Ortak mülkiyet ve eşitlik fikrinden neden hoşlanmıyoruz zenginin ve fakirin olmadığı bir Dünya...
not= kominist değilim ama ama bu fikirden hoşlanmıyor da değilim
not= kominist değilim ama ama bu fikirden hoşlanmıyor da değilim
Bunun sebebi aslında çok açık bu konuyu şu şekilde ele alabilirsin. Örnek verecek olursak Küba bir ada ülkesidir 13 milyon kadar nüfusa sahiptir. Bulunduğu coğrafya Amerika kıtasıdır. Yani bu sistemi kabul ettirebilirsin. Halkıda arkana alabilirsin. Fakat Türkiye çok farklı bir noktada Türkiye Sınırlarında terörle uğraşan ve komşularının genel itibari ile sana karşı artniyet besleyen milletler ve yönetimlerden oluşuyor. Bulunduğu coğrafya küçük bir kısmı avrupa büyük bir kısmı asya ve ortodoğu ya açılmakta yani büyük oyuncuların silah endüstirisi ile trilyon dolar kazandıkları bir coğrafya şimdi sen geldin ve ülkede komizmi hakim kılmak istedin. Ülke ne uzuyor ne kısalıyor. Yatırım gelmiyor. Bölgede söz sahibi değilsin. Ve gitgide zayıflamaya başlıyorsun. Metropol ekonomiden uzaklaşiıyorsun. Peki türkiyenin bu olgudan sonraki hali ne olur. ? Her sistem her ülke için geçerli değildir. Hoş görünse bile o millete o coğrafyaya uygulanamaz.
Komunizm sadece teoride kalabilecek bir şey. İnananları fazla hayalperest, duygusal insanlardır. Bu yüzden şarkıları güzel olur bu komünistlerin, denk geldiklerim hep öyleydi. Cennet dedikleri kübada nelerin döndüğünü azıcık internette dolanırsan birince ağızdan dinleyebilirsin. Gerçekten insanların böyle bir sistemde dürüst şekilde yaşayabileceğine inanıyorsanız fazla naifsinizdir.
on numara koministim.
taraflı tarafsız baş kaldırıp sisteme uymayan uçan kuşa dâhi serzenişi esirgemeyen toplum her zaman olacak.
güce tapan insanoğlu geri de kalanı düşenmeyecek. siyâsî görüş ile alakası yok bunun.
bence sosyal tratü olmamalı herkes eşit olmalı
Cevap
8Cevap
Çünkü komünizm düşüncelerde iyi olsa da eyleme çok yanlış aktarıldı. Anarşizm ile aynı olguda ilerledi ve böyle bilindi. O yüzden sevilmez.
Dünyada herkes asla aynı olamaz. Olursa ilerlemesi çok zor. Birileri fakir birileri zengin olacak ki hayat devam etsin. Her statüden insana ihtiyaç var. Bunu kimse istemez. Kimse üzülsün bende istemem ama düzen bu
Türkiye'de ki kominist arkadaşlardan dolayı seviliyor
Milliyetizm derken kominizm ne. Vatanı hiçe sayan ve sadece halkı düşünen bir düşünce
Milliyetizim varken*
Çünkü saçma bir şey milliyetçi bir insanın yanında bunu açarsan fena şeyler olur soylim
ne olurmuş çok korktum bir bilsen
Doğu'da yaşayan hdpli kürtler çok sever senin bu komünizm düşüncelerini
Ben Kürdüm ama ne pkklı neden hdpliyim evet bazı kominist düşüncelerim var onların bunu sevmesi bizim kötü yapmaz onlar yeşil giyiyor diye sen yeşil giyinmiyor musun
Düşündüğüm gibi bizim buralar ise tam milliyetçi kesimdir böyle bir düşünce burada yaşamaz ve kabul görmez ok
ok mu ne biçim milliyetçiisn yabancı dil özentiliği yapıyorsun
Ben milliyetçi değilim bizim buralar öyle
İnsanlar okumuyor sadece verileni benimsedi için
#Hükümdar
hükümetle ilgili dğeil herşeyi ona bağladınız ben bile bıktım
Kemalizm varken komünizm neymiş..
Herkes kendi çıkarlarını düşünüyorda ondan
Eşitlik adalet demek değildir bunu unutma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar