İnsan sağlığına zararlı olmayan killi topraktan pişirilerek yapıldığı için sağlıklıdır güveç. Zaten en eski pişirme yöntemidir. Et, tavuk, deniz ürünleri, baklagiller pişirlir. Hatta sufle yapan bile var. Kısık ateşte piştiği için pişmesi uzun sürer oyuzden güveçte yapılan yemekler lezzetli olur. Ben güveçte pişen yemekleri severim. özellikle karides, nohut, tavuk yemekleri güzel oluyor.
Güveçte pişen her yemek bence çok lezzetli oluyor ister kiremit olsun ister toprak güveç hiç farketmez. Özellikle et yemekleri lezzeti adeta damağında kalıyor. Birde güveç atlıları var (sütlaç) bayılıyorum ya gece gece olsa da yesem..
Kesinlike. Ama yeni çıkan kiremitten bozma güveçlerde degil. hakiki toprak güveçte off etli türlüyu onda bisireceksin ozellikle odun ateşinde parmaklarinida beraber yersin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet güveçte pişen yemeğin lezzeti enfes olur, görseldeki gibi güveç türlü tarzı yaptığım da üzerine bi tane milföy kapatıyorum o da güzel oluyor, bir de odun ateşinde kuzine de pişerse Allah allah tadından geçilmez 😋😋