Atatürk çizgisindeki Zafer Partisinin Genel Başkanı Ümit Özdağ, laikliğin önemi üzerinde, bir kez daha durarak ; rahmetli General ve İstihbaratçı olan babası Muzaffer Özdağ 'ın laiklikle ilgili sözünü paylaştı. Peki, Laiklik neden önemlidir?
Laiklik ilkesi olmadan milli-üniter devleti korumak mümkün değildir. Çünkü Türkiye halkının, yarısı dindar Müslüman ve geri kalan yarısı da laiktir. (ibadet etmeyen Müslüman, Ateist ve deist). Bu iki zıt kutubun, bir arada olabilmesi için; devletin tüm inançlara eşit mesafede yaklaşması gerekmektedir. maalesef laiklik, geçmiş ve devam etmekte olan yanlış uygulamalardan dolayı ; ağır yara almıştır. Zira şu an dindar sünni Müslüman değilsen, dışlanmaktasın. 28 Şubat döneminde de dindarsan, dışlanmaktaydın. Oysa ki bugün ki Azerbaycan Türk cumhuriyetinde, tüm inançlar barış içinde yaşamaktadır. Azerbaycan ordusunda ; her inancın mensubu da bulunmaktadır. Bu yüzden Azerbaycanın laik devlet politikası, harfiyen bizde de uygulanmalıdır. Aksi halde, üniter yapımızı korumak imkansızdır. Özetle Laiklik, Türk Milleti’nin milli birliğinin siyasal güvencesidir.
Laik devlet olmalıyız
Laikliği sevmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ÜMİT ÖZDAĞ, LAİKLİK VURGUSU YAPTI. LAİKLİK NEDEN ÖNEMLİDİR?
2 gün önce de maalesef bazı tarikatlar da faydalı dedi. bu söylemi doğru bulmuyorum. tüm tarikatlara mesafeli ve karşısında olmak bence doğrusu. laik devleti yanlış yorumlamamak lazım. ümit özdağ'ın "benim tarikatım" anlayışına döner yoksa.
laiklik olmayan yerde esas sorun hür düşüncenin kaybolması, tartışma kültürünün yok olmasıdır. bu da gelişmeyi, ilerlemeyi önler.
Dindarlardan da oy almaya çalışıyor. Ama işe yaracağını sanmam. Çünkü dindarlar, AKP ' den asla vazgeçmez. Vazgeçen de Davutoğlu' na verir ve veriyor. Benim dinci çevrem, Ümit Özdağ 'yı sevmiyor şayet. Hepsi, Faşist diyor..
Şimdi Atatürk de milli mücadele kazanana kadar, dindar takıldı. Zaferden sonra, dini söylemleri bıraktı. Ben de Ümit Özdağ 'ın seçimi kazanana kadar ; hafifden dini söylemlerde bulanacağını, daha sonra seçimleri kazanabilirse Atatürk gibi, bu dini söylemleri bırakacağını düşünüyorum. Ama %16 dan fazla, oy alacağını sanmıyorum. %10-13 arası bir şey bekliyorum. Mansur Yavaş' dan umudum var. Aday yapılmaz ise, akp nin gideceğine ihtimal vermiyorum abi. Çok tedirginim ama elimden bir şey gelmez. Kaderimiz neyse, onu yaşayacağız.
Mansur Yavaş Aday olmasa, AKP kazanır. Ümit Özdağ 'ın seçilmesi için: chp oylarının yarısını almalı. Hdp de tarafsız kalmalı. Böylece Ümit Özdağ ikinci turda, ucu ucuna cumhurbaşkanı seçilebilir. Ama Mansur Yavaş Aday olmaz ise chp seçmeni, Ümit Özdağ' ya oy vermez. Çünkü anketler, hep olumsuz. Böylece akp, ikinci turda kesin kazanır
Ya açıkcası ben de tarikatın t sine bile düşmanım ama bu topraklarda bu oluşumların önü alınamaz (demokratik bir rejimden bahsediyorum tabiki yoksa faşist bir rejim ile kökü kazınır hepsinin) bu yüzden aslında düşman ilan etmektense (ki düşmanlar) kontrol altına alınmaları ve her birinin diyanet başkanlığının şeffaf denetimine tabi olması gerek.. Mahmud II gibi yapılmalı bu konuda.. Tabiki bu süreçte çeşitli bahaneler ile güç sahibi olanlar dağıtılmalı
Mansur Yavaşı, aday yaparlarsa; uygular. Yapmaz iseler Ümit Özdağ iktira gelirse; ÜMİT Özdağ uygulayacağını söylüyor. İkisi de gelemez ise, geçmiş olsun.
Yapar. Asıl solcular yapmaz. Rusya 'daki oligarklar nasıl zenginleşti sanıyorsunuz? Komunistler, asla iktidara gelemez. Sadece Mansur Yavaşın şansı yüksek. Onu da desteklemez isek; Akp den kurtulmamız imkansız.
MANSUR Yavaş Aday gösterilmez veya olmaz ise, Ümit Özdağ 'yı desteklemeliyiz. Çünkü altılı masanın, başka güçlü adayı yok. Aksi halde, akp ile devam.. Zafer Partisinde, çok solcu var. Ecevitin danışmanı da Zafer Partisinde. Ama Zafer Partisinden umudum yok. Bu yüzden tüm umudu, Mansur Yavaş bağlıyoruz.
Laiklik çok önemlidir. Bir insan hem müslüman hemde laiklik karşıtı olamaz çünkü Kur'an baştan sona okunup incelendiğinde, aslında laikliğin temelinin Fransızlar değil, Kur'an olduğu görülür
Dindarlardan da oy almaya çalışıyor. Ama işe yaracağını sanmam. Çünkü dindarlar, AKP ' den asla vazgeçmez. Vazgeçen de Davutoğlu' na verir ve veriyor. Benim dinci çevrem, Ümit Özdağ 'yı sevmiyor şayet. Hepsi, Faşist diyor..
Şimdi Atatürk de milli mücadele kazanana kadar, dindar takıldı. Zaferden sonra, dini söylemleri bıraktı. Ben de Ümit Özdağ 'ın seçimi kazanana kadar ; hafifden dini söylemlerde bulanacağını, daha sonra seçimleri kazanabilirse Atatürk gibi, bu dini söylemleri bırakacağını düşünüyorum. Ama %16 dan fazla, oy alacağını sanmıyorum. %10-13 arası bir şey bekliyorum. Mansur Yavaş' dan umudum var. Aday yapılmaz ise, akp nin gideceğine ihtimal vermiyorum abi. Çok tedirginim ama elimden bir şey gelmez. Kaderimiz neyse, onu yaşayacağız.