Sizce ülkeye Komünist yönetim gelseydi nasıl olurdu? Komünizm hakkında zerre bilgisi olmayan ergen tayfa yazmasın lütfen. Bence Komünizm başa gelseydi, Burjuvazi yani zengin kısımın yok edilmesi en güzel gelişme olurdu çünkü Türkiye'de zenginler fakiri sürekli sömürüyor.
Sizce Türkiye Komünizmle Yönetilseydi Nasıl Olurdu?
Bu mumkunmus gibi duruyormu bir kere rahata alismis canim halkimda tas gibi kararlilik gerekir kol gibi ambargolar karsisinda.%90i bos beles olan eline kitap alip bir gorki bir marx okumamis, kimdir bilmeyen gencligin ellerindek ayfon 6 plaas larini birakip kendilerine bir dava arayacaginimi saniyorsun esitlik icin kafa yoracagini, haklari icin savasacagini. sendikalasmamis sendikalasmayan sendikalasamayan onlarca emektardanmi bahsediyorsun ya da kominizm denilince tovbe de biz muslumaniz diyen cagil canim nenelerimdenmi bahsediyorsun ( beni gulduruyorsun malesef) ve su ana kadar kominizmi adama akilli uygulamis kac ulke varki bunlardan biride turkiye olsun biz, agzina bir parmak bal calinanalar o bir parmak bal ve kapitalizmin bize sundugu nimetlerle (!) kendimizi kral sanalim acalim televizyonumuzu diziler izleyelim acalim telefonu ask acisi cekelim twit atalim starbucksa gidelim check in yapalim aman bosver adalet esitlik neymis. turkiye azicik okusun gudulmesin yeter ama korkarim biz coktan boynumuza tasmayi baglayip sahibimize verdik tasmanin ucunu.
Rica ederim ne demek, ben teşekkür ederim. En azından görüşü okuyan bazı Kapitalistlerin Türkiye'de neden bunun olmayacağının asıl nedenini anlamış olurlar. Komünizm denince "Dinsiz, kafir, eşitlikçi hırsız" gibi düşünceler geliyor çünkü akla, kapitalistlerin fikir aşılaması...
Kesinlikle daha adil bir ülke. olurdu. İnsanın insana sömürüsü son bulur , kapitalist sınıfı kişisel çıkarları toplumsal çıkara dönüşür. Herkes hakettigi kadar kazanırdı. Daha özgür bir ortam olurdu, daha eşit, daha adil, daha üreten bir ülke olurduk. Ve. son olarak dost ve düşman bilsin ki Kazanacağız. Mutlaka Kazanacağız!
Bir Sultangaliyev'in bir de Tutar Rıskulov'un sosyalist-komünist fikirlerini desteklerim. Geri kalan bütün sosyalist fikirler saçmalıktan başka birşey değildir. Amacınız sosyalizm-komünizm adı altında bu topraklarda Türklüğü ve Türk milliyetçiliğini yok etmek. Tüm halklar eşit olacak diyorsunuz, bak bakalım Çanakkale Savaşına, Kurtuluş Savaşına, bu savaşlarda ölen Türklerin sayısı, bu savaşlarda ölen diğer bütün etnik grupların sayısının toplamının kat kat fazlasıdır. Bu vatanı kurtarıp Türkiyeyi kurmak için en çok Türkler çaba göstermiştir. Diğer etnik gruplarda halkların kardeşliği babında hazıra konmaya çalışıyorlar. Deha olan Atatürk istese komünizmi bu topraklara getirebilirdi, fakat Atatürk deha olmasının hakkını vererek Türk milliyetçisi olmayı seçti. Trilyon tane birbirinden farklı komünist sosyalist solcu fikir var, hangi solcu fikri savunuyorsun sen? Koca Sovyetler Birliği bile bu fikri sonuna kadar sürdürmeyip çöktü, gelmiş bana saçmalıkları savunuyorsun.
Bu durumu gelseydi eger ve komunizm de egitim saglik adalet alaninda esitlik olsun gerisi olmasada olur.. Maddi anlamda esitlik olmasina gerek yok kanaatimce.. Bu 3 u halki toparlar..
Kimsenin parasinda gozumuz yok adalet saglik egitim esit olsun para olmasada olur.. Cok paran var ama oglun islemedigi suctan hapiste o para ne ise yarar sorarlar adama.
Kesinlikle. Zaten Komünizm bu bakımdan çok yanlış anlaşıldı, Karl Marx'ın amacı parasal eşitlik değildi; Karl'ın amacı paranın getirdiği üstünlükleri yok etmekti, fakat gel gör ki bütün Dünya bunu yanlış anladı Kapitalistler sayesinde.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar kolay mı yıkmak zengin kısmı... Babam komistlikten geçmişte 2 yıl terorist yapılanmasına liderlik etmek suçlamasından hapis yatmış ki kendisi de pişman şu anda. Saçma sapan olmuycak şeylerin arkasında 2 yılı boşa gidip onca işkence gördüğünden.
Daha adil bir ülke olurdu diye düşünüyorum. Geleceğini sanmıyorum bu millet akillanmaz. Ve böyle halklara mustehaktir. Ülkeye komünizm gelse ucu bizim hırsızlara yobazlara dokunur komünizm gelse sakallı şeytanlar ne yapacağını şaşırır
Zoruna giderdi dimi ogretmensin orn bir belediye calisani ile ayni maasi almak.. Ama bir fabrikator zengini ilede ayni maasi alacaksin birde boyle bak..
Sosyalizm komünizmin ilk evresini ve once sosyalist sistem kurulmali. Burada herkes hakettigi maasi alır, ürettiği kadar. Herkesin aynı maasi alması için uzun bir süre gerekli üretim malları herkese eşit düzeyde alabilecek kadar çok. Yani bence bu bir saçmalık değil, hakedilen eşitlik
İnsanımız açlık sınırında cebelleşirken sen kendine 'vatandaş' mı diyorsun dostum, koskoca Peygamber dahi tek odalı evde yaşayıp ölmüşken kendine müslüman diyebiliyor musun peki? Zaten devlet sana "Lütfen elindekini bize verir misin?" demiyor, "Elindekini bize ver!" diyor.
İşçi de çalışıyor, fakat zengin kısım o işçinin evine götüreceği bir kuru dilim ekmeğe dahi göz dikiyor ve sizler de buna suskun kalıyorsunuz değil mi? Sizin çalıştığınızda da malınızda da gözümüz yok, hepsi sizin olsun fakat mazluma, fakire, işçiye karşı merhametli olmayan ve yalnızca kendi derdinde olan sizler, halk bu durumdayken nasıl nefes alabiliyorsunuz, başınızı yastığa rahat koyabiliyorsunuz?
onu yapana sor biz fabrikator değiliz topraklarımız tarlalarımız var ve tarım yapıyoruız çalışan işçilerede gunluk yövmiyesi miktarı para zaten veriyoruz geçen yıl yövmiye tüm heryerde 40 tı bu yılda 40 ne kadarsa o kadar veriyoruz yanı içimiz rahat
Adaletli davranıyorsan zaten her şey tamamdır. Bizim işimiz işçiyi sömüren, halkı ezen, mazlumu dışlayan ve zulmedenlerle, zenginlerden kim bunu yapıyorsa, bedelini ağır bir şekilde ödeyecek. Eğer adaletli davranıyorsan başını yastığa rahat bir şekilde koyabilirsin dostum.
gunah kul hakkına giremem ben değeri ne ise onu veririz hayır kurumlarına da hayrını yaparız oyle olanlarında bu dunyada olmazsada oteki tarafta allah sorar
En İyi Cevaplar