AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
193Cevap
Bişey yapmana gerek yok! Kolay para kolay hayat basit şeyler. Türkiyede o kadar çok ki!. Yaşadığın memleketi değiştir, seni tanıyan insanlardan uzak dur, kimsein seni etkilemesine izin verme! Başın dik yolun düz olsun.
şu an ki çevrenden kurtul ve tövbe et Ölmek çözüm olmaz Allah her insanı affeder inkarcı olmadıkça Çevreni değiştir düzgün bir işe gir okulunu oku gerisi gelir
"ilemden uzakta ve okuyordum ailem uyusturucu kullandigimi ogrendiklerinde"
Ailelere hatta amcama bile derim kızınızı başka memlekette okutmayın diye.
Cünkü kızlar başka memlekete açılmaya sacılmaya gidiyor ailen senı okutmaya yolluyor sen gidip puştun biriyle sevgili oluyon haplanıyon falan.
Bende üniversite okudum arkadaş sizin gibi kızların nasıl bu hale geldiğinide benden iyi bilemezler hep özentilikten b asık karakterlilkten cıkmak için Allah'a inancın olsaydı bunları zaten yapmazdın.
Birincisi sen benim ne yasadigim durumu ne de allaha olan inancimi sorgulayamazsin. Sen kicini yayarken ben neler cekiyordum. Davulun sesi karsidan hos gelir ama birgun dusersen sende anlarsin.
Abi aklımdan geçenler yazmışsın 😄👏
Senin Allah'a inancın var ve bunları yazıyorsun.. Hangi Allah senin inandığın merak ettim... ? Benim bildiğim Din'de ''Bir insanı utanılacak bir durumdan kurtarmak en büyük ibadettir'' der. Sen hangi dindensin?
Bir turk aileye gore cok rahat bir ailede yetistim. Baska sehirde okumaya gittim ve uslandim. Yani uslandim derken ailemin acik giyinmeme, alkol icmeme, partilere gitmeme israrindan uzak kaldim ve rahatladim bende onlar da. Daha guclu oldum hatta ve artik karsi cikabiliyorum. Yani anlayacagin her disarda okuyan kiz oyle degil, karakterle alakali. Kimisi daha guclu olur, kimisi maalesef yuku tasiyamaz. Allah da arkadasimiza yardimcisi olsun bu arada.
Bu arada ''soran'' kardeşim ciddiye alma, bunların tamamı kendisini Müslüman sanan, gerçekte ne olduğu belirsiz ucubeler. Bunlar Dinlerini bilmez. Müslümanlığı Oruç diye aç kalmaktan, Namaz diye eğilip kalkmaktan ibaret sanırlar. Kalplerini karanlık kaplamıştır. Yeri gelir Allah'ın verdiği cana kıyarlar, yeri gelir Muta Nikahı denen ucubeyle her günahı işlerler. Kaldı ki bu ucube'nin burada yazdıkları bile en büyük günahlardandır. Ama onu bile bilmez. Çünkü bunlar Din'i bilmez.
ya bu genelleme neden? neden yani gerçekten neden ? Allah biliyor ben ailemi utandıracak hiçbir şey yapmadım ve uzakta üni okuyorum ama Allahın cezası ön yargılar yüzünden "bu kesin bir halty yemiştir" diye yaftalanıyoruz! Allah böyle düşünen insanları bildiği gibi yapsın ben başka bir şey demiyorum artık.. Namusumuzla okuyamaz olduk
@SergeiArdzinba ulan kıza yaranacam die bir saatir yalakalik yapiyorsun git baska yerde ara biyle gözüne giremezsin
Baska bir şehir de yepyeni insanlarla gerekse baska bir insanla mutluluğumu düşünmem lazim demelisin , evlenip yuva kurman gerek geriye hic bakmadan hep ileriyi düşünmen gerek eski cevreyle yamindan uzaktan bag kurma derim
kendini çok üzme her şeyini değiştir başka iş mi yok olmadı kendine cafe tarzı bir yer açarsın biriktirdiğin parayla veya öyle bir yerde çalışırsın geçimini öyle sağlarsın. ama uyuşturucudan vazgeçmezsen nereye gidersen git sana bir fayda sağlamaz. bu hayat senin ve dünyaya bir daha gelmeyeceksin unutma! nasıl bir hayat yaşamak istiyosun iyi düşün ve çabala.
Seni tanımayan insanlarla yeni bir hayat kur. Belki yeni bir semt belki yeni bir sehir belki yeni bir ülke. Kimse bu duruma isteyerek düşmez. Tövbe et ve yeni bir hayat kur
Oncelikle bu isten direk kurtul. baska bir sehirde bir ise basla, dukkan acmak sakattir bende actim kapattim garantisi yok ve paran bosa gidebilir, o para senin guvencen olsun sen namuslu bir is bulup yeni bir hayata baslamakla ilk adimi at
Tanrım yardimcin olur umarim. Iyi birine benziyorsun arkadaşım. Bence birikmiş paran varsa gidip yabancı ülkeye yerleş herseyden kurtul. Yeni bir ortam yeni bir düzen kur. Gerekirse ailenle bile bu surecte gorusme. Emin ol hersey yerine oturur. Bir kaç yıl sonra tekrar dönersin. Ve burdada kendine yeni bir hayat kurarsin. Aklıma bundan başka birşey gelmiyor kardeşim.
Seni gerçekten sevebilecek biri ile evlen. Geçmişini yargılamayacak biri ile tabi sende artık ona layık olacağını belli et. ;) Sen istersen ve tamamen bu bataklıktan kurtulursan işte o zaman doğru insan seni bulur. Veya o bataklıktan çıkman için sana elini uzatana güven ve onu utandırma. Ayrıca yaşantıların zor olabilir güçsüz olduğun için büyük hatalar yapmış olabilirsin ama bu bir leke değildir. Geçmişini değiştiremezsin ama gelecek senin elinde.
sen bunun cvibni verebilcek olgunluk ve kapasitede biir olduguna ınaniyor musun burada !
gormuyormusun gorunen soruları senın yasadıgın seyin tirloynda birini yasamamıs tvde gorse kanal degişitrcek tiplerin oldugu yer burası
takma kafana hangimizin istediği gibi bir hayatı var ki? :) hep olmak istemediğimiz şeyler oldu. bundan sonrasına bak ve her zaman anı yaşa hiç geçmişe takılma çünkü geçmişi düşünürsen geçmişe dönmüş olursun.
daha hayatının başındasın, yeni biryerlere gitmelisin ve yeniden yaşamaya başlamalısın. çok değil birkaç tane iyi arkadaşında olursa herşey tamamdır :)
şu an gidebiliyorsan kesinlikle yurtdışına gitmeni öneririm.
burada insanlara pek değer verirmez.
Aysel diye bir kitap var o kitapta emin ol kendini bulacaksın halit ertuğrulun kitabı bir kaç saatte okursun emin ol hayatın değişecek inş.
eğer imkanın varsa herşeye sıfırdan başla tabi ki demesi kadar kolay değil ama denemelisin önemli olan istemek istedikten sonra başarabilirsin tövbe et ve yeniden başla Allah yardımcın olsun
Allah yardımcın olsun önce o ortamları terketmeye bak içten Allah'a yakarak tövbe et O affedicidir yeter ki iste gönülden.
Snn durumda olan bir arkım vardı. Ve kendisine yardım ettim. 2 ay kadar sürdü şimdi ise kapandı ve artik cinsellik deyince midesi bulanıyor. Sende böyle olmak kurtulmak istiyorsan ulaş bana ancak sabretmek zorundasın ve dediklerimi yapmalısın
Şehir degistirmek ile başlayabilirsin. Bu işleri tamamen bıraktıktan sonra namaza başlayabilirsin. Kendinden nefret etme herkes şansı hak eder kendine şans ver
Yorumlari okudunuz mu? Burdaki insanlar bile orospunun tobesi yaragi gorene kadar yazmislar. ben nasil iinsanlarla iliski kurucam saglikli?
Kimseye anlatmicaksin Allahla aranda kalacak
Samimi bir tövbe, yeni bir iş, yeni bir mekan ve yeni bir düzen. Bunları yapabilirsen gerisi kendiliğinden ilmik gibi çözülür Allah'ın izniyle.
Şimdi şu an ilişiği kes bu işlerle. Tövbe et ve bulunduğun şehri terk et. Yaşadıklarına dair her şeyi bırakarak baba evine dön. Huzuru ancak orada bulabilirsin. Allah affedendir sen pişman olup ona yönelirsen seni asla geri çevirmez. Ama dediğim gibi kesinlikle şu an vazgeç bu işten
Bulunduğun ortamı mümkünse şehri degiştir. Sifirdan başlayabilirsin koca bir ömür var önünde umutsuz olma.
Memleketime donmeyi dusunuyorum aslinda.
istedigin kadar sehri degistir, geçmisini degistiremeyeceksin, 60 yasinada gelsen gozùnùn onùnden bunlar geçicektir, profosyonel tedavinin basaili olmasini dilerim,
Sanırsam büyük Şehirde okuyorsun bence Orayı bir an önce terk et biraz sakin ve küçük illeri tercih et ve yeni bir hayat kur kendine biraz geçmişini unut kimseyi hatırlama ve anneni sakın Bırakma Allah yardımcın olsun
hiç bilmediğin bir şehre git önce bir yerde çalış daha çok birikim yapana kadar ve sonra sağlam bir yer aç ne olursa artık... ama en önemlisi yeni çevre farklı şehir.. balıkesir gibi mesela küçük ve ucuz yer
çok zor bir durum. başka bir şeirde bile geçmiş sizi bırakmayabilir. ama yeni ve büyük bir şeir gözden uzak olmanızda fayda sağlar sanırım
Samimi ve sana ciddi anlamda destek olacak kişilerle ilişki kur ailen olur akraban olur dost diyebileceğin kişiler olur yaşadıkların kolay şeyler değil Allah yardımcın olsun inşallah hayal ettiğin gibi bir düzenin olur
Ne yalan sölim uzuldun adına lakin burdaki çogu arkadaşın beyan ettiqi gbi buldugun şehirden uzaga gt. Brikimin varsa butik tarzı sadece seni gecindırcek havada dukan aç yoksa bile bir kuaföre gidip ucu ucuna bile gecinsen gir çalış
temiz bir sayfa, yeni hayat, yeni bir baslangic. baska nasil kurtulabilirsin ki senin gecmisini taniyanlar oldukca etrafina. bence bulundugun ortami terk et. hatta mumkunse baska sehire tasin. kimse senin gecmisini bilmesin
Allah’ın aşkına senin görüşlerine ihtiyacım var bana akıl ver çok önemli
Ne olur bana ulaş ne olur Allah aşkına
Tovbe edip gercekten pisman olup baska bir sehre gitmen gerekiyor. Gecmisi unutucaksin. Dillendirmiyceksin.
Şu anda nerede yaşıyorsunuz? Tavsiyelerde bulunup sana fikir vermem açısından soruyorum
Ankarada.
Mesaj atar misin kardeşim elimden geldiği kadar yardimci olmaya çalışırm
onlarla ilgili bütün iletişimi kes sonucta insanlar değişebilir
erkek arkadaşının nasıl gaz verdı merak ettım. ve neden tedavı olmayı düşünmedın
Param yoktu uyusturucu kullaniyordum psikolojim bozuldu israr eyti yaptim
Üzüldüm gerçekten. Kimse kimseyi yargılamadan önce düşünmesi gerekiyor ne yaşadığını. Peki sen çıkmak istemiyormusun o ortamdan,
Evet cok istiyorum su an kuru ekmek bile yeseydim keske o ortama girmeseydim en cok kendime kiziyorum. en guzel yillarim gitti cunku
Üzme kendini. Hayırlı olanı buymus. O uyuşturucu boku öyle bişey ki başka dünya. Ayağını bir kez kaydırırlarsa zor bela topArliyosun. İnşallah kısa zamanda çıkarsin o ortamdan.
Evet maalesef oyle. umarim. rabbime dua ediyorum surekli
değiştir, yaşam tarzını değiştir, coğrafi olarak yaşadığın yeri dğeiştir. Numaranı değiştir sosyal hesaplarını değiştir. Şuanda seni sen yapan ne varsa hepsinden feragat et.
Hayatın insanlara neler getireceğini kimse bilemez bu yüzden seni eleştirenleri umursamamalısın. Başka bir şehre gidip yepyeni bir hayat kurabilirsin emin ol
diyeceğim şu ki baltayı vurduğun yerden kesersin ağacı şu anda o akrarı verdiysen kes gitsin sen evet unutamazsın o anıları anları geceleri vs ama üstünü örtebilirsin.
Bıraktın yani artık o işleri. O zaman dine ver kendini töbe et hacca git namaza başla başka bir şehre taşın seni tanımasınlar git düzgün bir işe gir hayatına devam et
Şehirden git. Etrafımda bu olayı yaşayan bir anne var. Onun neler çektiğini ben gördüm şahit oldum. Bu yaşından sonra bile bir şeyler için çabalasan anne yüreğidir affeder.
Öncelikle şehir değiştirmelisin. Bulunduğun bölgeden uzaklaşmazsan çevrende seni tanıyanlar sorun yaratabilir.
Zaten memleketime donmeyi dusunuyorum gecmis aklima geldikce intihar etmek istiyorum sonra degmeyecegini anliyorum ama unutmak istiyorum
Unutup unutamayacağın hakkında bişey diyemem ama geçmişi geçmişte bırakabilirsin en azından. Bikaç yıla kadar toparlanırsın. Düzgün bir hayatın olabilir.
her seyden kurtulmak istiyorsan benim yasadigim sehire gel burada allaha daha yakın olursun :(
hic kimsem yok ailemden baska banada arkadas olursun
allah yardımcın olsun inş. bırakırsın o mesleği ilk önce kafanda bitirmelisin herşeyi nasıl düşünürsen öyle olursun. allaha dua et tövbe et allaha yönelmekden başka çaren yok ancak iman insanı o durumdan kurtarır.
Erkek arkadaşını değiştirmekle işe başla. Açıktan öğrenim görebilir, istediğin mesleği olabilirsin. Ülke değiştirmeye hiç gerek yok bence.
Bulunduğun cevreden uzaklaşmalı yeni bir sayfa açman için yeni bir yolculuk yapman, kararlı olman gerekiyor
önemli olan dışlanmışlıktan kurtulabilmen yoksa psikolojin düzelmez asla.. bunun içinde aileni ikna etmen onların gönlünü kazanman şart..
Tovbe et Allaha yonel yardimci olacaktir uzulme
Hasbiallhu ve nimel vekil
O ne guzel vekildir
Yeterki sen samimi ol
Seni o hayata iten kim varsa hayatından çıkartmakla başlamalısın ailenlebirşekilde yakınlık kurmaya çalış
Başka bir şehir ama modern bir yer ve şehrin bir ilçesi olmalı. Ve orada kolu komşu aracılığıyla evlenmelisin.
Not. Bulunduğun şehre yolu dusmeyecegine kanaat getirdiğini bir yere tasinmalisin
Yorumlarin Hepsi hikaye ne yapmak istiyorsan zaten onu yaparsın kimseye siginmana af dilemene yakarmana tavsiyelere gerek yok sen sen ol olmak istediğin ol
Ilk once tovbe et. Bunlundugun ili, ilceyi maheleyi terk et. Yeni numara al. Tanidigin butun herkesle kontagi kes o is le alakasi olan herkesle. Alkol kullanma. Uyusturucuyu birak gerekirse hastaneye yat. Oyle yani
O iş eskide kaldı ama değil mi? Bunu zamanla anlayacaklardır.
Sadece kendi hayatına odaklan ve duymamaya çalış. Ailenle sorunun kalmazsa gerisi mühim değil. Umarım bundan sonrasında herşey istediğin gibi olur☺️
Ortamından kurtul ve kesinlikle şehir degiştir
Hangi ildesin mesela
Ankara .
Hiçbir fikrim yok nasıl kurtulabileceğin veya ne kadar kurtulabileceğin hakkında ama kurtulmaya çalışmanı öneririm en azından. Vazgeçme
yeni bir şehirde yeni bir hayata başla telefonunu vs değiştir seni tanımayan insanlarla yepyeni bir hayata başla
ılk once yasadıgın yerı bolgeyı degıstıreceksın butun arkadaslarınla ırtıbatı keseceksın yanı sıfırdan baslayacaksın sakın bır sehırde
valla dizi ve filmlerden gördüğümüz kadarıyla baya belalı oluyomuş bu bulaştığın sektördeki herifler eğer öyleyse işin zor gibi tatlım
O... Tövbesi y... Gören'e kadardır derler onu görünce eskisi gibi olma herşey yoluna girer
Ne kadar da yazık yazdığın yorumu okudum da erkeksin ama adam olamamışsın. Senin erkekliğinde iki bacak arasındakini gorup istedigini alana kadar. Adamsan cırılcıplak bir kız dursa karsında dokunmazsın. Ve bu sekil konusmazsın. Yazık l*n yazık. Dusene tekme atmak yerine kaldırmayı dene. Gotune bir tekme de sen yersin. Ne oldum deme ne olacam de bence
Ata sözü ben ne bir tekme attım sana nede aşlapıladım ben dikkat et dedim sadece kendine bunuda iyi bir uyarı olarak al kendine hayat kadınının ne olduğu milletin ne dediği belli spor keldşyse bu şekilde Söylemek söylemem bir daha. Beni Allah senin Dediğin gibi bir kızla aynı ortama sokmasın dua ediyorum. Nefsime hakim olamayacağımı biliyorum. Lakin herkes er ya da geç hatasını görür sen hatanı görmüşsün ama Tövbe ettikten sonra tövbenden kolay Dönme diye sert bir uyarı Yaptım kusura bakma
Empati kur diyosun erkek arkadasinin gaziyla nedemek her basi sikisan bunumu yapmali kurtulmak icin yasadigin yeri arkadaslarini hepsini degistir
Maddi olarak cok zor durumdaydim. ama keske kuru sogan yeseydim de yapmasaydim diyorum.
Her zorumda olan yaparsa haklimi oluyo neyse sen gerseyini degistir cevre arkadas sehir vs
Hayatında yeni bir sayfa actıysan seni eski halinle bilen insanlardan uzak durmanı tercih ederdim
Baska bir ile git yerles is falan bul orda kendine takil merden taniyacaklar