müslüman kardeşlere sormak istiyorum bu ilahı sizce mantıklımı muhammedin dügünü var diyor cennette
bağışla ümmetinin günahını (allah sandılar )
bağışla ümmetinin günahını (allah sandılar )
sen dini açıdan çok cahilsin. sürekli görüyorum yorumlarını aslında temiz kalpli dinini yaşamaya çalışan bir gençsin ama çok yanlış öğrnmişsin. kelime haznende az. düğün sadece eğlence, evliliğe adım anlamında kullanılmz.
günaha giriyorsun yapma öyle. diyorum bak seni görüyorum ben böyle değildin. bence bu site seni olumsuz etklemiş. bir düşün bunu. kendien çeki düzen ver.
ilahiyi dinledinmi? Resül affet ümmet idiyor allah mı affetsin
allah ademi resül için affediyor geçin bu işleri
ben böyle şeylere inanmam işte kaynak www.abuzer.us/.../Kuran-%C4%B1-Kerim.jpg
ilahiden bahsetmiyorum. ilahiyi şu an müsait olmadığım için dinlemiyorum. haklısındır vardır hatalar ona birşey diyemem dinlemediğin için. ben genel anlamda bugün sende değişiklikler farkettm o yüzden yorum yaptım.
sen daha dün hadislere inanmayan adama kafa tutuyordun, aradım buldum soruyu al
link.
www.kizlarsoruyor.com/.../q2973270-cok-merak-ediyorum-bizim-dinimizin-cinsellikten-baska-konusu-yok-mu
ben kurana uymıyan hadislere inanmam diyorum
bak ablacım allah resülü muhammedkurana aykırı konuşamaz
buhari hadisinde derki benim sözlerim kurana uyar uymazsa uydurmadır der
islamı savunmuyorum sadece söylüyorum allah resülne iftira atanlar cehennemın ateşinde yanıcaklar
kısa süreligine reklama giricem geri gelicem müslümanlarla tartışmıyorm pazar günü klisee isanın tanrı olup olmadıgını tartışıcagız benim islam baglamıyor artık 3 kitaptaki çelişkiler bağlıyor
Düğün belki mutluluk, sevinç anlamında kullanılmıştır da bağışla falan diyorsa sıkıntı.
Kardeşim kurana göre müslümanlar gidicektir
Kuranda 2Ci En Büyük Kanıt Yahudi Hristiyan ya da Müsliman Olmıyan İslamı Duymuş Korkmamış Kötülügü Duymamış Cennete Giricek Diyen Chpliler İyi Okusun
İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18]
(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]
(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]
(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]
Kâfirlerin azapları hafiflemez. Birkaç âyet meali şöyledir:
(Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
maide 72 :Allah, şüphe yok ki Meryem oğlu Mesîh'tir diyenler kâfir oldular ve Mesîh, ey İsrailoğulları demişti, Rabbime ve Rabbinize kulluk edin; şüphe yok ki Allah'a eş tanıyana Allah, cenneti haram etmiştir, onun yurdu ateştir ve zâlimlere hiçbir yardımcı yoktur.
tevbe suresi 30 :e yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur.” dediler ve nasraniler: “Mesih Allah’ın oğludur.” dediler. Onların ağızlarıyla söylediği bu sözler, daha önce inkâr eden kimselerin sözlerine benziyor. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar.
Maide 73:Şüphe yok ki kafir olmuşlardır, Allah, üçün üçüncüsüdür diyenler ve kulluk edilecek tek bir Tanrı vardır ancak. Söyledikleri sözden dönmezlerse içlerinden kafir olanlar, pek elemli bir azaba uğrayacaklardır.
Tamam ben de onu dedim zaten ama Allah'ın lanetlediği Hristiyanlık Hz. İsa'nın yaydığı din değildir ona Allah'ın oğlu sıfatını yükleyenlerdir. Çünkü biz bütün ilahi dinlere inanıyoruz. O da bir zamanlar Allah tarafından indirilen ilahi bir dindi ve bu dinlerin ilk hallerine inanan insanlar da Müslüman kabul edilir. Örneğin firavunun eşi cennetliktir deniyor Kuranda.
Allah katında din islamdır hz. ademde islamı anlatt hz. muhammede
Hz. isa islamı anlattı
musa islamı anlattı hz. davutta hristiyanlık diye din olmadı
isayı katleden pavlustur hz. isaya tanrı ölüleri canladırma özelliigi verdi
onlarda ölüleri canlandırıyor diyor tanrı gösterdiler uzun mesele
aklında bulusun 3 din yok adem nuh ibrahim ve insalıgın soyunun geldigi ismail
hz. ismail bütün peygamberler islamı anlattı
''Kişi, sevdiği ile beraberdir'' Hadis-i şerifinden yola çıkarak yazılan, öldükten sonra rabbine kavuşmasını konu alan bir ilahi yapıtı. Ortada yanlışlık bir durum yok dostum..
Yani sonumuz kacınılmaz ölüm ve hakedersek cennete bizleri bekleyenler var diyor galiba.
Cevap
3Cevap
Valla ilahilerden Pek anlamamda dinlememde..
Just.
Evet mantıklı senin gibi mantık yoksunu insanı bunu burada sorar.
Ve evet her peygambere bir hak verilmiştir ti ve bütün peygamber Leer o hakkı kullanmıştı sadece Efendimiz kullanmadi ahirete sakladı ümmet ini bagislatmak için.
Gelin bizde seyredelim gelini, gelini, Fatma ana tel, tel etmiş saçını, saçını, Bağışlatmış ümmetinin suçunu, suçunu, Muhammedin düğünü var cennette, cennette. O serverin bir gülü var cennette, cennette.***Ayağına giymiş sedef nalını, nalını, Hep melekler kınalamış elini, elini, Asya Ana, Meryem Ana gelini, gelini, Muhammed in düğünü var cennette, cennette, O serverin bir gülü var cennette, cennette.***Cennetin yolunda güller açılır, açılır, Üzerine misku anber saçılır, saçılır, Düğüne gelene hulle biçilir, biçilir, Muhammed in düğünü var cennette, cennette, O serverin bir gülü var cennette, cennette.***Cennetin yolunda saf, saf melekler, melekler, Arş katında kabul olur dilekler, dilekler, Düğüne gelmişler bütün melekler, melekler, Muhammed in düğünü var cennette, cennette, O serverin bir gülü var cennette, cennette.
Bagislatmis ummetinin suçunu suçunu diyo. İyi anla mantiksiz
Daha geçen bir yorumda resul için yaratilmadik o olmasa allah bizi yaratmycakmiydi diyodun ya sen ne degisiksin sen ya. Git surdan
Allah ıslah etsin seni.
zorunamı gitti? allah nasıl muhammed s. av için ademi affeder
rabbim muhammed içni affet bu nedemek oluyor herşeyi yaratan allah şartlımı?
benim allahım kuranda sözünün geçmicenı herşeyi bildigini sölüyor
kurana uymıyan şeyleri degil
aslah beni islah etmez artık benım umrumda degilisiniz bakın işinize
Ya senin beynini yikamislar git surdan beyinsizsin hatta suç bende ki senin gibi cahile laf yetistriyrm
Tasavvuf o anlamazsın
sen müslüman değil misin
En İyi Cevaplar