Ev düzerken Beyaz eşyaları kim alır
Erkek tarafı
Kız tarafı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu daha çok kişilere bağlı bir karar, yani ailelerinin kararlarıyla bir araya gelenler, aileleriyle çözmeyi tercih ederler bu tür sorunlarını, ama bence evlenecek olan kişiler kendileri çalışıp alsalar daha değerli olur, daha çok birbirlerine olan bağı güçlendirmiş olurlar, çünkü her iki tarafta elini taşına altına koymuş olur dünya evine girerken..
Bizde şeydir mesela Beyaz eşyalari erkek alır. Kız yatak odası takımını ve küçük mutfak eşyalarını alır. (Eğer kız isterse 1 tane beyaz eşya alabilir mesela çamaşır makinesi veyahut bulaşık makinesi). Kınayı kız tarafı, düğünü erkek tarafı yapar
Cevap
22Cevap
Erkek tarafı alır
yöreye yere göre değişiyor sanırım mesela bizim burada kız evi alıyor beyaz eşyaları
Arkadaşim beyaz eşya alıp atmış eve bir de masa falan almış ilerde evlilik için aday da yok şu an niye aldı ki
ne bileyim sürekli zamlar geliyor diyedir
Konuşulup ortak alınmalı ki sonrası yine o borç kırgınlıklarla ödenmesin evlilikleri genelde sizin taraf bizim taraf aldı almadı sen ben ve sizli bizli tartışmalar bitiriyor eşya falan boş rabbim herşeyin hayırlısını ve huzur versin 🙏🙇
Bence her şey konuşulup ortak alınmalı. Eski adetlerin bir hükmü yok bir aile kuruluyorsa iki kişiliktir ve tek bir tarafa yüklememek gerekir diye düşünüyorum.
Biz de erkek tarafı alıyor değişiyor sanirim bu adetlere göre
Eşyalar ortak alınıp parası yarı yarıya paylaşılmalı. 100bin mi tutu? 50/50 ödenir! En makulü budur!
Bazı bölgeler güya uyanıklık yapıp erkek tarafı diyor.
Genelde hep kız tarafı alır çeyizini dizerken alıp kenara koyanda vardır evlenirken alanda ama ortakta alınabilir sonuçta ikiside kullanacak sadece kadın değil birde para durumuna bağlı tabii.
İmkanı olan alır. Ortak bir para belirlenir. Her ne alınacaksa ohdan harcanır. Aşırıya kaçılmaz, abuk subuk şeylere para harcanmazsa tadından yinmez☺️
Bence bu ayrım bile saçma kız tarafı erkek tarafı. O kadar alışmışız ki toplumu ayrıştırmaya burada bile yapmışız onu
Çamaşır makinesi ile bulaşık makinesini kız alır derler ama bunlar dünyanın en gereksiz şeyleridir Ben hepsini kendime almıştım
Devlet almalı,1 yıllık ev kirasını da ödemeli.
Devlet fakirdir belki parası yok
Bence öyle bir kural olmaması lazım konuşulup pay edilebilir
bizim ailemizde erkek tarafı alır kızda evdeki küçük eşyaları alır
Mutfak gereçleri kız tarafı diğer eşyaları erkek tarafı diye biliyorum.
eksiden aileler arasında bölüşülür idi ama zamanımızda ki en doğrusu bu nişanlı çiftler evlenmeden önce başlıyorlar taksit ödemeye (her ikisi de çalışıyor ise elbette)
Duruma bağlı ben pek bilmiyorum açıkçası onu kim alır bunu kim alır diye
Kimin aldığının pek önemi yok yuva demek ortak şeyler herkes birşeyler alır ev düzenlenir önemli olan kalplerin birbirine yuva kurması
Erkek tarafi alir ama kız tarafı yatak odasını alır
kız tarafı alır çünkü genelde kadınlar kullandıkları için beyaz eşyayı onlar almalı
Bence beraber alınmalı ya
bu çok saçma soru olmuş aslında tüm alışveriş ortak bir aprayla yapılmalı ne erkek tarafına ne kız tarafaına yüklenmeli.
2 gün önce ablam eniştemle çıktık baktık eniştem hepsini aldı ama ablam rıza gelmedi bende vericem dedi.
aslında bu anlaşmaya bağlı cidden tutup ta hepsini erkek tarfına yıkmak mantıklı değil ortak bir emvla belirneip te alınabilir.
ortak alınmalı yoksa ileride alan taraf başa kakar
İkisi de ortak almalı bence
Bir cilginlik yapip beraber almayı düşünseniz 🦥
Bizde erkek tarafı alır
Bizde erkek tarafı aliyor
beraber seçeneği neden koymadın?
Erkek tarafı bildiğim kadarıyla
Parası olan alsın ya illa o alacak bu alacak değil
bunu aslında ortalama bir maliyet belirleyerek bulabilirsiniz ortak almak daaha mantıklı.
iran lı damat değilse erkek tarafı erkek tarafı iranda kadınlara aldırıyormuş.
kız tarafının alacakları belli erkek tarafının alacagı sey bellidir ya
abim her şey dahil 120k ya ev eşyasından çıkmıştı ama hepsi 4 4 lüktü yengemde kıymıştı paraya.
3 beyazlar hep erkekte dir o yüzden genelde erkek tarafı alır.
Erkeğin maddi durumu iyi ise zaten kız tarafına bırakmaz alır ama ortaklaşa da alınabilir. Şartlar ve duruma göre değişir
Erkek tarafına düşer
Bu ülkede kız tarafı sadece kızı yapıyor hacılar
Kız tarafı yatak odasını alır bildiğim
Erkek tarafı tabiki de 🙃
Ortak
Ortak
Parası olan alir
ikisi bir olup🤷♂️
Evin hepsini erkek tarafı düzmeli bizde öyle
Altın kaplamalı sizin ki
Bizde adet bu. Altın kaplamayoa alakası yok kardeşim nişanlı her şeyi biz alıyoruz
Bence her şeyi tek tarafa yıkmak doğru değil sonuçta ortak yuva kuruluyorsa ortak olmalı birinin durumu çok iyidir birinin kötüdür o zaman durumu iyi olan her şeyi ben alayım derse kendi gönül rızasıyla olabilir onun dışında bence yanlış tek tarafın alıyor olması
Parasi olan
Bence böyle alışverişlerde para birleştirilmeli.
Erkek alır
Kız tarafı alir
Ortak
Erkek tarafi
Erkek tarafı alıyor
Ortak olmalı
Komşu
Kız tarafı alır
erkek
Erkek tarafı bence
Kız sanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?