tuncelide ali bogazı diye bir yer varmış nasıl bir yer biliyormusunuz?
biliyorum
bilmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tunceliyle ile ilgili hiç bir şeyle ilgilenmiyorum.. O tarafa bir kez gittim.. Daha da yakınından bile gecmem. Batılı tipim olduğu için çok sözlü ve nefret dolu bakislarla tacize uğradim.. PKK yuvası.
Ali boğazı mevkii pkk kampları ile dolu bir alandır.
Eskiden çok şehit verildi o bölgede
Orada eğitim alan teröristler daha sonra diğer kamplara dağılır
asker operasyon yapamıyormuş oraya dogru mu?
Hayır değil.
Şimdi askerin girip çıkamadığı yer yok o 1980 li yıllarda öyle idi
Tecrübeli asker yoktu
Profesyonel asker yoktu
Terörle mücadele için özel birlikler yoktu
15.000 civarı teröristin 7 8 binlik mevcudu oradaydı
1985 ve sonrası bu olaylar tersine döndü
1992-95 yılları arasında terörist sayısı 4.000 sayısına düştü ve şu an da o aralıkta seyrediyor
ali bogazı Türkiyenin en pis yeriymiş terör olarak peki bişi sorucam tunceli nerdeyse iç anadoluya yakın sınırda değil bu ali bogazı nasıl bir yerki bu kadar nam salmış en tehlikeli bölge olarak kabul edilmiş bir yer?
Sarp bir arazi
Kayalık ve dik yamaçlar ile dolu
Birde konik yapısı yüzünden hava akımı ters oksijen az
O yüzden helikopter vb araçların müdahale imkanı az.
Sadece mekanize olarak giriş yapılıyor.
Buda birlikler için sıkıntılı ama merak etme artık orası Türk askeri kontrolünde. Askeri birlikler orada konuşlu terörist yok denecek kadar az
peki siz bu ali bogazını nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz?
Askerim çünkü
peki ali bogazında terörist yok denicek kadar azsa neden tuncelide bu kadar çok olay oluyor pkk şırnakta özerklik ilan ediyor tunceliye özgür kürdistan diyor?
İt ürür kervan yürür sözünü duydun mu
Diyarbakıra başkent diyorlar diye başkent mi
Onların havlama faslı askeri görene kadar
yok orası dogru katılıyorum sonsuzda. hani ali bogazı bile askerin kontrolündeyse pkk nasılk tuncelide yine cirit atabiliyor?
Pkk her yerde var sadece tunceli mi
Hakkari Diyarbakır İstanbul Siirt Ankara Şırnak Şanlıurfa her yerde var takılma onlara kökü kuruyacak.
dogru İstanbul'da bile polis şehit ediyorlar, çatışmaya giriyorlar haklısın. peki doguda bu şekil bilinen tehlikeli bölgeler daha varmı? çok soru sordum ksura bakmayın meraktan askere gidicemde.
Tehlikesiz yer yoktur.
Asker her zaman hedefte olur
Önemli olan dikkatli olman
hımm. inşallah bende doguda askerlik yaparım çok istiyorum komando olarak askerlik yapmayı inşallahta yaparım. siz uzman çavuşmusujnuz
Evet 16 yıllık uzman erbaşım
nerelerde görev yaptınız peki?
Güneydoğu da her yere gittim
vay be peki gittiğiniz yerlerden en sarp en tehlikeli araziye sahip olan il hangisi tecrübelerinize dayanarak?
Kardeş bizim için sarp arazi yok biz Türk askeriyiz.
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar