kapanmak isteyen var mı benim gibi? Kendini kapalı hayal edipte, bir türlü bunu gerçekleştiremeyen?
Cevabın nedir?
Ah canım benim tesettüre bez parçası diyenleri gördükten sonra senin gibileri görmek beni inanılmaz mutu ediyor..
Tesettür vallahi nimet. bir kadının başına gelebilecek en güzel şeydir başörtüsü..
İlk önce şunu söyleyim. İman da, namaz da, tesettur de herkese nasip olmaz.
Efendimiz (sav) şöyle bişey anlatmıştır. İman etmemiş, hatta kötü yolda olan bir kadın varmış. Kadın yolda çok susamış gördügü ilk kuyuya inip su içmiş. Sonra yanına bir köpek gelmiş, köpek susuzluktan ölcekmiş nerdeyse. Kadın dayanamamış suyuya inip köpek için su doldurmuş ayakkabısına.. Allah kadının sırf bu merhametinden dolayı ona islami nasip etmiş... Başka bir kadın da bir kediyi evine alıp hapsetmiş. Kediyi aç susuz bırakmış. Bu kadın müslüman olduğu halde Allah imanlı ölmesini nasip etmemiş...
Sen demek ki hakediyorsun ki Allah kalbine bu sevgiyi sana vermiş.. Bundan sonrası sana kalmış bişey kuzum..
Allah sana kapanma isteği verdiyse eminim ki sen elinden geleni yapacaksın. Allah can vermiş, bu soruyu sorabildiğin parmaklar vermis, şu an cevabimi okudugun gozler vermiş.. Sağlık sıhat, sayısız nimet vermiş. Şimdi baban bişey dese hemen yaparsin (hepimiz yapariz); Ama bizi de babamızı da yaratan Allahın istediğini yapmazsak bu çok buyuk nankorluk olur. Birine hediyeler versen, sayısız şey alsan, onun için uğraşsan didinsen, seni üzse bile affetsen, ne yaparsa yapsın özür dileyince kabul etsen.. Sonra ondan bir fedakarlık yapmasını istesen ama o yapmasa.. Kızarsın dimi? Hepimiz kizariz. Allahın verdiği nimetler saymakla bitmez. Ne kadar şükretsek yine yetmez.34 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar "şükürler olsun Allahım" dersek diyelim onun bu nimetleri karşısında fedakarlık yapmazsak şükrettik sayılır mıyız? Allahın istedigi her şeyin bir nedeni oldugu gibi bunun da nedeni var. Allah daha iyi bilir tabi ama, bizim düşündüğümüz bikaç şeyi söyleyim
En başında biz zaten imtihan dunyasindayiz. Her anımız sınav. Sorgulanmayacak tek bir saniyemiz yok. Herkese verilen görevler var namaz oruc gibi. Bide kişiye ya da cinse özel olanlar..
Erkeklerin zaafı cinselliktir, fıtrat olarak buna çok düşkünlerdir isteseler de engelleyemezler. Onların imtihani iffetli olmak mesela. Bakmamak, açık birini görünce gözlerini çevirmek.. Onların zaafı bu olduğu için imtihanları da bu işte. Kızların zaafı da beğenilmek, iltifat duymak. Bizim nefsimizin en çok hoşuna giden şeyler bunlardır. Allah da bizim bundan fedakarlık yapmamızı istiyor. Allah erkeğe göz vermiş ama harama bakma demiş, kıza saç vermiş ama namahreme gösterme demiş. Bize verilen nimetlerle ona nasıl nankörlük yapabiliriz? - +1 yıl
Kaşıkçı elmasını düşün. Ona herkes dokunamaz, hatta herkes yaklaşamaz dimi. Sokaktaki taşlar niye öyle degil o zaman? Cünkü onlar değerli değil ama kaşıkcı elması değerli. Korunur, kollanır. Herkes dokunamaz. İslamda da kadın böyle değerlidir işte. O yüzden Allah istiyor ki biz sadece helalimize gösterelim güzelliğimizi, saçımızı vucudumuzu sadece eşimiz bilsin. Kadın satılık mal mı ki başka erkeklere kendisini sergilesin. Eşimiz bilmeli bizi, güzelliğimizi sadece o görmeli. Bizim güzelliğimiz hakkında sadece bir kişi yorum yapabilmeli. Fedakarlık yapıyoruz ama bu da bizim iyiliğimiz için yani..
Bu siteyi az dolaşıyorsan görürsün. Annesini arzulayan, abisinin eşine aşık olan, kız kardeşiyle ilgili hayaller kuran birsürü erkek var.. bir kız gereğinden fazla acık olursa abisi bile onu arzulayabilir. Dedim ya fıtratlarını kimse değiştiremez. Diyeceksin ki erkekler yüzünden neden kapanmak zorundayim. O sadece işin bahanesi.. - +1 yıl
Şöyle bir hikaye anlatilir kadinla adam evleniyor ve halı almak icin alşverişe cikiyorlar. En cok begendikleri haliyi bir dükkanın vitrininde goruyorlar. Hemen içeri girip almak istiyorlar ama halıcı o satilik degil diyor. Adam şu kadar para veriyim dese de nafile. Halıcı katiyen satmıyor. Sonra adam "sen o halıyı vitrine koyduysan satmak zorundasin" diyor. Halıcı da adama sunu soruyor "Eşinj kaç paraya satiyorsun?" adam şok oluyor ve sinirleniyor. "Benim eşim satılık değil" diyor halıcının da beklediği sey bu zaten, o zaman cevabi yapiştiriyor "O zaman neden herkese gösteriyorsun, eşinin guzelligini gosteriyorsan satmak zorundasin!"
Kapanmak zordur, güzel saclarımızı saklamak fiziğimizi gostermemek.. Ama mukafati da o derece guzeldir.
Ayrica eger bir kadin açık bir sekilde sokakta yürüyorsa ne kadar erkeği tahrik ettiyse o kadar zina gunahi yazilir, hatta bazi alimlere gore gusul abdest almasi gereklidir. - +1 yıl
bir kadın trafik kazasi gecirse, yüzü tanınmayacak halde olsa, kimliği de yanında olmasa kimsesizler mezarliğine gömülür. Ama en azindan başörtüsüne bakarak musluman olduğunu anlayabiliriz. Başörtü bizim bayrağımızdır, Ben müslümanım demektir. Saçlarim guzel olsa bile Allah istedi diye kimseye gostermiyorum diyebilmektir... İffet abidesi olan Hz Fatıma "en hayırlı kadın kimdir" sorusunu duyuca şöyle buyurmuştur "Başka erkeklerin hayallerinde gezmeyen kadın.” Hz Fatıma cenazesinin gece gömülmesi istemistir cunku araplarda cesedin ustu (en azindan yuzu) acik olur herkes gorur Hz Fatımanın vasiyeti de gece gömülmektir. Ölüm döşeginde bile bunu düşünmüştür...
Hakkını helal et çok uzun yazdım ama tesettürün güzelliğini tesettüre bürünmeden anlayamazsın ve bu huzuru bu mutluluğu her kız yaşasın isterim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKardeşim bende kapalıyım kapanacaksan renkli kıyafetler alma siyah bol bir ferace al onu giy çümkü dinimiz böyle emrediyor. Yorumlarda bu şehirde kapanmak istemiyorum demişsin İstanbul'da baya kapalı var neden istemiyorsun ki okul veya oturdugun çevremi? ya da ailen akrabaların sorun nedir?
00 Yorumla
+1 yılİstediğin güzel bir şey Rabbine diyorsunki bak ben senin emir ve yasaklarına uyuyorum ALLAHIM Dıyorsun ama basarmalısın kardesım dunya hayatı cok kısa ve cırkın bu devırde edebını hayasını arını korursa ALLAHIN Emir ve yasaklarına elinden geldiği kadar uyarsa mücadele ederse RABBİMDE bu zor zamanda kendinden korkan emir ve yasaklarına uydugu ıcın cok ıyı bır sekılde mukafatlandırır cok zor ve cırkın bır zamandayız AHİR zaman dedıklerı andayız
10 Yorumla
Ben bir kadın olsam, kuranda ve hadislerde kadına biçilen rolün ilahi olamayacağını düşünüp,
bu kadar aşağılanmayı kabul etmezdim.
Kapanma bunun güçlü bir sembolü, üstelik kapanma sadece başı örtmek ile de olmadığını görüyoruz.
Ülke veyahut birlikte yaşadığın insanların Müslümanlık anlayışı ile de ilgili. Allah'a inancı arttıkça kapanma çarşafa doğru evriliyor.
Sonuç olarak örtünmek kolay, vazgeçip açılmak neredeyse imkansız.02 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda hiç şüphem yok.
Kuran ve hadislerde bunu destekleyen birçok örnek mevcut. (yaşam da da gözlemleyebildiğimiz üzre )
Bütün bunlara rağmen "İslam kadına değer katmıştır" söylemi gerçeği maalesef yansıtmamakta.
Dilerseniz bu konuyu ayrıntılı tartışa biliriz.
Tekrar yazmak isterim kadın olsam çok carlardım :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
22Cevap
+1 yılOffff bende aynı durumdaydim 😢yıllardır istiyordum ailem hep engel oldu kapanmama namaz kilmamama artık o insanlarla yasamamaya karar verdim benim varlığım verdiğim kararlar onlar için çok anlamsız şeylerdi çok anlatmaya çalıştım ama bir türlü anlamadılar bunun gibi çok şey var... sevdigimm bir çocuk vardı ona kaçtım kaçmak zorundaydım başkasına zorla vericeklerdi eşim bu konuda büyük destekcim Allah kendisinden razı olsun Allahtan bir şey olmazsa bugün ortunucem çok heyecanlıyım birde söylemeden gecemicem inşallah sanada kısmet olur ama engel her neyse insan isterse asamayacagi şey yok gerçekten onu çok iyi anladim
10 YorumlaKapanmadan önce bir kaç soru sor kendine.
Allah bunu neden benden istedi?
Erkekler tahrik olmasın günaha girmesinler diye mi?
Peki beni gören birisi tahrik oluyorsa ben neden kapanıyorum ki? O gözlük taksın.
Beni alakadar eden bir şey değil sonuçta. O günaha girecek diye ben neden hayatımı kısıtlayayım ki?03 Yorumla- +1 yıl
Başörtmek konusuna gelirsek şöyle izah edeyim.
Ben müslümanım ve ahiret gününe inaniyorum. Cennetle cehenneme inaniyorum. Bu dünya bir sadece imtihan yuvasi ben ve benim gibiler bu görüşte. Fıtratımızda bazı özellikler vardır.
Erkekler daha küçük yaşta kadinlara meraklidir. Ufacik yeğenimden biliyorum, daha bu yaşta açık kadınlardan alamiyo gözlerini. Erkekler böyle ve kimse onlara neden böylesin diyemez
Kızlar da fıtrat olarak övülmek beğenilmek ister. Güzellik merkezlerinin kadınlarla dolu olmasi, acayip bi/makyaj malzemesi tüketilmesi de bunlarin kaniti. Her kizin begenilmek hoşuna gider haksızsam haksiz de
Benim inandigim din de bizim imtihanda olduğumuzu söylüyor. Zaaflardan imtihan olmak.. O yüzdendir ki erkeğe "bakma" kadına "örtün" deniyor. bir erkeğin bakmamasi da co zordur bir kadının bûtun iltifarlara kendini kapatmasi da. Zaten erkeğe örtün kadına bakma dense ismi imtihan olmazdı. - +1 yıl
Bu söylediklerine yazarak asla cevap yetiştiremem. Şunu söyleyeceğim sadece o fırat dediğin şey küçük yaşta aldığınız eğitim ve çevre bilincine göre değişir. Yanlı bir şekilde yönlendiriliyoruz. İnancı sorgulayarak seçmek gerektiğine inanıyorum. Yönlendirmenin insanlık suçu olduğunu düşünüyorum.
bende bir süre önce öyleydim. kendimi hep kapalı görmek istiyodum öyle hayal ediyodum sonra aniden kapandım
10 Yorumla
+1 yılKardeşim öncelikle kapanmayı ne için istiyorsun tarz olsun diye mi? Şunu söyleyeyim Kur-an ı okumadın muhtemelen ama kur-anda saçı örtmek diye bir emir yok istersen kanıtlayayım.
