- ' in bu soruyu cevaplamasını özellikle istiyorum. Fikirlerini çok beğeniyorum çünkü...
Öncelikle teşekkür ediyorum ; Çocukluk daha masalsı değil miydi? Evet öyle. Zira dizlerimizdeki yaraların, kalp acısıyla boy ölçeceğini düşündüğümüz akılda değildik. Kocaman insanlar olma hayalinden, kocaman sıkıntılar edindiğimizde vazgeçtik. Ama artık imkansız. Biz büyürken dünyamızı kirlettik, geçmiş olsun.
Dünya değil, dünyamız. Çünkü kişinin birçok çirkin duyguyu alt etme gücü yok. Uzun zaman olmadı ama kanattığım söylenemez, çocukla çocuk olmayı isteyelim kâfi..
Her yaş ayrı güzel değil, 20 den sonra her her yaş aynı, gittiğimiz yol belli işte, 8 yaşındayken uğur böceklerinin uğur getirdiğine inanıyordum ben nasıl özlemez ki insan çocukluğunu? Uğur böceklerini şimdi de seviyorum ama çocukluğumda ki gibi değil..
Çunku günümüzün sorumlulukları, kaygıları v. s gibi hususlar bazen insanları çok yorar bu sebeple düşücesizliğin kaygısızlığın ve sorumsuzluğun hesabının ödenmedi günlerin güzelliği cezbeder insanları.
En İyi Cevaplar