Bu sitede çokça karşılaştığım birşey HDP ile ilgili birşey görünce hemen Türk düşmanı muamelesi yapılıp vatan haini falan diye bıdı bıdı yapılması ama HDP'ye oy veren yüzbinlerce hatta belki bu seçim milyonu aşacak Türk varken HDP'ye Türk düşmanı demek anlamsız değil mi?
HDP'ye oy veren Trabzonlu bir arkadaşım var örneğin kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlıyor. Niye MHP'ye vermiyorsun diyorum MHP'ye versem başa gelse 1 yılda iç savaş çıkar Türkiye diye bir yer kalmaz diyor. Düşününce hak veriyor insan... Kendisi sosyalist falan da değil ama Türkiye'de herkesin özgür olacağı herkesin ülkesini seveceği bir ''yeni yaşam'' istiyor tek nedeni bu...
HDP listelerinden aday olan yüzden fazla Türk'ün içinde askeriyeden emekli olan subaylar dahi var. Acaba onlar da mı Türk düşmanı? HDP'ye oy verenlerin çoğunun Kürt olması onları Türk düşmanı yapıyorsa AKP CHP ve MHP için de Kürt, Alevi, Ermeni, Laz, Çerkes düşmanı diyebilir miyiz acep?
Bugün rastladığım bir tasarım bu da gayet hoş olmuş bence :)
Güncellemeler
+1 yıl
Tüm sorularımı kaldıran modun namusu şerefi varsa bana mesaj atsın hele bir :)
HDP'ye oy veren Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben de eskiden MHP'ye oy veren biri olarak bu seçimde ilk defa HDP'yi deniycem. neden mi? 1- barajı geçmelerini istiyorum 2- selahattin demirtaş zeki bir adam 3- gerçekten farklı düşündüklerini düşünüyorum 4- kadın erkek arasındaki uçurumu kaldıracaklarını düşünüyorum 5 - kürt orijinli bir partinin iktidar olmasını dünya gözüyle görmek istiyorum bu demek değildir ki süperler!! şahin kanadının söylemlerini hiç sevmiyorum ve herşeyin altına kürt lafını sokuşturmalarından da hoşlanmıyorum. Gökten göktaşı yağsa kürtleri yok etmek için yağmıştır diyecekler yakında. Ama yine de bir kez olsun oy vericem
yaşasın halkaların kardeşliği yaşasın barış ve deomkrasi. ermeni, rum, çerkes, türk, kürt, alevi hepimiz aynı gemideyiz. Bu memlekette barış gelsinde kimin elinden geldiği önemli değil. kahrolsun kan siyaseti yapanlar mehmetçik kanları üzerinden pazarlık edenler, bunu seçim propogandası, seçim malzemesi yapanlar. Kahrolsun yeniden kürdü türke türkü kürde düşürmeye çalışanlar.
Pazartesi günü , hergün gördüğüm bir adam (!) yolumu kesti ve oyumu kime vereceğimi sordu. Bu konunun onu ilgilendirme digini söyledim.. aksam gel chp ye üye yapayım seni para da veriyoruz dedi.. ben şok ben iptal. Ağabey kusura bakma oyum satılık değil dedim .. ha ha gülüp durdu.. Kürt olduğumu bile bile gıcıklık mı etti anlamadım :/ ne zaman oyun satılık olmadığını anlayacak?
aynen geçen birisi kürt faşisti kürt milliyetçisi falan dedi link at dedim geveledi durdu link atamadı böyle bir iddiası olan varsa linkini atsın ona göre değerlendirelim biz de
Normal.. Milliyetci olarak görenler adaylara bir göz atsin kimler bulunuyor adaylar icinde gercekten bu kafada olsalardi her kesimden aday olmazdi.. Bakalim diger partilere hadi.. Ulan biri hala sınırlar kurmus bir cok yerde örtünme yasagini ister.. Digeri müslümansan kardesimsin degilsen düsmansin.. Onuda gectim Alevilere bile düsman.. Öbürü zaten dogustan Irkci.. Ülkede yasayan herkes Türktür Alt kmlik üst kimlik kafasinda... Kafasına S... ben onlarin.. Bu zihniyeti tasıyanlar yüzünden zaten ülkede senelerdir kan dökülüyor.. Kendinden farkli olana saygilari olmadikca bu ülkede huzurda olmaz.. Hdp'de böylesi bir sınır yok din dil ırk.. Lgbt bireylerinin hakkinida en fazla savunan yine bu parti.. Her kesime her insana yönelik calismalari mevcut.. Hala milliyetci diyenler alsin topunu kösede oynasin.
HDP'ye oy verenlerin çoğunun Kürt olması onları Türk düşmanı yapıyorsa AKP CHP ve MHP için de Kürt, Alevi, Ermeni, Laz, Çerkes düşmanı diyebilir miyiz acep? Iste bu cumleye bayildim. :) mantigiyla hareket edenlere bu cumle cook seyi aciklar aslinda.
Bu arada HDP 'ye oy verecek cok laz arkadasim var, birseylerin farkina varan insanlarin olmasi mutluluk verici.
Evet Gerek Cerkes, gerek laz, ermeni kardeslerimizinde destegi cok buyuk yonde artmis durumda, heleki secilen vekillerinde Turk, Kurt, Laz, Cerkes olmasi zaten ne kadar kucaklayici bir anlayisin oldugunu gozler onune seriyor.
aynen bra seçim çalışmaları hızlanır yakında sokakları dolduralım biz izmirde aktif olacağız 1. bölgede herkesin el atması lazım bazen bir gülümseme düşmanlığı eritebilir
Ha * ulan. Trabzon'lu MHP'li arkadaşı varmış da yok MHP gelirse ic savaş çıkarmış da.. * ordan lavuk. İç savaş çıksaydı eger 12 yılda çıkardı ve o cikan savaşta kendi kanınızda bogulurdunuz.. Bırakın bu algı operasyonu denemelerini, 30 yıldır sözde arzuladiginiz demokrasiyi kanla arıyorsunuz. Size mi kaldi bu ülkeye demokrasi, kardeşlik, özgürlük, insan hakları getirmek.. 30 yıldır bu noktaya gelebilmek icin katlettiginiz binlerce insanin, dul kalan eşlerinin, yetim kalan evlatlarının haklarını kim verecek.. haa siktirin ordan...
yalanını yiyim senin senaryoyu yazmış provakatör bizde yedik sen giderken ben geliyordum feleğin öemberinde tur bindirdik milliyetci arkadaşı mhp ye oy verirse iç savaş çıkar diyormuş muş ulan HDP haşa ALLAH'A KİTABA İSLAMA svaş açmış durumda sen neden bahsedyorsun bo
hdp tabanının çoğu müslümandır hdp de tüm dinlerin özgürlüğünü savunur. türbanı yasaklayan mhp ve chp değil miydi utanmadan konuşuyorsunuz din konusunda
silah bırakma yalanına mı inanıyorsun canları istediğinde yakıp yıkan terörün siyasi uzantısından bahsediyorsun akp yi de desteklemiyorum dini sömürdüler işlerine geldiği gibi
belki de görmediğiniz kabul etmediğiniz yansıtmaktan kaçtığınız şeyler vardır😏 açılım olmazsa tehditlerine başvuran bir parti mi barışçıl madem barış halk kardeşliği neden özerk bölge istiyorlar vatan hepimizinse?
iyi de bu bir tehdit değil ki açılım olmazsa pkk yeniden savaşa başlar bu tehdit değil pkknin yapacağı şeyi söylüyor adamlar... özerklik bölücülükse çindeki rusyadaki türkler de mi bölücü? hepsinin özerk yönetimleri var
bak ağrıdaki çatışmayla ilgili haberleri okumalısın askerleri pkk mevzilerine yollamışlar savunmasız 15 asker orada öldürülecekken pkkliler ateşkes ortamında sorun çıkmasın diye öldürmediler geri çekildiler bu arada da şehirden haberi duyan hdpliler çatışma bölgesine gitti çatışmayı durdurmaya ama asker ne yaptı gelenlere ateş açtı sonuçta o gelenler çatışmayı bitirip yaralı askerlerin hastaneye kaldırılmasını sağlayıp bir ölüm olmasını engelledi. çatışmayı durdurmaya gidenlerden biri öldü bir de gerilla öldü askerlere birşey olmadı...
Hain o* çocuklarının hain köpekleri derim! Acık ve net. Vatan hainidir. Ona oy verenlerinde onları meclise sokanlarında topunu Allah bildiği gibi yapsın
türklüğü seven bir tek sensin yani bir milyon türk kendi milletini sevmiyor? ne saçma insanlarsınız l*n siz ülkesini en çok sevenler hdpye oy verenlerdir
hdp li kürtler aam olsa BEDİÜZAMAN SAİD NURSİNİN eserlerinden birşeyler öğrenirdi pkk ya oy veren müslüman olmaz şu sihirli boş kelimelerle de inanmayın özgürlük demokrasi hakların eşitliği cart curt içi boş milelti kandırma lafları dine imana ahlaka şeree namusa ereme fazilete gelin it öcalanın peşinden gitmeyin
ayrıca bu serefsız ısıne gelmeyenii hemen yasaklıyor şikayet edin pkk itini
Ben erzincanlıyım benle babam hdp diye düşünüyoruz ama sizin kendi halkınızda dönek çoğu oy akpeye gidiyor önce ordan başlayın erzincan dediğin ne 100 bin nüfuslu şehir %85 i sağ partiye geriside sol partiye verir
valla beni gerizekalı bir kuzen var hdp ye veririm diyo hepsi mal bu tüğrklerin hdp ye veren hep klişelerle konuşuyolar beyinlkeri yok ordan burdan dudukları böleleri oy kullanmasın
sen ırkçı bakış açısıyla bakıyorsun. türkiyenin iyiye gitmesini istemek refah düzeyinin artmasını savaşın bitmesini istemek milliyetçiliktir seninkisi kürt düşmanlığı
hangi kürte düşmanlık yaptıgımı gördün? sen hdpyi kürtlükle bağdaştırıyosun demekki sen soruma cevap ver apo posterleriyle gezen bir partiye nasıl oy vereyim aponun fikirleryle mi hakreket edicez sizin refah falan hikaye sen bizi aptal sanıyosun galiba ülkeyi silahsız parçalamak istiyosunuz hepsi bu
hayır mustafa kemal nasıl türklerin kurtuluş mücadelesiyle özdeşleşmişse abdullah öcalan, mustafa barzani vs de kürtlerin kurtuluş, özgürlük mücadelesiyle özdeşleşmiştir. sen de atatürk posteri taşırsın muhtemelen zilan dersim katliamlarını hiçe sayarak... senin düşmanlığın kürtlerin birtakım haklar elde etmesine.. hdpyi kürtlükle özdeşleştirmiyorum sen öcalan üzerinden gittiğin için o yönde karşılık verdim ben de
küfür ve hakarete başvurmayan kimseyi engellemem insan gibi tartışana her zaman kapımız açık
Hdp nin Türk düşmanlığı yapmadığını iddaa etmek aynı zamanda daha geçen bir tane hdp milletvekilinin türklük faşistliktir demesi hdp milletvekillerinin her fırsatta Türke olan nefret ve düşmanlığı selahattinin 2014 de fanatiklerini sokaklara salması en çokta dogunun göstericilerce adeta cayır cayır yanması hdp nin alt tabakasını türklere düşmanca empoze etmesi daha nasıl bir sebep sayılabilir zamanında esat Oktay Yıldıran varmış sen bu konuları çok araştıran birisindir yazılarından belli senin için esat Oktay Yıldıran kimse benim içinde hdp ve türevleri budur bu konunun düşmanlıkla ya da kardeşlikle de bir alakası yok beni sevmeyen kimseyi sevemem benim karşımda duran herkesin tepesinde dururum yanımda duranın yanında dururum! Söyle bakalım merak ettim hdp ne gibi bir vatansevermiş söz sende
En İyi Cevaplar