Nişanlıyım ve evlilik hazırlıkları yapıyoruz. Ama anlaşamadığımız bir konu var daha doğrusu kaynanamla anlaşamadığımız bir konu direk konuşmuyoruz o nişanlıma diyor bende nişanlıma diyorum benim bildiğime göre beyaz eşyayı erkek tarafı alır arkadaşlarım evlenirken hep öyle oldu kardeşlerimde de öyle oldu ama kaynanama göre buzdolabı ve çamaşır makinesini onlar alçakmış. Yani beyaz eşyayı hangi taraf alır? Fırın ve bulaşık makinesi biz alçakmışız annemde onlar alçak öyle bir şey ilk defa duyuyorum diyor arada kaldım .
Evlenirken beyaz eşyayı hangi taraf alır?
Evlenirken Beyaz Eşyayı Kim, Hangi Taraf Alır?Bunun parasında hiç değilim beni sinir eden kaynanamın her konuda veya alışverişte pintilik etmesi ben bir şey beğenince hemen fiyata bakması... Halbuki ben kendim zaten fiyatlara bakıp pahalı olmasın diye dikkat ediyorum, ben bu beğendim diyorum nasıl diyorum bir şey demeden hemen fiyata bakıyor, bu nedenle inat ediyorum bu beyaz eşya konusunda. Şimdi bana söyler misiniz beyaz eşyayı kim alır?
Evlilik, aile ve ev kurma açısından hem bizi mutlu eden, hem de bir o kadar telaşa sokan bir olaydır. Evlilik sürecine ailelerin de dahil olmasıyla beraber, evlilik; gelecek misafirler, fotoğraf çekimi veya düğün gibi özel olaylar, çiftin kullanacağı eşyaların alınması gibi pek çok sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu sorumlulukların çiftin ailelerine nasıl pay edeceği konusunda evlenirken beyaz eşyayı kim alır, kim perdeleri yaptırır gibi pek çok soru da kafamızı kurcalar. İşte ben de size bu konularda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım.
Evlenirken beyaz eşyayı hangi taraf alır?
beyaz eşya alışverişi
Evlilik gelip çattığında beyaz eşyayı hangi taraf alır diye aileler arasında hep bir çekince olur. Çünkü her yörenin ve ülkenin kendine has gelenekleri olduğundan, eşyaların kimler tarafından alınacağı konusu da çoğu zaman tartışma konusu olmuştur, olmaktadır.
Evlenecek çiftin perdeleri, koltukları, yatak odası ve salon takımları gibi eşyalarla beraber beyaz eşyalar da çoğunlukla erkek tarafınca alınır. Fakat beyaz eşyayı kim alır, hepsi mi erkek tarafının derseniz, bu taktir tabii ki ailelerin ve çiftindir. Özellikle ekonomik durumlar baz alınarak eşyaların kimin alacağına dair kararlar çiftlerce ve ailelerle alınabilir. Sonuçta beyaz eşyalar da bütün olarak koltuk takımları veya yatak odası takımları kadar maliyetlidir, bu durum göz önünde bulundurularak beyaz eşyayı erkek tarafı mı alır kız tarafı mı kararı verilir.
Evlilik masraflarının sadece erkekler üzerinden olmasını istemeyenler, alınacak her eşyayı çiftler arasında pay edilmesini de isteyebilirler. Toplu yapılacak harcama baz alınıp erkek ve kız tarafı olarak eşit pay edilmesi, hem çiftlerin daha rahat harcama yapmasını hem de beyaz eşyayı kız tarafı mı alır yoksa erkek tarafı mı çekincesinden kurtulmayı sağlar. Böylelikle, evlilik öncesinde sırf eşyaların alınması konusunda ailelerin ve çiftlerin gerginlik yaşamasının da önüne geçilir.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 378 cevap paylaştı.
Adetler yoreye gire degisiklik gosterebilir. Benim bildigimde yemek odasi, mutfak esyalari ve dedigin gibi bulasik makinesi ve firin kiz tarafina aittir. Diger geriye kalan hersey erkek tarafinindir. Ama cokda onemli degil bence. Sonucta beraber yasayacagi omur paylasacagim icin ben dusunmem fazla. Herkes yapabildigi kadar yapar.
Bizim buralardada yapılır bu olay ama anlamıyorum bunu.Sizin kızınız sizin oglunuz işte ne diye ben alacam sen alacam muhabbeti yaparsınız ki?
Eşyalarımı ne kız tarafına nede oğlan tarafına aldıracam hepsini tek tek kendim alacam.İki gun sonra bunu ben aldım sen aldın muhabbeti olmasın.Evimde kimsenin çöpü dahi olmasın.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,5b cevap paylaştı.
ne akdar gereksiz tartışmalar bunlar arkadaş oturun karşılıklı kimin imkanı ne kadar kimin gücü neye yeterse toplanın kararlaştırın sen alacaksın ben alacağım olacak iş mi yani... kavgaya ya da adet uydurmaya gerek yok evlenirken ben kız tarafından 1 çöp istemedim biliyordum ki durumları yok kızada izah ettim bak benim durumum bu ben bu kadar para harcıyacam ona göre ne istiyorsak alalım alamadıgımızı sonra alırız... Evlenmek anlaşmaktır.
Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Bir zamanlar merak edip bakmıştım kim ne alıyor ne ediyor diye aslında ortaklaşa alınsa iyi ama genel olarak şu şekilde;
Kız Tarafının Aldıkları
1- Mutfak Eşyaları
Mutfak robotu, yemek takımları gibi şeyleri dizerler.
2- Yatak Odası
Yatak odası tabiki kadınlar tarafından alınır. Aslında kadınların almaları daha iyi. Erkeklerini iyice tanırlar nelerden hoşlanır vb. Kendi zevkiyle harmanlayarak güzel bir kombin oluşturur. Kim böyle bir odada uyumak istemez ki 😉😊
3- Banyo
Banyoda kadınlar tarafından dizilir.
Erkekler Ne Alır?
1- Oturma grubu, Halı, Perde
Evet erkeklerin en çok zaman geçirdiği yerdir. Erkekler dizer 😂
2- Yemek Masası
Genel olarak mutfak ikiye bölünmüş. Yemek masası falan erkeklere ait.
3- Beyaz Eşya
Beyaz eşyalar genelde erkekler tarafından dizilir. Bölgesel olarak farklılıklar gösterebilir iki tarafta ortak alabilir.
Genel olarak dağılım bu şekildedir. Bazı yerlerde ortak alınır bazı yerlerde parça parça. Hatta Düzce gibi yerlerde tamamen erkek tarafindan bile ev dizilebilir.
bizim buralarda kız tarafı bi kaç beyaz eşya mutfağın tamamı ve yatak odasını yapar erkek tarafı da diğerlerini . ama şimdi daha iyi bi sistem oturdu . beraber gidilip tüm eşyalar alınıyor tutar ikiye bölünüyor böylece hak geçmiyor.ben de böyle yapmak istiyorum
Çeyiz kızındır , beyaz eşya mutfak eşyası yatak odası oturma odası halılar perdeler her şey kıza aittir , salon grubu hariç onu erkek tarafı alır bizde. Elbette anlaşmak iyi olur ama mantıken o zmAn dügünğ de erkek tarafı değil ortak yapsınlar , takıyı da ortak taksınlar evi de ortak yapsınlar çünkü hem ev hem düğün hem takı üstüne beyaz eşya istemek olamaz olmamalı sonuçta kızınız. Bende kız evladı olarak herseyimi kendim aldım ailem de onlara hiçbir şey aldırmadı zaten bugün bir düğün yapmak en düşün 300 bin tl takısı bilmem şeyleri. Bence kız babaları eşyalarını almalı.
Bırak kızım yapsınlar alsınlar her şeyi, bak ben evlendim hiç zorlamadık aman o olsun aman bu olsun aman insanlara yük olmasın dedik hiç bir şey, geldiler düğün takılarına bile el koydular. düğün takısıyla kaynanamın borcunu ödedik bana bilezik alacaktı bak almadı hala. Keşke daha fazla şey alsaymışım diyorum acıma yok alacak her yerde öyledir. bizde de sadece yatak odası alınır. zaten kızın erkeketen çok masrafı oluyor. bizm aldklarımız ıvır zıvır gibi görünüdğü için göze gelmiyor. onlar bir altın alıyorlar fazla konuşmasınlar benn damat taraffından daha çok para harcadım valla
Yöreden yöreye değişiyor adetler kimi kız tarafına birşey aldırmaz kimi yatak odası der kimi mutfak der önemli olan size borç bırakıyorlar mı bırakmıyorlar mı :) Evlendikten sonra kavgasını ettiğiniz eşyaları siz ödeyecekseniz hiçbir anlamı kalmaz bu sorunu
ailelerin bu işlere karışması çok saçma, onlar mı yaşayacak o evde? kadın ve erkeğin ortak zevklerine göre imkan dahilinde ne gerekliyse onlar alınmalı, parasını da herkes imkanı dahilinde destek olarak yuva kurulmasına katkıda bulunmalı.. yoksa amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olur..
walla kardeş kaynananla evleneceksin gibi görünüyor :D Allah muhafaza yaa öyle kaynana, kültürümüzde sadece yatak odası kız tarafı alır diye biliyoruz çeyizinde cabası oluyor.. EEE daha ne istiyor bu kadın :D
herkesin kültürüne göre farklılık gösterilse de ben erkeğe çok yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum ..ben de üstüme düşeni yapacağım..sonuçta ortak bir hayat için bir şeyler yapıyoruz..
parasında değilim diyosan boş yere gerginlik yaratmayın kendinize evlilik eşya seçimi aşamasında olur böyle şeyler bi makina yüzünden olay çıkmasına izin verme o aşamada ayrılan arkadaşlarım var
kaynana mağdurları arasına hoşgeldin şimdiden. yatak odası,perde ve küçük ev aletleri kıza ait bizde.fırında dahil tabi o oekte küçük olmayan ev aletlerine.ama bulaşık mak. erkek alır normalde:)
bir evlilikte nişanı kız tarafı yapar beyaz eşyaları küçük ev aletlerini ve yatak odasını kız tarafı alır ayrıca kız çeyizinide götürür. bu yıllardır böyle nasıl haberiniz yok bilmiyorum şahsen bizim evliliğimizde de böyle oldu :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,9b cevap paylaştı.
aslına bakarsan kızın bence hiçbirşey almasına gerek yok erkek değilmi yapmalı ama tabi karşılıklı yardımlaşarak yapmakta fayda var. bu arada nişanlın nasıl bi adamki alışverişe kaynananıda getiriyo onuda anlamış değilim kaynanan kullanacak sanki.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,7b cevap paylaştı.
özet gececek olursak totale bakalım ve diyelim ki erkek yüzde 75 kız yüzde 25. dünyaya kız olarak gelmek varmıs bu acıdan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz bulaşık makinası ve ankastre set küçük ev aletleri ve mutfağın tamamını döşedik geçen sene 11.500 e hepsini hallettik iyi ki almışız şu an evde duruyor ev tutunca inşallah sericez ama böyle oluyor
Baştan tavrını koymalısın bence.İnat et tepkini koy,baştan ezilirsen kaynanana daha önünü alamazsın.Bırak erkek alsın.Senin gibi kız alıyo daha ne istesinnn=) Erkeklere müstaaak:d
Şu meseleye uyuz olduğum kadar hiç birşeye uyuz olmuyorum. Yok nişanda takılanlar kız tarafının, yok şunu siz alacaksınız, bunu biz alacağız falan... Hiç hoş birşey olmadığı gibi cahilliğinde daniskası.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
fırın bulaşık makinası çamaşır makinesini kız alır mutfagı ve yatak
odasını kız yapar
erkek bütün evi düzer buzdolabı ve tv alır genelde bu byle olur canım
yoo kimsenin sesi çıkmıyo böyle gelmiş böyle gidiyo e kız alıyo kolay mı deniyo ben bu ara bunları çok duydum idmanlıyım. şu profil fotonu değiştir seni bulmakta zorlanıorum arkadaş. görende habire aşk yaşıyodu da artık bi dur dedi sanır