Arkadaşlar internette bir resim gördüm ve biraz araştırdım zerdüştlükle islam arasında baya benzerlik varmış bu konu hakkında bilgisi olan var mı islam alimleri ne diyor bu duruma?
Allah hiç bir kavmi peygambersiz bırakmamış, onlara hakkı tebliğ edecek peygamberleri göndermiştir. 124.000 peygamberin insanları tebliğ için gönderildiği, hadiste belirtilen bir hakikattir.
Tüm peygamberlerin en büyük davası tevhid ve iman hakikatlerini insanla tebliğ etmektir. Bu nedenle geçmiş dinlerde olan tevhid inancı ve bazı hükümlerin Kur'an'da da olması gayet normaldir. Çünkü, peygamberlerin davası bir olduğu gibi, muhatapları da insan, o dinlerin sahibi de Allah'tır.
İslamiyeteki tevhid inancının Zerdüşlük ile benzerlik göstermesi, o dinin kurucusunun bir peygamber olduğunu göstermektedir. Nasılki diğer dinlerde tahrifler olmuşsa Zerdüştlükte de tahirfler olmuş ve günümüze bu şekilde gelmiştir. Bunda garipsenecek herhangi bir taraf yoktur.
Seni bu konuda aydınlatacak bir kitap önerebilir im. Nietzsche nin "böyle buyurdu zerdüş" bu kitabı oku. Burada açıklamaya çalışırsam satırlar yatmez. Çok büyük benzerlik var cezalar ödüller melekler tek tanrı ve yandaşları ve 7 sayısı bunun gibi bir sürü benzerlik zerdüş kuran dan çok öncedir
2
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
kitapta sonuc olarak ne yazıyor peki kuranı yalanlıyormu doğruluyormu?
Orda kurana çamur atmıyor senin ulaşacağın sonuçla kendin kuranı yalanlayacsksın. Bu dünyada asırlarca insanlar hep merak etti nasıl geldik diye ve hep bir yaratıcı aradılar bir gücün kendilerini yaratmıß olduğu düşüncesine saklandılar ateş dediler söndü güneş dediler battı bir kaç yaratıcı düşündüler ama öldüğünü gördüler yaratıcı yok olamaz dediler ne o zaman bu diye sordular o görünmüyor dediler o tek hep vardı dediler soyut olmalıydı ölmemeli doğmamalı sadece hissetmeliyiz. Tanrı değildir insanı yaratan insandır tanrıyı yaratan. Aciz bir varlığız yönetilmeye ihtiyacımız var. Boşluk olmama lı
Hiç birsey için oldu bitti diyemeyiz 5 milyar yaşındaki bir dünyada yaşıyoruz. Adaletsizliğin terazisi insanın kendi elindedir en başında eğitim gelir bizler düşünen hayvanlarız bazı insanı değerleri anlayabilmek gerekiyor. Bu durumu aşarak emin ol şu anki durumdan daha iyileşmiş oluruz. İnsanlığın nasıl olduğuyla ilgili tam bir sonuca varılmış değil. Fakat teoriler var bununla ilgili iki kelime ile çürütülemicek teoriler.
bugün aklı sayesinde dünyada bu kadar buluş yapan birşeyler üreten insanlar varken bu evrenin dünyanın ve insanında çok daha yüksek bir yetenek sahibi tarafından yaratılamamasını düşünmek saçmalıktır
Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun, Cennet-i alâ meyhane midir? Her mümin'e iki huri' diyorsun, Cennet-i alâ kerhane midir?
Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı, Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı? Bir sarhoş Arap, devesini vurmuş Hamza'nın, Peygamber de yasak etmiş Arap'a şarabı.
Beni özene bezene yaratan kim? Sen. Ne yapacağımı da yazmışsın önceden. Demek günah işleten de sensin bana, O zaman nedir o cennet cehennem?
Kim senin "yasa"nı çignemedi ki söyle? Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle. Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer, Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle.
Tanrı bizi çamurdan yarattıgında, Biliyordu bu dünyada ne işimiz olacak. İşlediğim günahlar hep onun emriyledir, O halde cehennemde beni niçin yakacak?
İsyan edip karşında duracağım, neredesin? Karanlığı, ışığa yoracagım, neredesin? İbadete karşılık cenneti alacaksam, ' Bağış mı ticaret mi diye soracağım, neredesin?
Sen içmiyorsan içenleri kınama bari. Bırak aldatmacayı iki yüzlülükleri. ŞARAP İÇMEM DİYE ÖVÜNÜYORSUN AMA, YEDİĞİN HALTLAR YANINDA ŞARAP NEDİR Kİ? Ey kara cübbeli senin gündüzün gece, Taş atma dünyayı bilmek isteyenlere. ONLAR YARATANIN SANATI PEŞİNDELER, SENİNSE AKLIN ABDEST BOZAN ŞEYLERDE.
Ben kadehten çekmem artık elimi; Tutmam senin kitabını minberini. Sen kuru bir softasın, ben yaş bir şarabın gazabı CEHENNEMDE SEN Mİ DAHA İYİ YANARSIN, BEN mi
müslümanlığa karşı bir şiir yazdın ama ben deist olduğunu düşünüyrum senin allaha değilde dinlere karşısın galiba? ayrıca bu cennet kavramını biz bilemeyiz orada sadece insanın anlayacağı şekilde beşeri kavramlar verilmiş bize size cennette ormgkg lustardos hediye edeceğiz her biriniz mükemmel gkhuug gezegeninde dolaşabileceksiniz artık vs dese bir b. k anlayabilirmiydik biz? aslında burada bahsedilen şarap huri vs bir nevi insanın ihtiyacı olmasından kaynaklı karşı cins ile etkileşim bir insanın ihtiyacı değilmidir zaten buradada bunun için anlaşılabilecek şekilde birşey yazılmıştır bence yani bu dünyadaki kötülüklerden arınarak sadece güzelliklerin olması gibi ama tabi off bu dünyada sıkıyımda diğer dünyada çatır çutur hurileri gibecem alem yapacam diyen tiplerede rastlamadım değil bunlara bakıpta böyle geri kafalı bir yaklaşım çıkarabilirsin tabi birşey diyemem ama onlara bakıpta yargılama bana sorarsan :D
İnsan vücudun böyle şeylere ihtiyacı olabilir fakat ruhun olmadığı söyleniyor. Yapılan şey sadece dünyadaki görünen şeyleri süslenip tekrar önüne sermektir. Unutmaki adem ile havanın yasak meyveden dolayı d Cennetten kovulduklarını. Yasak meyveden kasıt cinsel birliktelik. Yanı inandığım için değil yazdığı için söylüyorum
cennetten kovulmadılarki o zaman cennet yoktu çünkü cennet dediği dünyadaki bir bahçe koordinatını bilmiyorum ama o bölge yazıyordu araştırırsan bulursun. ayrıca evet o elmayı yedi diye yani yasağı çiğnedi diye bizlerin olduğu söylenmekte :D
aynen doğru diyorsun aga ateistlerecevap diye bir site var sitenin adına bakıpta yargılama orda ateistlere lanet falan okumuyolar soru sorma yeri var kafana takılan istediğin soruyu soruyorsun cevap veriyolar mantıklı bir şekilde hemde istersen bir göz at kafana takılanları falan sor senin için diyorum ben :D bende çok iyi bir din profesörü değilim yani benimde bilmediğim kafamın tam almadığı şeyler var sonucta hiçbir şey net değil bu dünyada bir gerçek var oda ölüm gerisi inanca kalmış önemli olan dolu dolu yaşayabilmek bence. iyi geceler sana ben yatıcam uykum geldi artık :D
Ya şöyle diyim bence Allah'a inanmıyolarsa büyük bir benzerlik yok bizde her şey Allah'a inanmayla başlıyor onlar inanmıyolarsa beş vakit namazı kıldıkları neye yarar Allah'a kılmıyolar zaten
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
zerdüştlük islamdan binlerce yıl önce çıkmış bir din ve allah olarak gördükleri kavram ahura mazda zaten diğer ibadetler falan herşey aynı islamdada ahura mazdanın ismi allah olmuş diğer şeylerin ismi değişmiş anlamıyormusun yoksa anlamakmı istemiyorsun çözemedim?
Onların tanrı olarak gösterdikleri şey cismi olan bir varlık yani kafalarında resmi olan bir kavram sonradan ismi Allah olmuş felan öyle değil Allah, senin inancını bilmiyorum ama benim inancıma göre dünyanın ilk günündede vardı ondan öncede. İslamla gelen bir kavram değil . Araştır bak istiyosan
ne cismi varlığı iyimisin kızım sen ahura mazdada bir tanrıydı o zamanlar sen şu an nasıl allaha inanıyorsan o zamanda tanrı olarak onu görüyorlardı görünmeyen birşeydi yani iyilik aydınlık ışık tanrısıydı cisim falan yok yani ortada.
Birde o zamanlarda bir peygamber gönderilmiş ve tanrı sonsuz güce sahip olarak tanıtılmıştır ama okudunmu bilmiyorum ama ileriki zamanlarda değişmiştir onlar ateşi kutsal sayıyorlar, suya toprağa göre felan ibadetlerini yapıyorlar, yoksa zaten bütün dinleri koysan benzerlikleri vardır ama biz hak din olarak İslamı kabul ediyoruz
Allah hiç bir kavmi peygambersiz bırakmamış, onlara hakkı tebliğ edecek peygamberleri göndermiştir. 124.000 peygamberin insanları tebliğ için gönderildiği, hadiste belirtilen bir hakikattir.
Tüm peygamberlerin en büyük davası tevhid ve iman hakikatlerini insanla tebliğ etmektir. Bu nedenle geçmiş dinlerde olan tevhid inancı ve bazı hükümlerin Kur'an'da da olması gayet normaldir. Çünkü, peygamberlerin davası bir olduğu gibi, muhatapları da insan, o dinlerin sahibi de Allah'tır.
İslamiyeteki tevhid inancının Zerdüşlük ile benzerlik göstermesi, o dinin kurucusunun bir peygamber olduğunu göstermektedir. Nasılki diğer dinlerde tahrifler olmuşsa Zerdüştlükte de tahirfler olmuş ve günümüze bu şekilde gelmiştir. Bunda garipsenecek herhangi bir taraf yoktur.
ne benzerliği ya :D onlar ateşe tapıyor. gözle görebildikleri hissedebildikleri ki kendilerinin de yaratabildikleri bir şeye... İslamla nasıl kıyaslarız ki bunu?
3
28 Yorumla
Soran
+1 yıl
şu an değişmiş hali o dinin ama özelliklere bak inançlar ibadetler hepsi birebir aynı sadece isimler değişmiş?
kardeşim zaten İslam en son dindir ve ondan sonra başka bir din gelmeyecektir denmemiş mi Müslümanlığın çıkışına kadar diğer dinlerde? ki zerdüştlük önce olsa da sonra olsa da bir şey fark etmez Hristiyanlık Yahudilik vb. dinlerde hak diniydi ve onları da kopya çekmiş olabilirler!
hz. ademin dini ne manyakmısın kızım sen hz. ademi tanıyan kimdi öncelerden ona bakarsan sümerlilerdede ademden bahsedilir m. ö hemde ama islam falan yazmaz islam m. s 700 lerde çıkan bir din ve o zaman ademi peygamber olarak ilan eder
sen hak dini derken ne demek istedigimi anliyor musun cidden? hak dini Allah in varligini birligini tekligini ele alarak Allah in rizasi ve istegiyle insalara vahiyler araciligi ile bilgilendirdigi dinlerdir. zerdustluk gibi ordan burdan duyma sacmaliklar butunu degildir
iyide uydurma saçmalık dediğin dine milyonlarca yıl öncede şimdi millet hristiyanlığa müslümanlığa inandığı gibi inianıyodu ve sonradan yalanladılar bıraktılar o dini ve şuanki islamla çoğu şeyi benziyor vahiylerin geliş şekli bile aynı bu normalmi sence
evet kopyalama diyorum zerdustluk kopyalama ama yanlisindan. sinavda ikinci soruya bakiyorum diye ucuncuncu soruya bakip yazarsan alacagin not sıfır olur. zerdustluk inanacagi seyi sasirip su ile sondurulebilen atese tapilmis bir sacmaliktir.
ya önceki bir din sonraki bir dini nasıl kopyalayabilir? zerdüştlük önceden vardı zaten diyorum islam ise sonradan çıktı bir kopyalama varsa ortada islam zerdüştlükten kopyalamıştır bunu anlayamıyormusun
ya asıl sen anlamıyorsun İslam dan önceki hak dinleri de aynı yoldaydı İslam'la ! Zerdüştlük diğer hak dinlerinden kopyalamadır diyorum anlayamıyor musun sen ya.
Hz Ademin dini ve ilk din olan tevhid dininden Hristiyanlık, Yahudilik ve Müslümanlığa a uzanan dinlerdir hak dinler ve hepsi aslında İslam ı bildirerek ortaya çıkmıştır. en başından beri İslam hak dinlerinin bütünü olarak adlandırılır.
ve sen kendinin ne kadar bilgisiz gördüğünü gizli kullanıcı olmayı sürdürerek gösterdiğin için tebrik ediyorum. şurada doğru dürüst tartışmak değil amacın zarar görmeden kendi düşünceni kabullendirtmek, tabi amacına ulaşamazsan da sorun değil sonuçta gizli kullanıcısın, aynı saçmalığı başka bir şekilde açarsın.
ya kardeşim anlamıyor musun kaç kez söyleyeceğim hz. Adem in dini tevhid diniydi onu ne yapmayı düşünüyorsun? yok o ilk insan değil, zerdüştlük daha önce mi demeye çalışıyorsun anlamıyorum ki?
babacım asıl sen anlamıyosun takmışsın bir kurana göre bakıyorsun sadece ya nerden biliyosun ademin tevhid dininden oldugunu ya? islam gelmeden önce adem hakkında bir bulgu veya bir kanı varmıydı? eski insanlardada geçiyordur adem veya geçmiyodur bilmiyorum ama en son çıkan kitapta adem tevhid diniydi deniyor diye sen gelip milyonlarca yıl önceki bütün dinleri reddediyorsun...
sen incili tevratı orijinal haliyle okuyup anladın sonra bana tevhid dininin sadece KUR'AN da geçtiğini söylüyorsun yani? birde gelmiş uydurma dinleri önce kılmaya çalışıyorsun. zerdüştlüğün hinduizmden farki yok. onlar ineği kutsal buluyor, zerdüştler ateşi. bilgininin olmadığı yerlerde konuşmada insanların zamanını harcama bari !
ah be canım benim hiç bir b*k bildiğin yokta her boku biliyomussun gibi geçiniyosun ya işte size daha cok gülüyorum. zerdüştlüğün ateşle alakası yok sonradan bozulmnuştur ateşperestler sonradan çıkmıştır hani incil tevrat bozulmuş ya o misal işte. hinduizmle alakası yok diyorsun ya hiznduizmde zerdüştlükte senin hak dini dediklerinden eski ayrıca s. g bir adam gibi öğren ondan sonra bana burada posta koy allahın cahili.
her konuştuğun insana aynı şeyi soruyorsun be? daha kaç kişi aynı şeyleri anlatacak. bir şey bilmeyen sensin bilseydin adam gibi rahatça adını vererek yazarak çıkardın şuraya. sen baştan bu konuşmadaki değerini kaybetmişsin de debelenmekten de vazgeçmiyorsun çukurunda. biraz daha senle konuşarak sana prim kazandıramayacağım. ne halin var ise gör !
koca bir boşluk içeren paragraf yazmışsın :D daha neyin adını vericem yukarıda resimler var hala anlamıyorsan senin o kıt beynini s. keyim kusura bakmada at gözlüğünü takmışsınız hiçbir şey görmüyorsunuz mk. Allah seslense yukardan dinler falan yok diye yine inanmazsınız siz mk çünkü körü körüne bağlanmışsınız.
Belki de ayni kaynaktan geldigi icin yani genel ismiyle soylersek Tanri'dan. Ben oyle dusunuyorum dinlerin bazi kurallarinin benzemesinin sebebi ayni kaynaktan yani Allah'tan gelmesi
1
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
iyide bu din niye allah dememişte abura mazda diye başka tek bir tanrıya inanmış veya cinvat köprüsü yerine sırat köprüsü dememiş olaylar tamamen aynı sadece kurandakilerin ismi değişilmiş ve namaz kılmak falan ibadet şekilleri zerdüşttlükte islamla aynı ama zerdüştlük çok eski bir din bu allahtan gelen bir din olsaydı peki zerdüştlükten sonraki yahudi ve hristiyanlıktada ibadet şekilleri aynı olmazmıydı? hristiyan ve yahudilerin ibadeti farklı ama en son olan islamın ibadet şekli yahudilerden bile önceki zerdüştlükle aynıya dönüyor bunun mantığını anlamadım ben
Islam Araplara geldigi icin Tanri'ya Allah denmis demek ki Zerdustlugun indigi halkta da Tanrinin o dildeki ismi Abura Mazda'ymis. Kopru olayi da aynidir diye dusunuyorum. Bence ibadetler yillar icinde degisebilir degistirilebilir Allah oyle uygun gormus olabilir yani bir halka baska ibadet diger halka baska ibadet onu bilemem tabi. Ama asil onemli olan tek Tanri, ahiret inanci vs oldugu icin tum dinlerde sabit bu
Hiristiyanlar gitmis tek Tanriyi degistirip ogul ruh vs koymuslar mesela. Boyle bir seyi degistiren adamlar ibadetleri de degistirebilirler bence. Veya dedigim gibi Allah o ibadeti uygun gormus onlara onu vermis bu durumu bilmenin imkani yok bence
olaylar farklı ama orda ahura mazda iyilik ve ışık tanrısını temsil ediyor tengricilik islamdan çoook önce çıkmış bir şamanizm dinidir ama tek tanrıya inanır oda, tengriciliktemi islamın içine giriyor şimdi anlamadım. benim burada sorduğum bu zerdüştlük islamdan ve hatta musevilikten daha önce oluşmuş bir din ve olaylar cennet cehennem inancı ahiret inancı işte vahiylerin gelişi gibi şeyler orda çok öncelerden çıkmış zaten ama islamda bunu tekrar etmiş bir nevi olaylar tamamen aynı tesadüfmü bu bunu anlamadım
Tek tanrili dinlerin Allah'tan geldigini dusunursek, cennet cehennemin vahiylerin gelisi tabi ki her dinde tekrar edecek Allah bir kavime dinini indiriyor hepsinin icinde temel seylerin (tek Tanri, ahiret, vahiy vs) ayni olmasi cok normal ve olmasi gereken. O gunun sartlarina gore bazi cok onemli olmayan seyler (ibadetlerin sekli kible yonu vs) degisik gonderilmis veya sonradan yillar gectikce degistirilmis olabilir. Senin suphe duydugun sey sanirim mesela Islam'in diger eski dinlere bakilarak uydurulmasi gibi bir sey. Cevabi verdigimi dusunuyorum burada
evet öyleydi düşüncem ama dediğin gibide olsa insanlıgın başından ber i niye bu kdr din çıkmış yalanlanmış bir tane din çıksaydı doğru o devam etseydi eskiden beri her toplum bir din çıkarıyor cünkü sonra hepsi benim inancım doğru diğerleri yalan inanmayacan cehenneme gider diyor ee insanlar ne yapacak bu durumda
Hayat bir sinav bir din cikacak degisecek oburu cikacak o degisecek sonra bir din gelecek o degismeyip kiyamete kadar kalacak. Boylece insanlar sinava tabi tutulacak. Okuldaki bir sinavda 1 soru ile degerlendirmek yerine bir cok konuda farkli sorular sorarak degerlendirmek gibi bir sey. O zamanlar her toplumdan bir din cikmis cunku her toplumun o zaman Allah'i tanimaya ihtiyaclari vardi simdiki gibi teknoloji yoktu ki herkese ulassin o din. Her topluma bir peygamberle Allah ulasiyor dogruyu anlatmak icin. Her din bana inanmayan cehenneme gidecek diyor bu konu hem dedigim sinav durumundan dolayi olabilir hem de insan biraz dusunecek. Tanri'nin oglu diye sacma bisey olabilir mi mesela
tanrının oğlunu bilmiyorumda hristiyanlarında kendine göre savunmaları var ve hristiyanlık birçok kişi tarafından sözde biliniyo aslında onlara görede kuran sonradan uydurma. bir ayet vardı hatta sahte peygamberlerden sakının onları meyvelerinden tanıyacaksınız vs diye yani bize göre incilde allah tarafından vahiyle indirildi ama adamlar zaten bunu kabul etmiyorki incil vahiyle falan inmemiştir insan eliyle yazılmıştır diyorlar. Bak burada bir müslüman sormuş misal cevapları okuyabilirsin www.hristiyanforum.com/.../showthread.php?t=335569
Hz. Isa diye bir sahsiyet yoktur ve kendisi Tanri'dir zirvaligindan sonrasini okumaya gerek duymadim :D Isine gelen dogru kitap isine gelen sahte peygamber. Aksine Incil'de benden sonra Ahmed isimli bir peygamber gelecek yazar diye biliyorum. Hatta o kaybolan bir Incil miydi neydi. Hadis de var benim Incil'deki adim Ahmed'dir diye
ama diğer yorumları okusaydın anlardın aslında çok farklı şekilde inanıyorlar yani aslında hristiyanlıkla müslümanlık benzer değil çok farklı inançlarmış :D
aynen kuranda zaten değiştirildiği falan söyleniyor onlara görede muhammed peygamber değil isa bile peygamber değil zaten çünkü isa aynı zamanda tanrı onlara göre yani kuran onlara göre çok saçma onlar kitabın değiştirildiiğinide kabul etmiyor incilin tevratın değiştirildiğini kabul edip el yazımı bir din yapmışlar onlara görede sitelerine gir zaten görürsün çokca kurandaki çelişkilerden ayetlerden işte isanın bakir olduğundan muhammedin bir sürü karısının olduğundan kendisine ayrıcalık tanıdığından falan bahsetmişler yani inançlar çok farklı aslında müslümanlıga göre isayıda peygamber alıyolar ama onlar peygamberleri kabul etmiyor kuranın uydurma kitap olduğunu savunuyorlar ateistlerde hepsinin uydurma olduğunu savunuyor zaten :D karışık konular araştırınca çıkamıyorsun işin içinden çünkü kesin ve net olan birşey yok hepsi bir inanç neticesinde o yüzden mantıklı olana inanıcan ve çok kafaya takmadan hayatını yaşamaya devam edicen derinlere indikçe kafan daha çk bulanır cünkü :D
Bebeğim zaten namaz Hz. Adem'den beri yok mu? Sırat Köprüsü, Vahiy artık ne istersen. Miraç konusu belki kafaları karıştırıyor olabilir ama sonuç olarak klasik açıdan "Ben Tanrı'yla konuştum" gibi bir olay elbette yaşanacaktır. Kur'an'a gelecek olursak ne denli araştırdığın belli kuzum. İlk nüshasından haberin yok herhalde senin. Gelmiş bir de değiştirilmiş diyorsun, yapma. Ayrıca şu 5 tane Tevrat'a mı bakmamız gerek, Tanrı dinlendi dedikleri, Yıldızların sanırım bitkilerden sonra yaratıldığı. 4 tane de İncil vardı değil mi? İsa Tanrı inancı falan filan.
aga sen baya sapitmisin. islam öncede vardi. adem babamiz müslümandi ve ibrahim aleyhisselam da müslümandi. hepsi Muhammed mustafa yi son pergamberi bekliyorlardi. hepsi ümmetlerine ondan haber veriyorlardi. sen şiia bozuntusuysan de bari, takiye yapmaya gerek yok. neysen o sun ama bizi kendi pisligine alet etme.
benim burada demek istediğim islamdaki şeylerle zerdüştlükteki şeyler birebir kopya bunu anlatmaya çalışıyorum ben burada şia falanda değilim nyie öyle birşey dedin?
bir ara budism ve İslam karşılaştırmalar çıkmıştı. aynı senin gibi yapıyorlardı. benden demesi aga islam bir bambaşka dindir. Bugünkü dinlerin hiçbiri cezalandırmayI görmüyor ama İslam'da insan müslüman olsa bile ebedi cehenneme girebiliyor. haaşaa budisim de yeniden doğuyorsun, Hıristiyanlık da isa insanlığın günahları için olmuş, yahudilik de cehennem yok.
İslam her zaman vardı ve insanlara zor geldi ve kolay Yol olarak başka benzer dinler uydurdular. Bu da bir uydurmadır.
neden mi Şiia? çünkü onlar bizim Dinimizi karıştırmayı çok seviyorlar.
ama eğer karşılaştırmayı ve karıştırmayı seviyorsan fetho nun kitaplarını tavsiye ederim. onlar almanyada çok güçlükler ve bana üniversitede verdikleri bir kitabın içinde böyle şeyler yazıyorlardı. hepsi diyalog adına. hiçbiri hadislere dayanmıyordu.
En İyi Cevaplar