09 Yorumla- +1 yıl
Kur'anı Kerim de sadece saç değil eller ve ayaklar dışında tüm beden kapalı olması gerektiği yazıyor.
- +1 yıl
Kur-ana iftira atılan bir ortamda bulunamam... Şeytan sana doğru yolda olduğunu zannettirmiş yazık... Nisa Suresi 140 ( Allah, kitapta size şöyle indirmiştir: Allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze dalıncaya kadar onlarla beraber oturmayınız; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Şüphesiz Allah, münafıkları ve kâfirleri cehenneme toplayacaktır.)
- +1 yıl
Kuranda orta namaza dikkat edin der. İkindi namazi der mi?
Siyah iplik beyaz iplikten ayrilana kadar yiyin için der. İmsak vakti der mi?
Eğer Kuran ortunmeyi emretmese neden onca sahabi kadin örtündü? Kuranı en iyi bilen Hz Muhammed (sav) ise neden onlara Kuranda örtunme ayeti yok demedi? - +1 yıl
Kuran tamamen kapanmayı emreder ( Tartışılsa da benim anladığım da bu yönedir). bazı arkadaşlar İslamiyetin ilk zamanlarındaki kapanmadan bahsediyor buradaki örtünme başörtüsü mü?
İslam coğrafyası ve sahibi örtünmesi dışında bir örtünme şekli İslami açıdan nasıl adlandırılmalı - +1 yıl
@Whoever bak canım kardeşim ben insanların düşüncelerini çürütmek dalga geçmek amacıyla bunu yazmadım. şu an her ne kadar islam dininin kur-ana göre yaşandığını saysanda Kur-anın sakınmamızı emrettiği herşey islama girmiş ve insanları şirk içerisinde bırakmaktadır. şu an yaşadığınız dinde herşey kur-andakiyle farklı kardeşim he bunu nasıl anlarsın kur-anı okuyarak. Şimdi attığım videoları seyret.
- +1 yıl
@Whoever kardeşim bu video sana ben konuştuğum herşeyin arkasındayım ve kanıtım var lütfen öğrenme amacınız yoksa ve yerleşik islam inancından memnunsanız tartışmayalım çünkü hiçbir faydas olmuyor emin olun benim gibi düşünen %1 sizin gibi düşünen %99 var her gün tartışıyorum fayda olmayacaksa ben boşuna tartışmak istemiyorum..
https://www.youtube.com/watch?v=l09xqqMNI6A - +1 yıl
Selam tekrar,
Emin ol benimle tartışırken boşa kürek çekmiş olmazsın :)
İlgili youtube kanılında konuşan Edip Yüksel i dinledim. Daha evvel haberdar olmadığım bu kişiyi daha iyi anlamak için farklı konuşmalarına da baktım. Açıkça söylemeliyim ki yeterince tatmin olamadım.
sanırım Yeni üye oluşumdan dolayı tekrar tekrar yazamıyorum , yani sana tekrar buradan cevap yazmam gerektiğinde bunu sistem kabul edecek mi bilmiyorum.
İlgili konuda Edip Yüksel Ayetteki kastın " Başı örtmek olmadığını, o dönemin fahişelerinin göğüslerinin açık olmasından ve Müslüman kadınlarının bu kadınlar ile karıştırılmaması için gelmiş bir ayet olduğunu söylüyor.
Doğrumu anlamışım?
sizde bu açıklamayı yeterli bularak kuranda başı kapamak yok diyorsunuz doğrumudur? - +1 yıl
Kardeşim ben oraya takılmıyorum o söylediğinin gerçeklik payı nedir bilemem Çünkü Kur-anda öyle bir mesaj yok. Herkesin her söylediğine inanmam içinde doğru olduğuna inandıklarımı alırım çünkü Bana doğruyu gösteren ALLAH'tır. Şimdi adam kelimeleri kanıtlarıyla birlikte çevirmiş ve kelime kalıbı kelime özelliklerini anlatmış. Burada saç kapatmak ile en ufak bağdaşan birşey yok... Benim buradan anladığım bu. Zaten Kur-anda bu düşüncemi destekleyen ayette şudur
Enam Suresi 116 (Yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye uymazlar ve onlar sadece yalan söylerler.)
Al sana bir başka kanıt :D
+1 yılMerhaba Google’a kapanmak istiyorum yazdım, senin sorun çıktı karşıma☺️Şuan ne durumdasın kapandın mı?
20 Yorumlayeni kapandım :) İnşallah sana da nasip olur ki çok güzel bir duyguuuuuu :)
18 Yorumla
Soran+1 yılbenim karekterim ve yaşam tarzım kişiliğime çok uzak, iki değişik insan gibiyim ama içimi artık dışıma vurmak istiyorum. Ilk önce Kıyafetlerimden başlıyacağım, daha sonra kapanmak istiyorum. Bu devirde yanında erkek veya örtün olmadan herşey çok zor ve ben bu şekilde yaşamak istemiyorum. Huzur bulduğum tek yer seccadem <3
Soran+1 yılama bu Şehirde başlamak istemiyorum hayalime ve tek sorunum bu
Soran+1 yılİstanbul :-)
Soran+1 yılama yinede istiyorum ve inşallah birgün nasip olur :-)
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPEİzle belki vesile olunur
22 Yorumla- +1 yıl
:) :)
+1 yılYapamayacağımı biliyorum. Bu yüzden hiç düşünmedim.😌
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum arada bir aklıma geliyo ama yapamam ya ben diye kestirip atiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Benim bu soruya yaptigim yoruma bir bak istersen belki yardimci olabilirim :)
Bide buna da bakabilirsin www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda
Olum kapalı kızlar niye benim gözüme hep kötü geliyor? Anlamıyorum cidden hiç sebebi yok ama baya itici görünüyorlar
10 Yorumla
+1 yılKapanmayi dusunuyorum seneye kapancam çünkü seneye dugunum var olsun bitsin sonra da kapanicam
00 YorumlaHer ikisini de istedigin icin yapamiyor olabilirsin. Kapali gorunup acik gibi yasama istegi olabilir seni engelleyen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ben.. Allahın izniyle ileride kapanmak istiyorum.. Bir türlü cesaret edemiyorum..
02 Yorumla- +1 yıl
Canim benim bu soruya yaptigim yorumu oku istersen belki yardimci olabilirim :)
Bide buna bakabilirsin www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda
Cevap sahibi+1 yılAllah senden razı olsun kardeşim okdum çok güzeldi 🌸
Ben de kapanmak istiyorum ama ailem karşı çıkıyo :))
00 Yorumla
+1 yılBence her bayan kapanmalı.. yakışır. :)
10 Yorumla
+1 yılInsallah gercekelsir isteginiz ve bu sizin elinizd
00 Yorumlaİsteğini gerçekleştir o zaman. Geciktirme.
00 Yorumlaınşalla bu ıstegın bıtmeden kapanırsın :)
00 YorumlaDiğer konusunda 6,8b cevap paylaştı. gerçekleşmediğinin sebebi ne engel mi var
00 YorumlaInsallah hayirlisiyla kapanirsiniz :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılinşaallah mubarek olsun
00 Yorumla - Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnşaallah gerçekleştirirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistemiorm hiçççççççççç
16 Yorumla
Soran+1 yıl:-) neden
Cevap sahibi+1 yılgerek yok
Cevap sahibi+1 yılsöyle arkadşm
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler. d
+1 yılSaçı Kazıtıp siyaha boyucam kendimi
00 Yorumlaallah rızası için kapanan kızların güzelligi :)
00 YorumlaBen kapanmak istiyorım
00 Yorumla
+1 yılBizde kapanak değişiklik olur :)
00 Yorumla
+1 yılDüşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılyok düşünmüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılhmm
Gizli Üye(30-35)+1 yıl+1 olarak katılıyorum sana
00 Yorumla
+1 yılYok =/
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkapanma bence boşver
00 Yorumla Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. ben varım
00 Yorumlaİstemiyorum =/
00 Yorumla- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yılistemiyorum
00 Yorumla yok ben istemem
00 YorumlaYook.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok.
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi