Kuranda eşiniz itat etmesse dövün toka ya da yumruklayın gibi bir emir yok
ehlisünnet halkı neden kandırıyor?
ehlisünnet halkı neden kandırıyor?
Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah’ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah’ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli’dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).
Şu insnlardan nefret ediyorum. Aslında dövebilirsiniz yazıyor orada. Bizzat kendim araştırdım kitaplardan. Orada ''hafifçe dövmek''değil''dövmek''yazıyor. İslam'ın kötü yönlerini kapatmak için yeni kelime uyduranlardan nefret ediyorum.
Kuranda dövün yazıomu
Dövmek olarak geçiyor. Fakat Türkçeye çeviren bazı kişiler bunu İslam'a yakıştıramayıp hafifçe dövmek olarak çeviriyorlar. Aslı dövmek olarak geçiyor.
NİSA-34 için 39 meâl bulundu. Kadri Çelik (4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
burada böyle yazıyor fakat asıl arapçası (değiştirlmemiş kuranda) sınırları aşmamak, iz bırakmayacak şekilde vb. yok direk ''dövün''olarak geçiyor.
واضربوهن Kelimesinin anlamı ''vurun''değil.''Dövün''dür. İstersen al bir arapça sözlük. Dövmek anlamındadır o. Diyelim ki ''vurun''ee? Din kadınları aşağılayan birşeyden başka bir şey değil. İstersen arapça sözlük al bak oradan. Gidip hocalara sorma sözlükten filan bak.
Darabenin cogul tekin anlamı yokumu
Darabe bir fiildir. Anlamı ''Dövmek, vurmak''vs. evet anlamları içerisinde vurmak anlamıda var ama oradaki vurmak yine dövmek anlamında kullanılır. Arapça bizimle aynı dil sınıfa ait değil.(Dil sınıflarını ve özelliklerini internetten araştırabilirsin.) Temel anlamı dövmektir. Ve kuranda herşey temel anlamda kullanılır bir yanlış anlaşılma olmaması için. Fakat insanlar kuranın kötü yanlarını kapatmak için işin içine kelimenin diğer anlamlarını sokuyorlar. Mesela çoğu dilde vurmak ve dövmek kelimesi aynı anlamda kullanılır.
eee sonuc :9
Sonuç olarak, orada anlam dövmek kelimesidir. Çünkü arapça tek anlama dayalıdır. Vurmak diye bir anlam yoktur arapçada dövmek vardır. Bunu vurmak diye çevirenler sadece islamın kötü yönlerini ikapatmaya çalışıyorlar. Ayrıca en iyi çeviri olarak edip yükseldi sanırım onun adını veriyorlar. Sebebi ise herşeyi aslıyla değil insanların istedikleri gibi çevirmeleri. Burada olduğu gibi dövmek yazan yeri vurmak diye çeviriyorlar. Sonrada islam iyi filan diyorlar.
Link vericemde malesef senın kadar aarapça bilmiyorum :) neyse iyi akşamlar
Biraz daha açar mısın söylemek istediğini?
boşver kardeşim
"NİSA-34 için 39 meâl bulundu. Kadri Çelik (4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)"
Mehmet okuyan iyi acıklıyor bunu
mehet okuyan da kim
Ehli sünnet halki kandirmiyor. Kadın eğer namaz gibi yapması gereken vecibelerini yerine getirmekte gevşeklik gösterirse kaba etine hafifçe vurulmasını söylüyor. Bunun da ayrıntıları var. Böyle bodoslama bir konu değil bu. Kuran ve sünnet beraber okunmalidir sünnet Kuranın hayat bulmuş halidir. Ornek alacağımız kişi çok net.
Çüş be çüş hadissiz kuran olmaz hurafe gelenegidir
Allahın eksiklerini peygambermi tamamlıyor
Allaha dininimi ögreticegiz?
sünnetsiz kuran olur hadisler sünnetler peygamberin yaptıgıdır
ama dininkaynagı aslama olmaz
@fatmag35 aynen
Cevap
2Cevap
"Nuşûz'ünden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin (uyarın, ikaz edin) (eğer hala devam ederlerse) (evlilikte oluşan ihtiyaçları aksatmamak kaydıyla) (uyuyacağınız zaman) yataklarınızı ayırın. (Eğer hala devam ederlerse) onlara vurun" Vurun diye çevirdiğim cümle, çoğu mealde "dövün" arak geçer. Halbuki Türkçe'ye sözlük manasıyla "vedribûhunne" kelimesini ne vurun diye ne de dövün diye çeviremezsiniz. Türkçe'de "kocam bana vurdu" diyen kadının, kocasının ona hızlı ve sert bir şekilde tokat attığı, morartacak, yere düşürecek kadar canını yaktığı kast edilir. Çoğu mealdeki "dövün" kelimesiyle "kocam beni dövdü" derse, "kocam yüzümü gözümü morarttı manasına gelir, ki İslam'da kat'î sûretle yüze vurmak haramdır. Peygamber aleyhisselâm, sahîh hadislerde "Hanımlarınızı döven bizden değildir (bizim yolumuzda değildir)", "Karısını döven akşam onunla nasıl aynı yatakta yatacak?", "Kadınlar hakkında Allah`tan korkun.", "Irzınızı başkalarına çiğnetirlerse onları incitmeden dövün" görüldüğü üzere ırzını çiğneyi fuhuş yapsa dahi hafife vurmaktan söz ediliyor, öncesinde uyarı, sonra yatakları ayırma, sonra incitmeden "daraba" fiilini uygulamaktan bahsediyor. Halbuki Türkçe'de incitmeden dövmek diye bir şey olmaz, dil kurallarına aykırıdır. Bu yüzden bu kelimeyi çevirmeye çalışmayın, sözlüğé göre dövmek, vurmak olabilir. Ancak Kur'ân Arap sözlüğüne değil, halk arasındaki konuşmaya göre iner, ki insanlar doğru anlasın. Âyetin başındaki Nuşûz demek, başkaldırmak, karşı gelerek yuvayı zedelemek manalarında kullanılıyor. Evliliğu tehlikeye atan bir kadın için bile Allah önce uyar, bekle, devam ederse yatağı ayır, devam ederse "anlaması için" vurmaktan bahsediyor, yüze vurmayı, canını yakmayı da yasak ediyor. Yani Kur'ân'a göre kişinin karısı fuhuş da yapsa, vuramazsın, önce ikaz, sonra yatak ayırma ondan sonra vurabilirsin. Biz ehli sünnet insanlar olarak, meal okumayın derken boşuna demiyoruz. Çevrilmeyen kelimeleri mecburen saçma sapan dövün diye çeviriyorlar. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Diyanete sorsana sen onu. Ceviriyi onlar yapiyor. Bu arada dogrusu "hafifce" dovebilirsiniz seklinde :))
Sen ateistmisin?
Ben agnostigim
190 mealde 140 mealinde dövün nisa 34 ayeti
190 meal 110 meal nur 31 baş örtüsü yok
sapık hocalar cok
En guvenilir diyanetin ki olmali onda da dövmek geciyor zaten.
Agnostik ne oluyor
en güvenilir diyanetin degil
herkezin hatası var en iyi cevirisi edip yüksel derler
ama onun ceviriside cok
öyle biş iyok
@Secretalfa birkac kitap karistirsan, felsefe icerir burdan anlatilmaz ki
başkasını etiketlemenin masını nedir?
sen genellikle hep böylesin amacınnedir?
190 da 140 az bir rakam degil. Doneme bakarsan araplarin kadinlarina yaptigi eziyetlere, sanki manidar. Net bir sey soyleyebilir mıyız, hayir
Soru sormus ya cevabimda etiketlemezsem, goremiyor. Sistem gostermez. Bir amac icin degil. Cevabini görsün diye
Tm saol bakicam
Hadislerin kurana arzı şarttır kuran farklı anlatıyor peygamber farklı hadis söylüyor
kurana aykırı konusan peygamber olamaz
Yani :))
Peygamberinden suphe mi duymaya basladin?
ahaha cok komiksin senin gibileri işte bir çelişki buldumu hemen dinden dönüyor
Kuran dinden zorlama yok derken peygamber dinden döneni öldürün dermi?
peygamber adına uydurulan hadisler iftiralar islamı bitiren uyduruk hadisler
sahih hadislere lafım yok hadisler saptırılmış
bir kuran kalmış
Hmm kurandaki ayetler mutlak diyorsun yani :))
Dövmek falan, hayirlisi :))
Allah eşini döv dermi? agnostikler hep zor surolar sorurular
Allahı kim yarattı derler allahala insanı bir tutarlar
Agnostiklerin huyu kurusun :D
Napalim ayet oyle inkar mi edelim, demis demek ki :))
neyse :)
Uyar, yatağı ayır olmazsa döv.
nerde döv yazıyor?
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.
Neden hafifce dövüyoruz? söylermisin zinamı yaptı?
eger zina ettiyse cezası nur 2 ayetindedir
: Erkekler kadınların koruyup gözeticisidirler; çünkü Allah erkeklerle kadınları farklı alanlarda üstün yeteneklerle donatmıştır; bir de erkekler servetlerinden harcama yapmaktadırlar. Dürüst ve erdemli kadınlar hem (Allah'a) itaat eden, hem de Allah'ın koruduğu (iffetli eşlerin) yokluğunda da koruyan kadınlardır. Sadakatsizlik etmelerinden çekindiğiniz kadınlara gelince: onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, nihayet (geçici bir süre) ayırın! Daha sonra size itaat ederlerse, aşırı giderek onlar aleyhine bir yol benimsemeyin! Allah, gerçekten yücedir, büyüktür.
İslamoğlu
Bu yüzden dini bir kitap alirken dikkat etmeliyiz
Sen hangi hocayı dinliyon
Nihat Hatipoğlu na bakiyorum arada takip ettigim bir hoca yok. Bazilari gercekten guvenilmez
yeni meallerin cogunda baş örtüsü yok kadınları dövün bir cok degişik sey
Hafifce vurun diye var sanirim. Bnce diyanete sor bn aklima takilan olursa oyle yapıyorum
Diyanet baş örtüsü gelenektir diyor nur 31 ayetinde
hımar örtü demektir
hımarı-res olması gerektigini söylüyor
baş örtüsü yok diyor
evet hımarda res kelimesi yok Ama arapçada coraba ayak corabı denmıyor
corab topuga kadar kapatıyor
içinde ayak corabı kelimesi yok
Hımarda başa örtülen örtüdür başı tamamen kapatan yüz hariç
gögüs örtüsü diyor diyanet meal bile yapmayı bilmiyor
Hımarı-cuyup gögüs örtüleri olması gerekir
ama hımarın içinde gögüs yok
millete baş örtüsü farz degildir diyip milleti kanduırıyor
Ne diyebilirim ki sen bu konuda egitim alip yanlislari duzeltmeyi dusundun mu hic
arapça bilmiyorum arkadaşım cok iyi biliyor piyasa cıksa cogu hocayı tartışmada yener
illede hımar kelimesinde baş olması gerekıyorsa
corap alırken ayak orabı demıyorsun
corab topuga kadar kapatıyor saptırıyorlar uzun anlatma
ama kurandak esinlikle baş örtüsü vardır yok diyenlere inanma
atatürkcü kızlar cok inkar eder
Bn hem ataturkcu hemde dinciyim diyebiliriz eger boyle bir ayrim yaparsak.
Atatürkcü kızların cogu tunceli İzmir antalya manisa balık esir kızları cok inkar eder
atatürkcü olup dindar olamassın
şeriatı tesettürü baş örtüsü atatürk kaldırtı bilgin olsun laik sistemi kurana aykırı şeriatı istemez kafir olur
Bn tesetture karsi degilim bunu once bil. ailemde kapali insanlar var Allah bir gun banada nasip eyler ins. Ayrica o zaman kaldirilmasi gerekiyormus donemin sartlarindan dolayi. Ataturkcuyum deyip gezenlerdende degilim ilk kez burada kullandim. Ben Atatürk'ün fikirlerini benimsiyorum diiyebiliriz. Insanin burdan kendini ifade etmesi biraz zor. Ayrica dinimide seviyorum yasak ve emirlerine uymaya calisiyorum. Bence ikisini ayirmak taraflara bolmek dogru degil. Bn kendimi ortada goruyorum.
Allahın emirlerinin kaldırılması gerekiyormuş Sence Allahın emirlerinin kaldırılmasının zamanı olurmu?
Biz birbirimizi anlayamayacagiz sanirim senin gorusun saygi duyarim
peki
Peki ne çevirisi
Döv demiyor insanlar kuranı yanlış anlıyor çelişki sanıp dini bırakıyor
E ne diyo iste
: Erkekler kadınların koruyup gözeticisidirler; çünkü Allah erkeklerle kadınları farklı alanlarda üstün yeteneklerle donatmıştır; bir de erkekler servetlerinden harcama yapmaktadırlar. Dürüst ve erdemli kadınlar hem (Allah'a) itaat eden, hem de Allah'ın koruduğu (iffetli eşlerin) yokluğunda da koruyan kadınlardır. Sadakatsizlik etmelerinden çekindiğiniz kadınlara gelince: onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, nihayet (geçici bir süre) ayırın! Daha sonra size itaat ederlerse, aşırı giderek onlar aleyhine bir yol benimsemeyin! Allah, gerçekten yücedir, büyüktür.
Ben baktım çoğu çeviri dövmek şeklinde neden o zaman
yanlış ceviri cogunluk dogruyu getirmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar