betimlemelere yer verirseniz biz de gözümüzde canlandırabiliriz.
Cevabın nedir?
insan, dünya hayatında nefsindeki kötülükleri yenip ömrünü Allah'ın razı olacağı umulan şekilde geçirmekle sorumludur. Bunun içinse kendisine ortalama altmış yetmiş yıl gibi çok az bir süre verilmiştir. Allah, rızasını kazanan kulları için, dünyadaki bu kısa yaşamın ardından, sonsuz ve eşsiz bir hayat yaratmıştır. Dünya hayatındaki bu ömür göz açıp kapayıncaya kadar, hızla tükenip geçmektedir. Bu süre içerisinde sabır gösteren, güzel ahlakta kararlı davranan, Allah'a samimi bir kul olan kimseler ahirette çok büyük bir mükafatla; sonsuz cennet hayatıyla karşılaşacaklardır. kuşkusuz bu Rabbimiz'in kullarına olan ihsanının, rahmetinin ve sevgisinin çok önemli bir tecellisidir.Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler; oradaki elbiseleri ipek(ten)dir.hac Suresi Allah insanın fıtratını ancak cennette rahat edebileceği ve nefsinin isteklerini ancak burada karşılayabileceği şekilde yaratmıştır. Kuran'ın pek çok ayetinde bu gerçek insana bildirilmiştir. asıl hayatını cennette yaşayacağını, bu nedenle tüm çabasının da sonsuz güzellikler yurdu olan cennete yönelik olmasını hatırlatmıştır. Bu konudaki kuran ayetlerinden bazıları şöyledir.Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve '(eğlencGerçek şu ki, tebrar olanlar iyiler, doğru olanlar, elbette nimetler içindedirler.
ahtlar üzerinde bakıp-seyretmektedirler. nimetin parıltılı sevincini sen onların yüzlerinde tanırsın. onlara mühürlü, katıksız bir şaraptan içirilir. ki onun sonu misktir. Şu halde yarışmak isteyenler, bunun için yarışsınlare türünden) tutkulu bir oyalanmadır'. gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. bir bilselerdi.21 Yorumla- +1 yıl
+1 teşekkür ederiz
En İyi Cevaplar
Her bir cennette yetmiş bin bahçe bulunmaktadır. Bu bahçelerden her birinde de yakuttan yapılma yetmiş bin köşk vardır.
Bu köşklerde ise zümrütten yetmiş bin ev ve bu evlerin her birinde kırmızı altından yetmiş bin oda vardır.
Bu odaların her birinde beyaz gümüşten yetmiş bin asma kat vardır ki, bu asma katların her birinde de yetmiş bin siyah renkli sofra bulunmaktadır.
Bu sofralardan her birinde mücevherden yapılma yetmiş bin tabak ve her tabakta yetmiş bin çeşit yemek vardır.
Her bir asma katta kırmızı altından yetmiş bin yatak, bunların her birinde yetmiş bin ipek, kalın ve ince atlastan yapılmış yetmiş bin döşek bulunur.
Yine yatakların her birinin yakınında içinden hayat suyu, süt, şarap ve balın aktığı yetmiş bin nehir vardır. Bu nehirlerin her birinin ortasında yetmiş bin çeşit meyve bulunur. Her bir evde yetmiş bin erguvandan çadır ve her bir döşekte de beyaz tenli gözde hurilerden biri bulunmaktadır. Bu hurilerin her birinin elinin altında henüz ergenliğe adım atmamış saklı cevherler misali yetmiş bin hizmetkâr kız vardır.18 Yorumla- +1 yıl
offf offff :)))) +1
- +1 yıl
Cennetle ilgili birkaç kitap okumuştum, bunları ve daha fazlasını... çok tatlı ya :)))
- +1 yıl
Her nefs ölümü tadacaktır diyor ya, ölüm anı da muamma ya korkutucu biraz, ruhun çıkması kısmı, neyse ya bu konuyu kapatalım korktum ben :))
- +1 yıl
ok
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHayda..Cehennem mi hayal etmek daha güzel değilmi.Orası belli öylemi..Cennettemi takılıyoruz yani.Sonsuz sınırsız hayal üretebilirken.Cehennem sadece ateş ve azap olarak mı görüyoruz acaba..
01 Yorumla- +1 yıl
şu an cenneti hayal ediyoruz, yarın da cehennemi ederiz :))
sevdiklerimle,Efendimizle(s.a.v) olmayı istiyorum,nasip olur İnşaAllah:)
diğer türlü özel bir şey düşünmedim...412 Yorumla- +1 yıl
aminnnn :)))) en tatlıdan bi tatlı söylemişsin, diğerini söylemeye dilim varmıyor.
- +1 yıl
insan dua ederken bile utanıyor ya istemeye :)))
- +1 yıl
niyetli misin
- +1 yıl
anladım canım
- +1 yıl
gece söyleseydin öyle niyet ederdim physicianın da yerine diye :))
- +1 yıl
bilmukabele muck :))
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
16Cevap
Hayal etmekten ziyade araştırdığım için tahmin ediyorum ben cenneti.
Cennette nefis olmayacağı için orada tüm sapıklıklardan,şehvet duygularından vs yoksun olacak insanlar.Huri olcakta tüm gün seks yapcaz diye hayal edenler öyle birşey yok. oradaki ortam tüm bu dünyevi şeylerden farklı ve güzel olacak.Aklımıza getirdiğimiz yerleri ve kişileri görebileceğimizi söylüyor araştırmacılar.Kademeli olacak Allah CC. nin cemalini görebileceğiz.Görmek için can atılacakmış hatta herşeyden önce isteyeceğimiz şey bu olacakmış.04 Yorumla- +1 yıl
o huri olayında eksik bilgilerin var, eve gidince yazarım sana...
- +1 yıl
okudugum kitapta onunda sınırsız oldugunu yazıyordu
- +1 yıl
Huriler ile ilişki olmasaydı"meme uçları tomurcuklanmış bakire kızlar" demezdi.
İlişki ilişkidir, ilerisi gerisi olmaz.
Diğer konusunda 470 cevap paylaştı. Cennetin materyal şeylerle betimlenmesi tuhaf geliyor bana.
Zihnin %100 berrak ve özgür olması hissi olarak tanımlıyorum. Bu sayede enerji kaybı olmayacak ve tamamen bir sevgi (herşeye karşı) açığa çıkabilir.
Bunu becerince ölmeden cenneti yaşamak mümkün, ama ütopya tabi.
Not: Materyal şeylerden kasıt sadece parayla satın alınan şeyler değil.02 Yorumla- +1 yıl
güzel
Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ne Cennet tasası
ne de Cehennem
düşünmemiz gereken
Sadece Allah'ın rızası31 Yorumla- +1 yıl
alkışşşş :)) +1
Cennet öyle bir yer ki oradakı mucizeler insan aklına sığamaz orada Efendimizi(s.a.s) görmek isterim oraya gitmek önemli gittikden sonra istediğimiz olucak zaten
22 Yorumla- +1 yıl
inşallah :))
+1 yılbu dünyadaki yasakları cennette özgürce yapabileceğine inananlar bence çok yanlış gelmiş :)
düşünsenize alkol haram, zina en büyük günah. buna uygun yaşadığın için cennettesin ve oradan beklentin bol zina ve alkol :) olayın mantıgına ters00 Yorumla
+1 yılyalnız olup da geceleri korkmadığım bi yer olsun işte
7/24 oda servisini söylememe gerek yok sanırsam14 Yorumla- +1 yıl
odan olsun istiyosun, yanında kimse olmasın mı
- +1 yıl
oda servisi olsun ama oda olmasın,kimse olmasın..
- +1 yıl
mekan sınırlaması yok ama oda servisi var
- +1 yıl
servis varmış okuduğum bir kitapta anlatılıyordu, altın kaplar içerisinde hiç bitmeyecek gıdalar...
+1 yılşimdi iki hurma ağacının arasına hamak yapmış sallanıyorum yanından kevser akıyor elimi şıplatıyorum bıldırıncın yumurtası elimi şıplatıyorum kenan imirzalıoğlu
14 Yorumla- +1 yıl
hahhah :))) betimlemelerine bayıldım
- +1 yıl
teşekkür ettim :)
- +1 yıl
nuriye de bak kenan imirzalıoğlu..
benim huirde kelly brook olsun:) - +1 yıl
haha bi şıklatmaya bakar ya :))
+1 yılbir espri borcun var senin bana:)
geçen bir yorum gördüm cehennemd e herkes yanacakmış..direk cennete gidilmiyomuş..
bu yüzden ben habire cehennemi düşünür oldum..
yandık marmara çırası gibin :(04 Yorumla- +1 yıl
eminim direk cennete girenlerde olacaktır.
- +1 yıl
yani bende öyle biliyodum..ama bunu diyen sitenin idaalı fetvacılarından biri ..
- +1 yıl
inanmıyorum, kabir azabı denilen birşey de var, bu vesileyle de yapılan yanlışlar affedilebilir.
- +1 yıl
olsun tabi :)
+1 yılcennet hayal eden kişilere şaşırıyorum tamam herkes hayal edebilir ama cennet hayal edileeyecek adar güzel akıl almayacak kadar mutlu huzurlu bi yer eee tabi dünyada ahirete çalışana elbette ..! =)
06 Yorumla- +1 yıl
sınırlı aklımızla hayal etmeye çalışıyoruz işte :))
- +1 yıl
sınırsız bir yeri sınırsız aklımızla hayal etmeye çalışıyoruz ortaya komik şeyler çıkıyor
- +1 yıl
aklımızın belirli bi sınırı war çünki hepsini kullanamıyoruz ki =(
- +1 yıl
aslında aklımız sınırsız ama biz kullanamıyoruzzz
- +1 yıl
evet kesinlikle
- +1 yıl
=)))
+1 yılMeganfox İrina Shayk ve adriana lima 3'lüsünün beni orada beklediğini hayal ediyorum.. cennete gidip aşk yaşamayı planlıyorum
08 Yorumla- +1 yıl
:))) woww
- +1 yıl
mümessilleri de olsa olur :)))
- +1 yıl
hayalimin içine ettiniz valla ha. tamam cehenneme gidecem.. beraber yanarız :/
- +1 yıl
ben ılımlı yaklaşmaya çalıştım, bence sevdiğin kişi beraber olmak istediğin kişi cenneti kazanamamışsa bile onun yerini tutan ona çok benzeyen biri olabilir.
- +1 yıl
sevdiğim biri olsaydı eğer hayalimin bu olacağına emin olabilirsin
Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. sabahları erken kalma gibi bir derdin olmaması gözümde canlandırıyorum :D
018 Yorumla- +1 yıl
hayal gücün çok kısıtlı anlaşılan, iste ya çekinme hayal kuruyoruz şurda.
- +1 yıl
sen yaz :)) biz seni ziyarete geliriz
- +1 yıl
ben yazarım, döktürürüm birazdan :))))
- +1 yıl
tamam yazıyorum sen istedin bunu:)) sağımda cansu dere solumda adriana lima oturuyor ben göl kenarında yeşil bir arazide hamağa uzanmış onlar bana hizmet ediyor karşıdanda sen geliyorsun bağıra bağıra çat adriana bir tokat cansu zaten o sıra topuklamış bile birdaha bunun yanına yaklaşırsanız ikinizide cehenneme atarım diye bağırıyorsun sonrasını hayal edemedim gerisi sende:D
- +1 yıl
bak bana rol vermen iyi olmamış ortalığı birbirine kattım bile :))
- +1 yıl
bi kere cennette kıskançlık, gurur, kibir gibi kötü duygular olmayacak :))) gerilim, korku filmi olamaz yani
- +1 yıl
pardon ya :))) maaşıma zam istiyorum ama, madem başrol
- +1 yıl
aman işler güçlerin film çekimine dönmesin de :)
- +1 yıl
ne iş yapıyosun gercekten :))
- +1 yıl
ayıp bi iş ok anladım :)
- +1 yıl
neyse sustum ben artık ya :)
+1 yılHiç ağlamayan tombiş bebekler
Süper bir motor
Le min ho :/11 Yorumla- +1 yıl
tombiş bebekler hoşmuş ya :)))
Gizli Üye(36-45)+1 yılşarap akan ırmaklar. bı ton huri ve nuri.. sınırsız hazz.. zamansız zman..
bııde mılyon tane kızını hz. muhammetle beraber olma hayalı.
cennet beyninde..04 Yorumla- +1 yıl
beyninde mi beynimde mi?
Cevap sahibi+1 yılbence beyınde- dolayısı ıle cennetıde cehennemıde yasadıgın merakn su an.
okursna farkl ı farklı cennet betımemeerı var. herkesıın cennetı kendı beynınde baslıyor- +1 yıl
:)
Cevap sahibi+1 yıl:)
Yaşadığımız dünyanın üzerinde hiç insan olmadığını hayal edebilirsin,
02 Yorumla- +1 yıl
şimdiki hali mi hiç insan olmadan önceki hali mi
Diğer konusunda 737 cevap paylaştı. aılem ve sevgılımle her seye sahıp olmak ısterdım ve ATATURKU yakından gormek ısterdım onunla vakıt gecırmek ısterdım..
01 Yorumla- +1 yıl
cennette sevdiklerinle beraber :)
Böyle saraylar falan. Bize Huri, hatunlara Nuri verecekler. Organizasyon çok iyi, çok beğeniyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
İnş gidebiliriz de :))
+1 yılNe Cennet'i ne de Cehennem'i hayal etmiyorum.İçimden böyle birşey gelmiyor ama ölmek istemiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Dünyadan çok daha güzel olan cenneti sıkça hayal ederim, genelde çok sıkıldıgım zamanlarda motivasyonumu artırıyor.
- +1 yıl
Benim Cennet'im, Dünya'm.
ihtiyaçlarımın olmadığı bora bora adaları gibi bir yer işte.
yada bana öyle bir yeter:D08 Yorumla- +1 yıl
tek canlı sen misin orda
- +1 yıl
mütevaziliğin de böylesi :))
- +1 yıl
aslında sen eğer o kadar mutlu etseydin karşındaki de seni mutlu ederdi diye düşünüyorum
- +1 yıl
peki gitmesin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSütlü Nuriyelerin iettye doluşup son durakta bana koşmaları hoş olacak :D
03 Yorumla- +1 yıl
:)) durak da var
Cevap sahibi+1 yılbaşka durak yok :D
- +1 yıl
bu iyiydi :)
gidemeyeceğim yeri hayal etmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Korkman kendini layık görmemen güzel, Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez.
hayal bile edemiyorum o kadar güzelki:))
04 Yorumla- +1 yıl
ya bişeyler yazın işte, hiç mi yok şu da olsun dediğin bişey
- +1 yıl
evet işte ne istiyosunuz diyorum ben de :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılcennet yeryüzünde, onunlayken diye hayal ediyorum
01 Yorumla- +1 yıl
sevgilinle mi
Canlandıramıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
peki :)
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi