Yapmayın şöyle şeyler 😒
Hangisi daha çok acı verir? Fiziksel acı mı, duygusal acı mı?
Yapmayın şöyle şeyler 😒
duygusal acı ve fiziksel acının dereceleri vardır, mesela arkadaşınla tartışır üzülürsün, bu elinin kesilmesinden daha az acı verir, annen ölür üzülürsün bu da elindeki kesikten daha büyük acı verir. Bana sorarsan duygusal acı genel olarak daha dayanılır ama ben psikolojik sorun yaşayamayacağım bir bakış açısına ve düşünce yapısına sahip olduğum için havada karada duygusal acıyı tercih ederim, bazısı en ufak duygusal acıda deliye dönerken fiziksel acıyı umursamayabiliyor
Anladım, çok güzel bir yorumda, teşekkür ederim 😇
Yorumdu*
Tırnaklarına iğne batırılıp , ayak parmakların kesilip , dişlerin kerpetenle sökülerek , vücuduna 100lerce ölmemeni ama yeteri kadar acı çekmeni sağlayacak kesikler açılarak ölüme terkedilirsen bir daha düşün fiziksel acı mı yoksa duygusal acı mı.
İkisinide en doruk seviyede yaşamadan bilemeyiz gibi geliyor ama öyle bi'anlatıyosun ki sanırım fiziksel acı /:
Aynı zamanda duygusal acı diye bir şey yok. Bunalım var yalnızlık var sıkıntı var dert var keder var ama acı yok. no pain no gain asd
Göğüs kafesimize uygulanan baskının adı ne o zaman¿Acı yok diye bi'şey diyemezsin bence. Sadece sen duygularını aldırmışsın sanırım/:
Psikolojik sebeplerden akciğer, göğüs duvarı, kemik ve kas hastalıkları, yemek borusu ve göğüs kafesi büyük damarlarına kadar birçok sebepten göğüs ağrısı oluşabilmektedir. Ancak tüm bunların dışında kalbe ait sebepler ayrı bir önem arz etmektedir. Kalp kası kanlanma eksikliğinin en önemli belirtisi göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısının bu açıdan değerlendirilmesi önemlidir.
Göğüs ağrıları kalbin kanlanma eksikliği sonucu oluşabildiğine göre, bu durum kalp kasını besleyen koroner damarların daralmasının, dolayısıyla olası bir kalp krizinin habercisi olabilir.
Duygularımı aldırmadım , sadece kontrol edebiliyorum bir çok zaman. Öldürmeyen acı güçlendiriyor muydu¿
Tamam haklı gibi görünüyor olabilirsin ama şu an anlatamıyorum, aslında sen anlamak istemiyosun neyse =/
Öldürmeyen acı beni güçlendirmiyor. "keşke ölseydim" dedirtiyor. Umarım güçlenmenin başka yolu da vardır (=
Geçince benim gibi hissedeceksin.
Geçti diyelim (=
Geçtiyse sorun kalmaz ;)
Arada bi'geliyolar böyle sadece o kadar😁
Her şeyi oğuzhandan bekliyorsunuz. s
https://www.youtube.com/watch?v=3PS1qLI-TaU
son ses dinle bunu bir şeyin kalmaz 😈
Hiç bi'şeyim kalmadı tabiki😒🙉Tişikkir idirim İğizhin Biy/:
Aman be.
Ne be.
Beğenmemiş gibisin. 😤😤😤
Tamam bişi demiyorum😇😇😇
Eyvallah xd
Önemli diğil
Fiziksel acıya dayanılmaz ama duygusal acıda duruma bağlı bir annenin çocuğunun başında beklerken ölecek mi kalacak mı derdine düşmesi falan çok zor bir duygusal acı aslında duruma göre değişen bir şey
Haklısın.
Fiziksel acı 😖 asla dayanamam
😣😣😣kıyamam
Tişkürettim 😌
Rica ederim 😌
Cevap
86Cevap
Şimdi duygusal acı diyenlerin hepsi basit fiziksel acılar olduğunu bunların da ilaç yardımıyla atlatılabildiğini düşünüyor olmalılar. Bunların belirli bir süre olduğunu düşünerek bunun atlatılabileceğini, duygusal acının ise çok uzun süren ve ilacının olmadığını düşündüklerinden... işte gerisini anladınız.
Oysa durum bambaşkadır. Fiziksel acılara dayanılmaz. İlacı olmayan fiziksel acılar vardır. Nevralji acıları ahh nasıl söyleyeyim dayanılmaz demek çok hafif kalır ve morfin v. s acıyı geçirmez. Bazı bel ağrıları ilaç etki etmez. Kanser ağrıları hadi belirli süre morfin ile azaltılabilir ve bunları çeken insanlar sadece ölmek ve acıdan kurtulmak ister. İnanın sadece ölmek.
Bence duygusal olanı. Ben bir kahve dolusu adamdan dayak yedim. Fazla zoruma gitmedi. Orta okulda öğrenciliğim boyunca hocanın attığı tek tokat zoruma gitmişti.
Farklı bi'bakış açosı (=
Açısı*
Bir insanın duygusal acısı varsa fiziksel acısıda olur. Yani en baba acı duygusaldır.
İnsanın ruhu hasta olmadan bedeni hasta olmaz
Çok güzel bi'cevap oldu^^
İkiside acıdır. Biri bedenini yorar, diğeri ruhunu yorar ve umudunu kırar.
İkiside can yakar. Bunun dışında hiçbir farkı yoktur gözümde. Hangisinin ne derece can yaktığıda, yaşadığın acıya bağlıdır. Yoksa söylendiği gibi ruhani acılar daha fazla can yakmaz.
çekiçle dirseklerime ve kollarıma 2 kez vurmuşlardı acayip acıdı ve 3 hafta kaldı acısı
sonra polise şikayete gittik (sanayide çalışıyordum) 2300tl tazminat davası açtı ve 3 gün içinde o parayı ödedi bende kendime motor aldım o paraynan :D allah razı olsun diyorum şimdi
fiziksel acı anlıktır o an için sıkıntı verir saatler geçtikçe etkisi azalır; Lakin Duygusal acı o yaşandığı an çok acı veriri öyleki bu acı bir süre sonra geçer ama daha sonra yerini hayal kırıklığına bırakır ve azaldığını düşünsende içinde hep yaşarsın zaman geçtikçe daha da acı verir insana
Spor benim hayatım. Ama bu sene defalarca sakatlandım. Kaç ay spor yapamadım ve vücudum asla eskisi gibi olmayacak. Sonra O geldi hayatıma ve bunların hiç bir önemi kalmadı. Eskisinden daha mutlu biri oldum. Sonra O çıktı hayatımdan. Hiç birşeyin önemi kalmadı. Mutlu olmayı unuttum. Fiziksel acıyı duymazdan görmezden gelebilirsin ama aklında olup yanında olmayan biri ruhunu sömürür hasta eder. Al sana acı.
Fiziksel acida seni acı öldürür kurtuluşun.
Duygusal acıda kendi kendine acı verirsin ve en kotusu ise yaşamak zorundasindir.
Haklısın.
ikisinin de en yükseğinin esit olduğunu düsünüyorum, 20lik dis ameliyatı sonrası ağrı kesıcı almamıstım kendimi balkondan asagı atma kıvamına gelmistim, ruhsal acıda da intihar ediyo insanlar benzer yani bence
Belki de (=
İkisi de çok acı verir. Ama Duygusal acı çöküntüdür.. Fiziksel acıda illa ki toparlanıyorsun..
Haklısın ^-^
Fiziksek acida nerenin acidigini bilirsin bulursun belki tedavi uygularsin ama duygusal acida yerini bulamazsin o aciyi asla kesemezsin
Kesinlikle.
insanın duygusal acıları yaşaması için temel ihtiyaçları karşılanmalı. Aç ve zor şartlarda yaşayan insanların duygusallık göstermesi zor. Fiziksel acı ise herşeyin üstündedir, tüm acıları unutturabilir.
Valla bana soyut şeyler acı hissettirmiyor duygusuzum. =/ O yüzden fiziksel acı diyorum..
Şuana kadar hissetmediğin bundan sonra hissetmiyeceğin anlamına gelmez (=
Oo zekanla şaşırtıyon kanka. Haklı bu kızda şimdi. ;D
Ya sen hep dalga geçmek zorunda mısın¿ =/
Yoo gayet ciddiyim.. Sen kapris yapmak zorunda mısın asıl. ;D
Bana hep dalga geçiyomuşsun gibi geliyor.
Sensin kapris =/
Sana öyle geliyor bidi bidi vidi yapma hemen. Teşekürler ;D
Sensin bidi bidi vidi /=
Rica ederim -_-
😁 😁 😁
O kadar ayak parmağım çatlattım, sol kolumu hem kırdım hem çatlattım; hiçbirisi duygusal acı kadar canımı acıtmadı.
Kesinlikle duygusal çünkü insan fiziksel acının belli bir seviyesinde kendini korumak için bayılır o yüzden kesinlikle bu dünyada duygusal öbür dünyada ölüm olmadığı için fiziksel
Duygusal acı daha zor ama tabiki Allah hastalık vermesin başımıza !
Duygusal acı hayatının sonuna kadar geçmeyebilir insanı hissizleştirir o açıdan çok zor.
fiziksel acının sonunda ölebilirsin veya iyileşirsin ama duygusal acı derin yaralar bırakır çökersin gerçi şiddetli baş ağrısında bile yemişim aşk acısı falan diyoruz ya ikiside acıtıyor işde...
fiziksel acı, uzun yolda , geçerken durdun benzin istasyonu gibidir.. az durur devam edersin.. duygusal acıda o şehre yerleşirsin.. istemeyerekte olsa.
bunu kıyaslamış olman bile doğru düzgün bir fiziksel acı çekmediğini gösterir
Detayı oku, zaten orda belirttim bunu.
soru saçma gelince tamamını okumadım kusura bakma
Sensin saçma!
burdada mı tirip çekiyoruz * , tamam benim saçma
Ne tribi ya, manyak mısın * ¿
duygusal acı fiziksel acı geçer ama duygusal geçinceye kadar kalbin tamiratı zordur
Fiziksel aci bedeni acitir. Duysusal aci kalbi acitir. Kalp acisi daha agirdir.
Benim gibi Obsesif kompulsif bozukluk varsa düşünceler cam kırıkları gibi batıyor beynine, kalbine hayatımda başıma gelen hiçbir fiziksel acı bu kadar ıstıraplı olmadı henüz.
fiziksel acı belli bir süre sonra geçer ama duygusal acı ölen kadar sürebilir
Duygusal galiba fiziksel olunca yaralar iyilesiyo ama kirginliklar gecmiyo
Fiziksel aci kapanir bir muddet sonra en fazla izi kalir. Zaten herkesin bir yara izi var kim dayanamiyor bu izlere duygusal aci daha agir kapanmaz kolay kolay insani dibe ceker farkinda olmadan en derinde kalirsin cikamazsin kotu olur..
Kim ne derse desin insan canı tatlıdır. Fiziksel acıyı kimsenin tercih edeceğini sanmıyorum.
Fizikselin acısı geçer diğerinin acısı hafızaya yapışır.
Yaranın vücudunda bıraktığı acı kalbindeki yaradan daha ne kadar uzun sürebilir ki?
Duygusal acı diyenlei takma fiziksel acı hepsini bastırıyor aklınıda alabilior sonra duygu muygu klmıo ztn
Fiziksel acının kralını yaşadım. 8 ay yattım yoğun bakımlar. 10 taneden fazla kemiğim kırıktı Fakat düşünsene benim petekli balıma bişi olduğunu. Çok korkarım aklım çıkar.
@bayanmocha
Duygusal bence içten içe ölürsün içine ata ata patlarsın bu daha kötü
zor durumlardan kurtulmak için kafatasının içindeki ilacını kullanmalısın..
Fiziksel tabii ki. Sürekli ağrıları olmayanlar bilemezler.
O an fiziksel daha çok acıtsa da duygusal acılar daha zor iyileşir.
fiziksel acı tabiki... acı beyindedir. diğerini hafifletmek bizim elimizde
Duygusal acı. Gerçi fiziksel acı olunca duygusal acıyı hatırlamıyorsun bile ama duygusal yer bitirir adamı.
Bir yerin kanar ileride kabuk bağlar geriye bir şey kalmaz ama diygusal olarak darbe alırsan belki o acıyı hayatın boyunca çekebilirsin. Cevap: Duygusal
Duygusal. Çaresizliğin tüm ızdırabı ruhunu çizer..
😞😞😞
Sen hiç serçe parmağını sehpaya vurdun mu?
Sizin için bel altınıza serçe top çarptı mı?
Duygusal acı da neymiş.
Panda sen duygularını aldırmışsın 😕
Evet, ameliyat ile :/
Bence kerpetenle 😕
Oda olur, sonuçta alındı :/
Belli artık gif bile atmıyosun 😠
Kim demiş onu yahu? Unuttun galiba?
Ben ;
https://i.hizliresim.com/d2kWzD.gif
Ben hatırlatmasam atan yok 😠
Hiç öyle şey olur mu? :D
https://i.hizliresim.com/VLvgXR.gif
Tamam daha fazla atma telefona yapışcam yoksa 😍
tabikide fiziksel kolunu kessinler bakalım dayanabiliyormusn keşke aşk acısından gebersem diyeceksin xD
Aşk ne demek ¿😛
o poku yede görürsün ne demek olduğunu :P :P
İkisinin de yoğunluk durumuna göre değişgenlik gösterir.
Fiziksel aci bikac gunde geciyor peki duygusal acilar ne zaman geciyor?
Fiziksel acı her zaman geçer
Duygusal acı aylarca hatta yıllarca sürer
yah klasik klışe gelecek ama ruhum acıyor fiziksel acı hiç acıtmıyor da ruhumu çok kötü acıtıyor :D
Sen hic ayak serce pamagini cekmeye veya sandalyeye carptin mi
Hiç sorma 😢
Duygusal acı daha çok acı verir. Fiziksel olanı zamanla iyileştikçe acısı diner. Ama duygusal acı her aklına geldiğinde aynı acıyı tekrar yaşatır sana
DİL yarası geçer ama GÖNÜL yarası kalıcı.
Haklısın^^
fiziksel acı anlıktır ama duygusal olan geçmez ve çok daha fazla acıtır
fiziksel olarak ya dayanırsın ya ölürsün, ama ruhsal olarak parçalanıyorsun daha kötüsü..
Fiziksel olan acı bir sekilde geçiyor ama duygusal yönden olan acı zamanla dahi gecmeyebiliyor
İkisini de yaşadım ama fetişimden dolayı objektif cevap verebileceğimi sanmıyorum.
Bence insan ruhsal olarak sağlıklı olmalı. Ben bunu yaşadım.
Acı bana göre değil, pek yaşadığım söylenemez. Ama duygusal olanı daha zordur, muhakkak.
Hiç şaşırmadım😀
Neden şaşırıyım ki, karakterini az çok tanıdım, "acı bana göre diğil" diyerek kendini üstün görmen tam sana yakışır bi'şey.
DİPNOT👉Yukarda yanlış emojiye bastım, asıl göndermek istediğim👉😒
Önyargı diğil olanı söylüyorum.
Al işte "sen kimsin ki" ne demek ya😒Yorumlarından, tavırlarından ne kadar egoist olduğun belli oluyor zaten. Özür dilemezsin, rica etmezsin, insanları umursamazsın! Beni küçümseme, hatta insanları küçümseme. Senin üstün bir yanın yok.
Aynı şey diğil. Senin yaptığın yorumlar burada söylediğin her şey karakterini yansıtıyor. Ve lütfen bida bana 'küçüğüm' deme. Çok aşağılayıcı.
Hığ insanlara dışardan soğuk davran ama içinde pamuk gibi bir adam var dimi 😕😒
Büyüğüm de mi diyorum sanki ben sana. Sadece hiç hoş bir hitap diğil. Ben sana aklımdan geçen her hitabı söylemiyorum😊
Yok söylersem 3. Dünya Savaşını başlatırsın😒
Yoo öyle diğil işte, söyliceğim şey seni küfür etmemden daha çok kızdırır😊
Neyse çok konuştuk, iyi günler 👋
Senin gazabına uğrucam öyle mi😂Dur bir gülüp geliyorum 😒
Bazen duygusal olarak o kadar canın yanarki fiziksel acıyla bastırmaya çalışırsın ruhunun acısını.
fiziksel acı iyileşir de duygusal acı adamı yataklık eder
Annenizin öldüğünü düşünün birde.
Kesinlikle duygusal acı.
Fiziksel Acı, Hastanelere bir uğra istersen acil bölümüne falan görürsün orada
İkisinin de acı verdiği muhakkak ama en ağırı fiziksel bence.
Olabilir, belki de.
Sen hiç muştalarla dayak yedin mi duygusal acı da beymiş hıh
Eskiden duygusal acı yaşardım şimdi duygularımı aldırdım kafam rahat :d
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar