Arkadaşlar, hayat amacınız nedir ?
Kadınların iş hayatına atılması sonuçları...
Arkadaşlar, hayat amacınız nedir ?
Çok saçma. Çalışmayan, kendi ayakları üzerinde durmayan kadınları her gün televizyonlarda izliyoruz. Kocalarından dayak yiyorlar hatta sokak ortasında öldürülüyorlar. Çalışmayalım da o kadınlardan mı olalım? Bu bir hırs değil, yaşam savaşı. Biz insan gibi yaşamayı hak ediyoruz. Sizin için çocuk doğurup yemek yapacak, temizlik yapacak köleler değiliz. O eskidendi ve bizlere kötü davranarak, haksızlık ederek bizi bu hayata sizler ittiniz. Genelleme yapmıyorum ama bu ülkenin erkeklerinin çoğu ev hanımı olan eşlerini dövüyor ya da aldatıyor. Bu kadınlar; çektikleri zulme çocuklarının vesayetini alamayacakları için, kendi ayakları üzerinde duramayacakları için katlanmak zorunda kalıyorlar. Boşanamıyorlar... Sonları da ölüm olabiliyor. Eğer bir erkeğe gerçekten güvenebilecek olsaydım ev hanımı olmak işime bile gelirdi. Aldatılmayacak ya da dayak yemeyecek olsam çocuk da yapardım, temizlik de... Ama o iş öyle olmuyor işte. Bu yüzden ben kadının çalışması taraftarıyım... Şimdi sen diyeceksin ki; ben kadınlar çalışmasın demedim, her iş onlara uygun değil dedim. Sorarım sana: Bu ülkede öğretmenler atanmıyorken, kadın hangi mesleği yapmalı? En çok iş olan bölümlerden biri mühendislik olduğu için ben bir mühendisim. Öğretmen olsam atanacak mıydım? Bankacı olsam? Bu dünya sizin tekelinizde değil. Meslekler de kadın erkek mesleği olarak ayrılmaz. İşsizlik de kadınların değil hükümetin suçu... Lütfen bilinçli şekilde konuşalım.
Arkadaşlar, sizin kafanız şuna takılmış; Kadın çalışmazsa kocası döver söver kadın da ona mecbur katlanır ? Tüm mantalite bu.. Allah aşkına siz o şekilde olan bir insanla işiniz olsa bile neden evlenirsiniz peki ? Bir o kadar kadın dayak yerdi işsizkeni şimdi işi var ne oldu ? Bıçak yada kurşun yiyor farkında mısınız ? Farkında mısınız ?
ben 16 yasımdan berı calısıyorum neden mı hanı babam var ya senın eve bakması gerektıgını dusundugun, evın dıregı olacak olan adam bızı bırakıp gıttı annem erkenden evlendırılıp okutulmadıgı için 10 sene gunde 14 saat calısarak buyuttu bızı. pekı buna ne dıyorsun?
olmadı ama olmalılardı degıl mı hanı erkek koruyup kollar, sahıp cıkar namus var degıl mı ama hayat oyle ıslemıyor
Kardeş kusura bakma da çalışan her kadın senin durumunda değil.. Senin gibileri görüp, ben de böyle olurum korkusuyla olsa gerek iş iş iş diye piyasaya atılıyorlar.. Sen de adam gibi birini bulursan 18-20'inde evlenirsin.. Yeter ki doğru evlilik yapın.. Babanızın sizi terk etse bile nafakanızı vermesi gerekirdi.. O adamın suçu büyük.
Sen de adam gibi birini bulursan 18-20'inde evlenirsin ne demek? kadının hayatı evlılık uzerıne donmez. Ayrıca ınsanların daha ıyısını ıstemesının neyı kotu, sonuçta çalmıyor cırpmıyor kendı emegı ıle calısıyor
Bir toplum bilhassa kadın yoluyla kazanılabilir. Kadınlar da, toplumun birer parçası.Elbette iş hayatında olacaklar.Bu soruya kadın çalışmaz,ona kocası bakar mantığı var ama gerçekteok öyle bir dünya.Bu ülke de her kadın erkeğin eline bakacak diye birşey yok,kendi parasını kazanmak hep kadının hakkı.Kadınların çalışabileceği bir sürü iş imkanı varken,erkekler o işleri de parsellemiş durumda. Neden çünkü erkek çalışır kadın evde oturup,çocuk bakar mantığı.Bunu mağazalar,kafeler gibi küçük istihdamlar ile sınırlamak ne kadar doğru?
Hiç bir kadın evde oturup çocuk doğurmak ve ona bakmak ile sınırlanamaz.Kadınları biraz olsun doğum makinesi olarak görmekten vazgeçmek daha mantikli.
Çalışan kadın, toplumu bilen kadındır.
Çalışan kadın, kendini bilen kadındır.
Daha bilinçli, daha ayakları yere basan insandır.
Erkekler işsiz kalıyor,gençlerimiz işsiz kalıyor diye koskoca bir cinsi toplumdan soyutlayamazsınız.
Kadının çalıştığı işle,istihbam yok oluyorsa aynı durum erkek içinde geçerli.
Bunu devletin bozuk sistemin de arayın, çalışmak isteyenler de değil.
+1 soran kişi tamamiyle kadın düşmanı, güncellemedende anlaşılıyor
Arkadaşlar, kadın zaten evinde çalışıyor iken, umuma açık yerde çalışması onu ayrıcalıklı bir konuma nasıl ne şekilde getirebilir ...
Kadın'ın ayrıcalığı "Ana" olmakla değil midir..
Bir o kadar kadın, kızı görüyorum. Çalışıyorlar.. Hayatları sadece bu dünyaya adanmış... Manevi duygu manevi his zaten yok.. Yani bunların yüzünden bir o kadar erkek de iş sıkıntısı çekiyor.
Ne alakası var? Kadını sadece ana görmek ne demek? O kadının da toplum yeri olduğu kadar, kendi düşüncesi,kararları,kendi doğruları var. Kadını sadece doğuruyor diye ayrıcalıklı kılamazsın.Kadının doğurması toplum da onu değerli kılabilir ama kadın sadece bundan ibaret değildir. Dışarı da akan bir iş hayatı var.Sen erkek olarak o hayatın içindeyken, kadını sen otur orutduğun yerde diye tutamazsın.
Bu yüzden bu istihdam eksikliği kadından kaynaklanmaz, devlet işleyişinden kaynaklanır.
Arz-talep dengesini bilir misinz bilmiyorum. İşiniz nedir bilmiyorum.
Biz ekonomistlere göre, arz artarsa ücret düşer.. Kadınları piyasaya arz ettiklçe, işci ücretleri düşer.. Değil mi...
İnsanın yaratılışında bir gaye vardır. Kadının gayesi evine ekmek getirmek değildir.
değil mi.
Merak etmeyin 2 yıl iktisat okudum. arz talep ilişkisi tek düze işlemez siz de bunu bilmelisiniz. Bu yüzden devlet işleyişinden bahsediyoruz. Bu yüzden İş kanunu diye birşey var. Bu kanun çalışan erkek işçilerin haklarını koruduğu kadar, kadın işçilerin de haklarını korur.
O insan gayesini iyi incele o halde de, insan oğlunun ilk önce anaerkil bir toplum yapısından geldiğini öğren. Kadın çalışır,erkek çocuk bakardı. Şimdi tam tersi.
Ve hangisinin daha doğru olduğu hakkında nasıl kesin konuşabiliyorsunuz ? Toplum yapısının değişmesi gayeden mi gelir, sosyal bir yapı mıdır ?
erkeklere iş kalmıyor bütün muhasebe magazalarda bayanlar var.iş verenlerde bayan tercih ediyor
senin derdin siyasi anlaşılan, o zaman sen süsletip püsletip göndermezsin,ama eve para getirmeye de yetmiyorsun..nolacak şimdi...senin I.P adresinden izlediğin filmleri veririm buraya görürsün süsü püsü, sanane elalemin anasından babasından.
Cevap
5Cevap
4. kadınlar çalışmayınca erkekler tarafnda dövülüp hakaret ugrayınca ekonomik özgürlükleri olamdıgında ses çıkaramıyorlar. yada aldatıltıklarında birşey yapamıyorlar. bu konuyu nasıl çözeceksiniz.
5. yada kadınlar çalışsın erkekler evde oturup çocuk baksın. Çocuklarla iglilenilmiş olur. baba sevgisinden uzak yetişmezler. değil mi? Kaç kuşaktır ataerkil toplum yapaısı nedeni ile babalar ile çocukları arasında fazladan ucurum var. Bana yok genetik yatkınlık , yok yaratılış gibi sacmalıklar sıralamadan acıklarsan sevinirim
tamam işte o kadınların çogu ekonomik özgürlükleri olmadıkları için o adamlardan ayrılamıyorlar.
Sen önce sistemi değil insanları düzelt yapabiliyorsan.
süpersin
bilmez miyim.. her işi yapıyorlar gocunmadan
Peki madem araştırma görevlisisin. Neden kadınlar çalışıyor sorusunun tek bir cevabı olmaz.
Ayrıca zorunlu meslekler nelerdir. Öyle şey mi olur. o kadarınlar çalışmasın. çünkü onlarında çocukları olacak , o cocuklara yazık değil mi
Size noluyorda iş arıyorsunuz Anlamıyorum evde iş yapmaktan boş mu kaldınız da işde çalışıyorsunuz kadının ve erkekğin yaratılışına bi bakarmısınız ne oluyor Ama Anlamazsınız kalbleri hidayeti yalnız Allah verir Hocam anlamıyacaklarda modern çağı yaşıyorlar kadınlarımız malesef ki Yahudilerin Hristiyanların üzerimizde oynadığı oyunları tuttu kadını dışarı çıkardılar ve artık insanlar Allah ın kelamını devri geçmiş bir kitap olarak görüyorlar o o zamandı diyorlar Aynı müşriklerden ebu celil ağzı Allah bizlere iman Hanımlarımıza iman versin Diğer kadınlarımıza bacımlarımızada hidayet versin.
Ben bu sorunun tamamiyle polemik amaçla sorulduğu kanısındayım.
Çalışan bir anneyim, Günlük 8 saat çalışma sonrasında akşam evimde çocuğumla yeterince ilgilenip, gelişiminde gerektiği kadar yardımcı olabiliyorum.
Ekonominin çökmesine sebep görmenin, tamamiyle ekonomik özgürlüğünü eline almış bir kadının söz hakkını kullanmasının erkeklerin hoşuna gitmemesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Erkeğe nekadar bağımlı olursa sanırım erkeklerin hükmetmesi daha kolay gibi geliyor. Oysa geçimde erkeğe destek olmaktan, sorumluluğu paylaşmaktan hiçbirzaman gocunmadık biz.
20 yıl sonrada aynı şeyi söyleyeceğimden emin olabilirsiniz. Çocuğumun şuanki karakteri bana 20 yıl sonrasını gösterebiliyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Siz farklı bir ülkeden bahsediyosunuz galiba. Türkiyede kadınlar gerek tarlada,gerek temizlikte gerekse ağır işlerde bile çalışmışlardır yıllardır. Ve içkici kocaları tarafından ellerinden kazandıkları alınıp dayak yemişlerdir.
Evinde oturup ailesinin ve çocuklarının bakımıyla,evinin temizliğiyle ilgilendiği halde kapıya konmuş, aldatılmış kadınlarımız mevcut. İşsiz adamlar varsa bunlar eğitim kalitesi düşük adamlar olmalarından ve buldukları her işi beğenmemelerinden kaynaklanmaktadır.
Bence bütün kadınlar herşeyin pahalılaştığı ve eğitiminde karmakarışık hale geldiği bu zamanda çalışıp eşlerine destek olup çalışıp çocuklarını daha iyi okullarda eğitmeye uğraşmalı onlara iyi bir gelecek hazırlamalıdır.
Kardeşim anlattıklarınız o kadar uç şeyler ki. Sizin dediğinize bakarsak çalışan tüm kadınlar kızlar içkici insanlar yüzünden çalışıyor ?!
Arkadaşlar hayat pahalı diye mi çalışıyor şu bir o kadar kadın, yoksa daha fazla maddiyata sahip olmak için mi.. Bir o kadar eve çift maaş girerken bir o kadar eve yarım maaş girmesini kabul edebiliyor musunuz.. "Benim karnım doysun keyfim tütsün, millet, gerisi umruma değil" "Bana ne elin erkeği, elin babası iş bulamıyorsa" tüm mantalite bu..
O senin kendi kuruntun bence. Eğitimini almış düzgün her insan iş bulur çalışır. Ama eğitim almayacak, kendini geliştirmeyecek ve birde iş beğenmeyip kolay para isteyecek. Öyle adamlar aç kalmaya mahkumdur. Sende bu işsizler grubundasın galiba kadınların çalışmasına bu kadar içerlediğine göre?
uc değil anlattıkların gerçek. bizzat görüp yasadıklarım. Kadınların cogu zaten caliyor.
ancak arkdas farklı bir dünyada yasıyor sanırım
ya kadın evini geçindirmek için saçını süpürge edip adamın dışarıda kahve köşelerinde gezmesi ve kaba tabirle karı parası yemesi refahı oldukça arttıran bir etmen mi? sapla samanı karıştırmışsın arkadaşım..kadın toplumda ekonomik ve kişisel yer aldıkça senin gibi erkekler ancak hariçten gazel atar...bir kadın gayet güzel hem ev işini yapar hem kadınlığını yapar hem de iyi bir anne olur..kendi eksiklerini kadınlar üzerinden kapatıp egonu tatmin etme çabasına girerek acınası bir tablo çizmişsin..
var çok var da...sendeki at gözlüğü onu görmene müsade etmez ...
ovvv niyetin belli oldu..bence sen bir halt değilsin...o kadar kinlenmişsin ki kadınlara..ya da çalıştığın yerde bir kadın senin tahtını sallıyor acısını burada çıkarıyorsun..aslan gibi bir oğlum olacak benim...zerre kadın erkek ayrımı yapmayan,anasına ,karısına ,bacısına sahip çıkan...
Senin mantığında adamlar için aynen öyle canım. Sen okuma etme, kendini geliştirme , iş bulamamanın suçunu kadınlara at, vicdan yap anca. Bize bu kadar laf yapacağına gir bi kursa bişey öğren. Şirketimizde homeofis çalışan yazılımcı var 3bin tl maaşla tavsiye ederim sanada.
Üniversitede Araştırma Görevlisiyim arkadaşım. Sorun benim sorunum değil, sorun memleketin, milletin sorunu.. Hergün işe gidip gelirken, adeta bir dansöz gibi süslenip işine giden kaddınları kızları gördükçe, bir taraftan da sokakta iş aramaktan kendisini başkasının ayakkabısında hisseden delikanlıları gördükçe üzülüyorum.. Bunu erkek evladınız olduğunda daha iyi anlarsınız.
Valla 5,5 Yaşında anaokuluna kendi maaşımla gönderdiğim bir oğlum var. Eğer ben çalışmasaydım evde kendim yettiğim kadar eğitebilecektim. Ama şimdi hem eğitimini alıyor hemde ben evimizin ekonomisine destek oluyorum. İşe giderken hiçte süslenmem gerekmiyor. Süslü bebeklerden nefret ederim. Valla her makamda her türlü insan olabiliyor.Eğitim almışsınız ama insanlık alamamışsınız malesef yazık.
İnsanlık alamamaki kadınların çalışmasını arzu etmemek demekse, arkadaşlar sizler; kendinizi düşünen sizler, dışarda aile babalarının işsiz gezmesini, erkek çocuklarının işsiz gezmesini, onların yerine kadınların tercih edilmesini benimseyen sizler evet sizler çok İNSANCILsınız..
:)
Bunlarin hepsi kadininin sucu dimi :)
hic dusundunmu hayat pahaliligi..cocuklarinin karinlarini doyurmaya mecbur olduklari icin calistiklari..
Bu zamanda artik tek maas yetmio..mecburlar..
Keyfe calissaydilar gonullu olarak calisirlardi..hem sevab kazanirlardi..
Ama mecburiyet iste
O ayri bi konu..onlarin gozu yukseklerde olabilir..
Normalde hicbir kadin cocuk dogurup baskasina baktirmak istemez..
Tmmda genelleme yapma :)
Bosver :)
Allah baska dert vermesin :)
Saol :)
erkekler kadınlarına sahip çıkıp adam gibi baksaydı, 3 kuruşun lafını yapmasaydı," nasılsa gidecek yeri yok bana muhtaç " deyip kadına her türlü maddi manevi şiddet uygulanmasaydı kadınlar da iş bulacağım diye yırtınmazdı. ve hiç bi kadın evladından ayrı kalmak istemez. önce adamlığınızı sorgulayın
evet
hadi ben kurtardım. sen yine iş bulamayacaksın :) kadınlar gözünü açtı.
Biliyorum. Ayrıca sen bir karadenizli olarak. kadınların ne kadar calistiginin , bizzat sahidirsin :D
Bu arkadas hangi ütopyada yaşıyorsa :D
sana müslüman olduğumuzu kim söyledi? hayat sizin fikirlerinizin inançlarınızın etrafında dönmüyor
sanıyorum ki peygamberin haticeyle iş ortamında tanışmıştı.
teklifi hatice yapmış olmasın? siyer tefsir fıkıh hadis meal her şeyden az çok fikrim var. o yüzden müslüman olmayı bıraktım zaten.
Teklifi Hz.Hatice yaptı, Peygambeirmize de tavsiye ettiler. Yani ortada bir aracı var. Onu diyorum. Bir sahabe Hz.Haticeye ve Peygamberimize aracılık ediyor haberi gönderen de Hz.Hatice. Hadis meal fıkıhdan az çok fikir olacağına birisinde tamamen fikriniz olsa o zmaan daha iyi anlaışırdı. Çünkü yarımyamalak bilgiler hiç bilmemekten daha kötü... Sizinle bu konuları konuşabilirim. İsterseniz. Yardımcı olabilirim.
olur konuşabiliriz
sanırım paraya ve işe çok açsın, olayı kendine göre yorumlamışsın.üzgünüm ama herkes bir anda istediği pozisyonda işe kavuşamaz.işsizliğinin sonucu olarak veya siyasi görüşüne dayanarak böyle bir soruyu kendimce çok ama çok saçma buluyorum
bence kadın çalışmalı,kadının çalışanı güzel zengin olsada. o kadar.
Kesinlikle katılıyorum. Kadınlar yüzünden erkekler işsiz kalıyor.
Bu soruda biraz kadın düşmanlığı seziyorum. İşsizligi, kötü evlat yetistirmeyi, erkeklerin çalışamaması , devlet ekonomisinin kötüye gitmesi ,herseyin sebebi kadınlar gibi gösterilmiş.
Merhabalar..
1. Çocuğun eğitimi anasından sorulur. Memlekette ne kadar kanıbozuk çocuk yetişmişse bunun sebebi anasının ilgisizliğidir. Doğurup sokağa salmasıdır.
2. İşsizliğin en büyük sebebi, tüm sebebi değil en büyük sebebi, istihdama arzın artması sonucu yani kadınların da katılması sonucu istihdamın daralması ve ücretlerin düşmesidir. Kadın hem işsizliği artırıyor hem ücretlerin düşmesine sebep oluyor. İktisatçılar anladı..
3. Devlet ekonomisi'nden bahsetmemiştim.
Çocuga bir tek kadın bakmaz, erkekde bakar, birtek anne yetistirmez babada yetistirir, okumus diploma sahibi bir kadın tabikide çalışıp,kendi ekonomik özgürlüğünü eline alma hakkına sahiptir, iş bulamadım, erkekler işsiz diye bunu kadınların çalışmasına yorma, iş ücretlerinin maasların dusmesi devlet ekonomisiyle ilgili.
Birtek Anne yada birtek baba yetiştirmez elbette, fakat bir milletin nesli, anaların çocuklarına verdiği terbiyeden meydana gelir. Anne, çocuğu ile daha çok ilgilenmeli, eğitimini vermelidir.
Anne ile baba eşit olamaz.
Senin peygamberin bile... Önce Rabbiniz, sonra beni, sonra Annenizi, sonra yine annenizi ve sonra yine annenizi sevin diyor... "Anne" olamk bu zamanda çok ucuz bir olay sanırım... Doğur, sal sokağa kreşe mantaliesi.
Bir kadın okuduysa diploması varsa çalışacaktır tabi o en dogal hakkı, hangi anne cocuguna bakmaz sokaga atar ya? çalışan annelerde çocugunu okula gönderiyor cocuk orda egitimini alıyor aksamda eve geldiginde cocuguyla ilgileniyor zaten, daha baska ne yapsın kadın? Kadınlar bir tek evde otursun cocuk dogurup cocuguna surekli baksın mı? Zaten çocuk okulda oluyor butun gün aksam gelincede annesi onunla ilgileniyor
Hocam peki şuan dediğiniz gibiyse memlektteki o kadar evladımız neden kötüye gidiyor ? Neden nesil bozuldu deniliyor... Yani mesele sadece kadının çocuğuna bakabilip bakamaması mıdır..
Kadın köle gibi hem evinde hem doışarıda neden çalışmayı arzu eder.. Kadın kocasıyla sadece cinsellik ve çocuk için mi evlenir.. Mesele bu mudur..
Sen evlenirsen eşini çalıstırmaz evinde oturtur cocuguna baktırırsın, karısma baskalarının eşine, kız kardesine ablasına... bir bayan okuduysa diploması varsa tabiki calısıp ekonomik özgürlüğünü eline alır, bunu yapmasıda lazım zaten, yoksa senin gibi kadın dusmanı erkeklere ezilir , güncellemeye bak, erkek kadına dayak atıcak kadın ona minnet edip bosamayacak! hangi kafayı yasıyorsun sen? erkeklerin işsiz kalmasını kadının calısmasına yoruyorsun, kadın erkek esittir kadında calısır, iş bulur,
Erkek fizik bakımından daha güçlü olduğu için, karakteri ve zihniyeti bozuk olanlar bunu bir koz olarak kullanıyor kadınlar üzerinde. Bu yüzden hukuk sistemi var.Bu yüzden senin dininin emrettiği dayağa karsiyiz. O güçlü erkeği de, bir kadın doğurdu hatırlatırım.Cennet annelerin ayakları altında dersiniz, ama kadın dövmeyi meşru kılarsiniz.
Din, kadına dayak atın demiyor. Din, kadın aykırı davranırsa cezasını şu şu şekilde verini o da fayda etmezse kadın arlanmaz uslanmazsa hafifçe dövün der.. Yani kardeşim, senin karın elin erkekleriyle cilveleşirse onu kurşunlama, bıçaklama, hafifçe döv... Mesajı anla...
Yeter ki karını boşama.. İslam'ı iyi anlayın..
Ne demek boşama ? Ne demek "hafifçe" döv? 14.yy önceki toplum yapısını gelip bugün ki hayata uygun hale getiremezsin. Senin üslubunla eşim biriyle "cilveleşecek" sen onunla buna rağmen sırf din böyle emrediyor evli kalacaksın ama ceza vermekten de geri durmayıp hafifte olsa döveceksin.
Peki dinin erkeğe o kadar kadını gümüş tepside sunarken niye sesiniz çıkmıyor?
Üzgünüm ama kadınlar artık daha bilinçli. Ayakları üzerine basmayı ve basmaları gerektiği öğrendiler.
Bu yüzden kadın cinayetleri işleniyor artık. Kadınlar artık boşanmak,istememek gibi bir hakları olduklarının bilincindeler. Ve bu yüzden bunu çekemeyen sizin gibi zihniyetler tarafında sokak köşelerinde tek bir kurşunla can veriyorlar.Ne yazık ki..
Merak etme senin dinini senden daha iyi biliyorum.Amacım övünmek değil fakat 5 dini ezbere bilen birine din öğretemezsin zaten.
Her ne sebepten olursa olsun, kimse kimsenin vücut bütünlüğüne zarar veremez.İster hafifçe olsun ister ağır bir şekilde. Bu yüzden dinim hafifte olsa döv dedi diye, kadına uygulanan bu darpı meşru kılamazsınız.
Kadın cinayetleri neden işleniyor farkında mısın ? Kadınlar artık eşlerine boyun eğmiyor.Hakları olduğunu biliyor.Hukukun onlara verdiği hakları..
Bu yüzden erkek hegomonyasına sahip olduğumuz şu toplumda, erkek bunu kendine yediremiyor. Çünkü aklı hala 14 asır önceki akıl yapısı ile çalışıyor.
Kur'anın o kadar mesajı içinden bir noktaya odaklanıp da onu da yanlış anlayıp yanlış yorumlamak 5 dinin ezbere bilinip İslam'ın üstünlüğünü anlayamamak.. Bunların hiçbirisi rasyonel değil... Yani zina da suç , bekar olan kişileri 100 değnek vurun der İslam.. Sen neden konuyu dine geitrdin ondaki maksadını da anlamadım...
Olay kuranın bir yerine takılmak değil. Daha nicesi var. Konuştuğumuz konuyu "kadın-erkek ve dövmek" üçgenin de buraya sen getirdin.Ben de dininden örnek verdim.
Bunun rasyonellik ile ilgisi yok, zira hiçbir din başlı başına rasyonel değildir. Sadece toplum yapısının izlerini barındırır içinde. Sorunu hala anlamadın sen; bir kez daha diyorum 14 yy önce uygulanan kuralları,kanunları günümüze uygulayamazsın,çünkü modern toplumun anlayışına terstir. Ceza vermek ne idiğü belirsiz dinlere kalmadı.
soran; senin bahsettigin 14,yy da peygamberin 9 yasındaki kızla evlendi, sen simdi kendi kızını 9 yasına geldiginde git 40 yasındaki adama ver ozaman, kalkıpta 14. yyda olan biseyi simdi gunumuzde uygulayamazsın
hadisler var, buhariye demis din bilgini adam okumuyor musun musluman din bilgini adamları? hadislere uymuyor musun? okumuyor musun hadisleri?
Buhariye diyorum sana sende otur arastır, nasıl blmezsin Buhariyeyi?
2 gundur bunu arastırdın :)) daha kendi dininizin adamlarından hadislerinden haberiniz yok
katılmıyorum
ama kadınlar çalışıyolarsa bile çocuklarını ihmal etmemeliler
İş isteyen her şekilde bulur mantalitesi; doğru.. Peki, her işte çalışan evini geçindirebilir mi ?
Bir o kadar eve çifter maaş girerken, bir o kadar eve yarım maaş girmesini vicdnalar sindirebiliyor mu.
Ayrıca kadınların iş hayatında, umuma açık her yerde çalışması, gerisingeri ahlaksızlığı fitillemiyor mu.. Yani bir o kadar kadın iş yerinde güzel gözükebilmek için kendinisi teşhir etmiyor mu..
Kadının çalışmaması için sebep çok.. Ama çalışması için 1 tek sebep dahi yok.
Ozaman herkes gelistirsin kendini
Ben calismak icin ugrasiyorum,gerisi umrum disi.
Benim erkeklerden neyim eksik ki?Soruda biraz kadin dusmanligi sezdim.
Hea.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar