İşe yarar cevaplar geleceğini ummasam da sorayım yine dedim. Bebeğim için yarın bir gün büyüdüğünde gösterebileceğim veya anı olarak yapabileceğim bir şeyler var mı önerebileceğiniz?
Şuana dek özel bir defter tutuyorum hakkında her şeyi yazdığım ilerde büyüdüğünde hediye etmek için. Ellerinin izini bir hamur kil karışımı gibi bir şeye almıştım pano şeklinde duruyor. Bir de her ayını tamamladığında bir fotoğrafını çekiyorum kaç aylık olmuşsa. 1 yaşını tamamladığında hepsini büyük bir çerçeveye veya çoklu bir çerçeveye koymaya niyetim var. Gibi gibi. Tabi fotoğraf bu şekilde olmayacak bu bir örnekti. Neyse başka denişik ne önerebilirsiniz acep?
Bebeğim için anı olarak yapılabilecekler için öneriniz var mı?
Fotoğraf çeker çekmez altından ufak bir kağıtta fotoğrafı çıkaran bir makine al.
Ayrıca göze hoş gelen, dayanıklı iki adet fotoğraf albümü veya defter al.
Defter tutacaksan eğer, her doğum gününde bir fotoğraf çek ve bir sayfaya yapıştır o fotoğrafı. Altına o gün neler yaptığınızı, neler hazırladığınızı, kimlerin orada olduğunu, doğum gününü nasıl kutladığınızı ve o doğum gününde bebeğin neler yaptığını yaz.
Örneğin; 22 Nisan 2015, günlerden Çarşamba. Bugün 2 yaşına girdin küçüğüm. Doğum gününde güzel bir pasta yaptım kendi ellerimle sana. Anneannen, babaannen, ninen ve deden geldiler doğum gününe. Sana şu oyuncaktan aldılar. Sen pastayı görünce aşırı bir tepki verdin, elini batırdın. Seni seviyorum...
Aynı şeyi fotoğraf albümünde saklayacaksan eğer defter yerine, fotoğrafların arkasına yazabilirsin. Ve bu günlerin video görüntülerini alıp, fotoğrafların arkasında bir cd içerisinde saklayabilir, yıllar sonra hem fotoğrafa bakabilir, hem videoyu izleyebilir, hemde fotoğraf arkasında yazanları okuyabilirsiniz.
İkinci fotoğraf albümü veya defteri önermemin sebebi ise, buna içinden geçenleri ve doğum günü harici özel günleri kayıt altına alman içindir.
Yine aynı şekilde şu tarihte ilk dişini çıkardın, bu tarihte okula başladın, şu tarihte bisikletten düştün ve beni çok üzdün, bu tarihte ilk kız arkadaşın oldu veya erkek arkadaşın oldu. Şu tarihte burada tatil yaptık, burada beraber eğlendik, bugün sana alışveriş yaptık, bugün karneni aldın gibi şeyleri tut. Veya o gün içinden geçenleri tut o kayda. Gece yatarken kayıt tut. Bugün seni düşündüm, böyle böyle geçtin aklımdan, iyiki varsın gibisinden.
Ve bir kutu al kendine yine aynı şekilde dayanıklı ve göze hoş gelen. Bunu ona göstermeden yıllar boyu kayıt altına aldığın iki farklı defteri içine koyarak sakla.
Başarılarınıda kayıt altına al.
Ve mümkünse her gün içine cebinde olan bozuklukları at ve zamanla tümlettir o paraları. Yeri geldiğinde bu paraları çıkar ve bebeğin ihtiyaçlarını gider yıllar boyu.
Teşekkürler eig seçmeseydim hak etmiştin sen de eigi. O polaroid makinelerden ben de istiyordum ama filmlerini bulmak çok zor diye vaz geçmiştim. Diğerlerini de aklımdakilere ilave edicem teşekkürler.
Valla gorunce bikac tavsiye veresim geldide malesef icimde hic incelik yoktur Allah anali babali buyutsun saglikli uzun omurler versin ailesine ve vatanina hayirli bir evlat olsun kaderi guzel olsun insallah
Ama hatıra ormanı ile ilgili bir kampanya başlatabiliriz ksde herkes 1 2 tane ağaç fidanı bile alsa ki temanın sitesinde 6tl diyor bir fidan bedeli için gayet güzel bir şey ortaya çıkabilir.
İzlediğim bir dizide kız kardeşine yapıyordu iyi şanslar Charlie diye bir dizi. Kiz her videoyu iyi şanslar Charlie diyerek bitiriyor. :) Kuzenim hamile kaldığında öğrendiği gün bir defter aldık ona bebek doğana kadar her gün bebeğine günlük yazdı. Doğduğu günden itibaren de bu video günlük olayına başladık. Günlük olayları anlatmak dışında mesela o bir aylıkken gittiğimiz bir yerde videolar cektik ve hepsini birleştirdikleri o günün günlüğü oldu. Farklı bir şey. :)
İlk emziğini hala emiyor ama çok çok sevdiğim bir kaç kıyafetini falan saklama niyetim var zaten. Mesela annem bana benim bebekliğimden kalma şirin bir elbisemi hediye etti doğumumda. Kızıma giyindiricem ben de :D MEvlüdünde gelinliğe benzer bir takım almıştık minicik onu falan saklıycam hep :D
En İyi Cevaplar