yardıma ihtiyacı olanlara takma adları veya adlarını yazarak enerji aktarımı yapalım mı? enerji halkası oluşturalım...
reiki eğitim için kurs tavsiyeniz var mı? aşamaları tamamlamadım...

Fizik, metafizik , kuantum hatta anatomi gibi bir takım konulara az çok fikriniz olacak kadar bile ilgili değilseniz tasavvuf la yakından uzaktan alakalı değilseniz Reiki size bir fayda sağlamaz. Maalesef Reiki gibi bir cevher Türkiye de kesinlikle ayağa düşürülmüş sadece para kapısı olarak belli kesimleri hedef almıştır. Hocalar bana çok kızacak ama aralarında ki iyileri tenzih ederek çoğunluğunun şarlatan olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Bir çok ünlü isimden eğitim almış biri olarak söylüyorum bunu. Sertifikalarımda ki isimleri en büyük delilimdir :D Türkiye de Müslüman olmakla övünmemize rağmen her konuda olduğu gibi suistimal konusunda üstümüze yok. Bizde sistem nasıl çalışıyor. Hepsinin internet siteleri var girin bakın Usui reiki dr usui tarafından... mır mır mır devam eden aynı ingilizce metinden Türkçeye çevrilmiş açıklama tanım metninden başkasını bulamazsınız. Enerji sistemleri vardır cart reikisi curt reikisi bir çoğu da uydurma enerji sistemleridir yoktur. Açıklamalarında öyle ballandıra ballandıra anlatırlar ki cazibesine kapılmadan edemezsiniz. İyice araştırıp seçenekler arasında birine karar kılıp ararsınız. Telefonu açan mükemmel sevgi dolu neşeli arkadaşça sana ne sorsan cevap verir süper olacağına sonrasında her an yanında olacağına inandırarak seni ikna eder. Sevinerek o yüklü parayı yatırırsın ve heyecanla uçacağını sandığın o anı beklemeye başlarsın. Sonuç uyumlanma anı gerçekten muhteşemdir her kesin yaşamasını isterim.( Yine de çok şükür enerjiyi hiç bir şekilde almadığım yanlızca bir kereye mahsus oldu :D ) Ama o kadar bitti. Mail yoluyla yine aynı ingilizce metinden çeviri ders notları yallah. Oku oku dur anladın anladın takıldığın bir yer varsa arayamazsın. Arasan ya açmaz ya da açar iki cümleyi zor anlatır sinirlenir sıkıldığını belli eder sizde utanıp sıkılıp telefonu kapatır bir daha merakta etseniz aramazsınız. Benim en büyük şansım kişisel gelişim kitaplarının dibini sıyırmış Kuantuma metafiziğe merak salmış olmamdı.
2000 Kelime yetmedi :D
Zaten kitap kurdu olduğum için okuma konusunda zorlanmadım. Eckhart Tolle , Louise L. Hay , Frank Kinslow size yeterli olacaktır. Louise Hay ı tek geçerim Tüm kişisel gelişim aşamalarının şahı , padişahıdır. Türk yazarlarında hepsini okudum taklitten başka birşey değillerdir. Melekler ışıklar vs aman uzak durun. Meleklerle aynı boyutta değiliz görmemize mesaj almamıza imkan yok diyeyim ayrıntılar çok uzun çünkü. İnadım ve ısrarım sayesinde tüm aşamaları geçtim yavaş yavaş bu arada da o hoca dan bu hocaya geziyorum. Reiki eğitim seminerleri veren hocalar var baştan iki dört saalik gitme imkanım yok onları seçmedim onlar belki iyidir bilemicem. İnisiyasyon toplu yapılmaz o yüzden bundan da emin değilim yine de :D Belki de sistem böyledir vakitleri yok ççalışmaları var her şeyi öğretemezler çünkü reiki tek başına anlaşılacak bir şey değildir adam oturup bana tasavvufu mu anlatsın , metafizik mi öğretsin belki haklılar ama bu söylenmeli.
Her seferinde kelime sayısı kısalıyormuş :D
Alma verme dengesi bakımından evet bir ücreti olmalı sonuçta hayatını eğitime adamış bu işi meslek edinmiş kişilerin hayatını idame ettirmeleri için de para istemeleri kadar doğal bir şey yok ama bu yakaladım kazı yolayım şeklinde olmamalı. Şifacı olmak özellikle herkese nasip olmaz ve her şeyde olduğu gibi emeğinin karşılığını mutlaka vermeli. Korkunç rakamlar yanlış. Eğitimlerde de Usui reiki birinci seviye herkese verilmeli ikinci seviye kesinlikle en az bir yıl sonra verilmeli. Bu zaman diliminde kendini Reiki ye ne kadar bütünledi bakılıp gerekirse ikinci seviye verilmemeli. Ama bizde bunu hiçbir hoca uygulamaz birinciyi bu gün ikinciyi haftaya al diyen bile var. Zaten çoğu kendileri bilmiyor ki size öğretsinler ya da bilipte para için bunu söylemiyorlardır. Reiki mucizesi dediklerine bakmayın mucize evet ama özümseyemezseniz hiç bir şeydir
Reiki ile yapabileceklerinize gelince de Kötülük ve kadere müdahale haricinde herşey desem yeterli. Reiki de yapabileceklerinizin sınırı pek yoktur. Ayşe Mehmetten ayrılsın derseniz enerji asla çalışmaz. Reiki de kötülüğe kesinlikle yer yoktur. Sizin iyilik sandığınız bazı şeyler de aslında kadere müdahaleye girebilir bu da sınavınızdır , enerji çalışır ama zarar görür. Karı koca arasında sevgi sıcaklık istemek gibi. Kaderlerinde boşanmak var belki size ne :D Ö fkeli kocayı yatıştırabilir , konuşamayan çiftlerin konuşup ortak akılla bütünün hayrına sonuca varmalarını sağlayabilirsiniz. Bağımlılıkları şifalandırabilirsiniz. Depresyona korkulara en etkili çözümleri sağlarsınız. Çocuklar ; reiki en kolay çocuklarda etkili olur haşarı düz duvara tırmanan laf anlamayan çocukları kuzu gibi yaparsınız. Büyü musallat biraz zordur korunmayı bilmiyorsanız tehlikelidir ama korunursanız sakıncası yoktur aklıma gelenler bunlar örnekler çoğaltılabilir
Ben bu enerji olayina inaniyorum fakat yonetimi konusunda en ufak bilgiye sahip degilim... acikcasi cok da dusmedim uzerine.. aydinlatabilir misin?
vucudumuzda 7 bölge var kalp, mide gibi yerlerden geçen enerji bölgeleri kanal gibi düşün vucudumuzu dolaşan. aura ise renklerdir bioenerjinin renkleri her insanda farklı renktir. reiki 1 2 3 diye giden ve farklı adlarda reiki aşamaları var evrensel yaşam enerjisi demektir. örnegin reiki 1 almadan 7 bölge yani çakraların açılır negatif enerjiden arındırılır inisivasyon yapılır yani hoca kendinde olan reiki enerjisini sana aktarır bu enerji diğerleri gibi kaybolmaz yok olmaz reiki 1 de sadece kendine uygularken örnk: reiki 2 de semboller var bu çakraların onlar yerleştirilir fizandaki sevdiklerine bile enerji gönderirsin bu şekilde o saat yer zaman mekan geldiğinde enerji akışı başlar faydalarını netten bak :)
elbette meditasyon anlamında geliştirirsin bende enerjimin farklı olduguna inanıyorum bu yolda kendi çabalarınla ilerlersin ama bence en azından reiki 1 al inisivasyon yapılsın sonra kendin yol alabildiğin kadar al ama uyarıyorum reiki hocalarında seçim çok önemli seçerken o hangi eğitimcilerden reiki almış soy agacını sor göstermek zorunda ve reiki aşamalarını tamamlar iyi bir reiki eğitmeni olursan sende ek hobi olarak bir reiki eğitimcinin yanında başkalarına enerji uygulayarak çalışmalarını artırıp kendi yerini bile açarsın ama asla fazla para alma bu seviyede olursan benim görüşüm para enerjiyi kirletir cuzi miktar tut bu işi araştırdıgında göreceksin reiki eğitimcilerin yarısı piyasacı dikkat et onlara
bir de inisivasyonda arınma oldugu için sana diyebilirki bazı eğitmenler şunu yeme bunu yeme içme ben bu konuya da inanmıyorum herşey niyette biter yani bazı eğitimcilerin görüşleri farklı ben de bir yer buldum ucret bilgisi istedim bakalım fazla ise gitmicem
ben reiki 1 aldım. reiki 2 almak istiyorum istanbuldayım
yaz ben yazamam puan yok ahahaah
Bizim hocalarla reki tavsiye ediyorlar çabuk level atlaniyormus :&
Cevap
5Cevap
Bu nasil oluyor, bilgi verebilir misin? Reiki 1 reiki 2 ne demek? Kimler yapiyor? Ucretleri ne kadardir? :)
O nasıl bir resim bir an alasım geldi :/
çakra... 7 bölgede bu resim 3. göz sembolü iki kaşının ortasında ve 6. his sezgileri algıyı temsil eder :D
Amin :/
Bu bildigin iliminati
İzmir mavi şehirde var
istanbuldayım bir yer buldum mail attım bakalım...
bir kaç denediğiim yerde oldu onları bgenmedim derinlikleri yoktu bu konuda
benım hıslerım cok kuvvetlı
Ücretsiz uyumlama yapabilirim..
Koşulsuz herkes için geçerli
Tabiki
Sakın bulaşma ben okadar pismanimki anlatamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar