+1 yıl-Vücut ısısı 36,5 derecedir. bunu sürekli aynı tutan kimdir?
-FBIda yaklaşık 2 milyar parmak izi var ve hiç birisi birbirine benzemiyor; tıpki her düşen jar tanesinindiğerşnden farklı olması gibi. Hz. Ademden bu yana hiçbir insanın parmak izlerinin bir diğerine benzememesi, sonsuz bir ilim ve kudret sahibini göstermiyor mu?
-İnsan aksırırken saatte yaklaşık 165 km. hızla zerrecikleri dışarıya atar. Aksırma esnasında kalp bir an için durur ve sonra çalışmasına devam eder. Her aksırıştan sonra bize yeniden hayatı veren Allaha ne kadar şükretsek az değil midir?
-80 yıllık bir ömrün 28 yılı uykuda, 4 yılı tahsilde, 6 yılı yemek-içmek gibi işlerde, 3 yılı tuvalette, 2 yılı nakil araçlarında, 3 yılı beklerken , 3 yılı tıraşla, 13 yılı çalışmada, 10 yılı tatil ve dinlenmede, 4 yılı hastalık ve rahatsızlıkla, 4 yılı da eğlenmekle geçiyor. İbadet ve dua için ne kadar zaman kaldığını bulmak güç. 80 yıllık bir ömrün nerelerde geçtiğini ve bize ne kadar vakit kalduğını yaklaşık olarak gördük. Bu kadarcık kısa bir zaman dilimi için bu kadar telaş edilirken sonsuz hayat için ne kadar çalışmak gerektiğini düşünmek lazımdır.
Eğer hiç durmadan üreme koşulları devam etseydi bir çift karasinekten 3 ay içerisinde 191*10üzeri 18 ( 191,000,000,000,000,000,000) adet karasinek üreyebilirdi. O zaman dünya yaklaşık 2.5 metrelik bir sinek katmanıyla kaplı olurdu. Tabiattaki bu dengeyi kuran kim?
Atom böceği de denilen bir cins hamamböceği, sıkışyığında düşmanlarından korunmak için 100 derece sıcaklıkta bir sıvı üretip püskürtebiliyor. Bir tür mürekkep balığı 300-350 volt elektrik ile yüklüdür. Oysa bu savunma mekanizmaları kullanan hayvanların kendilerine zarar vermiyor. Hayvanları buna benzer silahlarla donatan kimdir?310 Yorumla- +1 yıl
-Kelebeğin ağzı yoktur, ayaklarıyla tat alır. İnce hortumuyla beslenir. Eğer insanda bu özellikler olsaydı, çenesiyle 4 ton kaldırabilecek , 100 m. Sıçrayabilecekti. Bu özellikleri bu hayvanlara kazandıran kimdir?
-Salomon balığı denilen bir cins balık, doğduktan sonra açık denizlere, okyanuslara açılıp bilerce km. uzaklara yerleşecektir. Yıllarca denizde kaldıktan sonra tam olarak doğduğu ırmağı gidip bulabilmektedir. Bu balığa yol gösteren kimdir?
-Yer küremiz biraz daha kalın olsa, atmosferdeki yararlı gazları yutacak, biraz daha ince olsa yer altındaki zehirli gazları açığa çıkaracaktı. Demek yer kürenin kalınlığında da çok ince hesaplar söz konusudur.
-Güneşte her an 564 milyon ton hidrojen helyuma dönüşmekte ve 4 milyon ton enerji açığa çıkmaktadır. Bunun yapılabilmesi için her gün yeryüzünün dağları adedince odun ve kömür yığınları, denizleri kadar petrol gerekmektedir. Halbuki güneş adeta bitmek tükenmek bilmeden her saniye bizlere ısı ve ışık yollamaya devam etmektedir.
-Ay bizlere 380 bin km. uzaklıktadır. Biraz daha yakın olsa , çekim etkisiyle , denizler kabarıp taşacak hatta damarlarımızdaki kan bile dışarı fırlayacaktı; biraz uzak olsaydı , sular daima daha derinlere çekilecek , damarlarımızdaki kana kadar çekilme devam edecekti. Gel-git olaylarındaki bu dengeyi koruyan ayın bizi tanıyıp sevdiğinden ve bize karşı merhametinden bahsetmek akılsızlık olur. Bu işi ancak O yapabilir. - +1 yıl
-Güneşimiz kendisi gibi 100 milyar tane güneş ile beraber Samanyolu içerisinde bulunmaktadır. İki güneş arası roket hızıyla 43 bin yıldır. Samanyolunun uzunluğu 1000 ışık yılı yani yaklaşık 10 üzeri 15 ( 1,000,000,000,000,000) km. dir. Öyle galaksiler vardır ki içlerinde birkaç milyon yıldız bulunur. Bizim komşumuz olan Andromedea Nebulası bizden yaklaşık 750000 ışık yılı uzaklıktadır. Bu kadar geniş ve aklın sınırlarını zorlayan bir alem , ne kendi kendine oluşur ne de tesadüfen meydana gelir. Olsa olsa her şeye gücü yeten Allahın sanatı olabilir.
-Dünyayı bir portakal kabuğu gibi dıştan saran ozon tabakası, güneşin zararlı ve ihtiyaç fazlası ışınlarını geri yansıttığı gibi yeryüzünün ısısını da bir battaniye şeklinde koruyarak yaşama uygun halde tutmaktadır. Aksi halde dengesiz ısınma soğumalarla yeryüzü Mars;a benzeyen bir hal alırdı. Elbette iklimler üzerindeki tek etkenin ozon tabakası olmadığını da biliyoruz. yine tesiş edilmiş çok hassas bir denge unsurudur. - +1 yıl
Büyük oynadiniz
Bilgiler çok hoş
Tesekkurler - +1 yıl
Hepsinin cevabını bulmak için bir seçenek bulun ki, sizi kaostan kurtarsin. Aynı seçenek : VAR
- +1 yıl
Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur? (Sözler sh: 49)
- +1 yıl
Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen faal ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. Sen başıboş olmadığın gibi, bu hadiseler de başıboş olamazlar. (Şualar sh:109)
Birşeyden herşeyi yapmak ve herşeyi birtek şey yapmak, herşeyin Hâlıkına has bir iştir. (Sözler sh: 61)
Güzel bir çiçeğin dakik programını küçücük bir tohumunda derc etmek, büyük bir ağacın sahife-i amâlini, tarihçe-i hayatını, fihriste-i cihâzâtını küçücük bir çekirdekte mânevî kader kalemiyle yazmak, nihayetsiz bir hikmet kalemi işlediğini gösterir. (Sözler sh: 66)
Evet, kemik gibi bir kuru ağacın ucundaki tel gibi incecik bir sapta gayet münakkaş, müzeyyen bir çiçek ve gayet musannâ ve 2 murassâ bir meyve, elbette gayet sanatperver, mucizekâr ve hikmettar bir Sâniin mehâsin-i sanatını zîşuura okutturan bir ilânnamedir. (Sözler sh: 68) - +1 yıl
Bir elmayı halk edecek, elbette dünyada bütün elmaları halk etmeye ve koca baharı icad etmeye muktedir olmak gerektir.
Baharı icad etmeyen, bir elmayı icad edemez. Zira o elma, o tezgâhta dokunuyor. Bir elmayı icad eden, bir baharı icad edebilir...
Bugünü halk eden, kıyamet gününü halk edebilir ve baharı icad edecek, haşrin icadına muktedir bir Zat olabilir...
Herşeyi yapamayan hiçbir şeyi yapamaz. Ve birtek şeyi halk eden herşeyi yapabilir. (Sözler sh: 79) - +1 yıl
Abicim eminim ki nedenleriniz var inanmak için. Bu yasa kadar yaşadığınız yaşattığınız düşünceler, saçma savusturma düşüncelerle yok edilmeye çalışılıyor. Biliyorum bu şekilde düşünüyorsunuz. Ben sizi hiç üzmek istemem ama, lütfen inandırma çabasına son verin. Tahmininizden farkliyim emin olun. Teşekkürler bilgileriniz için. .
En İyi Cevaplar
tabide var bundan hiçbir zerre şüpem yok allahın olduguna dair okadar fazla işaret varki
sanıyormusunki bu dünya kendi kendi yaratıldı güneş her sabah dogudan dogup batıdan kendi kendine batıyo yagmur kar vs kendi kendine oluyo (yani bu soruyo sorman ne kadar tuhaf hiçmi düşünmüyosun bu kadar insanı kim yarattı hayvanı bitkiyi )!!!: O, gökleri ve yeri hak (ve hikmet) ile yaratandır. “Ol!” dediği gün herşey oluverir. O’nun sözü gerçektir. Sûr’a üflendiği gün de hükümranlık O’nundur. Gizliyi ve açığı bilendir ve O, hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır.: O, gökleri ve yeri hak (ve hikmet) ile yaratandır. “Ol!” dediği gün herşey oluverir. O’nun sözü gerçektir. Sûr’a üflendiği gün de hükümranlık O’nundur. Gizliyi ve açığı bilendir ve O, hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır.
: O, gökleri ve yeri hak (ve hikmet) ile yaratandır. “Ol!” dediği gün herşey oluverir. O’nun sözü gerçektir. Sûr’a üflendiği gün de hükümranlık O’nundur. Gizliyi ve açığı bilendir ve O, hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır.
EN’ÂM suresi 73. ayet):23 Yorumla- +1 yıl
Sorgulamadan inanmaktan daha iyi değil mi
- +1 yıl
Supheci ve sorgulayici bir insanim, boyle olunmasi gerektiginden yanayim. Iman ezbere olusmamali. Bakiyorum yorumlara, oyle sadece inanmak icin inaniyorlar. Sasiyorum dogrusu
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah'ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için (Allah'ın varlığını ve birliğini isbatlayan) birçok deliller vardır. (bakara Suresi 164. ayet)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılElhamdülillah müslümanımda senin şu tipini görünce ateist olasım geldi.
11 Yorumla- +1 yıl
'Şu' tipime göre yargılayacaksan beni, inan inanma ne edeyim ben seni
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
A LLAHA inanıyorum sebebine gelince uzur sürer ontolojik kanıt kozmolojik kanıt hassas ayar argümanları insan vücüdundaki müthiş tasarım sebeb-sonuç ilişkisi uzun sürer ama gönülden inanıyorum
bu arada merak ettim panteistmisin kardeş:D merakımdan sordum11 Yorumla- +1 yıl
Güzelmiş yorumun :) Hayır değilim.
Seni yaradani sorgulamak hesap sormak kılı cikmamis ergenlikten başka birşey degildir
91 Yorumla- +1 yıl
Sence ( pardon destekçilerinle sizce ) korku diye bir duygu var olmasaydı inanç bu kadar net olur muydu? Lütfen düzgün cümleler kurun. Yorumlarınız benim için önemli
google ın ve NASA nın uzayı gösteren kameraları var yaratılmış evren içerisinde ne kadar aciz kaldığımızı bir gör bu kadar büyük ve güzel bir düzenin BİG BANG ve yürüyen Maymunla izahını düşünmekteysen senin görüşündür
23 Yorumla- +1 yıl
Benim görüşümden sana ne
- +1 yıl
Yahu benim ne düşündüğümü nerden biliyorsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılInaniyorum Müslümanım fakat bazi sorular gelince aklima sirke düşüyorum neden o eski mucizeler simdi yok neden o mucizeler o zamanlarda varsa aimsi insanlık da hattini bilsin siye olmuyor bir tusunami ya da deprem allah vergisi değildir tamamen tabi olaydir nwt açıklaması vardir ama niye cok Sorular var neden bir kadinin sesini erkegin duymasi haram neden bu kadar cok detaylı
23 Yorumla- +1 yıl
Sınıflandırarak sorgula. Önce haram helal, sonra doğa Olayları, eski mucizeler. Var sayımlar yap. Belki biraz çözülür
Cevap sahibi+1 yılInaniyorsan dine helal ve harami ne kadar doğru yapıyorsun müslüman ama bir müslüman gibi yaşamıyoruz sende olesin dört dörtlük namaz niyaz var mı koku sürmeden gecen bir hayatin ya da acik mısın bilmiyorum modernize hersey kapanan bile modernize olmuş sonra haram helal le gelme bana ben ataist degilim su var bir arkadaşım ailesi cok dindar zikir veriyo evinde namaz sirasinda kuzeninin donunu insiriyor her kötülüğü yapıyor biz en. ufak birsey yapınca günah carpilirsin carpilacak olan oyken niye bizde kullanıyoruz ve o neden hayatını guzel yaşıyor onlara ragmen su gercek oteki dunyanda güzel yasa gidip goren var mı orayi nasil diyen hersey bu dünyada yaşanıyor ve bu dünyada oluyor ya sandigimiz gibi değilse?
- +1 yıl
Alamut u okudun mu
2 kere 2 nin 4 ettiğini kabul edenler Allah'in varlığını kabul etmiyor. Çevre etkisi başka birşey degil
36 Yorumla- +1 yıl
Çevre etkisi?
- +1 yıl
Onu anladım heralde. Bahsettigim, hangi yönde bunu savunuyorsun , iki yönde mi
- +1 yıl
Çevremde o kadar bilgili dindarlar varken, onlar kadar dindar olmamam ve kim isterse ona iki yönü de savunabilmem benim çevre etkisini yırttigimin göstergeleri. O çok ilkel kalıyor ya
Tabikide Yaradan var. O zaman biz nasıl varız? bu evren nasıl var? hayvanlar falan nasıl var sanıyorsun. Yaradanımız var
24 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olduğunu bilmen mi gerekiyor
- +1 yıl
Ya şu an bilemeyecek konumdaysak? O zaman öğrenene kadar istediğimize inanalim sorun ortadan kalksın :)
+1 yılOturmus bide var mı diye soracak kadar cesaretlisin...
21 Yorumla- +1 yıl
Olamaz mıyım
+1 yılYaradan varsa, dünya üzerindeki masum insanlar açken susuzken her gün öldürülüp tecavüze uğruyorken öyyylece yukarıdan bakıyorsa boşver yaramaz zaten.
17 Yorumla- +1 yıl
Geber
- +1 yıl
Şu imtihan olayını anlamayn insanlar hala yaşıyor mu mk?
- +1 yıl
Ne garip insanlar var
- +1 yıl
Canlarım ya hepinizmi aynı yerden vuruyorsunuz ya. Ne imtihanı yahu? Sonunu bile bile ne imtihanı. Sorgulamaya bile izin vermiyorsunuz. O zaman buyrun gelin konusalım sizinle. İnandırın beni inandıgınız o varlığa. Bunada saygım sonsuz..
- +1 yıl
Sence tartışmaya değer mi
- +1 yıl
;) En azından söyleyeceklerini dinlemekte bir erdemdir. Belkide bir bildikleri vardır kimbilir. :)
- +1 yıl
Belki
+1 yılKainatın bir yaratıcısı olmak zorunda fakat artik din oyle bir kivama geldiki biraz sorguluycak olsan kafir damgasini yiyosun, bence sorun burdakilerin cogundan iyi
12 Yorumla- +1 yıl
Vay bee beni anlayanlar hala yasiyor mu :D
- +1 yıl
Yalniz degilsin :D
+1 yıloooo toplayın amca oğullarını gafir var bırda gafirr taşllayyyınn müsllümanlığınızı kanıtlayın (hani dinde zorlama yoktu islamda sayggı vardı hanı bunlar ne oldu? direkt ateist lafı geçtimi taşlayın diyorlar bu nasıl bir hal? )
10 Yorumla
+1 yılDAHA DÜN KADİR GECESİYKEN BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECEYKEN BURDAKI SORUYA VE VERİLEN CEVAPLARIN BAZILARINA BAKIYORUMDA ALLAH O KADAR BÜYÜK Kİ SİZLERİ HELAK ETMEYEREK TÖVBE ETMENİZİ AF DİLEMENİZİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN BELKIDE KOPMUYOR KIYAMET.. YOKSA BU DÜNYADA NEFES ALMAK DAHİ HARAMDIR SİZE.. BEDDUA ETMEK ISTEMIYORUM AMA ALLAH HEPİNİZİ DOĞRU YOLA ERDİRİR UMARIM MÜSLÜMAN OLARAK CAN VERMEK NASİP OLUR SİZLERE..
10 YorumlaDiğer konusunda 64,2b cevap paylaştı. Allah insanı bir kan pıhtısından yarattı
Yeterli mi26 Yorumla- +1 yıl
Senin için yeterliyse yorumun için teşekkürler
- +1 yıl
Benim ne düşündüğümü bilmeden yorum yapmayn
- +1 yıl
Uzun bir konu, anlamadan yargılayan çok. burada düşüncelerimi açıklamak sadece bir kaç tane daha saldırıya neden olur
Kur'an-ı Kerim'i okudun mu hic bir oku da ogren canim.
30 Yorumla- Diğer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılOraya , Elhamdülillah Müslümanım Şıkkını Unutmuşsun O kadar İnançsızsın ki Seçeneklerin Hepsi Din Karşıtı.
21 Yorumla- +1 yıl
Ekleyecektim sonra sildim çünkü Hıristiyan Ermeni yahudi vb tek tanrıyı dinler için o kadar şık seçeneği yoktu. Ben inancını soruyorum, hangi dine mensup olduğunu değil
+1 yılInanmsk aklin vazifesi değildir.
AKIL inanilani anlamakla vazifelidir.
İnanmak ise, akıl ötesi gönül ve yürek işidir. Tabi bir de nasip meselesi var. ...20 Yorumla
+1 yılYaradan var mı yok mu? Hadi oylama yapalım... Yeni jenerasyonu kes * :D
19 Yorumla- +1 yıl
Varmış oylara bakacaksak :) sen bu yaşına gelip de hala yaptığımı anlamadysan boş konuşmaları geç :)
- +1 yıl
Yaradan'ın varlığını sen oylara göre karar veriyorsan haklısın tatlım boş konuşmaları geçeyim git sen kaymaksız sütünü içmeye devam et
- +1 yıl
Ahaha hala anlamamssin şaka falan sanmıştım :) sence ben oylamayı bu yüzden mi yapıyorum yoksa yukarıda yazdığım gibi ks istatistigini ortaya dökmek için mi? Laktoza alerjim var benım, bir kahve ismarlayaymmi beni daha net anlayabilmen için. Zihin açar
- +1 yıl
Tatlim ks istatistigi boyle dokulmez sen sorulmayacak bir konuyu gozler onune sermissin ayip bu yaptigin iyi bir davranis degil kahveyi git bu dalgaya seninle katilip kahkaha atacak arkadaslarinla ic kuzucum
- +1 yıl
Sorgulamadan inananları gördükçe burada sorulmaması gerektiğini anlıyorum. Bu kadar yönelik beklemiyordum açıkçası. Sorulmayacak bir konu değil bence. Istemeyen cevap vermesin
- +1 yıl
Yönelik : yobazlık **
- +1 yıl
Tatlim ben yobaz degilim ama sen saygisizin tekisin
- +1 yıl
Ve ayrica ben bir ateistim
- +1 yıl
Pardon ben nasıl saygısızlık yapmış oluyorum? Kaymaksz süt falan? Sen hayırdır? böyle bir sorunun nesi saygısızca? Yorumlarıma bak bakayım dalga geçme amaçlı mi bir tanesi bile
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tanrı güzel bir tabir değildir!!!
Allah'a inanıyorum ve çok şükür müslümanim.30 Yorumla
+1 yılkaynaklar dinlerin uydurma olduğunu gösteriyor zaten, tanrı var mı yok mu bilmem varsada onun tanrısı kim? vs. vs...
10 YorumlaDiğer konusunda 7b cevap paylaştı. dindar denilecek kadar dinime sahip çıkmıyorum ama Allahın varlığına inanıyorum bu mükemmel düzenin bir yaratıcısı olmalı yani
20 Yorumla
+1 yılyaradilan birseyler var ise yaradanida vardır. .
Allahın varlığına ve kudretine inancım sonsuz.10 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılbu kadar evren var ve hiç biri salise bile şaşmadan yapması gerektiği şeyi süper mili metre bile şaşmadan yerine getiriyor bunu denetimi olmadan kendi kendine olması mümkünmü
10 Yorumla İnanmadığın şeyleri araştır ve güzel sonuçlar elde edersin en basitinden bir kalem göken düşmedi bir fabrikada yapıldı dimi? Dünya , gezegenler kendi kendine oluşmadı Allah var
10 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Herşeyin bir yaradanı vardır. Allah vardır ve tektir dengi yoktur
20 Yorumla
+1 yılGeç gece nerden geliyor aklınıza bu tuhaf sorular.
Var elbette...10 Yorumla- Diğer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılAllaha inanıyorum ve ona iman ediyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Peki gece kusu :)
- +1 yıl
:) :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak etrafına bir veya zor durumunda yalvar yakar ertesi gün düzeliyor mu?
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Nasıl yok ya... Yokluğunu kanıtlasın, saygıdeğer ateist arkadaşlar.
10 Yorumla
+1 yılE dedim tabiki soru mu bu?
19 Yorumla- +1 yıl
Bir şık secebiliyorsan bu bir sorudur evet
- +1 yıl
bir soru bir sorudur evet..
- +1 yıl
+ için teşekkürler tabi sen verdiysen :D
- +1 yıl
Herkesi artiliyorum :)
- +1 yıl
lafım size değil tabi yanlış anlamayınız...
- +1 yıl
saygı çetcevesinde her soru soralabilir muhakkak...
- +1 yıl
Ben de oyle dusunuyorum neden yanlis anlayim ki
- +1 yıl
bu tarz konular biraz hassas olabiliyor :=) neyse iyi geceler.
- +1 yıl
Farkli fikirlere saygim sonsuz :) iyi geceler
+1 yılAteistler beni bir engelleyin bence :D
12 Yorumla- +1 yıl
Hmm anladım :)
- +1 yıl
Anlamana sevindim :D
+1 yılTartışmalara girmem döşer geçerim
10 YorumlaBari bizim için Tanrı değilde Allah deseydin.
10 Yorumla
+1 yıldindarım ve 'Allahın ' varlıgına inanıyorum.
20 Yorumla
+1 yılAllaha inanıyorum şükür
20 Yorumla
+1 yılKadir gecesinde sorma bari. Ne fark edecek? Troll
10 YorumlaDiğer konusunda 705 cevap paylaştı. inanmiyorum ateistim.
10 Yorumla
+1 yılRabbim vardir muslumanim
20 Yorumla
+1 yılAllah yok Peygamber izine çıktı...
10 Yorumladon't panic im muslim
20 Yorumla
+1 yılYaradan nasil olmaz...
20 YorumlaYeri göğü yaradan var
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir yaraticinin varligina inaniyorum
20 YorumlaBen dindarim ALLAHİN varligina inaniyorum.
20 Yorumla
+1 yılbeni ilgilendirmez modu :D
10 Yorumla
+1 yılBence var
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım.
11 Yorumla- +1 yıl
Nik güzelmis :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence sen varsın
18 Yorumla- +1 yıl
Bence de ben varım, hatta sen de varsın. Aa biz varız
Cevap sahibi+1 yılvalla keşke öyle olsa bee güzelim nerde o günler bir de şey yazmışsın burdakilerin hepsi beni hedef almış durumda çok güldüm sanki hepsinin iq seviyesi yüksek de ya Allah 'ım yaa
Cevap sahibi+1 yılsanki aydın dürüşt efendi akıllı mağrurlu insanlara soru soruyor
- +1 yıl
Adamına göre soru yazmıyorum. Adam olan cevaplasin bekliyorum. Herkes kendini belli ediyor zaten, kendi degerlerini kendileri biçiyor
Cevap sahibi+1 yıllaf sokmadıysan bana ben de kendi fikrimi söyleyeyim hiç hoşlanmam çünki bence var neden mi çok fazla aciziz çünki aşırı derecede yani bu kadar aciz olduğumuz için bence var ama nedendir bilmiyorum verdiği görevler bana çok çok çok ağır geliyo
Cevap sahibi+1 yılve utanıyorum bunu söylerken ama bilmiyorum
- +1 yıl
Tabi ki de laf sokmuyorum ya ne alaka :)
neden gizliden sormadm? Sence tepkilerden korkar gibi halim var mı bay gizli :) yine laf sokmadm
Cevap sahibi+1 yılgenel de güzel kızlar iyi olmaz ama sen benim memlekettensin acaba falann kafam karıştı güzel kızların iyi olmaması lazım neyse teşekkür diyelim bir de böyle bişey sorduğun zaman görülşerin tepkilerin %90 nı sana yönelcektir dikkat etmen lazım yani kural bu böyle
+1 yılDeistim
10 Yorumla
+1 yılE tabiki
20 Yorumla
+1 yılVar tabi.
20 Yorumladindarım akarım
10 Yorumla
+1 yıle dedım =D
10 Yorumlavar.
10 Yorumla
+1 yılDeistim.
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hiç bişe bilmiorum