Ah be cocugum yasindan dolayi farketmemis olabilirsin, sen daha babanin hayalarında vitaminken rusya komunizmi yikilmisti. Rusyada komunizm falan yok panik yapma hatta komunist dahi yok. Komunizm idealini savunmakla komunist olabilmek arasindaki farki anlayabilmek icin egitim sart. Hatta birinin komunist olabilme ihtimali senin milli olabilme ihtimalin kafar zor bir ihtimal. Ortalikta gordugun o tiplerde komunist falan degil, bir kac rus romani okumus hayalperest, sagcimi solcumu oldugu belli olmayan siyasi masturbasyon yapan tiplerdir. Hadi simdi git kumda oyna
Beyinsiz mi doğdun yoksa sonradan taşımamın bir anlamı yok diye nakil mi ettirdin? Ben şu an ki ruslardan bahsetmedim zamanında komünizm ideali ile kurulduğu söylenen sovyetlerin ve onu savunan zatların emperyalist rus milliyetcisi olduğu söyledim, bizim burdaki soytarılarında komünizmi Türk düşmanlığı için kullanıp diper tnik döküntülerin yardakcılıgı yaptıgı belirttim daha kendi ideolojilerinin ne olduğunu bilmediklerini yani. Ama sendeki algılama organı eksiklğinden bunu kavraman zor oldu 1 2 gün sürekli oku anlarsın.
E komunizmde milliyetcilik yoktur ki zaten bizim sazanlarda yapsin. Olay zaten avrupanin yaptigi gibi tum sınırları kaldirmaktir. Soruna tekrar baktimda. Soru: turkiye de komunizm neden boyle? Cevap:Turkiye de komunizm yok. Fotografta:turkiye ve rusyadaki komunistler. Ikisinden de zaten yok. Yorma kendini. Komunist denen bisey yok. Koministlik zor zanaat. Yok diyorum oyle bisey yok, komunist yok. Kimse bir komunist gbi yasayamaz onu diyorum cocugum. Turkiyedeki tipler komunist falan degil. Dedim ya siyasi-ideolojik masturbasyon yapan tipler bizim gibi.
Hah anlamışın bende onu diyorum ruslar komünizmi kullanıp toprak genişletti bizim davarlar onlardan öğrendiği ideolojiyi nasıl anladıysa emperyalizme karşı çıktılar nasıl bır çelişkiyse.. komünizm çok ütopik zaten.
Rus komünistleri madem milliyetçi ve kendi ırkına düşkün , öyleyse Rusya'daki milliyetçi neo-nazilerle neden dövüşüp birbirlerini yaralıyorlar düşünmek lazım.
Komünizmde milliyetçilik var diyen biri hayatımda gördüğüm en cahil insanlardan biri olur. Komünizmin temelini atan , ideolojisini ortaya çıkarak Marx ve Engels'dır. Bu iki adamda sonuna kadar milliyetçiliği bir tehdit ve kötü ideoloji olarak görmüştür.
Hayatında ne Rusya'ya gitmiş , ne Rus komünisti tanımış , ne de siyaseti azıcık kavramış biri değil bu resmi hazırlayan.
Evet komünizmde milliyetçilik emparyalizm olmadığı için işgal ettiği farklı ırka mensup insaların topraklarında rusça dışında diğer dilleri yasaklaması, doğal gaz petrol vb. açıdan zengin olan bölgelerdeki farklı ırkları sürüp rusları yerleştirmesi, ayrıca ülkenin adına sovyet geçiyor yani panslavizim slav ırkını birleştirmek.
Emperyalist olabilirler dikkat edersen o konuya girmedim.
Panslavizm Rus çarlığında vardı, bu konunun Rus komünistleriyle alakası yok zaten onlar Rus çarlığını komünistler yıktı. Sovyetlerin komünizmi yayma düşüncesi vardı.
Ona bakarsan komünizm rusyadan önce olan bir akım evet kelime anlamı eşitlik olabilir ama kimse komünizm herkes eşit olsun diye kullanmıyor. ruslar toprak genişletmek için, çinliler kültürlerini yaymak için, bizim şuursuz komünistlermizde Türk düşmanlığı yapmak için kullanıyor.
yazılanlar saçmalıktır, şunu da belirteyim komünizmde milliyetçilik yoktur.. Ayrıca halay çekmek veya kalinka oynamanın mantığı pis kokmanın vs filan çok saçma bir şey. Ha bu arada özgün ve zeki mi? Bir ütopya hayali kuran hangi insan zeki?
Komünizmde milliyetçilik yokmuş o sizin anladınız komünizm. Gerçek komünizm rus emperyalizmidir. Ben rus komünistleri yüceltmiyorum bizim burdaki şuursuzlar daha ideolojilerinin ne olduğunu bilmiyor.
En İyi Cevaplar