Peki açıklığın gerektirdiği her şeyi yapıyormusun? Ben kapanmanızı isterim bu bahaneler bana tanıdık bir düşmanın sözleri gibi geldi. Kapanmak Allahın emrettiği bir şey zaten kapanarak dininizin gerektirdiği bir şeyi yapmış olursunuz. Bir de Allahın senden istedikleri senin iyiliğin için ve pek de birşey istemiyor. Gözünü haramdan sakın namaz kıl oruç tut paran var ise zekat ver hacca git işte dinin gerektirdiği bütün şartlar sen güçlü kadınsın bunları yapabilirsin.
Emirlerden birini yarım yapıyorsunuz diye hiç yapmamayı size kimse tavsiye edemez; daha iyisine doğru koştukça siz iyi yoldasınız demektir. Yani bir emri yaptığımız için diğerlerini ihmal edemeyiz. Bir emri yapmadığımız için de diğerlerini basit veya boşa gitmiş göremeyiz. Tamamını yapmak için gayret eder dururuz. Bugün olmayan yarın olur diye gayret ederiz. Allah yardımcımız olsun. :)
Öncelikle neden kapanmak istiyorsun? Sence neden dinimizce kapanmamız gerekli? Kapanmayı düşünmedim düşünmem dinimizce bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu istediğin kadar tartışabiliriz. Ama yukarıda sorduğum soruların cevabını bana verin lütfen
AYETTIR. ALLAHA INANIYORSAN VE KITABINA INANIYORSAN ICINDEN SECE SECE DEGIL BUTUNUYLE INANIRSIN. BUNUN ICIN ORTULUNUR. ALLAH EMRETTIGI ICIN. NEDEN NAMAZ KILMALISIN ORUC TUTMALISIN? VUCUDA FAYDALI FALAN FILAN EVET OYLE TABIKI ALLAH FAYDALI SEYLERI HELAL KILAR ZORUNLU KILAR. AMA BAŞ NEDENIN Beni yaratan istedigi icin demektir bu ladar basit bence
@Bebeksigirl Peki neden istediği de söyleniyor mu? Bunun çok öncesinde dua okuma dışında kapanılıyor mu sanıyosun hele şimdi ki gibi? Şimdi ki kapalı anlayışı he taragını açıp kafanı kapatmaktan ibaret. Ayrıca ben bahsettiğin şeyin Kur'an da değiştirildiği düşüncesinden yanayım çünkü sana verilmiş birşeyi saklamak niye? Allah öyle istemiş den başka hiçbir açıklamanız yok gerçekten biraz mantıklı olun sizde yarattıysa onu saklamak gizlemek neden?
Herkes kendine göre yorumluyor kardeşim. Kur'an da Avret yerlerini kapat diyor. Yani ayıp olan yerlerini kapatman gerekiyor. Eğer Allah isteseydi hepimizi kapatabilirdi. Düşünüm bu saçları neden yaratmış. ya da mantık yürütüp ilk insanlara bakarsan onlar sadece yaprakla geziyordu ve herşeyin farkındaydılar. Allah istese onlara bu aklı verirdi.
2 yıldır Kapaliyim elimden geleni yapıyorum bu engel olmamalı gerekliliklerini yapamam diye ama dikkat edecek gayret çaba göstereceksin ki olacak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kapanacak olanlar dar gitmesin lütfen. Bana onlar aile baskısıyla kapanıyor demeyin. Aileleri vücüdları belli olmasın diye kapan diyor olabilir ama dar giyinmesine de müsade etmesinler.
Sosyete Kapalısı olcaksan kapanma. Ama gerçekten ayetteki gibi kapanacaksan tabiki... Hangi Müslüman dört dörtlük ki beşer şaşar demişler Bir yerden başla sen devamı gelir
En İyi Cevaplar