Bim hazır döner aldım, "pişir ye" yazıyor ama bu bim et döneri neyde pişirmem gerektiği yazmıyor, ben de asla bilmiyorum. Hazır döner nasıl pişirilir tavada mı, fırında mı, hazır döner tarifini bilenler lütfen yardım edebilir mi?hazır et döner nasıl pişirilir?
Hazır döner nasıl pişirilir, nasıl lezzetli yapılır? Bim döneri güzel mi?
Çoğu kişi benim gibi markette satılan hazır dönerleri çok seviyordur. Dışarıda satın aldığımız dönerlerin hep nasıl yapıldığını bilmiyoruz, hem de bu pandemi döneminde pek güvenemiyoruz. Burada yardımımıza hemen hazır dönerler koşuyor. Dilediğimiz gibi pişirebilir, dilediğimiz gibi lezzetlendirebilir ve sunabiliriz.
Hazır Döner Nasıl Pişirilir?
Ben özellikle Bim et döneri tercih ediyorum, çünkü gerçekten lezzetli. Günümüzde döneri evde kendimiz istediğimiz gibi baharatlayıp, pişirebilmemiz için birçok imkanımız var. Bilhassa yoğun günler geçirdiğimizde çok pratik bir çözüm olabiliyor. Üstelik bunun için ihtiyacımız olan tek malzeme sadece bir tava. Hazır döner nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, hadi başlayalım.
Ocağın altını çok açarsak dışı birden pişip, içi çiğ kalabilir veya orantısız pişip yanabilir.
2- Tavamız ısındıktan sonra içine dönerimizi koyup iyice karıştırıyoruz.
hazır et döner nasıl pişirilir?
Pişmeye başladıktan sonra da, dönerin tavaya yapışmaması için, karıştırmak gerekir.
3- Rengi pişmiş hale gelene kadar tavadan dönerimizi almıyoruz.
Renk aldıktan sonra dönerimiz hazır, yakmamaya dikkat edelim.
Döneriniz piştikten sonra ekmek veya dürüm arasına koyup yiyebilirsiniz veya yanına başka uyabilecek yiyecek yapıp yiyebilirsiniz. Dilerseniz dönerinize hoşunuza giden farklı baharatlar ekleyebilirsiniz, pul biber gibi.
Hazır döner ile evde iskender yapmayı da denemenizi tavsiye ederim. Ben çok seviyorum.
Afiyet olsun.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yiyeceğin kadarını pişir kalanını dondurucuda sakla. Soslu olanlardan aldıysan sos yapmana gerek yok. Sade olanlardan aldıysan kekik kimyon kara biber gibi baharatlar ile pişirebilirsin. Genelde pişmiş olarak dondurulurlar. Sadece ısıtman yeterlidir.
Evet hepsini tüketmen daha doğru olur. Aldığın zaman zaten 1 hafta içinde tüketmen gerekiyor. Tavaya biraz yağ dök üstüne döneri boşalt ve orta ateşte karıştır 5-6 dakikada hazır oluyor zaten.
Tavaya çok az yağ damlat, yiyebileceğin kadar döneri tavaya al, kısık ateşte 5 dakikaya ısınır. Kalanını da ağzını güzelce kapatıp buzlukta saklayabilirsin.
Yiyebileceğiniz kadarını pişirip geriye kalanını dondurucuda saklayabilirsiniz. Tavaya bir miktar sıvıyağ koyun.(3 yemek kaşığı sıvıyağ koyuyorum genelde) Döneri yağda pişirmeye başlayın hafif rengi dönünce pişmiş demektir.
Tavaya zeytinyağı koy yapışmaması için sonra döneri koy pişir üstünde kaç dakika pişirilmesi gerektiği yazar yazmasada 5 dakikaya hazır. Hepsini yemene gerek yok kalan kısmını streç film vs ile kapat 3 gün içinde tüketirsin. Bu gıdalar soğukta yenir de sıcakta ki gibi lezzeti olmaz.
Tereyağı dök iyice onu tavada ısıt onun dışında ben sos kullanmıyorum tereyağı bol yani yeterli olursa güzel oluyor bir de et döner al o lezzetli tavuk donere belki sos gerekebilir
En İyi Cevaplar