İnsanın, kusurunu görmemesi, yok sayması şeytandandır... Çünkü şeytan, insanın kusurunu itiraf etmesini istemez.

Insan aslinda kusurunu cok iyi bilir, gorur. Peki neden bu kusurdan vazgecmez. Cunku sığ dusunur baskalarinin fikrine onem vermez. Cunku kusurunu duzeltirse cevresinden gordugu ilgiyi kaybetcegini sanar , karizmasi bozulur. Ve cunku duzellettigi kusur onu sahip oldugu konumdan uzaklastircagini bilir. Ama bilmez ki kusurunu duzeltince Allahin onu daha hayirli konumlara koycagini.. Dedigin gibi insan kusurunu tekbasina gormezlikten gelmez seytani yardimci olur ona...
önce böyle bır konu açtığın içn teşekkür vesvese hepımızde oluyor rabbım fazlasından korusun en cok namazda abdest de şeytan ıbadetlerımızde hep bızı aldatmaya çalışıyor oldu dıyecegız abdest aldım oldu namaz oldu
Aaa aa valla okadar kusurlu olduğu düşünüyorum ki hem fiziken hem ruhen asla egom olamaz.
Ne b. k olduklarını yüzlerine vurmadığımız için, kendini kusursuz sanan insanlar var.
Cevap
11Cevap
Ne demek Görmez? Ben insan değilmiyim yani bunumu ima etmeye çalışıyorsun?
:))
Kusur, insan nefsine ağır gelir. Bizim nefsimiz kibirli, eleştiriye gelemeyen bir yapıya sahip genel de. O yüzden kusurlarımıza sahip çıkmayız.
Kendi iradesi var herkesin her suçu şeytana atmayın kendisi şeytan kötü düşünen insanın zaten
Şeytanın işi bu evet insanın kendi nefsine söz geçirememeside insanın suçudur. Fakat buda şeytandan gelir
O zaman cehenneme kimse gitmesin biz değil şeytanın suçu pis şeytan kaka şeytan
Kusur oldugunu görse zaten yapmaz. Göremiyorsa sen göster.
Kusur olduğunu kabul etmeyenler var.
Kusur olarak görmedikleri için :)
Bıraktım o işleri kimseye vesvese vermiyorum artık.
Kendi kibrinizi bana yüklemeyin artık!
ben hep görürüm başkasına bakmadan önce kendi kusurumu görürüm ve Allah tan af dilerim
mum dibini aydınlatmaz ki dibindeki kusurları görsün...
Kendi kusurunu görmeyen insan nefsinin kölesi olmuştur...
Öz eleştiri büyük bir erdemdir. Çoğu insanda o seviyeye erişemiyor. Özellikle türk kızları
her insan samimi bir şekilde öz eleştiri yapamaz
bence bu işin şeytanla alakası yok.
Kibir insanın kendi kusurlarını görmesini engeller
Cunku fesattir. O yuzden goremez cogu insan
Bilmem ben görürüm hep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar