+1 yılMüslümansan ona karşı kötü bir duygu beslemen kötü birşey , ve bu da senim müslümanlığı tam bilmediğini tam anlamadığını kulaktan dolma yaşadığını gösteren bir delil.. ha müslüman değilsen de insanların kutsalına laf söylememelisin böyle.. ama Hz Ali hem cengaver hem asil ve bilgili kişilerin başında gelir.. Hadisi şerifte buyurur ki efendimiz : 'benim ashabım yıldızlar gibidir ;hangisine tutunursanız hidayete erersiniz ' o yüzden önce Kitabı öğren sonra peygamberi öğren sonra da ashabı kerimleri öğren..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden sevmiyorsun?
113 Yorumla
Soran+1 yılsevemiyorum ya abartıyolar 3 tane daha halife var neden ali?
- +1 yıl
Kimsenin kimseyi abarttığı yok. Sen başkalarının yüzünden neden bu günaha giriyorsun
Soran+1 yılbilmiyorum önyargım var
- +1 yıl
Yapma böyle. Bu din için savaşmış insanlar onlar. Kendilerinin bu kadar önemseneceğini nereden bilebilirlerdi.
Soran+1 yılama ondan önce daha iyiler var
- +1 yıl
İyisini kötüsünü sen nereden bilebilirsin. Hem iyisi varsa da bu onun sevilmeme nedeni nasıl olabilir söylermisin bana? Ayrıca bu günkü durumdan Hz alinin ne sucu var be güzelim
Soran+1 yılhaklsın ama o olmasaydı olmazdık dicem olmuycak :D
- +1 yıl
Olmasaydı olmazdık diyebileceğimiz tek kul Hz Muhammet dir bunu asla unutma
Soran+1 yılgel de anlat bazılarına
- +1 yıl
Bunu inkar eden müslüman olamaz. gerisini boşver sen ve onlar yüzünden Hz Aliyi sevmemezlik yapma nolur
Soran+1 yıl:))
- +1 yıl
Özel mesaj atabiliyorsan at
Soran+1 yılatmam burdan soyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen Alevileri sevmiyorsun Anladığım kadarıyla sanki sana çok kötü Şeyler yapmışlar gibi ne kadar bencil bir insansın onlar ne kadar iyi kalpli ne kadar temiz insanlar hiç onların içinde yaşadınmı onların ibadetlerini biliyormusun sen daha hiçbir şey öğrenmemişsin ama ilada sana sev diyemem ama sen her şeyi yanlış tanımışsın onlar peygamberimizde seviyorlar Aliyi de neyse Aleviliği bilmeyen insanlığıda bilemez
04 Yorumla
Soran+1 yılasıl onlar kendileri gibi olmayanlara yobaz diyo
Cevap sahibi+1 yılHayır yani nerden biliyon kızım nerdenn
Soran+1 yılne demek nerden cevapları oku faceden bak sayfalarına
Cevap sahibi+1 yılÖküzmüsün kızım sen beynin sulanmış senin bir insanların önce hayatlarını Öğren sosyal medyadan diil orda yalan yanlış olanlar da var
+1 yılSevmiyosan sebebi vardir cunku beraber vakit gevirdgn bir insan degilki su huyunu sevmiyorum diyebilesin cok gecmiste yasamis bir peygamberi sevmiyosan saygida duymuyosundur gunah olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyuyorum büyük bir insan ama
- +1 yıl
Saygi duyuyosan sevmen lazm ama neyini sevmiosun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Daha dünyadayken cennetle müjdelenen 10 Sahabe efendimizden birisi
dört büyük halifeden dördüncüsü
ilk Müslümanlardan (daha çocukken ailesine sormadan Efendimiz e iman edecek kadar cesur) ... Sevmemenin nedeni ya İslam'ı Efendimiz in Ehli Beyt için hadislerini bilmiyorsun ya da Alevileri sevmiyorsun dinde 4 tane hak mezhep vardır Alevilik bunlar arasında değildir eğer Hz Ali yi çok sevmek Alevilik ise herkes alevi olmalı ve mezhebinin gereklerini de yerine getirmeli ama malesef çok sapık düşünceli Aleviler var10 YorumlaDiğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Allah'ın sevdiğini bizde sevmeliyiz.
Atatürkü ilah kabul edenler buna yobazlık gözüyle bakıyorlar ya cahiliyet harbiden burada187 Yorumla- +1 yıl
bu ne biçim yorum ya. Konunun Atatürk ile ne alakası var. Allah Atatürk ü sevmiyormuydu ve sen bunu nereden bilebilirsin ki? Ayrıca Hz Ali yi Atatürkle Kıyaslaman Hz Ali ye yapılmış büyük bir hakarettir. Atatürkçüyüm Elhamdürillah müslümanım
Soran+1 yılkabe arabın olsun çankaya bize yeter diyenler kim @AdayAdayı
- +1 yıl
Enteresan...
en boyle bir cevap sasirtti beni
Guzel yorum ama
Soran+1 yıldi mi hemen ulu atamıza taktılar
+1 yıl“De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.” (Tevbe, 9/24)
“Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri de onların analarıdır…” (Ahzab, 33/6)
ayrıca bir hadisi şerifte müminler kardeştir mümin kardeşini sevmeyen iman etmiş sayılmaz , iman etmeyende cennete giremez buyurulmuştur. sadece allahı ve resulunu değil müminleri ve tüm peygamberleri de sevmek şarttır..00 YorumlaNefret etme ama uğtunda ölürüm diyip peygamberleştirme bence. Yani dinimizde önemli birazcık sev. Ama. nefret edip küfürler hakaretler savurmadikca birsey olmaz herhalde
11 Yorumla
Soran+1 yılküfür etmiyorum tabiki ama kutsallastıran var
+1 yılortalık sıgır dolu hz aliye peygamber diyenler bile var , Kimseyi sevmek zorunda değilsinki günah olurmu ya sacmalama lütfen
13 Yorumla
Soran+1 yılgünah olmasın bence de
- +1 yıl
salak salak yazma ya , hz aliyi sevmek zorundamıyım dyen bir kızsın senin zihniyetin günaha ne kadar takılırki bu soruyu sormussun
Soran+1 yılok.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHz Muhammed abasının altına aldığı ve ehlibeyt im dediği kişiler, Hz Ali Hz Fatma, Hz Hüseyin ve Hz Hasan dır, bunlar için Kuran da ayet te vardır,
Ben ilim şehriyim Ali onun kapısı veya Aliye düşman bana, bana düşman ALLAH'a düşmandır hadislerini hiçe sayıyorsan, bırak müslümanlığı12 Yorumla
Soran+1 yıldüsman değilim sevmiyorum
Cevap sahibi+1 yılSen kimi kimden dolayı sevmiyorsun, mezhep kavgası vercem diye, islam dünyasında saygın bir yeri olan birisine saygısızlık yapıyorsun, Hz Ali yi tanımadan sevmiyorum demek, hangi görüşe sahipsen o görüşe saygısızlık demek, Tarihte siyasi olaylar yaşanmıştır, peygamber torunlarını bile öldürürken bile acımasız olabilmişlerdir, sende onlardan olma, birleştirici ol,
Alevilerin yaklaşımından dolayı bunu söylüyor olabilirsin ama ben 4 halifeyi de hasan ve hüseyini de çok seviyorum neden bilmiyorum ama ben hiçbirini ayırmadan hepsinide seviyorum ayrıca dinine düşkün olanlara yobaz diyen sözde alevilere fakat hz. Alinin yoluyla hiç alakası olmayanlara inat özellikle hasan hüseyini sizden daha çok seviyorum diyorum her aleviyi de öyle bilme gerçekten çok iyi olanları da var dini düşüncesine bakmayıp her turlu yaşam tarzına saygı duyanlara can feda
11 YorumlaDiğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Hiç kimse HZ. ali yi sevmek Zorunda değil Ama saygı Göstermek Zorunda...
Hiç Değilse Zülfikarı ile Yaptıkları hatrına !
https://i.hizliresim.com/mGvzdY.jpg45 Yorumla
Soran+1 yılzülfikar ne
- +1 yıl
budur!
Soran+1 yıltamam canım
+1 yılKimse kimseyi sevcek diye bir kaide yok.
Ama Hz. Ali iyi bir peygamberi neden sevmiyorsun merak ettim cidden.213 Yorumla
Soran+1 yılyakışıklı 2. kez sorumu cevapladın :D
Soran+1 yılali peygamber değil sen yapma bari
- +1 yıl
Nerden bu kanıya vardın ki?
- +1 yıl
Tamam evet Hz Ali peygamber değil ancak İslamiyet uğruna canını vermiş bir savaşçıdır. Neden sevmiyorsun anlamadım.
Soran+1 yılpeygamber değil halife
- +1 yıl
Halife pardon ama sevmeme sebebin ne canısı onu merak ettim
Soran+1 yılonu sevenler galiba yanlış tanıtıyolar yakışıklı
- +1 yıl
bir kitap mı okudun ya da bir ayetten mi çıkardın birşey vöyle bir kanıya vardın. Çünkü bilmek isterim bilginin zararı olmaz
Soran+1 yılinsanlardan bakıyorum
- +1 yıl
Hmm pekala o zaman ama umarım bana göre olan yanlışından umarım dönersin
Soran+1 yılinşallah yakışıklı sen oyle diyosan
- +1 yıl
Ali’yi seven, beni sevmiştir. Ona düşmanlık, bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de elbette Allah’ı incitmiş olur.) [Taberani]
sevmek zorunda değil derken , Peygamber efendizin bir sürü sözü var Hz. Ali ile ilgili
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. eleştirebilirsin, bir nedenden dolayı sevmeyebilirsin, hakaret edip günaha girme. Ama bir peygambere aynısını yaparsan günaha girersin. Peygamberler hata yapsa bile tövbe etmiş günahları tövbe ile silinmiş günahsızlardır
10 Yorumla
+1 yılIslamin halifesidir her halukarda sevmek zorundasin
15 Yorumla
Soran+1 yılsevmiyorum
- +1 yıl
Yargilamak haddim degil meraktan soruyorum sebep ne sevmemendeki alevilermi soguttu sebi ,
Soran+1 yılevet onlar müslüman değil sanki kendi gibi olmayablara yezid diyolar mesela benm dedemin adı ali bizim aile sever
- +1 yıl
Onlarin hz. aliyle uzaktan yakindan alakasi yok hz. aliyi severim alevi degilim namazimi kilarim ben dos dogru muslumanin onlara gore hz. ali peygambermis aslinda ya da bazi dallari var mesela hz. ali disindaki halifeleri saymazlar ya da baska baska seyler ama sen onlarin anlattigi hz. aliyi sevme sen sunnettek hadisteki peygamberimizin agzindaki hz. aliyi sev :) hani varya ilim sehrinin kapisi olan iste onu ;) alevilerede bisey deme kizma bile onlara Allah islah etsin de gec :)
- +1 yıl
Yazimi okuyup alevilere gavur dedigimi felan sanmayin alevilerin bazi kollari var onlar ziyandadirlar hz. aliyi sevip sunnette duran adamin bence bir sorunu yok
- Diğer konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yıl"EhliBeyit "tendir kendisi al sana sevmen için sebep. Ehlibeyit peygamberimizin ailesine verilen isimdir. Sevmemek için bir sebep söyle?
12 Yorumla
Soran+1 yılona inananlar değişik sanki
- +1 yıl
Tamam ama bu onu sevmemeni gerektirecek bir durum değil. Ona inanları sevme ama Hz. Aliyi sev ve mutlaka mezhepleri araştır.
oda bizim peygamberimiz sonuçta sevmek zorundayız sevmesek tabi ki günah Hz. Ali peygamber efendimizin damadı Hz. Ali müslüman olan 2. insan 1. müslüman olan kişi Peygamber efendimizin hanımı Hz. Hatice
04 Yorumla
Soran+1 yılpeygamber değil
Soran+1 yılsimdi oldu
+1 yılvalla orası sana kalmş soyuna bak derm nerden geliyorsa ona göre hareket et sona günaha grme hem peygamber damadı olduğu için sevmek sevmemekten daha iyidir diye düşünüyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. İslamı ilk kabul edenlerden çok güzel derinden etkileyen sözleri olan mükemmel ötesi zad'dır saygılar sevgiler
https://pbs.twimg.com/media/BFow648CUAEpUuw.jpg23 Yorumla
Soran+1 yılhz ali resimdeki mi
Soran+1 yılbu kadar çirkin değildir heralde
+1 yılGünah olmaz ama sevilmeyecek bir insan değil ki. Neden sevmiyorsun.
10 YorumlaNeden sevilmesin sevmek için alevi olmak gerekmez ben seviyorum peygamberimizin damadi en guvendigi insanlardan biri severim tabiki
03 Yorumla
Soran+1 yılevet sevmek için alevi olmak zorunda değil ama abartıyolar
Soran+1 yılherkes aynı değil işte
- Diğer konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılKendi inancınıza hayrınız yok 😂Kimi peygamber der kimi zülfikar ne der kimi halifeyi sevmemek umarım günah olmaz der. Sizin dininizi ben sizden iyi biliyorum acıdım şu an 😂
111 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ya yırtık sondan çıkan şey gibi çıkıyorsunuz her yerden hakaret mi edeyim illa zülfikarı aliyi bilmeyenler için konuşuyorum sanki kalkmış Emreden iyi biliyorum dinini dedim atlıyorsun. Biliyormuşum demek ki ve olmamışım :) yeterince saygılı olsaydın bilseydin müslüman olurdun demezdin :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Ortada saygısızlık yok :) zaten dininizi sizden daha iyi bildiğimiz için Müslüman
- +1 yıl
- +1 yıl
Değiliz
- +1 yıl
sevmek zorunda deılsın ama su bı gercek allahtan kopma onun yolunda ılerle osadece allahın bır peygamberı ınsanlara müslümanlıgı gelıstırmesı ıcın yonlendırılen bır peygamber ama sevmenı tafsıye ederım
02 Yorumla
+1 yılPeygamber soyundan bir Seyyid'i sevmemek iyi olmaz bence..
44 Yorumla
Soran+1 yılonun izinden gidenleri de görüyoruz. Yetiş ya Aliii
- +1 yıl
Biz yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali deriz sen yanlış öğrenmişsin..
- +1 yıl
Yetiş ya muhammed yetiş ya ali deriz aynen öyle.
+1 yılSevmek zorunda olmasanda saygı duymak zorundasın
Hz. Muhammed neyse Hz. Alide o onları birbirinden ayrılamk saçmalık13 Yorumla
Soran+1 yılbiri peygamber
- +1 yıl
Digeride aynı
Soran+1 yıldeğil halife o
Gizli Üye(36-45)+1 yılKişisel bir durum sevip sevmemen onun kadar cesur dürüst birini sevip sevmemek sana kalmış ama ön yargılı davranma eğer islamiyet inanıyorsan incele tarihi öyle karar ver derim
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberimizin amcaoğlu, ehlibeyti , manevi kardeşi, vahy katibi, damadıdır. Ayrıca 4. Halifedir.
Hz. haticeden sonra 2. Müslüman olan sahabi.
Peygamberimize bu kadar yakın ve sevdiklerinden olan birini nasıl sevmezsin ki?10 Yorumla
+1 yılNe kadar cahil bir insansın.. Sorgulamaktan ve dinden korktuğuna göre etrafındaki insanlar da böyle olmalı.. Kimseyi sevmek zorunda değilsin..
10 Yorumlasevmesende saygı duymalısın hani ayırım yapmadan 3 halifeden neden o deme. herkesin kendine benimsediği bir mezhep var.
00 Yorumlasevmek zorundayız öylede olmalı çünkü pergamber soyundan olduğu için...
06 Yorumla
Soran+1 yılali peygamber soyundan değil ki Peygamberimizin damadı
Soran+1 yılAleviler niye böyle
+1 yılzorla zikişten çocuk olmazmış, seviyosan sev sevmiyosan salla
12 Yorumla- +1 yıl
Yuh be arkadaş. Konu Hz Ali yoruma bak
- +1 yıl
sanane
+1 yılMüslümanız tabiki de sevmeliyiz o Allah'ın sevdiği bir kul biz neden sevmeyelim
06 Yorumla
Soran+1 yılcamiye gitmiyo onu sevenler
Soran+1 yılneden gidiyim
- +1 yıl
hiç bir alakası yok ben camiye gidiyorum Sünni Hanefi bir müslümanım eğer dersenizki Alevilik Ali'yi sevmektir diğerleri sevmez yanlış ben Hz. Ali'yi ve Ehli Beyti çok severim muahafazakar bir aileden geliyorum ve ailemde bende Hz. Ali'yi çok severiz o 4 halifeden biridir, onu saymamak demek Hz. Muhammed'ide saymamak demektir
- +1 yıl
@esin_cody
+1 yılsana kalmıs tatlım sevsende sevmesende hz alinin bunu dert edecegını sanmıyorum
21 Yorumla- Diğer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSevecek ya da sevmeyecek kadar tanıyo musun , neden sevmiyosun?
02 Yorumla
Soran+1 yıltanıyorum
- +1 yıl
"sizler her şeyi affedin ama,
Vatana ihanet edeni affetmeyin" diyen biri sevilmez mi yaa. Neyse senin tercihin ama sevmemeni gerektircek bisey yaptıgını dsünmüyorum artı sev de demiyorum sen bilirsin
- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yılSevmek zorunda değilsin ama saygı duymalısın küfür edemezsin
21 Yorumla
Soran+1 yılküfür etmiyorum zaten
+1 yılMüslüman isen ehlibeyti de eshab-ı kiramı da sevmek zorundasın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılHz. Ali muhteşem bir insan.. Sevmek zorunda değilsin ancak saygı duyman gerekir.
01 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyuyorum zaten
Müslümansan bence sevmek zorundasın, çünkü peygamber oda.
010 Yorumla
- +1 yıl
Peygamber?
Soran+1 yılonu sevenler niye böyle kendini ayırıyo
- +1 yıl
Yani hangi Dinin Peygamberi Hz Muhammet Müslümanlık Hz İsa Hıristiyanlık Peki Hz Ali?
Soran+1 yılalevilerin başı
Soran+1 yılsevemiyorum
Soran+1 yılgaliba aslında biliyorum iyi bir insan ama etrafa bakınca
Hz. Ali 4 büyük halifeden biridir ayrıca peygamber efendimizin damadıdir ve hasan ile huseyinin babasıdır sevmeme sebebinn nedir kiii?
02 Yorumla
Soran+1 yıliyi bir insan biliyorum ama hz. ömer varken mesela neden o?
Kimseyi sevmek zorunda degilsin ama. bir peygamber ve peygamberimozin damadi oldugunu unutma
10 Yorumla
+1 yıl“Ben kimin mevlası isem Ali’de onun mevlasıdır.”
“Ya Ali seni müminler sever münafıklar düşmanlık eder.” Sen bir munafıksın ! Senin gibi biri Hz. Ali yi zaten sevmesin24 Yorumla
Soran+1 yılsanane sen bilemezsin münafık olduğumu bir soru sorduk diye
- +1 yıl
Bak kızım yasın kac dusuncen ne bılmıyorum amacın ne hıc bılmıyorum ama sana bır sey soyleyeyım senı bulurum ozmn sana senın munafık oldugunu ıspatlarım sımdı burada ınsanları Aleviler hakkında kotu seyler soylesın dıye sende o koca egonu sımartma senı pacavra yaparım aklını basına al sen kımı kımlere kıskırtmak kestrmek ıstıyrsun akılsız ben normalde herkeze karsı saygılıyım ama hayatımda bu kadar terbıyesız bır ınsan gormedım senı ıyılıkle uyarıyorum !
Soran+1 yılok.
- +1 yıl
ok nedir ya cocukmusun sen?
o müthiş insanın hayatını bir araştır sonra ne diyeceğini biliyorum. Allah ın sevdiğini Resul ün sevdiğini bizimde sevmemiz gerek hem hz Ali sana ne yaptı ki bu arada yaş kaç?
00 Yorumla
+1 yılsevmeyen direk cehennemliktir öyle bir lansın yok koçum hem neden sevmeyecekmişsin ki neyini gördün
03 Yorumla- +1 yıl
Ehli BEYTİ sevmeyen cennete gidemez
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ehl-i beyti seveni Hak teâlâ sever, buğz edene de buğz eder.) [İ. Asakir]
(İslamın esası, bana ve Ehl-i beytime sevgidir.) [İbni Asakir]
(Size iki şey bıraktım. Allah? ın kitabı ve Ehl-i beytim. Bunlara uyan, hidayet üzere olur. Uymayan sapıtır.) [İbni Hibban]
(Ehl-i beytim, Nuhun gemisi gibidir. Tutunan kurtulur, tutunmayan, boğulur.) [Taberani]
(Ehl-i beytime buğzeden, yüzüstü Cehenneme atılır.) [İ. Ahmed]
(Ehl-i beytime, Cehennemlikten başkası buğzetmez.) [İ. Ahmed]
(Ehl-i beytimi sevmeyen, ihtilafa düşer ve şeytana yoldaş olur.) [Hakim]
(Vallahi Ehl-i beytimi sevmeyenin kalbine iman girmez.) [İ. Ahmed]
(Sizin iyileriniz, benden sonra, Ehl-i beytime iyilik edenlerdir.) [Hakim]
(Benim soyuma dil uzatarak, beni incitenlere, Allahü teâlâ çok acı azap yapar.) [Deylemi]
(Şu üç hürmeti gözetenin, dini ve dünyası muhafaza edilir, yoksa hiç bir şeyi korunmaz. İslam? a, Peygambere ve Onun nesline hürmet.) [Taberani]
[İslam? a hürmet, Dinin emirlerine riayet etmektir, Peygambere hürmet, nesline hürmet,
Soran+1 yılbitek aliyi sevmesem diğerlerini sevsem? çünkü sevemiyorum
- +1 yıl
sbep ne neden sevemiyorsun daha küöücük yaşta ilk inananalardan destek verenlerden olduğu için mi ya da hicretten öne PEYGAMBER EFENDİMİZİZ yatağına ölümü göze alarak yattıüı için çi sebep en onu söylermisiniz
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır!
Hz Muhammed in lafı bu
Senin dediğin sevmeyenler, peygamber soyunu katledenler in görüşü01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksilemişsin , emeviler zamanında ehlibeyt için 60 sene camilerde lanet okutulmustur , Peygamberin torunları Hasan ve Hüseyin öldürülmüştür , Hz Ali yi sevmeyenler onlardı , Hz Muhammedin damadı ve ismini veren KİŞİ Hz Muhammed , ALi ulu yüce demektir ve araplarda ilk defa bu isim kullanılmıstır , islamiyet dısında başka dine inanmamıştır, Ehlibeyt denilen hz Muhammedin ailesi yani kişiden birisidir, Kuranda ehlibeyt ile ilgili ayet vardır , ben ilim şehriyim ali onun kapısı diyen Hz. Muhammettir,
ha diğer halifeleri neden saymazlar dersen , Hz. Muhammed sayıklıyordu diye Hz Muhammedin Hz. Ali için vasiyetini reddeden , Hz Muhammed öldüğünde cenazede değil halifelik için kavga edenlere inanmıyorlar , ve gadir hum denilen bölgede Peygamber Hz. Ali nin elinden tutup ben kimin efendisiysem Ali onun efendisi dediği için, ön planda tutarız
aleviler Hz. Muhammed ten dolayı Hz. Aliyi severler , Allahın Aslanı lakabını biz vermedik , sevmezsen sevme , git yezidi sev
Hz. Ali ateist diyorlar.
14 Yorumla
Soran+1 yılyok artık :D
- +1 yıl
@AdayAdayı neyin kafası bu?
- +1 yıl
@ComandanteChe Akıllıca espri yaptığını sanıyor g*vat
Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, ama Muhammed peygamber seviyorsa eğer illa ki iyi bir insandır orası ayrı
00 YorumlaSordugun soruda zerre mantık yok
Grinin 50 tonu kitabini okuyacaginiza gidin ilim öğrenin
Hz. Ali 4. Büyük halifedir ilk muumanlardan sayılır
Efendimizin yakınında büyüdü.. fazileti bol bir zaat02 Yorumla
Soran+1 yılgrinin 50 tonunu okumadım
+1 yılSalak salak konuşma , niye sevmek istemiyorsun Aleviler sevdiği içinmi , aleviler Hz. Ali yi sevdiği kadar Hz. Muhammed'ide seviyor bir yerlerden birşeyler duyupda bunu beynine kaydetme , Hz Muhammed'in Amca oğludur ve damadı'dır
17 Yorumla
Soran+1 yılIlk Aliyi seviyolar sonra peygamberimiz
- +1 yıl
Yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali [ bu sözü duydun mu ] ve Osmanlı'yı biliyorsan Yeniçeriler Alevilerden oluşuyordu yani diyebilirsin ki Oğuzların bozok boyundandır
Soran+1 yılpeygamberimiz ve ali var ben sadece peygamberimiz diyorum
Soran+1 yılyetiş ya ali diyolar sonra Allah
- +1 yıl
bende öyle diyorumda anlamıyor @esin_cody :/
+1 yılHz Ali Peygamber değil fakat Hz Muhammed (S. A. V) ile yan yana savaşmıştır.
00 Yorumla
+1 yılSevgi bir duygudur bunu değiştiremezsin fakat saygı duymak zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılSen hz Ali ye 12 imamlara Hasana Hüseyine Kurban olasın
06 Yorumla
Soran+1 yılo da kurtarsın seni
- +1 yıl
Ben aleviyim Allahıma bir şükür müslümanız hem de birçoğunuzdan daha iyi müslümanız Yezid siniz Yobazsınız Allah hepinizin belasını verecek
Soran+1 yıltabi tabi işine gelmeyince yezid sanki ben öldürdüm a. q
- +1 yıl
Gel bakalım kim kimin a... na koyuyor :D
Soran+1 yılok :D ali sizi korusun o zaman
- +1 yıl
Kimsenin bizi korumasına ihtiyacımız belimize de sahip çıkarız biz
Kimseyi sevmek zorunda değilsin.
10 Yorumla
+1 yılVar ya senin gibi sırf exp yapmak için aptal aptal sorular soranları üyelikten çıkarmak lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılcevap verme o zaman
+1 yılislam dinini ilk kabul eden dört zatı muhteremden biridir. malmısın dinsizmisin nesin
11 Yorumla
Soran+1 yılsanane ya ben onu sevmiyorum diğerlerini seviyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmek zorunda degilsin ama sevenlere saygi duymak zorundasin 😊
gunah mi falan bilmiyorum valla00 Yorumla
+1 yılElves'daha Yakısıklı :D :D :Hz. Aliden D:
10 Yorumla
+1 yılAllah'ın yarattığı her kulu sevmeliyiz
11 Yorumla
Soran+1 yılsevemiyorum
sevmek zorunda değilsin ama sevmemek için aptal olmak gerekir
08 Yorumla
Soran+1 yılhadi canım
Soran+1 yılok.
Soran+1 yılsen aptal derken iyiydi
Soran+1 yılsie l*n
Sevilmiyorsa da, saygı duyulacak bi' insan.
10 Yorumla
+1 yılsevmeyı bılmem de saygı durmak zorundayız
05 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyuyorum ama sevmiyorum
- +1 yıl
kendı fıkırlerın buna da saygı duymak zorundayız işte :)
Soran+1 yıldi mi :)
- +1 yıl
ivit :D
- +1 yıl
Üzerine ayet var, Ehlibeyt kimlerden oluşuyor, biriside Hz. Ali, peygamber ailesini sevmiyorsanız sevmeye bilirsiniz,
Niye neyi paylasamiyosun.
02 Yorumla
Soran+1 yılsevmiyorum
+1 yılHobi olarak sev
10 YorumlaNasil soru bu * tabiki seveceksin
04 Yorumla
Soran+1 yılno sevmek zorunda deyilim
Soran+1 yılsen git bnce canısı
kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Muhammedi de
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
yarım kalmış bu arada yorum. muhammedi de aliyi de sevmek zorunda değil kimse.
@myyesildas (Y)
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat