Diyanet kurumunun bir çok skandalı varmış sanırım haberlerde şimdi baktım da. Fetva konuları gibi. Yani özellik darbe ve vurmayı nitelemek topluma, insan değerine zarar vermeye teşvik benim açımdan. Dikkatli ve iyi niyetli olsalar anlayacağım ama bu kadar dikkatli değilse diyanet benim için içi boş bir kurum yani öyle düşünürüm. Dini çok öğrenmek isteyen var ise bunu araştırmalı, okumalı, belli zihniyet çerçevesinde bir çok hadis var direk onlara kapılmamalı, ayetlere dikkat etmeli, insan değerine saygı ile alınması, algılanması lazım diye düşünüyorum İslam ayetlerinin çevirilerinin İslam anlamı olarak barış o zaman Barış dini olması gerek. İslam dinin bildiğim kadarıyla ilk öğretisi oku. İnsanlar okumayıp kolay yolu seçerlerse bilinçsizlik etmiş olurlar bunları da gelecek nesillere aktarırlar, bence dini saptırmak gibi bu olay yani yanlış telaffuz olsa da konu ciddi bir mevzu İslam dinine inanlar için.
Barış kelimesinin anlamı: Barış kelimesi genel anlamda düşmanlığın olmaması anlamında kabul görülür. Başka bir anlatımla kötülükten, kavgalardan, savaşlardan kurtuluş, uyum, birlik, bütünlük, sükunet, sessizlik, huzur içinde yaşamak olarak da tanımlanabilir.
Önce ikaz et, olmadı sonra yatakları ayır, yine olmadı son olarak döv diyor. Vurmak mânasında kullanılan kelime; darbe, kapıyı çalmak, kapıyı vurmak, deveyi kamçılamak gibi vs. mânalara da geliyor. Kur'an erkeğe karısını dövme izni veriyor ama bu izni şarta bağlıyor.
And if you sense ill-conduct from your women, advise them ˹first˺, ˹if they persist,˺ do not share their beds, ˹but if they still persist,˺ then discipline them ˹gently˺
İngilizce'de "hafifçe" disiplin edin diyor. Dipnot'ta "Hafifçe" disiplin etmeyi ilk yorumlayanlar, diş fırçasının ucu kadar -yani cimcirme gibi- hasar verin diye anlamış. Bir yerini damgalayacak kadar bunu yapmayın diyor.
Çoğu kaynakta farklı bir şekilde çevirisi yapılmış, dövün, yanından uzaklaşın, yatağınızı ayırın gibi. Burada hangisinin doğru olduğununun hiçbir önemi yok. Asıl önemli olan çoğu ayette biz size apaçık bir dille kitap gönderdik diyor... Madem öyle bu kitap neden yanlış anlaşılabiliyor? O zaman apaçık değil mi? Değilse kuran yalan mı söylüyor? Asıl bunların sorgulanması lazım ki o da inananları ilgilendirir.
Kitabı körü körüne savunanların açıp bir defa bile okumadığı bu dine mensup insanlara bunları anlatamazsın. Ama paylaşımın güzel, diyaloga girme kimseyle, pek objektif bakılmaz böyle konulara.
Doğru valla. Bir kez kuranı okumamış araştırmamış insanlar gelip din münakaşası yapıyor. Arkadaşım düz mantık yaaa. Kuran neden kadınları dövün yazsın?
Ben herhangi bir inanca bağlı değilim, ama araştırmalarıma göre kuran her ne kadar arap kültüründen esinlenip kadınları ötekileştirse de bazı yerlerde, bence dövün diyecek kadar ileri gitmez. Tabi bu benim kanaatim, gerisi inanan insanları ilgilendirir
Arkadas sen yanlis anliyorsan kitaba ne laf ediyorsun. Simdi bensana bi koyarim dedigimde sen bin turlu senaryo uyduyirsun kafanda ve anladigin neyse ona gore konusuyorsun. Bu benim sucum degil senin duzgun anlmaman.