Size tum ictenligimle bunlari yaziyorum , beni yargilamadan once lutfen empati kurun cunku Allahtan baska benim derdimi anlayan yok. Ben 20 yasinda haplandim ve kötü ortamlara dustum berbat bir durumdaydim , ailemden uzakta ve okuyordum ailem uyusturucu kullandigimi ogrendiklerinde beni reddettiler ve maddi olarak herseyimi kestiler. Erkek arkadasimin da gaziyla hayat kadinligi yapmaya basladim. Gecmisime bakinca nötr bir hayat hatirliyorum , para kazandim mi evet ama nasil gectigini ile hatirlamadim ne de dogru duzgun bir iliskim oldu , 1 yildir psikiyatrik ilaclar kullaniyorum ve annemle yeni yeni konusmaya basladik. Ama bu meslegi ve beni bu sekidle taniyan insanlardan uzerimdeki bu lekeden kurtulmak istiyorum , ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Merhaba, istersen bana özelden mesaj atabilirsin, derdini dinlemek isterim, dilim döndüğünce sana manevi destek olmaya çalışırım.
Öncelikle inançlı bir insan olmana sevindim çünkü inssanın bir imtihanda olduğunu, bu dünyanın geçici olduğunu bilmesi gerekiyor. Ben en ufak bir derde isyan edebilen bir yapıdaydım ta ki bikaç aya kadar. Sonra karşılaştığım bir ayet beni benden aldı. "Allah hiçbir kulun ataşıyamayacağından fazla yük vermez." ve düşündüm, koca bir evreni yaratan Allah, kuluna yetmez mi? Sen sadece ona sığın gerisi boş. Öncelikle tövbe et. O ortamdaan, erkek arkadaşından uyuşturucu batağından kurtul, sil at o günleri kafandan. bir psikolog ile görüşmeye devam et. Hayatındaki baazı şeyleri değiştir. Mesela şehrini. Saçını değiştir mesela, evini değiştir. Emin ol ki mekan değişikliğinde de bir ferahlık vardır. Sonra yepyeni bir sayfa aç hayatında. Dini yönden geliştir kendini. Bir iş bul, ayaklarının üstünde dur. Geçmişi sil gitsin kafandan. Ailen naısl bir yapıda bilmiyorum ama sen ruh halini ve hayatını bir dengeye getirdikten sonra geçmişi onlara anlatabilrsin ya da işler daha kötüye gider ailem beni anlamaz diyorsan da hiç bahsetme, bırak senle beraber gitsin o günler bir sır olarak :) üzülme sakın ha. sen tertemizsin tamam mı? çünkü ssende öyle bir yürek var ki iğrenç sevgilinin seni attığı bataklıktan, o bataklıktaki çirkin insanlardan kurtulmayı istriyorsun. Çünkü senin yüreğin tertemiz ve orada kalmayı kabul etmiyor. :) Aşağıda çirkin yorumlar yapan insanlar da var. Boşver onları. Çevrendeki herkes geçmişini bilmek zorunda değil çünkü sen güçleneceksin ve geleceğe döneceksin. Allah karşına iyi insanları çıkartsın.
Şunu da unutma. Allah'ın emrhameti öyle büyüktür ki, sen ağlayarak ve titreyerek secdeeye kapanıp ona baş eyip tövbe istersen, yardım dilersen o seni gerçi çevirmez. Yeri gelir ailen yüz çevirir sana ama Allah çevirmez. Ona isyan yerine ona teslim olunca işlerin yoluna girecektir emin ol buna...22 Yorumla
Soran+1 yılVakit verip dusunup yazdigin icin mutlu oldum okudum evet haklisin allaha dua ettigimde huzur buluyorum kendimi daha da ilerleticem
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. haplandiktan sonra devamını getirmeyecektin
2. Uyuşturucunun zaten kötü olduğunu bilmen lazımdı
3. kötü ortamlara yukardaki maddeler de sebep olmuş olabilir.
4. o srefsiz erkek arkadasini Rabbim ıslah etsin
5. seni bu durumda yalnız birakan Ailene de yazıklar olsun çünkü yanında olsaydilar bu durumlara dusmezdin.
insaAllah Rabbim yar ve yardımcın olsun başka bir şehire git o biriktirdigin paradan Hayır gelmez kendine yeni bir hayat temz bir iş bul helal yoldan kazan ki bereketli olsn bu dünya 3 gun dün bugün ve yarından ibaret ibadetini yap tövbe et Allah affetmeyi sever insaAllah cümlemizi affeder yeter ki günahlarindan pişman ol. Rabbim yar ve yardımcın olsun sevgiyle kal.10 Yorumla
+1 yıldüştügün durum çok zor önceden sevidigim bir bayan arkadaşımın başına geldi
zar zor kurtardım ve şimdi mutlu yuvası var öncelikle şehir degiştir memlekete gitme
başka şehire git dogu gibi şehirlere gitme antalya İzmir burdur afyon denizli böle yerlere git antalya tavsiye ederim ev yönünden zorlanmazsın ulaşım olarak hiç
zorlanmazsın kışı rahat geçirirsin esinti ve yagmur olur kışın o kadar ve
kullandıgın numaranı kır at kendi üzerine ise son 4 hanesini degiştir yeni numaran ile
ailene ulaşma bırak kalsınlar öyle kendi hallerinde ileride senin peşinden koşacaklar
naparsan yap onların kızısın antalyada gitdigini farz edersen otellerde bir yatılı iş
bulursun rahat edersin yani ben aslen antalyalı oldugum için tavsiye ederim kafanda başka şeyler canlandır plan yap örnegin işten çıkıyorsun eve giderken ya
şurdan bir meyve suyu çerez chetoz alayım eve gidip film izlerim keyfime bakarım
örnek yani bu düşünceleri kur arada kendin bir sinema git takıl sana yardımcı olurum
diyen insanı iyicene gözlerinle süz nasıl birisi oldugunu anlarsın yani biraz şüpheci
bak insanlara kimseyle derdini sıkıntını paylaşma sana karşı koz kullanırlar
allah büyük allah çıkartır karşına o güzel insanları yatarken dua et abdest al öyle yat
allaha dua et her zaman elbet bir kapı açar sana varsa yardımcı olabilecegim
ulaşırsın elimden geleni yaparım kendine iyi bak00 Yorumla
+1 yılTek kızdığım b*k mu vardı hap almaya başladın? Eskortluk yapabilirsin kızmam ihtiyac durumunda kalmışsın yardım eden olmadı vs vs neyse ama uyuşturucuyu almasan olmuyor muydu? Hayatta en nefret ettiğim şey kızların hap kullanması ve bunu zevkle yapıp iyi bir b*k yaptıklarını sanmalarıdır. Yanlışı farkettiklerinde ise senin gibi ya yanlış işler yapıyor ya da bataklığa iyice saplanmış oluyorlar. Hiç mi Türk filmi izlemedin ya da yabancı filmler. Kendisiyle barışık aklı başında bir birey asla kendisine zarar vermez. Bende 2 kez deneyimlemiştim yıllar evvel ama 2. kullanışımda tövbe ettim bir daha ağzıma sürmem diye. Çünkü 1 gün sonra beni psikopat yapıp suça iten bir halı neden alayım? Etrafımda hap kullanan kim varsa can arkadaşım bile olsa sittiri çekerim.
Yapman gereken meslek olarak yaptığından utanma haplardan dolayı utan. Parayla yapan çok kız bu ülkede hatta bu sitede bile ki çoğu hem para hem zevk için yapıyor. Senin yapman gereken yaşadığın ortamı değiştirmek. Arkadaş çevreni değiştireceksin. Eskilerden hiç kimse ile muhatap dahi olmayacaksın. Tam bitiyor derken eski arkadaşlar seni yine kuyuya çekerler. Ailenle konuş gerekirse okulu dondur ve dön yanlarına ya da yatay geçiş olursa başka yere geç. Yapılacak ne varsa yap ama o şehirden kaç. .60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
191Cevap
+1 yılSen çok fazlasın. Yaşın, yaşadıkların, yüreğin neredeyse hepimizden fazla."Ne yapmalıyım" soruna cevabı sanırım hiç birimiz verebilecek kadar büyük değiliz senin kadar. Keşke "şunu yap" desen, yapsam ve sırtındaki tüm ağırlıktan kurtulsan. Emin ol yapardım daha ağzından çıkar çıkmaz. Ama keşkeler gerçekleri değiştirmiyor. Gerçek şu ki; senin yaşadıklarının sorumlusu biziz. Sen bizim yüzümüzden yaşadın, her ne yaşadıysan. Biz erkek çocuklarımıza biraz büyüdüklerinde "seni karıya götüreyim mi hehe" derken seni kastediyorduk. Kendi kızlarımızın eteklerini santim santim kontrol ederken, onlarla yaşıt seninle saatlik pazarlıklar yapıyorduk. Senin nasıl bir bataklıkta çırpındığın, nasıl acılar çektiğin, ne kadar güzel hayallere sahip olduğun, senin üzerindeyken umurumuzda mıydı sanıyorsun? Biz kendi kardeşlerimizi, kızlarımızı, sevgililerimizi evimize aldık ve kapıyı kapattık. Biz ittik seni, görmedik! Kimisi "ahlaki çöküntü" der buna. Ben "sosyal p*zevenklik" diyorum. Şimdi sen kalkmış, sana bunca acıyı yaşatan o zeminin mimarlarına "ne yapmalıyım?" diye soruyorsun. Sen güzel kalbinle bize akıl ver asıl. Senin gibi tertemiz yürekleri kaybetmemek için biz ne yapmalıyız?
22 Yorumla
Soran+1 yılDiyecek birsey bulamadim... olanlar o kadar cok gururuma dokunuyor ki.. kendimde degildim sirf para icin 18 19 yasindakilerle birlikte oldum.
- +1 yıl
Yaşadığın tüm kötü hisleri unutup, hayalindeki hayatı yaşamanı dilerim. fazlasıyla hakediyorsun bu mutluluğu.
yorumları okudumda 40 bin birikimin varmış. o paranın sana hayri olnaz. eger herseyi degistirmek istiyorsan artik ailenden Hayır gelmez. cunku seni kabullenemicekler. ve senin yasadiklarindan dolayi üzerindeki o rahatlığı ailenin yanında bulamicaksin. ve tekrar sığınacak kaçacak yer aricaksin. sen o parayla bir is kurma hayalinden vazgec oncellikle. Çünkü o para helal degil az bir miktar degil evet ama heba etmelisin. kullaanmamalisin. eger ki tovbe edeceksen gercekten o parayida gecmiside başka sehirde gecmisini kinseye anlatmadan Allaha siginip tovbe ederek ve başkasının yanında calisip birikim yapip helaliyle acman lazim bir is. insallah bu yoldan kurtulursun. simdi aklin kurcalancak. rahat para giyim kusam saha cezbedici gelecek el kapisinda calismak istemiceksin ve belki devam edeceksin ama gencligine yazik olacak inan bundan bes on yıl sonra dönüp baktığında gecmisine kafayi yiceksin. herseye sunger cek. bir is bak internetten o bolgeye yerles. lojmanli bir is bulablrsen kalma sıkıntısı olmayan. zamanla bu yaptiklarini sileceksin hafiZandan hic olmamis gibi.
00 Yorumla
+1 yılBak ben çok hayat kadınıyla ilşkiye girdim. Sayılarını bile unuttum ama 20 geçmiştir herhalde. Bunlardan bazıları bir süreliğine bırakıyor bu işleri ama bir seneye kalmadan yeniden başlıyorlar. çünkü tutunamıyorlar iş yerlerinde veya başkaları onları barındırmıyor. Tanıdığım bazıları ise evlendi ama yapamayarak boşandı. Yani demek istediğim şu evlendiğin adamdan saklayamazsın durumunu akıllı birisi görünüşünden ve davranışından anlar. Aynı şekilde çalışacağın ortamdaki kişilerde anlıyor. Geçmişini unutturman bir şekilde mümkün oda parayla. Para olduktan sonra kimse kimsenin yanlışını görmez. Mutlu sona ulaşan bir tane hayat kadını tanıyorum. Oda şöyle oldu bir akrabası ölünce onun evi kaldı buna. Oda evi satıp üstüne biraz daha para koyup bir şeyler yaptı ve hayatını yeniden kazandı. tabi emin değilim ama şimdi görünüşe göre mutlu bir evliliği var. Ama çocuk özellikle de erkek çocuk olursa problem. Çünkü bu çocuk annesinin geçmişini hiçbirşekilde öğrenmemeli. Lafı çok uzattım. olay bu işte. Allah kolaylık versin.
14 Yorumla
Soran+1 yıl40 bin lira birikimim var kendime bir yer acamazmiyim
- +1 yıl
Ne açıcan mesela 40 bin lira ile?
Soran+1 yılTaki dukkani olabilir bilemiyorum.
- +1 yıl
Bir işe yaramaz o. açsanda seni kurtarmaz. En az 400-500 bin Lira biriktirmen gerekir
+1 yılÇevreni değiştir her şeyi değiştir her şeyden once ne istediğini belirle ve kalbini değiştir. Tabiki de geçmişini unutamayacaksın. Belki zorla belki lsteyerek belkide kandırılarak bu yola düştün bunu bilemem lakin pişmansın mutsuzsun eski hayatını özledin ve değişmek istiyorsun. Dışlanacaksın yadırganacaksın yuzune bakmayacaklar ama ne olursa olsun sen değişeceksin. Zaten seni kabul edenler destek olanllar yanındadır olmayanlar karşında. Yalnız da kalsan tek de olsan asla yılmayacaksın. Sen yalnız doğdun demi kimse seninle doğmadı sen doğarken ağladın demi millet guldu simdi de sen gül yalnızlığından destek al millette bırak sana gülsün lanetlesin dalga gecsin. Onlar senin zorluklarında yanında degillerdi simdi de olmayacaklar ama bunlar seni yıldırmasın. Kalbini allaha aç ve asla geri dönme. O karanlık gece de aydıblık sabahı sabırla bekle. Cektigin hayatın bir de guzel yanı olcak sabır zaman ve sukret. Mutlu ol pes etme
14 Yorumla
Soran+1 yılSaol ablacim bana tebessum ettirdiniz dusunupde yazmissiniz haklisiniz bu dunyada iyi insanlarda kalmis demekki hepinize donemedim kusura bakmayin
- +1 yıl
Onemli değil o or.. yar... yazan adam varya ona da haddini bildirdim merak etme iyi bir cevap yazdım. Cok sıkılır daralırsam ozeldende yazabilirsin sakın pes etme
Soran+1 yılInsanlari anlayamiyorum neden yaptiklarimi yuzume vuruyorlar? Cok tesekkur ederim.
- +1 yıl
Birincisi öyleleri insan değil. İkicisi sadece iki bacak arasına dilenen erkek cinsi yaratıklar. Üçüncüsu hepsi erkek ama bazıları adam. Adamlık iki bacagının arasındaki ile degil sol yanındaki ile olur. Gerekirse adamlık o* denllen bir kızı seviyorsa onu arkasına alıp milleti karsısına alıp bu benm alın yazım sevdalım klm ne derse desin o benim namusum der. Boyleleri bilmez düzmeyi kalkmayı hata yapmayı hatadan ders almayı sevmeyi. Her insan hata yapar bırak edepsizliğiyle kalsın. Kendi çok mu namuslu. Oturup karı kız keser allah bilirki
Seni asla yargılamam tabiki canım benım cok üzüldüm senin yerinde olan bir sürü kadın var keşke ailen sana yardimci olsaymis birakmasaymis sırtını donmeseymis hayatını mahvetmissin ama dayanmayan calis toparlamaya bak olurmu seni tanimiyorum amaherzaman yardimci olmaya çalışırım iyi ol mutlu ol sadece kaderin kötüymus bahtin ama mutlu ol hiç bişey bitmedi allaha sükret kurtulursun bu üzücü durumdan inşallah kafaya takma dualarim seninle umarım allah yardimcin olur bundan sonrasında mutlu olur ve iyi bir hayat yaşarsın canım benim 😊😊😊
10 YorumlaSeni Yargilamiyorum. Insan psikolojik bir anda katil bile olabiliyor , aailesini katledebiliyor.
Inan durumuna cok uzuldum. Bundan kurtulmak için temiz bir sayfa acmalısınız.
Hani derler ya " o temiz sayfada bir önceki yazilanlarin izi vardir" o sadece hafiza anlamindadir.
Oncelikle tovbe namazini kil. Allah affedicidir
Kendine düzen kur maddelerden kurtul ailenden helallik al ve ozur dile. Düzgün bir hayatin pesinden git. Yanlis herseyden uzak dur ve Allah in senin yaninda olduguna inan ve kendine güven. Her yeni gun yaşadıklarınla aranda bir mesafe olusturacak ve hepsini ya da bazilarini hafizani zorladigin vakit hatirlayacaksin yani demek istediğim "ZAMAN" sakin bazı seylerin çabuk olmasini bekleme ve sabirsiz olma bu geçmişte birakmana yardimci olmaz asla10 Yorumla
+1 yılSeni kinamak hirpalamak hoyrat gormek bize dusmez. Yaptigin seyin yanlis ve kotu oldugunu biliyorsun. Ve sunu bilki Allah en buyuktur Allah affedendir bizi de affeder. Beni bir tek Allah anlar diyorsun Allah'a olan inancin var bak Allahin tovbe kapilari acik istenlikle gercekten temiz ve buyuk bir tovbe et o pis erkek arkadasindan uzak dur hemen simdi bir gusul abdesti al en yakin camiye kos iki rekat tovbe namazi kil basla yeni ve temiz bir hayata hatta tesetture gir hemen olmayacak belki ama adim at. Dine yonel islami ilim al gecmisini unut kimseye anlatma artik kurtulmak istiyorsan gerceksen bil bunu tovbe kapilari acik cabuk ol. Okulunu bitir normal bir is bul. Dusunme gecmisi beni kim alir deme. Temiz bir yiva kur hatta. Ama kotu seylerden hemen uzaklas hemen beni dinle bunlar sana komik gelmesin
00 Yorumla- Diğer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle üzüldüm burada kimsenin derdini kınamak bize düşmez sana iki yönden söyleyecek olursam bu işi hemen bırak ve bu şehirden uzaklaş git kendine yeni bir hayat kur çalış, oku, paranı kazan emin ol hiçbir şey için geç değildir bazı şeylerin önüne geçemezsin ama pişmanlıklarını telafi edebilirsin sana tavsiyem hemen bu işi bırakman olur gerekirse paran yoksa kredi çek borç al ama bu işi bırak burada seni kınayanlara da bakma diğer taraftan bu yaptığın iş ne kadar istemeden de olsa zinaya girer bu yüzden bol bol tövbe edip namaz kılıp secde yapıp allahtan af dilemeni öneririm çünkü allah çok merhametlidir belki bu günahın silinmez ama çekeceğin azap hafifler belkide silinir sadece allah bilebilir aldığın bu kararda allah yardımcın olsun inşallah bu işten kurtulursun kendine iyi bir hayat kurup kendini iyi yollara adarsın.
00 Yorumla Her şeye sıfırdan baslamayı denem hatalarından ders al özellikle. bir çoğumuz aynı hataları yapmaya doyamıuoruz çünkü. Sehrini değiştir her şeyini değiştir. ortamını arkadaslarını sevgilim dediğin o pezevengi. Ama ailenin yanına gidersen bu senin için çok üzücü olur çünkü eskisi gibi davranmazlar sana belki annen eskisi gibi olur ana yüreği sonuçta ama diğer aile üyeleri için bir şey diyemicem. Yapabiliyorsan yatay geçiş falan yap. Bunları unutmak için hobi edinmeye çalış. Daha yasın da gençmid bundan vazgeçmeyi hayatını değiştirmeyi dusunmen güzel. Ne demişler dusunmek basarmanın yarısıdır. Ne zaman dertlesmek istersen mesaj atabilirsin. Umarım dilediğin ozlediğin hayata kavusursun 😉
00 YorumlaÖnce zihniyetini değiştir tamamen kendini bir sorgula acaba yine başıma zorluklar geldiğinde yanlış yöne gidermiyim diye iyice muhakemeni yap. İnsan beşer şaşar buna birşey diyemem ama su var ki yaşadığın her şey senin tercihin. Şehir çevre vs bunlar ikinci plan nereye gidersen git karakterin ve beynin seninle birlikte olacak. Sana zarar vermek isteyen fizan da da olsa yine verir ama sen izin vermeyip samimi bir hayat yaşadığın sürece karşına senin gibi insanlar çıkacaktır. Yani sen nasilsan cevren öyle şekillenir. Eğer yazdıklarında gerçekten samimiyet var ise yarın sabahtan itibaren yeni bir kişilikle uyanman lazım. İlk adımın bu olmalı sonrası zaten gelir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBulunduğun şehiri değiştirmen seni tanımayan insanların olduğu bir yere gitmen gerek bu damgadan kurulmak için. Ne yazık ki utanarak söylüyorum çoğumuz buna bende dahil feci derecede ön yargılıyız bu şekilde yaşam tarzı olan kişilerden uzak duruyoruz. Söylediklerim seni kırmasın çünkü küçüklüğümüzden beri böyle öğretildi bize. Emin ol yapabileceğin bir sürü meslek var sen ilk başta kolay yolu seçmişsin ama doğru yolu bulmuşsun geçmişinden kimse kalmasın hayatında annen hariç. Ancak böyle başarabilirsin. Umarım yeni bir sayfa açabilirsin...
00 Yorumla Bu hayatta arkadas ve sevgili seçimi cok onemli seni Allahdan uzaklastiranin kendine nekadar faydasi olabilirki? Yapmışsın bir hata sana seni yargilamak haddime değil çünkü hickimse bu hayatta 4×4 degildir herkesin bir hatasi vardir ve sen hatanın farkina vardin bu cok buyuk bir adimdir.. Oncelikle o meslegi, ki meslek bile denmez o işi işte birak belki cok para kazaniyosundur fakat helal para değil onun hayrini gormezsin.. tövbe et Allaha yalvar Allah affedicidir seni affeder hatta kapan tamamen Allah yoluna dön mesela kur'an-i kerim mealini oku inan bana huzur bulcaksin.. belki seni taniyanlar sagda solda dicekler "bu kötü isler yapıyor şimdide utanmadan (Kapanmış)/Dindar rolü yapiyor" aldirma bu insanlara desinler sen kendi yoluna bak, ne yaparsan yap bu insanlara yaranamazsin zaten hep yorum yapcak birsey bulurlar onlarin soylentilerine egilme dik dur !! Allah yardimcin olsun canim insAllah tamamen dogru yola gelirsin
00 YorumlaSencede ne yapman gerektiği ortada değil mi bu işten kurtul biliyorum zor ozellikle şu hap işleri falan berbattır bilirim.. Ama tedavi olabilirsin umudun var ve bu umut seni güzel bir yere tasiyabilir insanlara bakinca kimseyi kafana takma insanlar birbirlerini yargilamakta birebirlerdir.. Sen sen ol düzeldigine emin ol birak hakkında ne dusunurlerse dusunsunler.. Sen acı cekiyodun belki de ve o zaman hepsi kıçlarını gere gere uyuyodu.. Fazla takılma millete çok ciddiyim.. İyi ol annen sana umud olmuş ve bundan kurtulmak istiyosun bununda farkina vardim.. Tedavi olmaktan baslayabilirsin yavas yavas insanlarla iletisimini kes..
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet en cok da yargisiz infaz yapiyorlar. iyi yorumlarinizi gordugume sevindim insallah yapacagim
+1 yılOncelikle gecmis olsun ama yol daha fazla ilerlemeden donmen iyi olmus. Simdi ablacim oncelikle mutlaka sehir degistirmelisin seni rahat birakmasi icin dusuncelerinin, hayatinda yeni bir sayfa acmak istiyosun sanirim ama aileni ozlemissin ve onlari da istiyorsun. Onlar seni buyuttuler, deger verdiler ve sana ogrettiler. Sen boyle normal kaldikca elbette sana geleceklerdir korkma. Yine de hemcinslerimin sana yaptiklarindan oturu bin kat ozur diliyorum efendim. Uyusturucu konusunda da kendini dizginleyebiliyorsan ne mutlu sana. Bende almistim zamaninda deneme amacli. Farkli bir sey ve meraginla beraber aldigin o seyin nelere yol acabilecegini en iyi bilenlerden birisiyim. Neyse sanirim herkesin kendi derdi farkli. Eger boyle seks muhabbetlerinden falan uzak dertlesmek istersen, hep buradayim bir mesaj uzaginda. Bunu da bil :)
00 Yorumla
+1 yılbenm hayat kadını arkadasım oldu bir kaç tane. Nasıl giridkleri olayalrı çok entrasndı. dısardan bakınca guluolar eglenıolar alıolar paralarını olayı var. içlerini doktuklerinde uzuluosun. şu hap olayına nie girdin demiorum. ama kendini koruyan koruo be kızım. benm dıbımde torbacılıgıı yapan kız vardı. hemde ole bole tas gibi hatundu. almayanada aldırıodu. banada geldi beni hiçbirşeklde ikna edemedi. neyse buraları kapayalım. savcılıga suc duyurunda bulun. hayatın hakkında. seni tehditle calıstıranlar varsa tabi. yoksa olelri uzklasman en iisi. git bulgaristanda yasa. biriktirdiysen para ucuz memleket hemde baya ucuz. 80.000 e en iyi villayı alıosun ole dusun
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sen tövbe edersen seni Allah affeder Allah ın affı sonsuzdur belli ki pişmansın severek yapmamışsın bu işi ve gençsinde bırkamak istiyorsun bırakabilirisnde zor inan bana anlayamam birebir ama çok zor bir durum eminim ki seninde çok güzel hayallerin vardı ama şerefszilerin yüzünden belki sevdiğin en yakının yüüzndne bu hale geldin zaten sevgilin en büyük karakterszimiş söylediğine bakarsak sıfırdan başlayabilirisn sende yuva kurabilirisn anne olabilirisn sevebilir sevilebilirsin bir beyaz sayfa açabilirisn bunlar imkansız değil ama zor olucak bir kere psikolojik oalrak buna hazırla kedini ki pes etme zorlanınca annenle aran düzeliyorsa dahada yi olur inşallah önce normal namsunla çalışıcağın bir iş bul kısa yoldan para arama gerekiyorsa temzilikçi ol ama helalinden alnının akıyla kazan o şehirde biliniyorsan o şehirdende ayrıl inanıyorum buna yürekten başarıcaksın mutlaka inan buna...
00 Yorumla
+1 yılŞehir değiştir, birikmiş paran varsa yeni bir iş kur kendine bayan butik gibi adam gibi bir iş yapmaya başlaya.
Eskiye ait ev eşyası ve kıyafetlerine varasıya ne varsa hepsini ihtiyarcı olanlara ver.
Sen herşeyi ile sıfırdan başla hayata. Git hoşlandığın bir adama çıkma teklif et! Kendini iyileştirmek ve birini yeniden sevebilmek için çabala, herşeyinle çabala ve geçmişi sil aklından.
Her gün sabah kendine; "ben çok güzel bir hayat yaşayacağım ve bunun için elimden geleni yapacağım" de uyanır uyanmaz!
Herkes hata yapar, geçmişe takılma, sen hatanı anlamışsın ve değişmek istiyorsun; EN BÜYÜK ADIMI ATMIŞSIN!00 Yorumla
+1 yılAllahtan kork kuldan korkma. O sana bakanlar laf edenlerde ak değil . Hata yaptın evet günah ama tövbe et fmiş yaratan sana kapıyı kapatmamıs tövbe et ve artk yapma dogru bir iste çalış huzurevlerine ziyarete git yardım et insanlara ruhani rahatlama olur bir köpek al ya da barınakta çalış rahatla başka semte taşın bundan sora kendini koru vesveye yenik düşme hepimiz hata yaptık hata yapmak değil önemli olan tövbe edip yapmamayı bilmektir. Kendine i i bak umarım Allah af eder ve düzelirsin canım
02 Yorumla- +1 yıl
doğru bir iş bulmak o kadar kolay mı, maddi yönden sıkıntılı kız. tutunacak dalı yok
- +1 yıl
Maddi durumu iyiymiş 40 bin tlsi varmış iş var tamam bulmak zor ama bulmalı
Gizli Üye(36-45)+1 yılAğlattım beni ya çok buruk bir yaşam. Bir çok anne adayı kardeşimizin düştüğü durum. Hayalleri vardı daha 20 yaşındayken 3. Sayfa haberi gibi yaşamı olmuştu. Hiçkimse senin durumunda olmak istemez. Allah sana sabır gücü dayanma gücü versin. İnşallah hayırlı bir iş hayırlı bir eş ve yucan olur. Het kötülüğü onlarla unutursun inşallah.
Inşallah yeni bir yerde psikolojik destekle ve toplum desteğiyle devlet desteğiyle bu durumdan biran önce kurtulursun.
Allah Yar ve yardımcın olsun
SAYGILARIMLA00 YorumlaAhhh canımm benim hiç kıyamam ben sana bak şunu sakın unutma bataklığın ne kadar. derinine düşersen düş Yüce Yaradan'ın her zaman seninledir... Buraya senin için uzun uzun yazmak isterdim ama kelimeler kifayetsiz kalıyor... Geçmişe sünger çekip yapyeni bir hayata merhaba demekten tertemiz sayfa açmaktan başka çaren yok Rabbim seninle olsun <3 <3 :'(
20 YorumlaÖncelikle bu konuda kendinin gerçekten ama gerçekten bir karar vermen gerekiyor. Karar verdikten sonra artık o yaptığın işlerden tövbe edip elini ayağını çekeceksin ve bulunduğun yeri değiştirme imkanın varsa bu çok daha iyi olur senin için. Belki ilerde güzel bir ailen olur sende mutlu olursun sen yeterki doğru yola gitmek için çabala. Cenabı Allah bile biz insanları afederken başka birinin sizi küçük görmesi düşünülemez bile bu dünyada herkesin başına herşey gelebilir sonuçta siz yeterki bu konuda iradeli ve mantıklı hareket edin.!
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle tövbe et ve unutma ki Allah ın kudreti affediciliği o kadar sonsuzdur ki yaptığın hatayı gece gibi örter, sonra da çevreni ve şehrini değiştir. Hayatta herkesin yeni bir başlangıca hakkı vardır. Eğitimini tamamla namusunla para kazanmaya bak. Fahişelikten kazandığın parayı daha fazla yene at gitsin o haram parayı.
Ailenin hatası bana göre en az seninki kadar da büyükmüş yanlız..10 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. İçten yazın için koca bir alkışı hak ediyorsun arkadaşım..
Madem yaptıklarından ve geçmişinden uzaklaşmak istiyorsun..
Ortamını değiştir, kendine güven öncelikle..
Sana geçmişini unutturacak işler yap.. paran varsa da ayrı şehire taşın.
Yeni bir hayat kur.00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tevbe et önce kendini ruhunu iyice bir temizle rahatla Allah`a sigin ve baska bir sehire yerlesebilirsen yerles eski defteri kapat ve kendine yeniden tertemiz bir sayfa ac...
Geriye hic bakmadan, eski defteri asla acmadan ileriye dogru git... Ama her zaman siginagin, tutundugun dal ALLAH olsun..
Ibadet et, bilmiyorsan netten arastir bir abdest al, Allah`in isimlerine saril onlari zikir ederek derdine derman araa..00 YorumlaBaşka bir şehir, yeni bir sayfa, uyuştucudan uzak bir yaşam. Hayat kadını meselesine gelince inkar edemezsin ama değiştirebilirsin. Kendi hayatını baştan aşaği düzenlemeye başla. Mesela yorumları okumak yerine bavulunu doldur gara git ve ilk otobus nereyeyse atla
00 Yorumla
+1 yılen büyük çözüm Allahtan yardım istemen. Ailen seni red etmiş olabilr ama sen onların çocuğusun sonuçta. Kendine güzel yeni bir sayfa aç hattını değiştir, arkadaşarınla ilişkini kes, ve tövbe et. Allah tövbe edersen seni mutlaka af eder. sonra ailenle görüş ve düzeldiğine dair umutlar ve onlara. Unutmaki böyle gidersen Allh korusun hayatına son veren sen olursun. Ona tevekkül edersn o sana her kapıyı açar. Eğer uyuşturucuya bağımlıysan tedavi gör. Şu anda senin vicdanın rahat değildir. Bunun sebebi ruhun rahat değil çünkü fıtratın yani yaratılış gayenin dışında yaşaman. bu yaşam ise sana hiç huzur vermez.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu kara ortamdan kurtulmalısın güzel kardeşim. Kendine helalinden bir iş bul, çalış. Sonra Allah'a tövbe et. Rabbimiz içtenlikle edilen tövbeyi kabul eder. İbadet etmiyorsan namaza başlayabilirsin. Ailenden de çok af dile, onlar seni kapıdan kovsa da sen ne yapıp edip bacadan gir. Herkes hata yapabilir, önemli olan bu hatayı telafi etmektir. Allah yardımcın olsun inşallah, seni de iyilik yolunda gidenlerden eylesin. Amin.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Her şeyden önce bunu meslek olarak nitelendirme, yazdıklarından anlaşıldığı üzere gayet aklı başında birisin ve çözüm arıyorsun. Sen kötü biri değilsin, toplumun dışlayacağı kişi de değilsin. Evet şehir değiştir, giyim tarzını saç rengini değiştir, daha mütevazi ve sıradan ol. Ailenin hatası bu ayrıca, seni kazanmaları gerekirdi, çünkü onların kızısın. seni atamazlar. ailenin yanına dön bence bir işe gir.. herşey zamanla düzelecektir. ben inanıyorum bu dönüşlere.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılnereye gidersen git illa seni tanıyan gören biri çıkar. hiç bişey olmazsa sosyal medyadan ulaşırlar. kötü yoldan ayrılman aklını basına alman iyi olmuş ama keşke zamanında anne baba yanından ayrılmasaydın öyle ortamlara girmeseydin. yalnız basına devam etmen çok zor ailenle barış öncelikle. çnkü arkan yoksa herkes herşeyi düşünür nerde olursan ol. başka şehir değilde başka ülkeye git bence.
00 Yorumla - Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerseyi terk et,
Bulundugun sehri
Tekefonunu egis
Adini degistir mahkeme karariyla ve gerekire baska bir ulke ama mutlaka adres degistir ve adini soyadini vs degistir ve sil butun herkesi ailende dahil!
Yoksa gecmisin oyle ya da boyle senin karsina cikar
Herseyi herkesi geride birak cek git!10 Yorumla - Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılçok çok zor bir durum beynen bu duruma kendini hazırlamılısın asl olan kendinsin bunu unutma yeter aslında maalesef genel manada önyargılı insanlarızdır hassas konu cesaretlisin ve buda bir adımdır herşey bir adımla başlıyor yolun açık olsun arkana bakmayacaksın asla
00 Yorumla
+1 yılKendi düşen ağlamaz der geçerim.
Kimse senin ağzına zorla hap vermedi.
Açlıktan ve sonradsn görme iştahından, haplı küplü ortamlara sen girdin.
Yine hayat kadınligini sen seçtin.
Kimse senin başına silah dayamadi hayat kadını olacaksin diye...
Velhasılı kelam, kendi düşen ağlamaz...
Allah affetsin...
Bize diyecek birşey düşmez...02 Yorumla
Soran+1 yılParasiz kalinca oyle bir olursun ki sen dortdortluk musun ki?
- +1 yıl
Yukarıdaki mesajımdan dörtdörtlük olduğum iddiasını çıkartan beynine saygı duyuyorum.
Hep aynı terane.
Parasiz kalmış da mecbur kalmış da...
Bırakın bu tikdindirici mavallari.
Tr de o kadar zor durumda ve parasız insan var ki... Ne hikmetse hiçbirisi de ucuz ve onursuzca bir hayatı seçmiyor senin gibi. ...
Cafede çalış, markette çalış, olmadi evlere temizliğe git. Merdiven yıka...
Ama bunlar onurluca bit hayat sürmek isteyenler için. Kolay ve onursuz bir tercihte bulunanlara göre değil...
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sen burada ne cekiyordum diyorsunda, Allah kimseye cekemeyecegi aciyi vermez! O yuzden mi bu yaptiklarin senin suçun bence. Ve uyusturucu kullanmakla aptallık etmişsin en nefret ettiğim şeydir.. sana beyinsiz ve dusuncesiz diyorum! Arkadaş ortamini iyi seçseydin. Bir laf vardır ; insanin namusu kendi beynindedir diye. Bu ise nasil girdiysen oylede cikarsin.. onemli olan istemen.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta hic bir yapilan suc sebebepsiz degildir. ne mutluki sen sucunu gunahini bilip kabullenmis hatta itiraf edebilmissin taktirlik bir insansin seni hic bir sekilde yargilamiyorum sadece sunu bilesin ki normal bir vatans olup hayatina bir duzen vermelisin yasamini deyistir. Rabbinden af dile iste hayatda hatasiz insan olmaz. kimse durduk yere bu yolada dusmes sen gereksiz yorumlarada takilma ve aklini basina al tabigki istiyorsan
00 Yorumla
+1 yılAilenin yanına dön. Kendine teşhis koyma ben şöyleyim böyleyim diye. Böyle şeyler senin ne namusunu ne ruhunu kirletir. Namus beyindedir. Evine dön ne derlerse desinler onlarla ol. Emin ol farkında olmadan rehabilite olursun. Onları alttan al. Onlar senin tek dayanağın.
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle çok güzel ifade etmişşsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence memleketine gitme hic bir sekilde taninmadigin biyere git. Okuyordum demisin bitirdinmi okulunu? Bitirmediysen birikimin ile kendine güzel tatli bir cafe acabilirsin. ya da parfüm dükkani acabilirsin. Onu isletmesi kesin daha kolaydir. Sana gecmisi hatirlatacak kimse ile görüsme annenle bile. Arta kalan para ile kendine yeni mobilya falan alirsin. Biran önce cek git oralardan.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir bitiremedim okulumu. Zaten bazen mantikli dusunemiyorum ondan sorma geregi duydum hayatima devam etmem gerekli ve para kazanmaliyim ve o lekeden kurtulmak zoeundayim cunku kabusum oldu benim birisi beni taniyicak diye korkuyorum ailemin yuzune bile nasil bakicam bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılBak ailenin aklindan ne geciyor diye düsünmemekden kurtulamican onlarin yanina gitme. Ilk öncelik kendin olmalisin. Piskolojini düzelt kendine güvenin gelsin gidersin yanlarina. Bu arada imkanin varsa okulunu disardan bitir bence.
çnce bir gusül abdesti al güzelce bir duş al... en az 2 saat çıkma banyodan... guzelce bır yıkan... sonra başını ört.. seccadeni ser... ve kılabildiğin kadar namaz kıl... sonra oturup bütün samimiyetinle ellerini yukarı kaldır ve Dua et.. Tövbe et.. Ağla... gerekırse hıçkıra hıçkıra ağla... unutma Allah bütün Günahları affeder...
10 YorumlaTevbe et, Allah affeder. Alttaki arkadaşların dediği gibi çevre değiştir. İnsanlar elbette sana yafta vuracaktır, ama onların da çoğunun günahkar olduklarını unutma. Allah'ın rızasından başka rıza ararsan hayal kırıklığına uğrayabilirsin.
Ve düşüncelerini dağıtmak için kitap okumanı tavsiye ederim. Saçma sapan olanlar değil de sana bir şey kazandıracak olanlar.
Allah seni bağışlasın ve korusun.10 Yorumla- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılBu bir leke değil. Senin konumunda milyonlarca kadın yaşıyor bu Dünya'da. Her insan hatalar yapar. Hata'nın kadını erkeği yoktur. Tek gerçek vardır, hatasından ders alabilmeli insan. Şuradaki hatayı düzeltelim, erkek arkadaşım diyorsun, bu yanlış. Seni bu yola iten o* çocuğundan erkek arkadaş değil, p**evenk olur. Uzak dur ondan ve herşeye yeniden başla. Ha o o* çocuğu takılırsa peşine ara beni. Pezevenkleri sevmem, gerekeni yaparım.
02 Yorumla- +1 yıl
Afansın be taktir ettim valla senln gibiler az var
- +1 yıl
Kardeşim bu yetişme tarzıdır. Biz çerkesler diğer halklardan gerek kültür, gerekse tarz olarak biraz farklıyız. Biz ölümden korkmayız, ölüm bizden korkar. Benim yaşlarımda olanlar ve üst kuşaklar ya Çeçenistanda Ruslara karşı, ya da Abhazya'da gürcülere karşı savaşmıştır. Biz pezevenkleri pek sevmeyiz, ve gerektiği zaman gerekeni yapmaktan da çekinmeyiz. Üstelik te onlar doğduklarına pişman olurlar. Sonrasını boşver :)
- Diğer konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yıldegiştirebilirsin kendini mesela birikimin varmış yorumları gördüm saçını boyat kısalttır kısa ise uzun yaptır kendine bir yer aç mesela kuaför ne erkek görürsün nede başka bişi sanal ortamdan mesela face twit burdanda uzak dur uzak durmasan bile foto atma seni hayatta bulamazlar ama şehri degiştirmen gerek
00 Yorumla - Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurada defalarca yazdım escort adi altinda çalışan kadınları kınamayan hakaret etmeyen yoktur ama istatistikler 10 erkekten 9 u muhakkak escort bir bayanla birlikte olmuş bende kinayanlar arasindaydim ne zamanki 2 escort arkadaşım oldu hayatlarını dinledim kendimden utandım ama özet suki temelinde aile yatıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAslinda ilevi bir problemim yoktu yanlis arkadastan oldu. ve cok simariktim. Para hirsindan boyle oldu.
- +1 yıl
Hapa başladığında ailen dışlamak yerine sahip çıkıp kollasa emin ol boyle olmazdı
+1 yılşehir degiştirmen gerekiyor sayın gizli
başka bir şehirde yeniden bir hayat başlamalısın..
uzaklaşman en iyisi.50 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. yasadıgın şehri değiştiremezsin , eğer böyle bır durum yaşanırsda tekrar eskı yollara başvurabılırsın. böyle şeyler yaşamadığına once kendını ınandıracaksın , sileceksın hafızandan. normal ınsanlar gıbı yasamaya sıfırdan başlayacaksın. bıraz gözünü açmalısın. geçmiş olsun , mutluluklar
00 Yorumla'' Ne olursan ol tövbe et gel ne olursa olsun gel ' demişler hayatında birşeyler yasamış olabilirsin kendi kararını verdikten sonra eskiyi kapamayı bileceksin bazen yanlışların zamanlar kapandıgını zannedeceksin ama öyle değil Allah bazılarını biz duymadan görmden siler.. Allah affedendir yep yeni bir sayfa ac kendinee yepyeni içinde mutluluk olsun huzur olsun sevdiklerin olsun.. yaşamaya deger birşeyler ne olursa olsun üzülme insan herşey yapabilir herşeyy bol şans.
00 YorumlaAllaha inanıyorsan sıkıntı yok o zaman elbet dönüşün olur pişman olmakta güzel ama keşke Cahillik yapmasaydın başta. Daha gençtir diyenlere bakma yarın kimin öleceği belli olmaz. İslama yanaş inşallah kısmetin çıkar. Geçmişteki hatalarını düzelt ama ne yap et ailen ile barış seni yine ileriye en iyi şekilde onlar taşır.
00 Yorumla
+1 yılAilen yarı yolda bırakmış çekip çıkarmamış sen gençlikle cahilikle bazı hatalar yapmışsın. Zor bir hayatın var diyecek birşey bulamadım. Daha anlatamadığın bir dünya şey vardır. Öncelikle o işi bırakırsan devamı gelir zaten. Bu hayatta yalnızsın düzgün ve kesin kararlar ver. Bir daha hem bu yola düşmemek için hem de tek başına ayakta kalabilmen için. Umarım kimse tarafından bir daha yarı yolda kalmazsın.
00 YorumlaDiğer konusunda 537 cevap paylaştı. başka bir şehre taşın yaptığın kötü şeyler orada kalsın buda senin sırrın olarak sende kalsın, yeni bir hayata başla bir işte çalış ya da ufak çaplı bir iş kur. daha gençsin biraz cesaretle yeni bir hayata başla, başaramazsan ne kaybedersinki ama başarırsan çok şey kazanırsın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılZararin neresinden donersen kardir. Allah tan af dile. Sen bu sekil baskasi baska sekil gunah islemistir. Onun icin af dile Allah tan. Mutlu bir hayat icin daha cok gencsin. Umarim mutlu olursun. Cok caresiz bir durum olarak gorme. Hepimizin gecmisinde az ya da cok hatalarimiz olmustur. Onemli olan vah vah demek degil ders cikarmaktir. Tek faydasi budur bize.
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum öncelikle allah affetsin. Geçmişi unutamazsın asla her yerde karşına çıkar ama şehir değiştir derim sana. Ve yalnızca allah'a sığın af dile. Bol bol tövbe et. Birşeylerle meşgul olki geçmiş aklına gelmesin. Doğru yolu seçmişsin. Ama bence birde hocaya bir nasihat al. Ruhunu rahatlattı en azından.
00 YorumlaEski çevrenle tamamen bağlantıyı kesmelisin, şehir değiştirmelisin... Kendini huzurlu hissettiğin bir şehre taşın. Seni iyi hissettiren insanlarla tanış ve geçmişinden bahsetme, orası kapandı artık. Tabi bunlar için para kazanman gerekiyor, asıl sorun da orada. Başka bir şehirde başka bir iş nasıl bulursun, deneyimlerin vasıfların nelerdir bilmiyorum tabi..
00 YorumlaO erkek arkadaşın o* cocugu ve midesi geniş biriymiş seni resmen kullanmış kusura bakmada. Kimseyi umursamadan et tövbeni Allahtan affetmesini iste kim ne derse desin geçmiş önemli değil geleceğin önemli ve ailenle aranı düzeltirsin güzel bir yaşam seni bekler herşeyi geride bırak
00 YorumlaBak şimdi bence yapman gereken şu. O şehirden uzaklas başka bir şehirde baska insanlarla yepyeni bir hayata başla sıfırdan. O sevgilim dediğin karaktersiz köpeği terket senin bu batağa girmende en büyük etkisi olanlardan biri. Kendine zaman ayır annenden yardım al zor durumdayken unutma ki her şeyden degerlisin umarım her şey gönlünce olur sıkma canini sen 😊
00 Yorumlaben bişey sormak istiyorum yanlış anlamazsan inşallah kurtulursun sorum şu ordaki diğer kadınların da birer hikayeleri var mı yoksa zevkine yapanda var mı bazıları ben zevkine yapıyorum diyolar da merak ettim
02 Yorumla
Soran+1 yılDegisiyor ama paraya ihtiyacin olunca zevk ikinci plan oluyor.
Diğer konusunda 724 cevap paylaştı. Önce Allahına sığınacaksın sonra annenin koynuna sonrasında Allah yardımcın olur zaten, unutma ki her kötü günün sonunda mutlaka güzellikler gelecektir zamanla sende normal bir hayat yaşayıp belkide aile kuracaksın yeter ki sen hayattan kopma
00 Yorumla
+1 yılbilmiyorum berbat bir hikaye en berbat tarafı ise ailen seni okumaya gönderiyo ne umutlarla falan yaptıgın seyler girdiğin ortamlar fahişe olmadan önce erkek arkadasınla yasadığın seyler falan ailenin yerinde olmak istemezdim
00 Yorumlaİlkk önce çeyreni değistir. Ailesimiyi olanlarla takıl. Koca falan bulam zor. Sende hata yapmışsın herkez sigara bırak diyor sen uyuşturucu yapmışsın. Kapan töbe et. Gevur koca bulursan daha kokay olur !!!
00 YorumlaFarklı bir şehir. Varsa vasfın vasıflı bir iş. Yoksa birikim felan varsa küçük bir dükkan. Kimseye ihtiyaç duymadan yaşamak. 😕 Ama şehri değişmen kesin gerekli sessizlik istiyorsan.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet birikimim var
- +1 yıl
Öyleyse şehrini değiştirip varsa çocukken bile hayal ettiğin işi yapabilir. ya da birikim miktarın ile gitmeye karar vereceğin şehirde nasıl bir iş yapabilirsin bunu araştırıp adım atabilirsin. Geçmişi geçmişte bırakmak için son nefesini verene kadar uzun bir zamanın var bunu kabul etmek gerekir her şeyden evvel.
- +1 yıl
Yorumları okuduğum kadarıyla memleketine dönmek ve 40 bin tl civarı birkim demişsin. Memleket konusunu iyi düşünmekte fayda var bildiğim şehir diyip canının sıkılmasına daha fazla sebep olarak. Ayrıca 40 bin tl ile aksesuar dükkanı, küçük bir giyim mağazası hızlı al sat türü, çantacı, organizasyon şirketi gibi bir sürü şey yapabilirsin.
Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. izmirli olan bu resmi facebook ve twitterinda paylaşsın şeklinde bir güncelleme yapar mısın?
https://hizliresim.com/4kRZB700 YorumlaDiğer konusunda 575 cevap paylaştı. Allh affetsn isla etsin senn gbi unv okuynlri gruyom eglnmlrni o nar nu bar gezmlrni ve sonnda nasıl olcklarni ble ble bu dnyann nasıl acmsz oldgnu gore gore böyle devam ediyor genc kızlar yazk anasna babasna ki okuyr dye sevniyorlardr. Hellles dualatno al ah alsanda nreye gdersen git nereye kacrsan kac iki yakan bir araya gelmez
00 Yorumla
+1 yılKızlar onunla bununla gezer seks yapar ve bir gün pzevngin tekine denk gelir bu yola düşer. Ve bir erkek olarak sunu söyleyebilirim kız aileleri kızlarının basınu bırakıp ellerine belli bir özgürlük verince sonuc böyle oluyor
00 Yorumla- Devamını Gör (187)
Devamını Gör(232)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem