Tamamını ısıtamam ya bir sitede okumuştum bir kısmını kırıp ısıtıyorum yazmışlar ama kırılmıyor. Kalıp sir ağdayı nasıl kırabilirim?kalıp ağda nasıl erir
Kalıp sir ağda aldım ama nasıl kırıp ısıtırım, kırılmıyor siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben tırtıklı ekmek bıçağıyla kesmeye çalışmanı tavsiye ederim. Şef bıçağın varsa kesin işe yarar. Ama yapamazsan sir adayı eritmek için kabın içine koy istediğin kadar eriyince geri kalanını içinden alabilirsin. Ama bıçakla kesin kırılacaktır.
Kalıp sir ağdanın kırılması normalde o kadar zor olmaması gerekiyor. Sert bir cisimle vurarak kırabilirsin. Diğer arkadaşların yorumlarında söylediklerini uygulamanı tavsiye ederim. İlk önce sert bir cisimle vur veya sert bir zemine vur. Bu olmadıysa bıçakla kesmeyi deneyebilirsin. Hiçbir şekilde yapamadıysan sıcak bir suya kullanacağın kadarını temas ettirip yumuşamasını sağlayıp ondan sonra ayırabilirsin.
kalıp ağda nasıl kırılır
Kalıp sir ağda nasıl eritilir?
Ağda eritmek için satılan özel ısıtıcılar kullanarak ısıtmak en kolay hali fakat sir ağda ile tüy almak isteyen kişilerin evinde bu özel ısıtıcılardan bulunmayabiliyor. Onun yerine kaynar su kullanarak ısıtılabilir fakat burada önemli olan içine su kaçmaması bunun için bir kap veya cezve kullanarak içine su kaçmasını engelleyebilirsiniz.
kalıp ağda nasıl ısıtılır
Cezve dışında mikro dalga fırınlarda sir ağda eritmek için yeterli olacaktır. Belli bir süre beklettikten sonra sürülecek kıvama gelecektir.
Kalıp sir ağda nasıl kullanılır?
Yukarıda bahsettiğim şekilde ağdayı kırdıktan ve ısıttıktan uygulama kısmına geçiyoruz. İlk öncelikle ağda yapacağınız bölgenin temiz olması önemlidir. Burada temiz olmasından kastettiğim olay herhangi bir kozmetik kalıntısı olmaması önemlidir.
Kozmetik bir kalıntı yok ise işlemimize geçebiliriz. Belli bir miktarda kırdığımız ve ısıtarak sürülebilecek kıvama getirdiğimiz sir ağdayı kılların çıkış yönüne doğru ince bir şekilde sürüyoruz. Ağda kağıdını kılların çıkış yönüne doğru yapıştırıyoruz. Kılların çıkış yönünün tersine doğru paralel biçimde ne fazla hızlı ne fazla yavaş yani orta bir hızda tek seferde çekiyoruz.
kalıp ağda nasıl kullanılır
Sonrasında ağda sonrası temizleme yağı ile temizliyoruz. Ağda bölgesinde oluşacak olan yanma için orayı rahatlatacak nemlendirici kremler sürerek ağda yapılan bölgenin rahatlamasını sağlıyoruz.
Kalıp ağda nasıl kırılır, kalıp ağda nasıl eritilir ve kalıp ağda nasıl yapılır sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.
evet bir sorun yapmıyo hassas bolgeler icin cok iyi yuzumu bir kere almıstım sonra devam edersem hep almam gerekir diye bıraktım bir sorun olusturmadı :)