Diğer konusunda 805 cevap paylaştı. Bu, nasıl bir hayat istediğine ve sahip olduğun imkanlara bağlı ))
akrabalar, arkadaşlar gibi tanıdıklarının olduğu bir ülkede mi yaşamak istiyorsun yoksa olmadıkları bir ülkede mi?
gittiğin ülkede çalışıp zengin mi olmak istiyorsun? Ne iş olsa yaparım mı diyorsun? Üniversite okuyacaksan seçeneklerin iyice azalıyor ::::)))
Çoğunlukla soğuk, kurak, karlı, buzlu iklim koşullarına sahip bir ülke mi? yoksa sıcak, nemli, güneşli, güzel sahilleri olan bir yer mi? Sonra kariyer planın ne yönde? Meslek tercihi sıralaman ne durumda?
Bu soruların cevapları, eğer ciddi düşünüyorsan sana yol gösterecektir. Yine de hepsini bi kenara bırakıp hislerinle hareket edebilir, kendini rüzgarın sesine, suyun akışına, yıldızların, Ay'ın ve Güneşin kollarına bırakabilirsin istersen :P Ama bu son felsefi yaklaşım pratikte çoğunlukla yarardan çok zarar getiren romantik hülyalardan ibarettir :P tavsiye etmem :P
Ben soğuk olduğu için Kanada'yı seçmezdim. ABD'nin nispeten sıcak iklimli bir sahil kesimi aklımda hep :P İsveç sanırım gençlere göre değil pek (Her ne kadar isveçli olsan da) :P Avusturalya'da iş ve yaşam fırsatları çok cazip bana göre ama seni bilmem ))))10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİsveç. Hatta beni de götür, Carl Gustaf'ın bir elini öpeyim. Belki black metalci kontenjanından vatandaşlık verir ahahah
56 Yorumla- +1 yıl
:DD İsveç baskın geliyor zaten kafamda
- +1 yıl
Medeniyet Kuzey Avrupa'da. Yemişim Kuzey Amerika'sını.
- +1 yıl
Hangi Finlandiyalı eksiledi?
- +1 yıl
Haha nefret ederim o lanet olası suomenlerden D:
- +1 yıl
Dilleri de bir garip zaten. Ben böyle bir fiil ve isim çekimlemesi görmedim ahahha
isveçe bir arkadasım okumaya gitmişti. Geceleri bir lokantada çalışıyordu. Ufak bir evde gül gibi geçinip gidiyordu. Ama dediğine göre insanları misafirperver değilmiş.
110 Yorumla- +1 yıl
Tanımadığımız insanlarla konuşmayız :D Değil evet
- +1 yıl
Hehe :D Öyle biyer isveç :P Tanıdığımız insanları severiz ama, emribakilerden nefret ederiz mesela habersiz gelen bir insanla birdaha konuşmayan tipler falan çok :D
- +1 yıl
^_^ Avrupaya göre değil :)
- +1 yıl
Git git 2 yılım kaldı ben de dönücem :D
- +1 yıl
İnsana değer veriyorlar, türkiye gibi değil :P
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. ABD cok kalabalik ve buyuk, pek ya$anilabilecek bir ulke degil.
Tabi kucuk bir kasaba diyosan o ba$ka.03 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka kalabalık olmasınla? İstanbul'da kalabalık ama yaşanılabilir?
- +1 yıl
Nasıl konuşacağımı ben biliyorum, devamlı ":D" ya da ":)" koymamak terslemek ya da görgüsüzlük değildir. Öğrenin artık şunu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Kesinlikle Kanada. Vatandaslarina verdigi haklar ve ozellikle ogrencilere genclere onem veriyor.
Macera arama. Amerika'nin adi buyuk. Oranin direk vatandasi degilsen imtiyazin cok olmaz.11 Yorumla- +1 yıl
Haklısıın
+1 yılABD yaşanılabilirlik açısından en iyisi..Senin İsveçli olduğun düşünülürse, İsveçte de yaşayabilirsin.
15 Yorumla- +1 yıl
Amerika bu 3 ülkeye göre refahı en düşük ülke, fakat o kadar güzel şehirleri var ki insanın aklını cezbediyor :D
- +1 yıl
Sadece refah anlamında demedim..Genel anlamda bence en iyisi.
- +1 yıl
Yaşanılabilirlik demek refah demektir ama :D Refahı düşük olan bir ülke yaşanılabilirlik açısından nasıl iyi olabilir ki
- +1 yıl
Tamam yine başlama :) Sen haklısın ben yanlış söyledim tamam :)
- +1 yıl
Haha :D
+1 yılİşveç bildiğim bir ülkeyse ya orada kal yada Türkiye'ye gel derim. Macera arama.
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten türkiye'de yaşıyorum, isveç'e yerleşmeyi düşünüyorum
- +1 yıl
O zaman dilini biliyorsan, kültürüne de yabancı değilsen İsveç'e yerleşmen en iyisi.
USA ve kanada uzak diyarlar bence isvec, hafta sonu icin bile tr ye gelebilirsin benim gibi
12 Yorumla- +1 yıl
Gelmek istesem gitmem zaten :D
+1 yılABD'de suç oranı çok yüksek ama isveç'i de tam bilmiyorum. Bence kanada veya isveç'i seç.
10 YorumlaAmerika güzel bir yer ancak kanada yaşanılıcak bir yer tavsiye ederim ..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya isveç gibi sorunsuz bir ülke varken. amerika gibi her türlü sorunun olduğu bi yere ne diye gitmek isterler anlamadım.
13 Yorumla- +1 yıl
Times Meydanı'nın etkileri işte.
Cevap sahibi+1 yılbence memleketine git. isveçte 2 yıl kaldım amerikada 5 ay kaldım. sana diyim isveçle ile avrupa arasında 300 yıl fark var. bu kadarmı düzen olur sosyal adalet herşey süper. amerika gibi keşmekeşin her türlü manyağın olduğu bi yere gitmeni önermem :D
- +1 yıl
Amerika'da yedi ay yaşadım fakat yaşım gereğiyle pek birşey hatırlayamıyorum :D Haklısın aslında
+1 yılİsveçi seçerdim. aralarında en yaşanılabilir yer isveç olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kanada veya İsveç
Amerika' da gezmek için gidilir.
ben olsam Kanada seçerdim.10 Yorumlaisveç iyidir. kanada da. iki ülkede de kış şartları ağır. bildiğin ülke olması sebebiyle isveç tercih etmelisin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNew York ya gidip pahalı yakada yaşarsan tabi hüsranla dönersin,Brooklyn sana göre..
48 Yorumla- +1 yıl
Brooklyn de pahalı Bronx da pahalı Yonkers da pahalı, sadece Manhattan değil. En dandik otelin tek gecelik fiyatı 200dollardan başlıyor ve normal biri saatte 20 dollar kazanıyor bence çok pahalı bi ülke
Cevap sahibi+1 yılOtelde ne işin var kızım ? Tatile mi gidiyorsun yoksa yaşamayı mı? Her yer pahalı o zmn amk..Amerikaya gitme madem bu kadar kıtipiyozsan..
- +1 yıl
Kira fiyatları ve otel fiyatları doğru orantılıdır, seviyesiz insancık seni. Otelleri 200 dollar olan bir şehrin kirasını düşünemiyorum. Daha vergisi, harcamaları, yol paraları falan da var. Bilmiyorum ne yapacağımı
Cevap sahibi+1 yılYahu burada insanlar Amerika diyor sen zaten kararını vermişsn Amerikayı elemişsin daha neden soruyorsun ki? Madem pahalııı neden Amerikayı hala seçenekler arasında tutuyorsun bizim seni ikna etmemizi mi iistiyorsun? Neden ikna edelim,Amerika Amerika işte..Hayallerin ülkesi ama kabusa da dönüşebilir..
- +1 yıl
Elemedim tartışma ortamı burası, nedenleriyle açıklayan insanları görürsen anlarsın. Çömezliğine veriyorum artık.
Cevap sahibi+1 yılYahu salak mısın sen ? Sana diyorum ki ucuz olan bi yere git,sen de bana diyorsun ki ucuz yer yok Amerika'da doğal olarak eleniyor.Ne cehenneme gidersen git,senin amacın burada öğrenmek değil ki,insanlara bir şeyler ispat etmek istemişsin.Dandik bi siteye gelmek yerine adam gibi internette araştırsana madem buradakiler çömez neden bizim fikirlermizi baz alıyorsun? Çünkü amacın öğrenmek değil senin! İnsanlar daha şehir dışna çıkamazken sana kalkıp da Amerika ya da Kanada hakkında fikir veremezler
- +1 yıl
Buradakilere değil sana dedim, küfür edilmeyeceğini bile bilememişsin daha.. Cahil ve görgüsüzsün yazık.
Cevap sahibi+1 yılYanlış yerdesin bebeğim yanlış yerde..
sweeden da arkadaş var :) ama ben 3 ünden Kanada yı seçerdim.
10 YorumlaBence hiçbiri artık artık millet batı ülkerinden kaçıyor yaşanılacak yer uzak dogu ve orta doğu
güney kore lübnan japonya harika yerler10 Yorumlane iş olsa yaparım abi modunda biri için amerika derim. sosyal haklar, sağlık, ayağın yere basması dersen kanada iyidir. isveç'e tatile bile gitmem.
10 Yorumla
+1 yılAmerika ya giderdim yerinde olsam. Senin nereye gideceğin ise açıkcası beni pek irgalamiyor
10 Yorumlaİtalya..
Milano'da bir Alfa Romeo, ufak bir ev ve bir kahve makinesi ile, hayatımın sonuna kadar yaşayabilirim mesela..00 Yorumla
+1 yılAmerika çünkü sana daha iyi imkanlar verebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Amerika'ya giden insanlar hüsranla dönüyor ama, korkuyorum.. Özellikle de New York'tan
+1 yılabd'de yasadim, tavsiye ederim ama doğu amerika'yı
05 Yorumla- +1 yıl
yoksa kanada
- +1 yıl
East iyidir tabi :D Ben de NY'da bronx'ta yaşadım fakat 1 yaşında olunca insan hatırlamıyor :D SF iyi sadece WC'dan bence.
- +1 yıl
WC sevmiyorum genel olarak. ben boston tarafindaydim
- +1 yıl
Boston'da suç oranı çok yüksek diye biliyorum :P İnsanın orada hiçbir yakını olmayınca gitmeye korkuyor açıkcası ABD riskli benim için.
- +1 yıl
hayir ya Boston iyidir, akademik ve elit kesimin oldugu tam bir ogrenci sehri. zor degil ama isinin saglam olmasi gerek.
+1 yılTürkiyeden başka bi ülkede yaşayamam İstanbul dünyanın en güzel şehri >üç.
20 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. gayrımeşru iş yapacaksan abd
30 Yorumla
+1 yılkanada daha mantıga yatkın gibi
10 YorumlaABD. ne istersen bulabileceğin bir ülke
10 Yorumla
+1 yılkanada en mantıklısı geldi bana...
10 Yorumlakanada benim tercihim yaşam ve kültür bakımından
20 Yorumlaabd uygun ve güzel bence
10 Yorumla
+1 yılFloridaya git
25 Yorumla- +1 yıl
Güneyden nefret ederim
- +1 yıl
sana da yer beğendiremiyoruz. kutuplara çık hem ucuz hem sakin :D
- +1 yıl
:D ABD'de yaşanılabilecek 4 şehir var New Jersey, San Francisco, New York ve Chicago diğerleri çok gettolu :D
- +1 yıl
londra da eğitim için iyi. orayı da düşünebilirsin. gerçi vize sorun olabilir. kuzenim 1 yıl gitti sonra vize çıkmadı malezyaya postaladık o var bi de
- +1 yıl
Eğitim değil benimki yaşamak için, ayrıca İngiltereyi sevmem ben :D Teşekkürler önerilerin için ^_^
+1 yılkanada daha güzel sanki :)
20 Yorumla
+1 yılİsveç derim ben,baltık ülkelerini severim
10 Yorumla
+1 yılmoğalistana git tertemiz
10 Yorumla1.ABD
2.Kanada
3.İsveç10 Yorumla
+1 yıld şıkkı hiç biri. türkiye
00 YorumlaDiğer konusunda 316 cevap paylaştı. İntahar etmek istiyorummm
04 Yorumla- +1 yıl
Tutan yok
- +1 yıl
Umurumda değil
Kanada bence.
10 Yorumla
+1 yılKuşkusuz amerika .
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanada bence , tavisye ..
10 Yorumla
+1 yıltereddütsüz isveç
13 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
insana insan olduğu için değer veriyorlar
- +1 yıl
+1
+1 yılbence turkıye hıc degılse ınsan var...
210 Yorumla- +1 yıl
yurt dısında yasasaydın bılırdın...almanya ıngıltere fransa ımkanlarım var ama asla farklı bır ulkeyı dusunmem dort mevsım gunesın batmadıgı ender ulkelerden bır yer ayrıca ızmırı bılmeyen anlamaz şu an kısa kolla pencere acık oturuyorum klımada kapalı...
- +1 yıl
Sıcağı sevmiyorum benim için bir avantaj bu
- +1 yıl
o zaman doguya gel eksı 26 derece olan ıller var
- +1 yıl
türkiye'den memnun olsam gitme hayalleri kurmazdım değil mi?
- +1 yıl
ben memnunum sana kısaca sunu solıyım bıraz tarıh arastır guzel bır ulkede yasıyoruz dısarıdan davulun sesı hos gelır turkıyede aylık 2 bın lıra kazanıyorsan yasanır daha ustunu kazanıyorsan daha ıyı yasanır altını kazanıyorsan sıkıntılı olsada yasanır...
buralarda saygı sevgının yerıne dısıplın gelmıs ınsanlar zorakı savgı gosterıyor tamam pek cok seyde artı gıbı gozukuyor ama bızım orf ve adetlerımız var bize ters - +1 yıl
Saygı ve özgürlük olmayan bir ülkede ben yaşayamam, sen yaşa gidene de karışma
- +1 yıl
ben sana karısmıyorumkı ıstedıgın yere gıdebılırsın saygı ve ozgurluk dıyorsunya sende saygı ve ozgurluk yokkı surda yaptıgım yoruma bıle tahammulun yok saygıdan ozgurlukden bahsedıyorsun...
- +1 yıl
Tahammülüm olmasa seni engellerim?
- +1 yıl
engellemekde ozgursun
Onu bunu bilmem ben..
Peru,
Singapur,
Fransa.21 Yorumla- +1 yıl
Fransaya gittim Avrupa'nın en berbat ülkelerinden birisi, ispanya ve fransa :)
Kanada .
10 Yorumlamemleketine git.
20 Yorumlakanada yı tercih et
10 YorumlaABd de yaşa bence
02 Yorumla- +1 yıl
Neden amerika?
olduğun yerde kal bence.
10 YorumlaKanada bence
10 Yorumlasıcak denizlere insene
00 Yorumla
+1 yılKanada .
10 Yorumlakanada tabiki