bu işsizlik nolcak arkadaş ya?iş yok. nasip midir nedir? çüşş yanii. ohaa... endüstri müh sözde iş yok... pehhh.
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılBazıları çok bilmiş bilmiş yazmışlar. İşsizlik yokmuş! Demogojiymiş! Kardeşim bu ülkede işsizlik vardır neyi kimden saklıyorsunuz? Adam 4 senelik üniversite okuyor, bir konuda eğitim alıyor, gidiyor veya kendini eğitiyor, bir tecrübe ediniyor. Ama hiçbiri olması gerken yerde olmuyor genel olarak. Bu ülkede hala neyin nasıl olduğunu anlayabilmiş değilim. Üniversite okur işini yapamaz, derler yabancı dilin olsun, yabancı dili vardır yine bir iş bulamaz kendi sektöründe. Sonra da gider abuk subuk bir işe girer. Bu iş vardır anlamı taşımaz. Bugün herkes bir iş bulabilir ama ata binme eğitimi almış adama ''eşşeğe bin işte var ya binecek bir şey'' demek hem hakarettir hem de salaklıktır.
Adı çok iyi bilinen veya daha düşük görünen hiç farketmez bir dolu üniversitenin farklı bölümlerinden mezun bir sürü insan tanıyorum hala işsiz olan. Adamlar tabii ki 1000 TL maaşla çalışmak istemez. Adamlar tabii ki kendi işleri dışında çalışmak istemez. Tabii ki seçecek yahu bundan doğal bundan daha haklı ne olabilir!?
Yıllarca Sovyet ülkelerinden gelen hayat kadınlarına bakıp, aaa doktormuş, avukatmış, polismiş, öğretmenmiş kendi memleketinde ama parasızlık ve işsizlikten buraya gelip hayat kadını olmuşlar denilen günleri unuttunuz mu? Bu ülke yavaş yavaş böyle rezil bir duruma doğru sürükleniyor. Evet bu kadar da ağır konuşurum.
Kendimden örnek vereyim mi? Bu ağzı olup da konuşanların hayal bile edemeyecekleri işler yaptım. Anca ağızlarının suyu aka aka izledikleri insanlarla da iş yaptım. Benim tam 3 mesleğim var. İki yabancı dilim var. Yurt dışında olsun yurt içindeki yaklaşık 25 ilde olsun sürekli işlerim oldu. Bu kadar aktif ve başarılı bir insanım. Ben bile 7 ay işsiz kaldım kardeşim.
Kusura bakmasınlar da gidip her işi yapmayı da kendime yedirmem. İşte mesele buradadır. Herkesin yapacağı iş başkadır. Herkes de her işi yapmamalıdır. Buna yönelik olarak da evet işsizlik vardır.29 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ekleme yapayım.. Bugün bir işte uzmanlığın, tecrüben, sertifikan vs. varsa Kanada gibi ülkeler kapış kapış alıyor insanları hem de yüksek maaşlarla. Neden peki nasıl oluyor? Demek ki adamlar bu uzmanlıkları değerlendirecek kapasiteye ve fazlasına sahip.35 milyon nüfusu var yetmiyor ama.Çünkü adamlar global düşünüyor içlerine kapanmamışlar.Dünyaya yetmek için adam topluyorlar,deli gibi insan alıyorlar. Bizde ise yetiştirip sokağa atıyorlar.Mecbur muyuz gitmeye?Ülkemizde iş yok.
- +1 yıl
arkadaşım bu kadar maharetle ve yetenkel sen işssiz kaldıysan 7 ay sorunun işssilkten kaynaklandına inanmıyorum senin düşüncelerini görebiliyorum zaten yazılarındada çok fazlasıyla belli oluyor ..sen tuturmuşssun bi adam okumuş emek vermiş muhabeti gidiyorsun senin mantığına göre okuyan herkes okulu bitirdi hemen 2000 tl ile işe başlıyacak hiç kusura bakma işssiz mezunalrın bir çoğu bu düşüncelerden dolayı işssiz bizde bu hayatın içindeyiz senin kadar olmasada bir şeyleri görebiliyoruz...
- +1 yıl
Karşılaştırmalı ilerlersen mantıksız bir şey demiyorum ki.. Bir garson iyi kötü bugün 1000-1500 falan kazanır. Yaptığı şey herkesin her gün evde yaptığı şeyi diğer insanlara hizmet biçiminde sunmak.Bazı yerlerde garson için daha fazlası ve soru da söz konusu ve maaş da buna göre artar.İyi güzel hoş.Peki bir öğretmen,mühendis,mimar,iktisatçı vs. neden 1000 TL kabul etsin? Bir terslik yok mu güzel kardeşim bu işte?Biraz mantık yapın.Benim işsiz kalmış olmam da budur işte.Herkesin yapacağı iş farkl
- +1 yıl
arkadaşım o bahsettiğin garsonlar işinde yılalrını veriyor sende aynısın bügün 1000 alıyosun ama işin tozunu yttukdan sonra sende 3000 bin alıcan bu işin kuralı ..arkadşm var muhasebe bitrdi işe başladı 750 tl ile aynı senin gibi yakınıp duruyor kızdm dedimki ne dırdır ediyon 3-5 sene sonra sende diğerleri gibi olucaksın yok öyle yağma bügün işe başlıycan yarın 2000 tl maaş biraz emek okulda göz nuru emeği verdin sahada alın teri emeği vericeksin ondan sonra ...
- +1 yıl
Uzman biri için 2000? Hem de tecrübe sahibi? Kusura bakma ama hatalı bir yerden gidiyorsun. Hak yemek ve vicdansızlık bu. Senin o arkadaşın 4 sene okudu ve 750'ye başladı ya hata etmiş.. Bugün en beceriksiz ve toy garson bile o ücreti alır. Bari hiç dirsek çürütmeseymiş de kendini garsonlukta ilerletseymiş. Ha bu arada yiyip içtiğim bazı mekanlar var oradaki garsonlar ayda 3000 falan kazanıyor.Haklısın sen aslında ben anladım seni.
- +1 yıl
tamam haci sen böyle dewam et bu hesaplarla iyi anlaşıyorsun ..evet bizim burdada var öyle yerler ama damalr senen yarısında sinek avlıyarak geçiriyorlar ..neyse hayat senin hayatın dielidğin gibi hesaplar yapabilirsin bana söz düşmez ...
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Kardeş nasıl dil öğrendin? Var mı tavsiyen?
En İyi Cevaplar
+1 yılArkadaşlar ben %40 Özürlüyüm. Üniversiteyi maddi imkansızlıklar nedeniyle bitiremedim. Alttan iki dersim var. Üniversiteyi bitirememenin sebebi ailemin boşanması oldu. Maddi anlamda çok sıkıntı çektim Sağlıklı bir şekilde okula gidemedim. Üniversite öğrenimi gördüğüm esnada bir çok iyi üniversiteler kazandım ama gidemedim. Ben bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum felsefesine olan inancımdan dolayı bir çok mücadele ettim. Şu an evlendim. Tek umudum Ömss'ydi. İlk atamadan çıkmadı. Şimdi ikinci atamaları bekliyoruz. Özel sektör oyalamaktan başka bir şey yaptığı yok. Bulduğum işlerde asgari ücret. Asgari ücrete de razıyım ama yol parası mevcut. Geriye sadece 400 lira para kalıyor. Ayrıldım işten. Dört nüfusa bakıyorum ve eşim de hamile. Allah aşkına geçen gün milletvekili 12.000TL maaş alıyorum yetmiyor geçen gün kredi çektim diyor. Biz ne yapalım ölelim mi? İş desen iş var ama sosyal olanaklardan servis yok. Geriye 400 TL kalıyor. Bu engelli ve özürlü arkadaşlarımıza bu milletvekilleri neden istihdam konusunda daha sıkı denetimler yaptırmıyor. Neden kanunlar çıkarmıyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUni okurken kendini gelistircektin. Oyle her gun okula gittim diplomami aldim oldu olmuyor artik.mesela. kadinlara sahada fabrika da santiyede gorev verilmez , isletme yuksek lisans yapip , endustri alanindaki bi sirketin yoneticilik pozisyonuna basvurman lazimdi.
00 Yorumla
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Ben de işsizim birçok yere form bıraktım ama geri dönüş yapan olmadı. Durum giderek kötüleşiyor.. Adam kalkıp emeklilik yaşını yükseltti işsizlik olmasın da ne olsun? Esas neden bu demiyorum ama bunun gibi uygulamalar yüzünden bugün bu durumdayız..
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
20Cevap
+1 yılher Türk genci birgün işsizliğin ağır tokadı altında kendini kaybedecektir...malesef bu ülkemizin acı gerçeği...
Ülkede birilerinin sürekli köşeyi döndüğü ve herşeyin torpille işlediği, çalışanların açlık sınırında maaşa mahkum olduğu bir dünyada, bunu "nasip" diyerek geçiştirirsen daha çoooook dertler yanarsın be arkadaş...33 Yorumla- +1 yıl
sen tabi ki haklısın...kendin için çabalaman, çevrene söylemen gayet normal...nasip kısmet kısmı da normal..amaaaa çok büyük bir kısmımız herşeyi nasip,kısmet olarak düşünüyoruz, memlekette neden üniversite mezunu insanlar iş bulamıyor diye sorgulamıyoruz...buna üzülüyorum ben sadece...
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak ne olacak kısaca ben sana özetliyeyim TÜRKİYENİN SORUNU : Emeklilik yaşı düşürülecek. 63 Yaşını beklemek zorunda kalmayacaksın. Bir insan emekli olduğunda onu geçindirecek ücret maaş vereceksin sıkıntı çekmeyecek ve emeklide çalışmak mecburiyetinde kalmayacak böylece beleşci iş verenler ucuza adam çalıştıramıcak ve gençler işsiz kalmayacak . Bir emeklide çalıştığı tespit edilirse emekli maaşı kesilecek olacak bitecek en temizi bu şekilde benim görüşüm ne emekli sıkıntı çekecek nede işsiz insanlar sıkıntı çekecek.. Gerçi bizim devletimizdeki memurlar hep yaşlı genç memur atamaları yapmıyorlar çünkü gençler dinamik atak hırslı ne kadar açık saçık varsa ortaya çıkartacak işler hızlanacak bu devletinde işine gelmiyor haliyleeee
20 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılnasıl yok bunun için neler yapıyosun çabaların neler anlat bakalım
bende işsizim istediğim bir işi arıyorum doğru yerde olmam gerek çünkü... ama bulamadım03 Yorumla- +1 yıl
anladım bende aynı öyle yapıyorum işkurada bak arkadaşım şifre al sitesinden ilanlarına bak fabrikalar ordan yayınlıyo ilanları eleman online.com var orayada üye ol istersen tabiiii
ne kadar dır işssizsin zamanını nasıl geçiriyorsun? - +1 yıl
işsiz değilim hamdolsun endüstri mühendisiyim yeni mezunum..mesleğimi yapmıyorum ve maaş yetersiz ama hamdolsun RABBİME.iş bulmak zormuş..aslında dediğin gibi fabrikalarfalan eleman arıyo... maaş olarak çokkkk yüksek beklentim yok..namuslu düzgün insanların yanında tecrübe kazanmak derdim.. öğrenmek işin esasını hayırlısıyla.
+1 yılbu ülkede işssizlik yok kimse demogoji yapmasın...! iş beğenmemezlik var bu gerçeği görmeyip herkes süslü püslü iş tutkusundan vaz geçmedeiği sürece işssizl yaygarası sürüp gidecektir...
012 Yorumla- +1 yıl
bunu diyen çok az kişi var bilemiyorum belki sen cidden öyle düşünüyosun ama bi şekilde iş beğenmmezlik oluyor ya şartlar uymuyor yada ücreti uymuyor falan filan gibi...senin mesleğin nedir ?
- +1 yıl
himm eee güzel ...neden iş bulamıyorsun peki ?
- +1 yıl
eee o zaman biraz sabredecen tabi bu arada boş durma yine fırsatları gözle öyle ha diye olmayabilir değim gibi sen işin şartlarına işde senin şartlarına uycakki hamur ekmek olsun ;)
- +1 yıl
Tabii ki iş beğenmemezlik olacak dalga mı geçiyorsunuz insanlarla? Aldığın eğitim, donanım, tecrüben veya daha önce yaptığın şeyler bellidir. Bunlar bu ülkede değerlendirilemiyor NOKTA. Ne yani buradaki arkadaş mühendislik yapmasın da gidip call center işi mi yapsın? Abuk subuk tespitleriniz var. Demogojiymiş.. Kaç insan yapması gereken işi yapıyor?Kaç insan doyuyor? Mimarlık, iç mimarlık okuyup it gibi teknik çizim yapan ve 800-900 TL maaş alan insanlar tanıyorum.Körsünüz anladık da susun bari.
- +1 yıl
tamam kardeşim sen dewam et böyle sen bu işi cözmüşssün ...kimseyle dalga geçildiği yok şimdi senin mantığınla yola çıkalım bu ülkede herkes en iyisinden okulunu okudu üniversite okyunların çoğu üst dereclerle okulu bitirdi çok*açok kaliteli eğitim aldılar eeee şimdi herkese 1. sınıf iş bulunucak öyle adam 1 . sınıf okudu eğitim aldı nasıl bir mantık bu zaten asıl yanlışlık iyi bir iş bulma düşüncesiyle eğitim alma sevdasına düşmektir ki ülkemzideki en büyük hatalardan biridir ...
- +1 yıl
hep şunu demişimdir ve yine diyorum iş bulma mantığıyla okunmaz eğitim alınmaz alınırsa ynalış olur hatta o kadar yanlış olurki bir çok insan verimli olabileceği alanın dışında eğitim alma cabası içine girer ...
oysa eğitim kendini geliştirmek için alınır hayatın bu gerçeğini kavrıyamıyan malum arkdaşmız gibi çok iyi bir eğitim alıpta o kaliteli eğitimle karşısındaki insnaa göremedği bir gercekten dolayı konuşma susun diyebiliyor işte aldığın eğitimin kalitesi arkadaşım ... - +1 yıl
1. sınıf iş mi dedim? Kendi mesleğini yapabilsin en azından diyorum. 1. sınıf iş demek, hangi sektörde olursa olsun, o sektörün zirvesindeki iş demektir. Dediklerimi başka yöne kaydırmayalım. Sen 1. sınıfsan bulursun belki 1. sınıf. Bizim burada dediğimiz ''normal olan, olması gereken'' şeylerin olmaması.
- +1 yıl
arkadaşım diyorsunki mimarlık yada iç mimarlık okuyan bilmem ne gibi çalışıp 800-900 tl maaş alan arkadaşlar tanıyorum demişssin ...eee ne var bund agayet doğal öyle ha diye 2000 tl maaşmı vericekler bütün dünyada böyledir avrupa ülkelerini örnek veriyor herkes orda zaten hayatın başlangıcı pahallı doğal olarakda alınan ücretler bize göre yüksek oluyor...bir yakınım avrupada yaşiyor adam haftalık 400 $ kira veriyor bizde en kralından bir daire aylık o paraya tutluyor ..
- +1 yıl
Katılmıyorum dediklerine.O dediğim iç mimar arkadaş tek bir projede 50.000 dolarlık işin alt yapısını oluşturuyor, o para şirkette ana olarak 3'e bölünüyor. Peki bu 8-9 saat çalışan arkadaş neden 900 alıyor? Bak burada bir terslik var. Bu ülkedeki zihniyet hatalı. Ayrıca senin dediğin o haftalık 400 dolar kira her yerde yok.Londra bile ki en pahalılarından biridir, stüdyo daire 400 GBP yani 640 USD AYLIK ödersin.Bu senin lüksüne göre 10.000 GBP de çıkar. Hani haftalık 400 USD?
+1 yılbu devlet böyle yönetildiği sürece çok iş diye çıkan olur buralara
21 Yorumlaişsizlik sorunu yok iş çok çalışana.. kimse devleete suç atmasın sadece işi begenmiyoz işi begensekte parasını begenmiyoruz..
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yıliş var fakat onlarında şartları malum köle gibi çalıştırıp hak vermeyen yer çok kan emici şeklinde çok vasıflı olduğun halde hakkını vermeyenler çok özel sektör böyle
00 Yorumla iş sadece para kazandığın değil senin yaşamına her yönüyle etki edecek bir olaylıdır. belki iş bulunabilir ama sevdiği bi işi yapmayan insana köleden başka ne denirki. ewet çağdaş kölelik.
01 YorumlaMühendislikte üniversite çoooook önemli. Sonra yabancı dil.
02 YorumlaMühendis olduğun için beklentin yüksekse bu da bir etken olur.
01 Yorumlaişsizlik diye birşey yok kalifiye işi bilen eleman yok ben otomasyon bolumunden mezun olduktan sonra aradım cok sayıda ıs buldum bıraz tecrube kazandıktan sonra bana gore olmadıgını dusundum meslegın ve ayrıldım anlıcagın endustrı muh.un ıs bulamaması cok sacma bı durum sorun sende...
02 Yorumla- +1 yıl
Tabii tabii işsizlik diye bir şey yok çok haklısın.. Aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım.
+1 yılMuz cumhuriyetine döndük ... Amele ye iş çok İşi bilene iş yok...
00 Yorumla
+1 yılbulursun bence tabi ki istediğini bulabilir misin yüzde 8
04 Yorumla- +1 yıl
iyi 1 ay içinde bulacaksın
- +1 yıl
kardeş iş istemedin mi tamam fazla merak korkutur sen yoluna bak ve bu sorulara daha da cevap verme 1 ay içinde iş bulmazsan mesaj atıp tatlı eşek diyebilirsin :D
+1 yılistanbulda iş bulursun bellki yaşadığın şehir küçük
01 Yorumlaİş çok ama yetkinliklerine göre iş arıyorsan yok.. sektörel bazlı işsizlik var..
00 Yorumlaanlattığın kişi benim sanırım:D endüstri mühendisiyim yeni mezunum.iş bulamadım 3-4 aydır iş arıyorum.ama bulamama sebebim askerliğimi henüz yapmamış olmamdır.sitemizde başka endüstri mühendisleri de mi var yoksa?:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbirçok fakültenin az çok her alandan anlayan ama belli bi konuda uzmanlaşamamış bölümlerinden biri.işin zor vesselam
01 YorumlaBir yerden başlamak lazım yoksa böyle ortada kalırsın...
00 Yorumlamalesef işsizlik yüksek boyutlara ulaştı ancak iş seçiciliği yapıyor musunuz ?
00 YorumlaYüksek bir beklentin yoksa rahat iş bulursun. Alanının dışında da bulabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılyabancı dilin varmı ? sağlam firmalara basvurdunmu iyice kısmet Allah bi kapı acar illaki
00 Yorumla
+1 yılDilini geliştirmen lazım.
04 Yorumla- +1 yıl
üzgünüm canım işde dil olmadan almaz..
+1 yılamele pazarı yokmu orda ?
03 Yorumla- +1 yıl
kız la bu :D
- +1 yıl
farketmez arada kaynasın kamyona
Diğer konusunda 737 cevap paylaştı. ole yapcak bır sey yok..
00 YorumlaArayan işinide bulur ç..
00 YorumlaHangi üniversite ve yabancı dilin var mı ?
19 Yorumla- +1 yıl
@soran kursa gidecek paran olmayabilir bu normal en azından bir ismek kursuna yazılıp temel ataydın.. ücretsiz ileride zorlanırsın o meslekde dil isterler.
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım