Güç üstünlüğü de saçma. Kişinin yapısına bağlı bu, cinsiyetine değil.
Erkek üstünlüğünü savunan insanlar?
Güç üstünlüğü de saçma. Kişinin yapısına bağlı bu, cinsiyetine değil.
erkeklerle kadınların bedensel yapısının farklılığı, toplumsal yaşama adaptasyonun bir sonucudur. Avcı-toplayıcı dönemde erkeklerin av hayvanlarını yakalayabilmek için daha güçlü bir beden yapısına, uzun mesafeleri kat edebilecekleri daha uzun bacaklara-daha büyük ayaklara sahip olması ve avı yakalayıp getirebilmesi için güçlü kollara, gövde bölgesindeki yoğun kas kütlesine sahip olması bu yüzdendir. Kadınların ise toplayıcılık ve gebelik dönemine uygun bir biçimde geliştirebileceği beden yapısı kazanması bundandır. Kadınlarda daha yüksek yağ dokusu, besin bulunamayan durumlarda hem kendisine hem bebeğine besin-süt sağlaması, anne karnındaki bebeğinin besin ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle oluştuğu ispat edilmiş bir bilimsel gerçekliktir. Erkeğin kadına, kadının erkeğe cinsiyetsel bir üstünlüğü yoktur ama fizyolojik ve morfolojik yapılarının cinsiyete özgü farklılığı mevcuttur ve söz konusu bu farklılığa literatürde "seksüel dimorfizm" (cinsiyetsel iki yapılılık) adı verilmektedir.
yoo kızlar kesinlikle güçsüz ve zayıf değiller..
aksine bizden çok daha yırtıcılar..
özellikle son yıllarda çirkeflikleriyle erkeklerin tepesine çıkmış durumdalar..
bir evde kadın fiziksel şiddet gördüğü zaman hemen reklam edilir, herkes öğrenir ve ayıplar..
ama birçok evde erkekler duygusal şiddete maruz kaldıkları halde bu görmezden geliniyor.. emekliliğini elde etmiş yaşlı başlı amcaların "kadın dırdırı ve baskısıyla" tekrar işe gönderilmesi de başka bir eziyet türü bence..
Zaten erkek kadindan ustun Kuranı Kerimdede var bu ama zamanimizda bayanlar her isin ustesinden rahatlikla gelebiliyorlar kesinlikle gucsuz degiliz
Bilmem çevremde bu tür kendini üstün gören erkek yok
Cevap
25Cevap
Bir kadın güçlüdür aslında.
Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez.
İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin.
Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler.
Böylece hem daha kadın
olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne
kadar güçlü olduğunu görecektir.
Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz.
Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.
Bayanlarlar erkekler eşittir. Sadece bir tık olarak erkeklerin bir üstünlüğü var o da eşini koruyup kollamasından dolayı. yani yaratılış itibariyle bayanlar naziktir, naiftirler. Erkekler yaratılış itibariyle daha kuvvetli yaratılmışlardır.
kadın ve erkek hiç bir zaman eşit olamaz erkegin üstün oldugu kadının üstün oldugu kısımlar var... kızların güçsüz varlık olarak gösterilmesi toplumda yetiştirme şekline göre oluşan bir olgudur devlet bile kadın güçsüzdür diyor çogu kanunda ben kadına şiddet olarak adlandırılmasına karşıyım direk insana şiddet olarak gosterilmeli kadına şiddet derken bile kadın aciz gösteriliyor
kız erkek eşittir ama aynı değildir. Yapı olarak güç gerektiren işleri erkekler yapar. kadınlar daha duygusaldır erkeklerden. istisnalar kaideyi bozmaz
Bu üstünlük dediğin Kadın - Erkek ilişkisinde Etken:Erkek Edilgen:Kadın'sa evet erkek üstündür.
Ama diğer türlü bende karşıyım.
Her türlü bir üstünlük savunmak yani doğuştan gelen özelliği kullanarak üstünlük taslayanlar ağır bir geri zekalıdır
Sebebi ataerkil bir toplum olmamız. Erkek her zaman anneleri tarafından el bebek gül bebek büyütülür. Erkek üstünlük davranışlarını, kardeşlerine bazen de annesine bile yapar. Lakin eşine gelince bir numaralı kedidir :))
bir erkek benden asla ustun olamaz sifir sikinti 😉
Eşitliği savunurum sonuna kadar.
Kesinlikle.
Kızlar da üstündür
Bakınız
bende kadın güçsüz değil bir çok kadın gördüm erkeleren ğüçlü
Erkek kadin esit degil kesinliikle degil ama bu demek degilki kadinlar dergersiZ dir
Kimse kimseden üstün değil bu hayatta.
Ne yani ben senden üstün degil miyim? 😔
Benide özellikle trafikte..
Fiziksel olarak oyle zaten neye rahatsiz oldun?
erkek güçlü oh canıma değsin oldu mu
hepimiz kardeşiz evet
Ben onlardan değilim.
Aslinda kizlar ustundur.
Ben savunmuyorum. esitiz tabi.
Eşitlik bence hayat arkadaşın o saygı duyulmalı.
Bence bayan arkadaslar daha üstün
Haklılar diyorum eşitliğe inanmıyorum
Bence haklısınız
e öylesiniz, güçsüz ve zayıfsınız.
kadın candır can :d
Kızlar 😒😒😒😒
Yazık. s xd
DUVARA İŞİYEBİLİR MİSİN?
Bu ''yetenek'' size üstünlük mü kazandırıyor?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar