Türkiye de Herkes neden yabancı ülkelerin sıfır sorunsuz, tüm insanlarının iyi, herkesin zengin olduğunu falan düşünüyor? Herkes yabancı ülkelere kaçmak için can atıyor. Ama kaçmak istedikleri ülkelerin bizden bir farkı yok. Hükümetin beceremediği ekonomik politika dışında tabi ki. Örneğin Abd, çetecilik faliyetlerin en yüksek olduğu ülkelerden biri orada ırkçılık çok fazla o kadar çok evsiz aç insan var ki, Amerikan hükümeti bile doyuramıyor hepsini. Mesela Japonya, insanların en çok intihara ettiği ülke sebebi çalışma saatleri çok fazla robot gibiler. Ek olarak kadınların da en çok taciz ve tecavüze uğradığı ülke. Güney kore 1997 de İflas ettiler, ekonomilerini daha yeni toparlıyorlar, iş imkanı kısıtlı alınan maaş az. Daha sayacağım o kadar çok şey var ki, yazsam kimse okumaz uzunluktan. Sadece demek istediğim her sorunun sadece bizim ülkemiz de olduğunu düşünen, sadece biz de kötü insanlar, fakir insanlar olduğunu düşünen insanları anlamıyorum. Kaçmak istedikleri ülkenin bir farkı yok ayrıca her insan başka ülke de yabancılık hisseder başkalarının ırkçılığını saymıyorum bile hele ki Türksen. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bunu surekli tekrarlayan kisiler. Sadece ve sadece iktidar karsitligi uzerinden boyle dusunuyor.
Kübayi bile öve ove bitiremeyenler var.
Hayal dunyasinda yasiyorlar halbuki.
Küba hakkında pek bir şey bilmiyorum, orada bulundun mu hiç?
Hayir youtubeden izledim.
En ince ayrintisina kadar gosteriyorlar nede olsa.
Sorunları olsada bu ülkede o sorunlar daha fazla o yüzden burada da robot gibi çalışıyoruz karşılığını alamıyoruz elli tl ye markete gir bir şey alamiyorsun Almanya da aynı birim ile dünyanın şeyi alınıyor
Ben Türkiye ile Almanyayı kıyaslamıyorum. Almanya her alanda daha üstün tabi ki. Almanyanın 50 Eurosu, TR'nin 50 TL İle eşdeğer değil. Almanya Dünyanın gözde ülkesi, her yerden zeki beyinleri alan, iç karışıklığı olmayan, hükümeti ile güçlü bir ülke. Ama orada bir kişi asgari ücretle tek başına yaşayamaz. Ev kiraları pahalı, gıda konusunda sıkıntı yok geriye kalanlar için pahalı deniliyor. Orada yaşayan arkadaşlarım var zira. Orada ancak bir mesleğin olursa iyi bir mesleğin onu icra edersen güzel yaşarsın. Orada bir asgari ücret 1800 Euro, Kiralara 1000 Euro, karın tokluğuna yaşarsın asgari ücretle.
Karadağ a git orası da öyle 29 Euro ya dünyanın şeyini alıyorsun burası insanı ile yaşamı ile tam bir cehennem
O olay öyle değil işte. Euro Dünya çapında en değerli para birimlerinden bir tanesi. Bunun sebebi de Almanya da baş çeken ülkeler ile alakalı. Örneğin Almanya, adamlar beyin göçü o kadar çok alıyorlar ki, o zeki beyinleri çok iyi şekilde kullanıyorlar. Ee haliyle ülke de üretim çok fazla, fazla olan üretim satım gücünü arttıyor ve Euroyu hep değerli kılıyor. Euro her yerde değerli çünkü güçlü bir para birimi. Adamların cari açığı bile yok her sene daha çok değer kazanıyor paraları. Sadece 10 milyon Türk var bunların hepsi zeki beyinler, tüm avrupa da 20 milyon vardır. Demek istediğim ne kadar zeki beyin varsa Avrupa da, Doğru yönetim ile de adamlar bunu çok iyi şekilde kullanıyorlar ve Euro çok daha değerli olmaya devam edecek. Türkiye de ise cehennem abartı olur, iyi bir mesleğin varsa burada da yaşar gidersin karın tokluğuna. 2023 Sonrası kurtuluş olacak, ben inanıyorum.
Belli doktor bile ne halde gecinemiyor bu ülkenin halkı değişmeden akp gider aynısı gelir milyonlar sığınmacı gelmiş ülkeye halkın sesi çıkmıyor bir halt olmazz buradan
Sen bilirsin, dünya çapında milyonlarca Türk göçtü gitti. Sen de göçsen bir şey kaybetmez bu ülke. Beyin göçü olmadığın sürece sorun yok. Orada ırkçılığa maruz kalarak garsonluk yapabilirsin belki.
Bende mimarın zaten gitme imkanım olsa giderim ama imkanım yok
burada iş yaşamındaki moningten haberin yok herhalde orada ne ırkçılığı göreyim adım Melisa mavi sarışın biriyim
Gerçekten gitmek isteyeni kimse tutamaz. Direkt hedefini yüksek tutma, İspanya, İtalya, buralara göçüp oraların vatandaşı olup ondan sonra Almanyaya falan göçersen direkt kabul edilirsin. Türkleri hemen kabul etmiyorlar çok iyi bir diploman yoksa.
Haha artık vize vermiyirlar öyle kolay değil doktora bile bir ton bürokrasi var kolay olsa kimse kalmaz burada
Ağzın iyi laf yapıyor doğru fakat boş yapıyorsun
Mesela, nerede boş yaptım açıklar mısın.
Ama kaçmak istedikleri ülkelerin bizden bir farkı yok bundan sonrasını okumadım zaten düz koyunsun
Peki yazdığımın hepsini okumadan mı, boş yaptığımın kanısına vardın?
Bunu söyleyen birisinin sonraki cümleleri zaten belli yani okumama gerek yok alım gücü mülteci krizi bile yurtdışına gitmek için yeterli neden
Sen önce hepsini oku ondan sonra yargılamaya başla. Türkiye'nin farkı yoktan kastım insan anlamındaydı, ekonomik veya sorunlar olarak değil. Benim baz aldığım nokta Türkiye'nin sorunları değil, insanların yabancı ülkeleri pürü pak sanmasıydı, sorunsuz sanmasıydı. Sadece bir kaç ülkenin iç problemlerini örnek verdim. Gitmek istedikleri ülkelerinde sorunları olduğunu söylemek istedim. Dünyanın ekonomik olarak güçlü ülkeleri her zaman beyin göçü de alır, mülteci de alır. Amerika ve Almanya sen orada mülteci yok mu sanıyorsun? Avrupa da toplam 15 milyon Türk var, bak sadece Türk, hepsi eğitimli, meslek sahibi insanlar. Bu büyük ülkeler sürekli göç aldığından, öyle kafana göre iş sahibi olamazsın. Dünyanın her yerinden göç alıyor Almanya, adamlar seçerek alıyorlar. Bizim gibi Sınır kapısını açıp şeriatçı arapları almıyorlar. Hükümetin yaptığı saçmalıklar düzelmeyecek boyutta değil 2023 sonrası Türkiye daha iyi bir yer olacak, akp defolup gittikten sonra. Her neyse, Türkiye sorunlar saymakla bitmez, ama bu millet bu ülke de olup doğru kişiye oy verdiği sürece elbet bir gün rayına oturacağına inanıyorum ben.
Söylediklerine katılıyorum fakat Tayvan İsviçre gibi ülkeler dört dörtlük ülke mesela beni ülkelerine alsınlar garson olarak bile çalışırım
İsviçre hakkında bilgim yok. Ama Tayvan da işsizlik o kadar fazla ki, erkekler işsizlikten Ladyboy oluyorlar. Orada garsonluk değil de başka işler daha çok talep görüyor. İş yok çünkü ekonomi bitik. İsviçre iyidir, muhtemelen nüfusu az, iş imkanı orta derece de. Avrupa da ülkelerin ekonomisi tamamen iyi değil. Çünkü Almanya baş çekiyor, Sonra Fransızlar bir de Hollanda, adamlar Euroyu şahlandırıyor geriye kalanlar da ekmeğini yiyor. İsviçre de bu yüzden yaşanabilir hale geliyor. Garsonluk için çok mülteci alıyorlar zaten, bir diploman yoksa sokmazlar ülkeden.
Ben eğitim. icin ülkeden ayrılmayı düşünüyorum yoksa ülkemi seviyorum
Anladım, yabancı ülkelerin eğitim sistemleri Türkiye'nin eğitim sisteminden daha zordur bence. Onlar da az ve öz Üniversiteler vardır.
ben soru severim organik Kimya da yüksek lisans yapmak amacim
Anladım, iyi şanslar öyleyse umarım dilediğin yeri kazanabilirsin.
sagol Türkiyede imkan yok