insanlar la ilahe illallah derken neyi reddettigini bilmiyor ki? Allah'tan baska kanun koyanları reddediyor ama amelde gidip onlara müracat ediyor? Allah böylelerine tağut diyor ve bakara 257. Ayette iman etmeden kesinlikle tağutu reddetmeyi şart koşuyor.. Peki şirk nedir? Allah a inandıgı halde Allah a ne yaparak şirk koşup müşrik olur ve ebedi cehennemi boylar bir kşi?
Cevabın nedir?
+1 yılAcikcasi kimin ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Biliyorsun ki İslamda zorbalik yoktur, hoşgörü vardir. He neden kafir çok diyorsan bana göre bu insanların sucu yani şöyle ornegin küçüklüğünden beri çoğu şeye günah denir olmasa bile işlik çalma günah, sunu yapma günah... Hep bir korkutma var hoşgörülü olan bir dini zorba bir din yapar bunlar. Yani insanlar sorumlu bence. Küçükken girmiştim iste herkes siraya girmişti peygamberin sakal-i şerifi gösteriliyordu carsafli bir teyze yerimizi istedi bizde vermek istemedik yerimizi zaten o zamanlar cok hevesliydim bize ne dese begenirsin (!) "bok mu var da geldiniz, siraya girdiniz" nerde hoşgörüsü? Bunu dinler değil insanlar yapiyor. Sorunu anladigim kadarıyla cevabim bu.
214 Yorumla- +1 yıl
Sakalı şerife niye gidiyosun ki? Al eline seccadeni namazını kıl? Sen islamı öğrenme sonra chiller yüzünden kafir ol onları sucla öylr mi? Ayrıca islamda kafirlere kesinlikleee hoşgoru yoktur Allah bunu yasaklıyor tevbe23, mücadele 22. Ayetlerde.. Ben kafirleri sevmem dostta edinmem işte dosdoğru din budur
- +1 yıl
Öldür demiyor ama, git döv demiyor. Ayrıca ramazan zamaniydi ve namazdan sonra bakmistim burada benim oraya neden gittiğim önemli değil o kadinin İslami zorbalastirmasi önemliydi. İsine geleni duyuyorsun amacin bilgi edinmek veya bilgi aktarmak değil. Senin dediğin dosdogru bir din değil dediğim gibi dinde uyarma vardir ama kolundan tutup dovemezsin müslüman ol diye ben bununla ilgili bircok şey gördüm ve yillardir da gittim kuran kursuna, sohbetlere vs. Bir de lütfen o döneme gore yargilayin. Bu arada dosdoğru din değil dedim bu bana gore orayida yanlis anlama lütfen.
- +1 yıl
He yanlis anlasilmasin kolundan tutup dovemezsin müslüman ol derken onun kuran kurslarinda veya sohbetlerde olduğunu söylemedim. Belki yanlis anlaşılabilir. Onu da düzeltmiş olayim.
- +1 yıl
Ya ben nerede tutup dövelim, dövülür tarzı birşey dddim :D sen cahille niye dini bırakıyorsun? Bu ancka şeytan kandırmasıdır söylim.. Ne namaz kılanlar var Allah onları maun suresinde kafir sayıyor.. Su tarikatlara gelince onlarında islamla alakası yok
- +1 yıl
Tarikat değil bahsettiklerim. Sorunda Türkiyenin niye çoğu kafir demissin ben de insanların yanlis yonlendirmelerinden olabilir dedim. "İslam da kafirlere kesinlikle hoşgörü yoktur" diyen sensin bunun için dedim vurun, dövün demiyor. Ama bu donemde öyle bakan çok insan var oysa muhabbetini kesersin yeri gelir dinini korursun olur biter. Ben bunlari seni ornek alarak demiyorum genel itibariyle konusuyorum.
- +1 yıl
Ayrıca dini biraktim demedim. Neden tartismak için istediğin yönlere cekiyorsun? :D
- +1 yıl
İyide bak siz sunu yanlıs biliyosunuz.. İslam öyle kafire yaa tamam sen yeter ki o gözle bakma desin diye yumusatılmaz kesinlikle islamı kafirlere güzel göstemrk icin yumusatmayız. Dinimizde baban dahi olsa kafiri dost edinemezsin edinende zalimdir. cübkü kafirler ebediyyen ateş ehlidir ve Allah a karsı haksızlık eden bir kafiri seversen Allah ı sevmiyosun demektir.. Ben bir kafiri sevemiyorm bir müşrikle aynı işte calısamadım. Yapamadım yani. İslamı lütfen kafanıza göre yormayın kesinlikle hosgoru kafire yok
- +1 yıl
Siz? Peki biz muslumansak sen hangi katagoride oluyorsun? Lütfen senaryo uydurma. Dediklerine yanlis demiyorum. Evet muhabbeti kes diyorlar ama asagila denmiyor ki sen bir muslumana bile napiyorsun bunu. He ateist olsamda , deist olsamda, hristiyan olsamda sen beni başka bir şekilde yargilayamazsin. Ben sana diyorum ki adamlar kafalarına gore su günah bu günah diyor İslami bilmeden kullanan insanlar var çünkü boyle ogretilmis. Anladin mi? Kuranda gordun mu sen namaz kilmiyorsa kizinizin agzini burnunu kanatin diye bir şey bu benim arkadasimin basina geldi gozlerimle gördüm. Bak hala kafaniza gore yormayin kadire hoşgörü yok taktin adamlara :D sana onlara hoşgörü mu var dedim ben ne tarafından anliyorsun? Diyorum ki eğer kafirler varsa müslüman olup, doğup daha sonra ateist vs. Olan varsa bu dinin değil insanların suçudur diyorum kafama gore bir şey uydurmuyorum ben. Gerçeği soyluyorum , insanlar soğutur dinden çünkü öyle öğrenmişler, çünkü korkutulmuslar ve bunu devam ettiriyorlar.
- +1 yıl
T9 yüzünden bazilari yanlis yazilmis anlarsin diye düşünüyorum anlamazsan eğer yorumlamadan önce neyin ne olduğunu lütfen sor.
- +1 yıl
Yok gayet anlasılır yazmıssın. Simdi bak insanlar korkuyor ve siddet icin vazgeciyor diyorsunda zaten kafirlerin ebediyyen yanacagı bir dine intisap etmişiz ve vallahi ben bu sözden eminim Allah ın vaadi haktır. İkincisi : bu insanlar cahil diyosun da cahelet islamda mazeret değil ki? dan brown kadar acıp kuran okusunlar? Ayrıca namaz kılmayan icin Allah meryem suresi 59. Ayette gayyayı boylayacaklar diyor yine müddesir 43-44 te de bu vaadi veriyor. Ve peygamberimizde cocgnz 7 yasndayken namazı emredin 10 yasına geldiginde hala kılmazsa vurun diyor vurmadn kast kanatıcak kadar değil ahız burum kırmasıda degil.. Keske beni babam dövseydide namaza alıssaydım diyorm
- +1 yıl
Yani sen islamı milletten nihattan cübbeliden değil kurndan ögreniceksin bundan kişi mesuldur. Nihata kızıp kafir olunmaz..
- +1 yıl
Allahin bahsettiği öyle şiddetli bir şey değil. Ne kadar güzel değil mi cehalet islamda mazeret değil ben de aslında bundan bahsediyorum yine de kimsenin dinine karisamam kardeşim, karisamazsin da. Gider uyarirsin o başka ki bu söyleniyor. Kurani okumakla bir şey değişmez anlamak ve yorumlamak gerek zaten yanlis yorumlayanlar yüzünden din kullaniliyor da. Anladin mi güzel arkadasim?
- +1 yıl
Evet mesele o işte kuranı degistiremediler ama onun önüne bir sürü hurafe koydular kim önce kuran okuyor ki? hemen bırak sen anlamazsn diyip kurana hakaret ediyorlar sömürgeciler
- +1 yıl
Ben dinlerini falan bilmem toplumsal bir sorun benim için bu. Görüşümü yaptim umarim Dediklerimi anlamissindir ben seni gayet iyi anladim. Bilmediklerimi her ne kadar bana ters bir şekilde aktardiysanda teşekkürler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakış açısı derim.
tek bir olayı/olguyu herkes farklı yorumlayabilir.
Ki Türkiye'nin% 70i müslüman.
Bu yüzde az mı?07 Yorumla- +1 yıl
Cooook fazla %25-30 u müslüman
Cevap sahibi+1 yılm. sabah. com. tr//fotohaber/dunya/hangi-ulkede-kac-musluman-var/35817
- +1 yıl
Ya böylr sitelerden islama dair hic birşeyi arastırmayın. Bu siteler faiz, zina, icki gibi reklamlar yapıyor ve fasıklar Allah fasıklardan haber alınırken cok iyice arastırmayı emreder bu nedenle laikligin hakim oldugu sitelerde hakikatı göremezsin
- +1 yıl
Mesela zina etmeyenle alay eden bir cok kız/erkek görürsün bak bu sadece bir örnek daha niceleri var adam zina etmeyrnle hahaha daha milli olmadn mı diyr alay ediyor ya neyiyle alay ediyorsun adam Allah ın ayetine uyuyor bu tevbe 65-66. Ayette beyan edilen kafirlik sıfatıdır kim böyle yaparsa kafir olur zina bir örnek sadece.
Cevap sahibi+1 yılÖzel olacak ama odtülü olma ihtimaliniz var mı?
- +1 yıl
Ben ortaokul mezunuyum
- +1 yıl
Kafirligin öğretildigi okulları terk ettim. Elhamdulillah ☝️
şirk Allah'ın varlığına ortak koşmak (hâşa), büyü ve sihir yapmakta yine gizli bir şirktir. kendini Allah'mış gibi görmek (hâşa) şirk budur tabi bir çok türü var bunlar en belirgin olanı
Müşrik : Şirk koşan, Allah (cc)’a zatında, sıfâtında ve fiillerinde ortak koşan kimseye denir. Birden fazla tanrıya inanan. Hem Allah’tan, hem de başkalarından medet bekleyen kişi müşrikdir.
Müşrik : Allah’ın Yaratıcı, Öldürücü, Kidem ve Bekâ... gibi sıfatlarını, başka varlıklar için de geçerli kabul eden kişiye denir.06 Yorumla- +1 yıl
Cok eksik var
- +1 yıl
Türbeden medet uman, yetis ya şeyh diyen, cinden şeytandan Allah gibikorkanAllah gibi baskasını seven, Allah'tan baskasına tevekkül eden, Allah'ın emrinden baska kanunları secenler müşriktir şirk koşmuştur
- +1 yıl
Büyü yaptıran bakara 102. Ayete göre kafiedir
- +1 yıl
Allah’a şirk koşmanın çeşitleri :
1- Şirk-i İstiklâl : Allah (cc) ile birlikte bir başka ilah tanımak. Birden fazla mabudun varlığını kabul etmek. Biri hayır, diğeri de şerri temsil eder diyen. “Senevi’ler gibi...”
2- Şirk-i Teb’îz : Allah’ın bir olduğunu kabul etmekle beraber, birden fazla tanrının bir araya gelerek birtek tanrı oluşturması. Teslis inancında olduğu gibi. Hâşâ Allah’u Teâlâ’nın “Baba, Oğul ve Ruhu’l – Kudûs” toplamı olarak bir olduğunu söyleyen “Hiristiyan’lar gibi...”
3- Şirk-i Takrîb : Kâinatın yaratıcısının bir olduğuna inanmakla beraber O’na yaklaştıracağı iddiâsı ile mezar ve yatırlardan medet ummak. Veya betondan, taştan veya çeşitli madenlerden yapılmış put, heykel, ve benzeri eşyalara tapmak. “Câhiliye dönemi Arapları gibi...”
Ayet : “Allah’ı bırakıp da kendilerine bir takım dostlar edinenler derler ki : Biz, bunlara ancak bizi Allah’a daha fazla yaklaştırsınlar diye tapıyoruz.”
(Zümer Suresi, 3) - +1 yıl
4- Şirk-i Taklîd : Beğenip seçerek değil de, babaları ve atalarının seçtiği dindeki şirk. İnsanların araştırarak değil, babadan miras olarak yanlış öğrendikleri batıl din sahipleri ; şirk-i taklîd erbabıdır.
Ayet : “Atalarımızı bir ümmet (bir din) üzerinde bulduk. Biz de onların izlerine uymuşlarız.” (Zuhrûf Suresi, 23)
5- Şirk-i Esbâb : Kâinattaki kânunları Allah’ın yaratmasıyla değil de, eşyanın kendi kendine müessir olduğunu söylemek. Meselâ : “Ateş yakar, güneş ısı ve ışık verir, yemek karın doyurur vs... gibi... Bir müslüman bütün bunların Allah-u Teâlâ’nın yaratması ve müsadesi ile olduğuna inanır.” Allah’ı tanımadan, eşyaya tesir kudretini O’nun verdiğini kabul etmeden, her şeyi eşyaya ve sebeblere bağlamak şirktir...
+1 yılTürkiyede çoğunluğun kafir olduğunu söylemek büyük cesaret gerektirir.
Yalnız şunu unutma ki en çok cahiller cesur olur.
Küfrünü aleni görmediğin birine de asla kafir diyemezsin.01 Yorumla- +1 yıl
Şeriatı reddeden biri hakkında görüsün nedir müslüman mı kafir mi?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
+1 yılRahmet Peygamberi de diyor ki "Bir kimsenin bir kimseye söylediği sıfat eğer onda yoksa kendindedir." ve yine der ki "Dilini tutan kurtuldu."
Bir kimse diliyle kafirim demediği sürece bin kez düşün ona kafir demeden önce.16 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın kafir dedigine müslüman diyen kafir olur
- +1 yıl
Ne kadar da kolaylaşmış insanın insana kafir demesi. Görmediğin milyonlarca insanla helalleşirken çok terlemezsin umarım. Benim dinim bana, senin dinin sana. Hadi eyvallah
- +1 yıl
Allah ın şeriatını istemeyenler nedir kafir mi?
- +1 yıl
Birader, sana gönlümden bu tavsiye koptu yazdım. Bilmem kaç kilometreden tanımadığın bir adam sana kalkmış sadece düşün diyorsa düşün sadece. Konuya girmiyorum. Son kez konuşmadan önce düşün kendi yararına olur diyip gidiyorum. Hala bana o kafir mi bu ne olur diyosun. İyi geceler Allah rahatlık versin. Sen de bunu de.
- +1 yıl
Yani Allah ın ayetibi emirlerini istemeyen bir kisinin hükmünü sordum ona bile kafir demiyorsan bunu kafirlik olarak görmüyorsan vallahide billahide sen dinden irtidad edersin.. İmamların icması var küfre rıza veya küfrü islam gören kafir olur
- +1 yıl
Farkındaysan dilimi tutuyorum. Yoksa dediğin zatlara da sana da çok diyeceğim var ama biliyorum ki bana düşmez. Allah herkesi herkese hayırda vesile kılsın. Bırak onun bunun dinini, kendini kurtar; sonra git ben kafirim diyenden başla kurtarmaya. Aklında bulunsun üslubun yumuşak olsun. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
+1 yılAbi herşey tağut oldu ya. Kime inancaz ne yapcaz muamma
014 Yorumla- +1 yıl
Herşey cok basit kardeşim. Kuran ve sünneti ögreneceksin öğrenemiyosan sana bir hoca söyleyim fikrettin koç bu hoca tam bir ehli sünnet akidesinde
- +1 yıl
Yok farkındayım zaten Allah a şükür ehli sünnetin yolundayım ama mecburen uyuyoruz işte onu diyorum..
- +1 yıl
Hangi konuda uyuyorsun?
- +1 yıl
şuanki sistem tağut. Hele para. Tağutun ta kendisi
- +1 yıl
Tağutlaştırma sende
- +1 yıl
Aynen en büyük tağut da zaten nefis. Kendi kurallarını koyuyo ortaya. Çalışıyorum tağutlaştırmama ya
- +1 yıl
İlme ver kendini kardeşim ayagını kaydırır şeytan Allahualem ilimle üstesinden gelirsin
- +1 yıl
Bu yazın ilimin dibine vurcam zaten ama şimdilerde ders çalışmam lazım
- +1 yıl
Okula mı gidiyorsun?
- +1 yıl
Lise son
- +1 yıl
E o okullar da sürekli kafirlik aşılanıyor? En büyük tağut onlar :/
- +1 yıl
imam hatipdeyim ama farkı yok
- +1 yıl
Farkı yok aynen onlarda hakkı gizliyor
- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir müslüman kelime i şehadet getiriyorsa o müslümandır ve sen onlara kafir dediğinden dolayı günahkar oldun. Hatta dinden çıkma tehlikesi oluştu. Bu yüzden tevbe edip tekrar şehadet getir...
05 Yorumla- +1 yıl
Murcie akidesine bak :D bir insan kelimei sahadet getirsin ama ne yaparsaa yapsın müslüman öyle mi? :D
Cevap sahibi+1 yılTabi öyle, sadece mümin değil fakat müslüman...
- +1 yıl
Heee yani kelimei sahadet getirsin sonra ben şeriatı istemiyorm Allah beni yönetemez desin ama müslüman öyle mi? Vallahi sen bu akidenle dinden irtidad edersin. İslam dininden cıkaran amelleri öğren mutlaka hemde
Cevap sahibi+1 yılBen şeriat istemiyorum demedim ki!
Fakat sen türkiyenin çoğu kafir demenle günahkar oldun ve dinden çıkma tehlikesi geçirdin...- +1 yıl
Yahu arkadas cogu şeriat düsmanı. Cogu islam dininden cıkarN amelleri bilmiyor.. Zina etmeyrnle hahahha sen daha milli olmadın mı demek bile kisiyi kafir eder adam Allah ın aetine uyuyor neyiyle alay ediyosn? Tevbe 65-66. Ayete bak bu konula ilgili.. Yani bu sadece bir örnektii... Erkektir yapar diyip haramı helal görenler? Vsvs
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. derin konu ateistler saldırrır şimdi
21 Yorumla- +1 yıl
Onları ilgilendirmiyo konu
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen müslüman değilim bu seni ilgilendirmez. 15 yaşına kadar müslüman dım ama sonra kültür seviyem arttıkça müslüman olmaktan vazgeçtim
01 Yorumla- +1 yıl
Sordugum soruda seni ilgilendirmiyo?
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir müslümana kafir demek günahı var mı hacı
06 Yorumla- +1 yıl
Evet müslümansa kafir dedigin kişi senkafir olursun. Ben kafire kafir diyorm kendini müslüman sananlara
Cevap sahibi+1 yılçogunluğa kafir dedin , ebedi cehennemde yanacak dedin , umarım yanmazsın
- +1 yıl
Cogunlugu kafir zaten cogunluğu şeriat düşmanı kafadan hic şüphesiz kafir
Cevap sahibi+1 yılşeriat düşmanı diyorsunda , şeriatın yazılı olduğu kaynak var mı ya da şeriatı dört dörtlük uygulayan bir devlet var mı önerdiğin , Peygamber dönemi ve dört Halife dönemi hariç
- +1 yıl
Kuran ve sahih hadislerdir. Bizi iran bağlamaz iran şiidir zaten kafir yani aişe anamıza küfür eder sahabeye felan. Bizi ehli sunnet sunnilik ilgilendirir
Cevap sahibi+1 yılpeki örnek alabileceğimiz devlet var mı , şeriat uygulamış ve yönetmiş
Şimdi tam olarak soru ne kardeşim?
02 Yorumla- +1 yıl
Tağutu inkar etmeden kimse müslüman olamaz müslümanm diyenler tağutu bilmiyor daha nasıl müslüman olsunlar? Tağut Allah tan baska hüküm koyan Alllah'tan baska muhakeme olunan Allah gibi sevilen Allah gibi ibadet edilen ve haddi asan herşeydir insanlar la ilahe illallah derken bu yukarıda ki leri reddediyorum diyor ama bu sadece dilde amele gelince türbeye gidiyor medet umuyor, şeyhini Allah ısever gibi seviyor, ona tevekkül ediyor, cinden Allah gibi korkuyor, Allah'tan baskasından ümit besliyor, kuran harici kanun kitaplarına yöneliyor sonra müslümanım diyor?
+1 yılBen ateist.
11 Yorumla- +1 yıl
Sormadık ki
+1 yılKâfirim, mutluyum.
19 Yorumla- +1 yıl
Baphomet takılıyosn. Var mı şeytanlardan arkadasın
- +1 yıl
Var. Güzel de para var bu işte. Gelmek ister misin?
- +1 yıl
Allah korusun ben musallat yaşayan kisilerde ki şeytanları öldürdügümde bile hastadan para almıyorm.
- +1 yıl
Kompresörle mi öldürüyosun şeytanı?
- +1 yıl
Allah a ettigim dualarla.. Mesela şeytan faixden dolayı girmisse hasta faizden tevbe edip kısas cezasnı yerine getirince kurtuluyoR.. Sana musallat yasayan ksyşe olan konsmalarmı atimi
- +1 yıl
Yoldaslarının ne kadar aciz oldgnu gör
- +1 yıl
Ben kendisinden memnunum.
- +1 yıl
Konusuyor mu senle
- +1 yıl
Batak bile oynuyoruz.
+1 yılretrica haram mı?
11 Yorumla- +1 yıl
Beyin terk
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkesin dini kendine bende Deist im