Allah neden ayetlerde kadinlardan eşya gibi bahsediyor arkadaslar ben anlam veremedim. Hep erkeklere hitab ediyor bu kuran acaba ben mi yanlis okuyorum lutfen bu konuda bilgili arkadaslarim cevap verebilirler mi? Kaynaklar : Nisa 3,11,19,34 bakara 282
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılo dövdüğü dediğin ayet dövmek anlamında kullanılmamış atıcam bisn.
“Şiddetli geçimsizlik yaşadığınız eşlerinizle önce oturup konuşun, olmazsa yataklarında yalnız bırakın, yine olmazsa bir müddet ayrılın. Barışıp anlaşırsa hala işi yokuşa sürüp bahaneler aramayın. Yücelik ve büyüklük Allah'a mahsustur; bundan hiç şüpheniz olmasın.
Eğer eşlerin arasının iyice açılıp işin boşanmaya doğru gittiğini görürseniz tarafların ailelerinden birer hakem çağırın. Niyetleri gerçekten barışmaksa Allah niyetlerini boşa çıkarmaz. Allah her şeyi biliyor, her şeyi duyuyor; bundan hiç şüpheniz olmasın…”(Nisa; 4/-35).
Bu ayet kadınları "dövmeyi" emreden ayet olarak bilinir.
Yaptığımız çeviride görüldüğü gibi ayette geçen [ve'dribuhunne] ibaresi “Onları dövün, vurun” yerine "Onlardan bir müddet ayrılın" olarak tercüme edilmiştir. Çünkü kelime bu anlama da gelmektedir.
Şöyle ki:
Sözlükte [DRB] kökü mastar olarak "vurmak, dövmek, yapmak, bırakmak, ayrılmak, göstermek, etmek, eylemek, koymak" vb. birçok anlama gelir. Bu kelime Arapça'nın "aspirin" gibi neredeyse her derde deva bir sözcüğüdür. Türkçe'deki etmek, eylemek veya İngilizcedekiget sözcüğünü çağrıştırır.
Örneğin empoze etmek, baskı yapmak, zorlamak (darb), kota uyguladı (darabe hıssa), iğne yaptı (darabe hagn), çadır kurdu (darabe heyme), vergi koydu (darabe darîyb), misal verdi, örnek gösterdi (darabe mesel), para pastı (darabe nugt), telefon etti (darabe'l-hatife), vuruşmak, dövüşmek (tedârub), kıvranmak, çırpınmak, bocalamak, telâşlanmak, çalkalanmak (idtırâb), grev, iş bırakma, işi terk etme, ayrılma (idrâb), çalkantı, kriz (idtırâb), sınıf, cins, nevi, (darb), vurguncu, spekülâtör (müdârib), ticarî rekabet, ticarî ortaklık (müdârebe) gibi birçok kelime bu kökten türetilmiştir…
Sözlükte [NŞZ] kökünden ise mastarı "yükselmek, şişmek, ortaya çıkmak, meydana gelmek, ayağa kalkmak, normalin dışına çıkmak, isyan etmek, karı-koca birbirine karşı gelip kavgaya meydan vermek" olan manalar gelmektedir. Yerinden kaldırmak (inşâz), yüksek,72 Yorumla- +1 yıl
Buna yanıt vermemiş soruyu soran almış galiba dersi :D
Cevap sahibi+1 yılayn :).
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Nisa 3 te ; mal sahibi olan yetim kızlar zaten :D kızlar mal ya da eşya değil
Nisa 11 de miras dağıtımız var, erkekler yuvayı kuran olduğu için az bir miktar fazla miras alıyor, bu da her erkeğin ve kadının o oranda aldığını düşünürsek gelin gideceği evde de kocası bir mirasçı olacak, yuva kuracak erkek kardeşinin rıskını yememiş olacak.
Nisa 19 zaten kadın haklarını savunuyor onu neden paylaştın anlamadım
Nisa 34 yanlış anlaşılabilecek düzeydedir, özüne inip bir bakmanızı rica ederim, anlamını çarpıtmamak lazımdır, yaradılış şekillerine göre erkek ve kadını ayrı sınıflandırmıştır, düz mantıkla bakılmaması gereken ayetler vardır
Bakara 282 de ise erkeklerin yapacağı şahitliğin daha güvenilir ve geçerli olduğunu vurgulamaktadır, Kadın ve erkeğin yaradılışlarının farkı burada devreye giriyor, bu kadın haklarının yenmesi değildir, aksine suçlu ya da masum olan bir kişinin suçunu net olarak belirlemek için alınan bir tedbirdir. Allah'ın kitabı sadece 2 kadının gelip yapacağı şahitliği geçerli bulmuyor, kadınları yaratan kendisi olduğu için bu konuyu da en iyi bilen kendisidir, bu ayetleri kadının ezildiği hor görüldüğü ayetler olarak size sunan kişilerden uzak durmanızı tavsiye ederim, sizin iyiliğinizi istemiyorlar50 Yorumla
İslam ataerkil bir din.
Zaten "tüm" dinler ataerkil.
Dinlerin çıkışı zaten insanların yerleşik hayata geçmesiyle paralellik gösteriyor yani beyliklerin toprak kavgalarının ve kadının sırf doğurgan olduğu için köleleştirilmesine tekabül ediyor.
Bunların allahları da zaten erkek , bu yüzden tomurcuklu huriden ,4 tane kadın eş almaktan , kadının kapanmasından bahsediyor. Dinin ve yaratıcının insan icadı olduğu apaçık ortada çünkü "tüm" dinlerin içeriği kadın sahibi olmak, kadının üzerinden üreme (benden olduğu bilinsin diye bekaret saçmalığı ortaya atılmış), erkeğe cinsel alan yaratılmış. Komik. Resmen dinin "cennet" vaati insanların temel ihtiyaçlarıyla örtüşüyor. Kısacası din bir hayal, erkeklerin iç dünyalarında yaşamak istedikleri bir çeşit ödül olgusu , ataerkil saçmalığı.
Ve daha milyonlarca sebep, bu yüzden Ateist'm !62 Yorumla
Soran+1 yılTesaduf mu bilmem ama ateistlerin kurdugu her cumle üst düzey
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılGogusleri tomurcuklanmis huriler var daha ne olsun... islam ataerkil bir din bence.
3013 Yorumla
Soran+1 yılYüzlerce tomurcuk göğüs çevirisi var bunları mı cımbızladın? :D Hem bir önceki ayete bak erkeklere verildiği yazıyor hurilerin. şu an kendi kutsal kitabını inkar yolundasın ben birşey uydurmuyorum kitabında yazıyor.
- +1 yıl
@MarilynWomanson ,+1 çok doğru.
Soran+1 yılGilmanlar ergen olmamis oglanlardir. Cinsel bir faaliyetleri yoktur cenneti hak eden erkeklere hizmet ederler. Bilgilenin..
- +1 yıl
Nereden okuyorsun? Arapçasından mı yoksa değiştirilerek Türkçeye çevrilmiş olanlarından mı? O hayatı ancak öldükten sonra anlarız. Eğer buradaki mükemmeliyeti göremiyorsan o senin kapasitesizliğin. Çeviri yapılırken değiştirilmiş kitaplardan (bilerek ya da bilmeyerek) alıntı yapıp kendinize yazık etmeyin. Buradaki yaradılış hakikatlerini anlamaya çalışın ve iyi insanlar olmaya çalışın gerisini öldükten sonra öğreniriz.
- +1 yıl
@LongLiveNewKing bilim adamlari kapasitesiz.
- +1 yıl
Malûmdur ki,
âlâ birşey bozulsa,
ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur.
Meselâ,
nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir.
Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur.
Öyle de,
mahlûkatın en mükerremi,
belki en âlâsı olan insan,
eğer bozulsa,
bozuk hayvandan daha ziyade bozuk olur.
Müteaffin maddelerin kokusuyla telezzüz eden haşarat gibi ve ısırmakla zehirlendirmekten lezzet alan yılanlar gibi,
dalâlet bataklığındaki şerler ve habis ahlâklarla telezzüz ve iftihar eder ve zulmün zulümatındaki zararlardan ve cinayetlerden lezzet alırlar,
adeta şeytanın mahiyetine girerler.
Evet,
cinnî şeytanın vücuduna kat'î bir delili, insî şeytanın vücududur - +1 yıl
Günler sonra yorum, huri hediye demektir. Cinsiyet ibaresi yoktur. "Kevaibe etraba " ayeti kerimesinin üzerinde dillerini eğip bukenlerden' ( Al-i İmran) dolayı saptirilir. Bir çok orta doğu dilleri uzmanı tarafından "huri" kelimesinin sadece ve sadece hediye anlamina geldiği ortaya konmustur. Emeviler saolsun 😏
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
44Cevap
+1 yılDeğerli kardeşim bence sorduğun sorudan yola çıkarsak ne kadar değer verdiğini anlarsın nisa suresi demişsin ne demek nisa kadın yani değer vermese Allah hiç geçer mi orada yine meryem suresi var kız ismi bu konu çok geniş istifade edeceğini düşünüyorum bunları okurmusun lütfen..
www.sorularlaislamiyet.com/.../...bilmiyorlar.html
www.sorularlaislamiyet.com/.../...din-haklari.html
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ne-dersiniz.html
www.sorularlaislamiyet.com/.../...-veriyor-mu.html
www.sorularlaislamiyet.com/.../...rgesi-midir.html20 Yorumlasen kur an okuduğuna emin misin? Elindeki kitap arapçadan bir çok Türkçe karşılığı olmayan kelime mevcut orda yazanı bire bir düz mantık alamazsın ki misal alıntı yapıyorum kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılma meselesini birebir alamazsın orda yazan kadının kaburga kemiği kadar kırılgan nazik varlık olduğu belirtilmiştir
"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."
diye nakledilmiştir ki, bir yarılma mânâsına gelir. Ve bu mânâ eşlik ilişkisinin temeli demektir. Bir sahih hadiste de şöyle buyurulmuştur:
"Kadın bir kaburga kemiği gibidir. Kadın bir kaburga kemiğinden, bir eğri kaburga kemiğinden yaratıldı, onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kırılması da boşanmasıdır."(3)
Burada eğri kaburga kemiği, bu yarılmaya işaret etmekle beraber, erkekle kadın arasındaki tabiat uyumsuzluğuna ve kadınların erkekleştirilmeye kalkışılması, onları kırıp atmak demek olduğuna dair uyarıyı içeren bir misaldir. Bundan başka bu kısımlara ayrılmanın, cennetteki yaratılış başlangıcında meydana geldiği de hadislerde yer almıştır.10 Yorumla
+1 yılDinimizi bilmeyen bir kimsenin İslamiyet’in kadına verdiği değerden bahsetmesi, körlerin fili tarif etmesine benzer. Körün biri, filin bacağına dokunur. Fil direk gibi der. Biri karnına dokunur, Fil duvar gibi der. Diğeri de hortumuna dokunur. Fil yılan gibi der. Görenle görmeyen bir olmadığı gibi, bilenle bilmeyen de bir olmaz. Ve her zaman oldugu gibi tipik ıslam düşmanı olan sizin indiği donemi bilmeden daha ne anlam ifade ettigini bilmediği bir kac ayet üzerinden bel altı vurmalar peki kadına verdigi Değeri Gösteren ayetleri hadisleri neden yazmadın? Dur sen zahmet eme ben simdi senin yerine yazacağım birisi de bilip bilmeden ahlaksızca yorum atmis eig vermiş Ayıptır yahu !!!
68 Yorumla- +1 yıl
Onlarla iyi, güzel geçinin!) buyuruluyor. (Nisa 19)
(Kadın zayıf yaratılmış ve avrettir. Kadınların avretlerini evde tutarak örtün!) [İbni Lâl]
Bir mümin, kötü huylu diye hanımına kızmasın! İyi huyu da olur.) [Müslim]
(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal]
(Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ. Lâl]
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R. Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir] - +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=-iz5_h7uyo0 dahada Kafasında Şüphe olanlar sunu izleyin bos bos insanların kafasını karıştırmayın
Soran+1 yıl@Şişbişe helal be :))
- +1 yıl
+1 yılKadın diri diri gömülürken,
onu oradan çıkarıp
ayaklarının altına
cenneti seren dinin adıdır “İSLAM” (Necip Fazil)
Daha kac defa paylasicam acaba cok merak ediyorum. Arapcana güvenme cünkü kuran eski arapca oldugu icin yanlis anlama ihtimalin yüksek. Kadini sevmeyen ve ona deger vermeyen Allah degil insanlar. Tefsirini oku.152 Yorumla
Soran+1 yılMadem yanlis anliyorum simdi de guncel bir kuran gonderilmeli diye dusunuyorum aksi taktirde adil olmuyor. Ben elalemin lafiyla mi yasiycam dinimi? Herkes farkli birsey soyluyor kimseye guvenmiyorum.
Malûmdur ki,
âlâ birşey bozulsa,
ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur.
Meselâ,
nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir.
Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur.
Öyle de,
mahlûkatın en mükerremi,
belki en âlâsı olan insan,
eğer bozulsa,
bozuk hayvandan daha ziyade bozuk olur.
Müteaffin maddelerin kokusuyla telezzüz eden haşarat gibi ve ısırmakla zehirlendirmekten lezzet alan yılanlar gibi,
dalâlet bataklığındaki şerler ve habis ahlâklarla telezzüz ve iftihar eder ve zulmün zulümatındaki zararlardan ve cinayetlerden lezzet alırlar,
adeta şeytanın mahiyetine girerler.
Evet,
cinnî şeytanın vücuduna kat'î bir delili, insî şeytanın vücududur10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadin-erkek fiziken esit degil. Teokratik devletlerde yasal olarak da esit degildir. Din dogmatiktir ve sorgulanamaz diye bir kistas var. Bu kistas bilincinde Kuran-i Kerim'i oznel yorumlar katmak bana mantikli gelmiyor. Evrenseldir ve nesneldir sana bana gore degisen kavramlar icermez zannimca.
Ben okumadim sahsen fikir sunmak haddim degil. Olamaz da. Ama gorunur de olanlari dusununce sana hak vermiyor degilim. Islami fikre sahip bircok kesim kadini 2. plana atiyor kadin icin ayip gunah olan hicbirsey erkek icin gunah degil diye gosterilmeye calisiliyor. Daha konusacak cok sey var;Velev ki kurani okumadigim icin birsey diyemiuorum.22 Yorumla
Soran+1 yılBen okudum ve tarafsız şekilde bakıldığında "kadınlarınızı dövün" tarzı ayetleri görünce neden böyle denmiş yüce allah daha mantıklı bir çözüm öneremez miymiş diye sorular oluşuyor kafamda. Pekala kuranda hiç bir şekilde şiddete başvurmayın şeklinde bir ayet yazabilirdi allahımız.
- +1 yıl
Allahımız deme gevur
+1 yılDinsiz olarak dolasmak icin niye ugrasiyorsun.. tayt giyemedi diye aglayip hani benim kadin haklarim diye aglayan gerizekali kadinlar mi soyluyor bunu..
hak var simariklik var.. sen ilk once bu ayrimi ogren.83 Yorumla
Soran+1 yılKadını kocasının dövmesi hak mı?
- +1 yıl
Kim demis ulan onu
Soran+1 yılKuran diyor.
+1 yılBu ksninde, içindeki modlarında, Allah akıl fikir versin
terbiyesizler, biz bir yorum atarız kaldırırsınız ama burada Yüce Allah'a hakaret içeren, hatta politik savaş içerikli yorumları, soruları kaldırmazsınız
Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın, yüzünüze tükürsem Yarabbi sükür dersiniz.612 Yorumla
Soran+1 yılAllaha hakaret nerde goremedim?
- +1 yıl
Bu soru polemik sataşma amaçlı bir soru, sen etmedin belki ama yorumlar ona çok müsait, hele eig seçtiğin kişinin din hakkında konuşmaya hiç hakkı yok, kendisi lanetlenmiş bir insan, tövbe etmesse yeri belli, kendisine cehennemde ortak arıyor
- +1 yıl
Kuran'ı Kerim'de önce anne sonra anne yine anne en son baba diyor
sence kadınlar geri plandamı olmus oluyor?
Soran+1 yılKadin lar annelerden ibaret degil beyfendi.
Ornegin ben bir anne degilim!!
Allahin beni sevmesi icin anne olmam şart gibi gorunuyor!
Soran+1 yılAyrica eig deki bahsedilen mevzu hakaret degil sen o mesaja hakeret diyorsan dinini inkar ediyorsun cunku kurani acip okursan "gogusleri yeni tomurcuklanmis yasit kizlar (huriler) " ibaresinin yer aldigini gorursun!
Soran+1 yılYani eig de allaha hakaret degil allahin kelami telaffuz edilmistir! Sus simdi.
- +1 yıl
Herzaman söylemisimdir, dini ahmetten mehmetten öğrenirsen yanlıs öğrenirsin, Kuran'ı Kerim'i açıp okumanızı tavsiye ediyorum.
Allah kadınları sevmeseydi, onlara örtün dermiydi?
Bir anne yoldan geçen bir çocuğa değilde, neden kendi çocuğuna oğlum sıkı giyin üşüme der
hiç düsündün mü?
Soran+1 yılKurani ben 30 kere okudum. Erkekler uçkuruna duskun diye neden ceremesini biz kadinlar cekiyoruz?
Allah daha adil bir karar alip erkeklerin gozlerini ortmeliydi o vakit cunku bir erkek kadina bakiyorsa suc o erkektedir zihnini ortmesi gereken de odur- +1 yıl
Senin amacın dini öğrenmek değil aksine insanların açıklarını bularak onları kötülemek, kusura bakma ama yanlıs yoldasın, ben sizi aklı basında bir insan zannetmistim.
Son olarak, laftan cok lafı söyleyene bakarım, ateist bir insan islam dini kötü diyemez en fazla inanmıyorum diyebilir, Allah akıl versin diyorum dedim ve gittim
Soran+1 yılBenim olmemi emreden bir dine neden kotu demeyim ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirgün son nefesimizi verip ahirete gittiğimizde neden tam olarak Allah'ın bize buyurduklarını anlayamadığımız için hesaba çekilebiliriz... sen okuyorsun ve şeytan kışkırtıyor beyninde. hep olumsuz bakmana vesile oluyor ve ayrıca cennete seks yapamayacağım diye ne kadar yaygara yapmışsın yaa hahahahah :D böyle bir zihniyete bir şey demek bile boş :/ Allah hidayet versin.
65 Yorumla
Soran+1 yılSeks istiyor olmayi sapiklik olarak goren ve anormal olan zihniyet seninki.
Şu an tam olarak soyle dedin " aa sen bir kadinsin ne hakla cennette seks istersin utanmalisin "
Cevap sahibi+1 yılyok onunla alakası yok :D Allah bu dünyada seksi canlılara zevkli kılmasaydı zaten iğrenirdin bunu bilmiş ol.. ucunda zevk olmasa sadece acı olsa bakalım ister miydin yani demem o ki cinselliği nasıl bu dünyada böyle seviyorsan cennette bu derece düşünemediğin farklı bir özellik gelebilir... anlatmak istediğim bu ama sen dünyaya o kadar bağlı kalmışsın ki. yok erkeklere 40 huri hani bana 40 yakışıklı, kaslıııı hergün biriyle sevişeceğim erkek diye isyan çıkartmışsın, yazzzıııık :D ayrıca uzatma konuyu , seninle ne konuşursak konuşalım saçmalayacan sen belli ! inanmak istemiyorsa iman etmek istemiyorsan bu sseni ilglendirir ama ama ama ! SAYGI duymayı bil yeter.
Soran+1 yılMadem seks cennette okadar degerli olmayacak... Erkeklere neden huri veriliyor
O zaman onlara da verilmesin
Seks cennette zevk veren birsey degilse erkekler 72 huriyle ne yapacak
Seks cennette zevkliyse kadinlar seks yapmadan neden duracak?
Cevap sahibi+1 yılsen ne kadar sorguluyorsun Allahın emirlerini böyle sen kimsin ki bir kul ! şükret belki bir hayvan olabilrdin bu hakların da olmayacaktı o zaman ne diyecektin "hav" mı ! ayrıca Allah sevdiği kullarına her şeyi veriri merak etme ama seni Yaratanı böyle sorgulamak senin hadddin değil. haa dinini mi değiştiren al buyur yol al ama böyle şeyler deyip bize okutturarak bizi de günaha sokma!!!
Soran+1 yılEvet kaçışş :) cevap veremezsin boyle ;)
Aksine islamiyet kadınları yuceltmistir... Herkes Kuran okur ama herkes anlamaz 1500 sene önce inmiş bir kitap ve bu devrede hitap ediyor... 1500 sene evvele gidip bugunun teknolojisini ordaki insanlara nasil anlatabilirdinki? Bicok gizli anlam var Kuran'da herkesin anlamadığı... Kusursuz olan islamiyet, insanlar değil!!!
212 Yorumla
Soran+1 yılHımm 1500 yıl öncesine hitap ediyorsa şu an geçersizdir kuranı kerim öyle demek istiyorsun?
- +1 yıl
Örnek vereyim algılama da zorluk çekiyorsun 1500 sene öncesine de hitap eden bir kitap Allahi bilmeyen insanlara da indi yani bu devre de hitap ediyor.. Semumun gazabindan sana siginirim diyor mesela... Semumun ne oldugu hakkinda bir cogunun hala bir fikri yoktur ama semum gunes atığıdır.. Yani güneş cehennem olucak... Bunu Allahi dahil bilmeyen insanlara direk söylerselerdi Allaha birakip güneşe tapardı insanlar... Bunun gibi bicok gizli anlam var ve o kadar gelismiski Kuran devremizin bicok bilim adamı hayretle bakıyor Kurana yeni buldukları herhangi bişeyin Kuranda 1500 sene evvel yazdığını gördükleri icin...
Soran+1 yılHımm peki "kadınlarınızı dövün " ayetindeki gizli anlam nedir ben anlayamadım anlamada güclük cekiyorum?
Soran+1 yılveya "kadınlarınız sizin tarlanızdır onları istedğiniz gibi sürün " cümlesindeki gizli anlam nedir
Soran+1 yılBen sana bir soru sordum cevap vermeyeceksen müsade iste ve git
Soran+1 yılnebe suresi 33. ayeti okumadığın için eig deki görüşü sevmedin :) Kendi kutsal kitabını şu an inkar ediyorsun teşekkürler..
Soran+1 yılOKUDUM VE SORUYORUM cevap versene madem laf anlatmaya çalışıyorsun soruyorum sana nebe suresi 33. ayetin ANLAMI NE? sen cok anlamışsın ya anlat hadi? ANLATMIYORSUN bide laf anlatılmaz sana diyorsun anlatmayı denemeden nerden biliyorsun? ANLAT HADİ?
- +1 yıl
Yaşıt muhteşem eşler! (Cinsiyet kavramı olmayan şuur yapının hakikatinden gelen Esmâ özelliklerini açığa çıkaracağı muhteşem kapasiteli o boyutun özelliğiyle oluşmuş bedenler. Dişi - erkek ayrımsız! Allâhu âlem. A. H.) mealleri biraz arastirman lazim!!! En ufak bir nokta dahil butun anlami degistirir!
- +1 yıl
TSK paylaşımın icin
+1 yılKadin bir camdir yanls anlama sana burada malsin islevsizsin demedim narinsin cabuk kirilirsin dedim iste orda yazanlarda bunun gibidir :) dinimizde en fazla hak kadina verilmistir bosanmayla ilgili ayetleri oku mesela orda gorcksn ki erkegin nerdyse hic bir hakki yoktur kadini bosck olsa bile 3 4ay ona bakmak maas vermek ilgilenmek ona evde oda ayirmk vs bsuru zorunlulgu var
011 Yorumla
Soran+1 yılBosanmayla ilgili ayetleri okudum ve sonuc olarak erkek bosamazsa kadin ayrilamiyor.
- +1 yıl
Bununda nedeni vardir elbet sen kadin dha asagi kalms erkege gore diyerek bakiyosun cnku ordaki tum haklar kadin uzerinedir erkegn hakki cok azdr ustlk soyle bsy var boşayan tarafin erkek olmasi dogal birsydirde cnku kadinda olsa o da evlenp snrda dick ki ben sendn bosanrm tazminat alirim bana bakmak zorundasn sinir etme bosarm seni gorursn gunun vs dusunsene tum gucun kadinda oldgnu yanii bu bari erkekte olsn ki dengelensn demi hem haklari hemde o gucu verirsen kadin erkegi tehditte eder ezerde bence cok gzl dengelenms ustlk bosanma dairelerine bakarsan cocugu yanina alma hakki oncelik annenindir 2cocgn olsa ikisininde oncelk hakki anneye ama baba bosanmk istmdkce hakim bosamaz kolay kolay bu da denge iste onemli olan aile kavramni birlestirmk ayirmamak olan cocuklara olck yani bu yuzdn herzmn adildir dinimzde dusun ki tazminat hakko çock hakki velayet kalcak yer teminati vs hersy kadina verilms yani bosanma hakkida kadina verilse
- +1 yıl
Kadin erkegi hem kovcak hem evini istck 3 4ay hem tazminat alck asil ozmn hakszlk olmazmi? Bence şu an olblck en iyi seklde dengelenms ve genel hak olrk kadin ustun tutulms kadin erkege bakmak tazminat vermk zorunda değil istmzse vermiyor ne yaparsa yapsn ama erkek vermek zorunda her turlu
- +1 yıl
Insanin vicdanina hic birsey yapamazsin oyle bir serefszlk yapyrsa o onun adilgi dinmzle ne alakasi var bunun dinmzde gecen oyle bir durumda sana tazminat verip kalcak yerini saglamasi... sen meseleyi cozememissin istiyosn ki dinimzce erkek engellensin kadina kole olsun bunu adalet saniyosun adalet ne zaman aranir biliyomusun suç islendigi zaman aranir suç olmadan once bir adaletten soz edemezsn dinmzce kadina erkektn dha cok hak verilms fakat bosama hakkida erkege taninmstr ben kitabima allahıma guveniyorum bir hakki sdce kadina vermek bir kaosa neden olurdu bu konuda gzl dengelenmis daha iyisi olrdu kuranda adalet yok diyosan git bildgni yap benim dinim bana senin dinin sana...
Soran+1 yılSenin ornegine gore de kadin serefsizlik yapmis oluyor ornekler ayni?
- +1 yıl
Kadin serefszlk yapmiyor kadin gucsuzdr kadin zayiftir erkek calisr kazanr sokakta da yatar arkadasndada onun ozel durumlari yoktur bunuda aciklatma yani bana ne bicm kadinsn anlamiyorum ben mi anltym sna kadinin ozel olmasni bu yuzdn erkek kadina bakmak zorundadr ama bosanma durumundan bahsediyorz bak kmse durdk yere bosanalm demez sen bu mantkla dusunysn erkek isini gordu bosanalm ddi kadin skldı bosanalm dedi gbi dusundgn icn boyle sacma sapan geliyor sana kadin mesela aldatmis erkegn bosamasi hak değil mi ya da tersini dusunelm bak erkek aldatms kadinin bosamasi hak demi bu durumda ztn kadin bosayamaz demiyor zina yaptiysa erkek kadinin bosamasi hak duser boyle istisna durumlar var gider resmiyette bitirir isi ustelk kadin zina yapsada erkek bakmak zorunda erkek zina yapsada kadina bakmak zorunda digerinde maaş olmasa bile kalcak yer ve yiyecek temini zorunlu bence bu kdr ayrintili bu kdr gzl tasarlanms bir sistem olamaz smdi kusura bakma ama insan evlncgi kisi gram bile tanimazmi
Soran+1 yılBen senden bosanip tazminat alirim diye tehdit eder kadin diyorsun bunun onune gecmek icin kadina bosama hakki verilmedi diyorsun. Ben de erkek kadini kullanir bosar diyorum ayni sey ikisinde de serefsizlik var?
Soran+1 yılAyrica zina yapana bakmak zorunda falan degil kadin zina yaptiysa recm ile ölüm emredilmistir lutfen kurani okumadan gelip burada yorum yapma..
- +1 yıl
Kmse kadina cakip atym diye evlenmez gider isini evlenmeden görür neden oyle bsy yapsin bir insan bende onu diyorum sna sen olaya şu an ki sevgli gozyle bakiyosnda bosanmak oyle kolay bsy değil esksi gbi 3kere bosol dedignde bosanma yok artk resmi daireye gittgnde ben boscm erkegm dedgnde sana emredersin demiyorlar neden bosancksn diyolr kadin bu durumuda bende bosanmk istyrm diyip snrda cinsel tacizdn ve erkegn dolandriclk yapmasndn tazminat icin sikayetci olablyr yani burasi mahkeme salonu değil sna herseyi ogretck dglm bos konusuyosn...
Soran+1 yılSuandan bahsetmiyorum ben. Allah katindaki evlilikten bahsediyorum erkek 3 kere bos ol derse allah katinda evli olmuyoruz ve her baktiginda zina oluyor. Erkek kadini gayet kolay boşayabiliyor.
- +1 yıl
Recm en son yapilablck cezadir seriat olan yerlerde basa cikilamadgi icn recm yapilablr ama ondn once verlck cezalae vardir sen bence duzgn okumadn bilmeden knusma sna su hadisle bir cevap vermek istiyorum birgun peygambermze bir kadin gelr ben zina yaptm cezam neyse cekmek istiyorum der peygmabermz kovar git iyi dusun der 3 4defa huzurundan kovmustur burada anlcgn bir kisi zina yapyr denmesi icn 4tane de goren lazimdr yani bunlarida sna ogretmym ben git oku arastr 4goren tanik yoksa ona zina yapti diyemez kimse dolayisyla recm de yapilamaz hatta zina ile yargilanamaz bile iste bu kadina verilen degerdir sen bunun kiymetini zerre kdr bilmiyosun okuyosn sdce recm cezasni konusyosn git arastr ne gbi durumlar aranir neler gerekir bin turlu detayi var bos bos konusysn yazma lutfen artk bu kdr onyargili bukdr erkek dusmani bu kdr feminist gormedm ben biseyi anlarken sdce kelimeye bakiyosn anca...
+1 yılnerden çıkardınız bunu aksine Allah kendisine yakın olanı sever bu ister dişi olsun ister erkek olsun. o şekle değil takvaya bakar. peygamberimiz ''Allah ve resulünden sonra itaat edeceğiniz kimse annenizdir diye emir vermektedir. şayet dediğiniz durum olsaydı anne yerine baba olcaktı. hatta 1 anne 3 babaya eşittir..
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 511 cevap paylaştı. Kuranda hitap ederken Ey Mumin kadınlar ve erkekler diye geçer ya da Ey İnananlar diye geçer. Yani hep Erkeğe hemde Bayana aynı anda seslenir.
Ey erkekler demezzzzzz cahil okumayı bilmiosn811 Yorumla
Soran+1 yılYazdığım ayetlerden bahsediyorum ben. Örneğin cennette kadına birşey vaadedilmiyor ama erkeğe 70 tane huri veriliyor. kadına niye birşey yok?
Soran+1 yılHayır kuranı okumadığını belli ettin. Kuranda inanan kadınlar için cennette sadece kocası kadını isterse kocası var. İstemezse şehit düşen erkekler o kadını seçerse erkek bulabilecek. Yani cennette kadının seks hayatını düşünen yok.
Soran+1 yılİstemez. adil olmayı başarsın o bana yeter.
- +1 yıl
Düzgün konuş senin o beynini dahi Allah vermişken fazla şikayet ediyosun.
Cennette seks yapamıcağından korktuğun için mi Allah'a böyle kin tutuyosun?
Sen bayansın bir erkekle aynı değilsin. Sen evinde çocuğuna bakıp kocanla iyi anlaşırsan cennetin en iyi yerine gidebiliyosun. Diğer tarafa sana neden savaşa gitmedin Hicret etmedin vb. demicekler.
Ama bir Erkek karısıyla iyi geçinip evine bakarsa diğer tarafta neden savaşmadın? Hicret etmedin?
vb. soracaklar. Ve sonu ateş dahi olabilir. Yani sen daha kolay cennete gidebilirsin.
Ve geçim sıkıntısı da erkeğin üstüne vazifeee kadınlardaki lükse bak bir de şikayet ediyor :D
Soran+1 yılsonsuz yaşamdan bahsediyoruz yapma seks olmadan mı sonsuza dek yaşıycam?
Soran+1 yılNe hadisi be ben kurana göre konuşuyorum hadislere güven olmuyor. arapça biliyorum ve kuranı alıp elime okuyorum. Madem daha zevkli şeyler yaratabiliyor allah ozaman erkeğe de huri vermesin?
- +1 yıl
Yazdıklarından anladığım, sen Allahtan, tanrıdan ya da ismine her ne dersek diyelim yaratıcıdan şikayet etmiyorsun. Sen de ben gibi islamın vücudumuzu, değiştirmeyeceğimiz ve gerçekte değersiz olmayan aksine değerli olan bir şeyi küçük düşüren ayetlerini kabul etmek istemiyorsun. O seni aşağıladığı için ateş elementin yükseliyor, bu ateş ben diyerek kendimizi ve kendi içinde olduğumuz durumu ifade etmemize hizmet ediyor. Ama inanç ağır bastığında İslam haklı, ama biz o kadar aşağılık değiliz. Sözleri çıkıyor zihinden. Sonra da gerçekten küçük düşmediğimiz ve İslamda önerilen şeyler bizim durumumuza hizmet etmediği zaman bir ikililik çıkıyor ortaya ve bu ikililik küslük hissi getirebiliyor. Bu suç olmamalı. Bunlar benim sende gördüklerim dedim ama ben bunları kendi zihnimde gördüm ilk.
sen türksün arap değill. türkçe oku kuranı ve kuranın diğer kitaplar gibi yalan dolan olduğunu anla gör.
50 Yorumlabiz 1 tanesi ile zor baş ediyoruz. hindular binlerce tanrıyla - Cem Yılmaz DS:F:GHJ
36 Yorumla
Soran+1 yılAhahakdbsjskd super super supeer :D
Soran+1 yılİneğe tapmak daha mantikli l*n en azindan işe yariyo. dndbd
Soran+1 yılEvet :D diğerinden ses yok :Dndd
+1 yılBu konuşmaları yaparak zaten dinden çıkmış oldun açık açık ALLAH a hesap sorup birde iftira atıyorsun eig de. saçma zaten
56 Yorumla
Soran+1 yılNeden allah korkuyor. mu bana gonderdigi kitabi okuyup anlamaya calismamdan?
- +1 yıl
Ne alakası var kadınlar a fazlası ile önem vermiştir bak bunlardan bir örnek bir kadın iffetini namusunu koruyup eşi ile gecinirse 5 vakitde namazını kılarsa cennetin istediği kapısından girebilir diyor? Erkekler için aynı garanti var mı?
Soran+1 yılHimm yani adam öldürüp zina yaparim kocamla iyi gecinir namaz kilarim cennetligim :) bu din bir harika dostum :p
- +1 yıl
Çok cahilsin dostum çok orada iffet ve namus zina etmemek ve zina ya yaklasmamak tır
Soran+1 yılHa adam öldürebilirim yaani. s
- +1 yıl
Dınsız kopeksın sen
+1 yılsen işine geldiği gibi okluyosun cennet anaların ayakları altındadır
118 Yorumla
Soran+1 yılİslamda deger bulmam icin cocuk dogurma şarti mi var?
- +1 yıl
sen nasıl doğdun?
Soran+1 yılAnnem dogurdu ama ya ben kısırsam veya cocuk yapmak istemiyorsam degersiz miyim?
- +1 yıl
seni değersiz gören günah işler
Soran+1 yılAllah gunah isliyor o halde.
- +1 yıl
Allah kadını değersiz görmüyor insanlar işlerine geldiği gibi yorumluyor eğer değerli biri olmasaydınız size kendinizi saklamanızı istemezdi
Soran+1 yılBen kimsenin yorumlamasini dikkate almiyorum kurani kendi elime alip okuyorum yazanlar yanlis mi yani?
- +1 yıl
hayır ama herkes kendine göre yorumluyo işine geldiği gibi kötü olanlar ne?
Konuyla ilgili olarak algı da seçicilik yapıyorsun...
Senin kişilik ehliyetin yok hukuken!
Ayrıca isyan ediyorsun... Transeksüel olarak!, Doğuramadığın için kendinle ilgili kısımlar da, Din gibi toplumun temel bir taşını yargılamak kınamak haddine değil...
Evet açık ve net Allah lanetliyor! Lut kavmini. kendinle ilgili bunları bulabilirsin kutsal kitap da...61 Yorumla
Soran+1 yılBen transeksuel degilim ki
+1 yılKadinlarin degeri aciktir kuran , i kerimde cennet ayaklari altina serilmis bizim yanlis fetvalarimiz yeterli gelmez meal oku hadis arastir
36 Yorumla
Soran+1 yılBen arapca okuyorum meal degil. Arapca biliyorum
- +1 yıl
Kadina deger veren baska ne vardir? Mesela erkeklerin kadinlardan ustun olarak yaratildigi soyleniyor acik olarak..
- +1 yıl
Arapca okumak baska mealini anlamak baskadir bende okuyorum arapca ayni seymi.
Soran+1 yılArapca gonderilmis ben yazi dilinden bahsetmiyorum zeki kardesim bildigim arapca konusma diliyle okuyorum her kelimesine bakiyorum meali ile bir degil mealde eklemeler yapilmis kafalarina gore yorumlamislar meale guvenmyorum.
- +1 yıl
@MarilynWomanson evet öyle demesi beni biraz kırdı. Kimse kimseden üstün değildir diye öğretti bana bir öğretmenim. Ve değildir.
- +1 yıl
@MarilynWomanson bir de tanrı korusun o ayet biz de şeyi doğurabilir : aa ben zaten alçakmışım aradan çekilelim p zaman. Tanrı korusun bu düşünce ve histen. Çünkü kimse kimseden üstün değildir.
+1 yılKuranda kadınlara hitap etme zahmetinde bile bulunmamış, ağır mizojin.
41 YorumlaSimdi birsey diyecem dine körü körüne baglilar akacak hic polemige gerek yok. :)
40 Yorumla
+1 yılAllah ile pazarlık olmaz. O yaradandır. O her insanın rızkını verir. Ne yazıyorsa odur. Tartışılmaz üzerine birsey katılmaz. Katılmadığı gibi de silinemez.
60 YorumlaSevmiyo galiba o kadar uzulmeye izin vermezdi kesin
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPanpa ahirette yüz ifadeni çok merak ediyorum ya gerçekten. 😂 Allâh bize gösterir inşallah o halinizi. Ha ben cennetliğim demiyorum gerçi orasını da Allah bilir ama sizler kadar acınası bir haldede olmayacagim şükür :)
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. Sevmemek falan çok saçma her kulunu ayrı sever ancak türkçe mealini okurken bende farkettim sanki hep erkeklere hitap ediliyormuş gibi ama tabi o zaman ki topluma gönderildiği için olayları tarihe göre değerlendirmek lazım belkide ondandır
24 Yorumla
Soran+1 yılOzaman şu an kuran gecersiz gunumuzde bunu mu demek istedin?
+1 yılBen tanrı'ya inanırım çünkü eğer yoksa ona inanmakla hiçbirşey kaybetmem, ama eğer varsa inanmamakla çok şey kaybederim
- Lucretius-11 Yorumla- +1 yıl
Bu sozun benzerini HZ. ALİ r. a. bir inanmayana soylemistir muhtemelen yazdigin söz de burdan alinmis esinlenmistir.
Sen sadece arapcasini okuyorsun ve kuranı sadece çevrilmiş haliyle okuyorsun halbuki Allah kadına daha çok değer veriyor ki vermese cenneti ayalarimizin altına sermezdi
00 Yorumlaya sen ne saçmalıyosun ya cennet anaların ayakları altındadır
50 Yorumla
+1 yılMutlaka ve mutlaka öleceksin, o zaman bunu sorarsın. Sen sormazsan mutlaka bu yaptıklarından dolayı hesaba çekileceksin. ''Çekileceksiniz''
50 YorumlaÖyle birşey yok yanlış yorumlama var. Huri açık, nur, beyaz göz demektir. Tabi din tüccarı yobazlar bunu farklı yorumluyorlar. Çünkü onların aklında sapıklık var sadece.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılbaşkasının düşüncesine bir şey diyemem
ama
Ben Kadınları Seviyorum,
Hatta Kadının Sevgisinden Emin Olunca İbadete Başlayıp, Kadınlara Tapıyorum10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennet kadinlarin ayaklari altina verismis ve kapali bayanlar baslarinda ayet tasiyo bumu degersizlik lutfen hattini aşma !
30 YorumlaNe alaka..
Cennet ANNElerin ayaklarının altındadır..
Bu yeterli sanırım.32 Yorumla
Soran+1 yılAnne degilsem nolacak? Tek bir cumle ile kadin degerli diyemezsin ben sana bircok ornek verdim.
Sen kimsin bunu yargiliyorsun allahin cahili tesfirmi biliyon fikih mi hadismi ilmihal mi ne biliyosun?
47 Yorumla
Soran+1 yılArapca biliyorum ve allahin bana gonderdigi kitabi okuyorum yetmiyormu? Elalemin mealine ve yorumlamasina neden guveneyim?
Soran+1 yılKitabini yazan kisiler ortak konusmuorlar kime neden guveneyim? O bilgili dedigin adamlarin hepsi birbiriyle çelisiyor.
Soran+1 yılSen kurani kimin mealiyle okuyup da dogru anliyorsun onu soyle bana?
Soran+1 yıl;) okey
Allah sadece yaradılış olarak erkegi üstün olarak yaratmıştır. Çoğu ayettede kadınları korumamız gerektigi söyleniyor. Kadınlar size Allahın emanetidir demişti peygamber efendimiz. Ve bu arada müslümanlığın gelişiyle kız çocuklarını toprağa diri diri gömme işi son bulmuştur.
411 Yorumla
Soran+1 yılKadinlari dövün diye ayetler var madem korumalisiniz neden dövün diye emrediliyor?
- +1 yıl
O ayeti biliyorum. Kuranın indigi doneme bakacaksın ozamanki şartlara göre degerlendirmen lazım. Senin dediğin ayet eğer seninle evli olan bir kadın senin arkandan iş çeviriyor başka erkeklere kuyruk sallıyor ama sen onu seviyorsun ve boşanmak istemiyorsun. Yani o iffetsiz bir kotu kadin icin deniliyor ve dikkatinide çekerim hemen dövün demiyor, ilk önce uyarın diyor anlamassa yataklarında yalnız bırakın diyor yine akıllanmassa ozaman dövün diyor. Ordaki dövmekte ağız burun dalmak değil bir kaç tokattır okadar. Zaten o ayetin tefrisinde ayrıntılı bir biçimde anlatılıyor, tefsirini okumanı tavsiye ederim
Soran+1 yılNe munasebet bana vuracakmis kocam? Ne hakla ya? Bosasin madem iffetli degilim benden sikayeti varsa bosasin ne demek vurmak ya?
Soran+1 yılDiyorum ki madem benim baska erkeklerle gorusmemden rahatsizlik duyuyorsa beni boşasin niye vuruyor?
Soran+1 yılNerde belirtiyor ayet gosterir misin? Eger kuranda kadina vurmayin diye ayet varsa kuran kendi içinde çelişiyor :))
Soran+1 yılOzaman dedigim gibi kuran çelişiyor. Cunku bir ayette vurun diyor digerinde vurmayin..
+1 yılha ne hurısı ya olumden sonrası yok bos bos seyler kım gıtmıs de gelmıs yasayın cennetde cehenemde burada
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamda kadının yerini ve önemini araştırdın mı hiç?
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 35,9b cevap paylaştı.
+1 yılKurandan kendin meal cikarmak dogru degil benim fikrimce kadina deger verilmiyo diye bisey yok islamda tefsizlerini oku o ayetlerin
16 Yorumla
Soran+1 yılBen neden insanin yorumladigi ayete guveneyim ki? Allah bu ayetleri ben okuyum diye yazmis ozaman kendim okuyup anlamaliyim ve arapca biliyorum arapca okuyorum o acidan sorun yok
- +1 yıl
Peygamber niye gelmiski o zaman? Allah kitabi gondrrse yeterdi her insan yorumlayamaz k. b sana degol lafim zaten islam dini 600 sayfaya sigmaz kuran cok derin
Soran+1 yılMadem herkes anlayamiyor adil degil ki bu ben simdi peygamber zamanina gidemem kime neden guveneyim? Benim de anlayacagim sekilde yazamaz miydi cok karisik kafam yanlis birsey soylemekten korkuyorum.
- +1 yıl
Peygamber zamanina gitmene gerek yok hadis kitaplari var birrsuru saglam kaynak olanlardan al oku
Soran+1 yılNeyin saglam. kaynak olduguna kim karar veriyor?
- +1 yıl
Paygamberimiz zamaninda yasamis insanlarin bizzat aktardigi ve alimlerin derledigi hadis kitaplari benim icin saglamdir yanlis anlama seni yargilamiyom ama arastirmaya devam et bole yarik birakirsan kotu olur senin icin senin baktigin acidan bakarsak kuranin saglamliginada inanamayiz nerden biliyoz demi allahin gondrrdigini
Mealini değil tefsirini oku bide
Kadın islamla değer kazanmıştır26 Yorumla
Soran+1 yılMeal degil ben arapca okuyorum arapcam var
Soran+1 yılMeali ile arapcasi arasinda cok fazla fark var cunku her kelime birebir ayni degil. Mealde eklemeler yapilmis ben arapca ogrendigimde bunu farkettim.
Soran+1 yılArapca ogrenmeden once turkce mealini okuyordum arapca ogrenince ise hala turkce okuyup kiyaslama yapiyorum ve arapcasinda olmayan kelimelerin eklendigini goruyorum ne yapicaz simdi?
+1 yılHurinin anlamı İslam mitolojisinde dişi olarak bilinse de asıl anlamı eşler. Olarak geçer kısacası sana da koca var orda :)
01 Yorumla
Soran+1 yılhah teşekkür ederim tanrım bana da koca vereceğin için. Madem bana da koca var diğer bütün kadın düşmanlığı içeren ayetleri affediyorum :))
+1 yılMilyonlarca sperm arasından Allah tarafından seçilmiş yaratılmışsın hala kendini değersiz mi görüyorsun?
10 YorumlaSevdiğini düşünmüyorum
41 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya arapca ogrenene kadar seviyor saniyordum :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer varsa emin ol ki öyle ama din kitaplarını insanlar yazdığı için ki yazanlar erkek onların aklı bu kadarına eriyor
03 Yorumla
Soran+1 yılUst duzey elestirileriniz var ateistler olarak.
Cevap sahibi+1 yılBen ateist değilim demistim din kitaplarına inanmıyorum sadece
Cevap sahibi+1 yılDeisttim ben
Aile & Toplum konusunda 18,1b cevap paylaştı. Onu artık yüce Allah bilir, biz seviyoruz ve sayıyoruz kadınlarımızı.
10 YorumlaAllah öyle böyle diyorsunuz ya hadi Kuranı geçtik, o zaman Allah adaletliyse neden kızlarda kızlık zarı değilen bir şey varda, erkekte yok? Neden? Bu arada bu çok büyük eşitsizlik ve küçümseme.
00 YorumlaSinirlerinizi alcaklarmış 70 küsür huriyi kıskanmayın diye, büyük hizmet. :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılCenneti bile kadınların anaların ayağına sermiş sizi bize emanet kılmış olurmu hiç öyle şey
12 Yorumla
Soran+1 yılAnalarin diyorsun da ben ana degilim? Kısır kadinlara nolacak? İslamda deger bulmam icin cocuk dogurmam mi gerekyor bu da esya demekten farksiz.
- +1 yıl
Cennette neden huri var nuri yok?
+1 yılGünaydın uyanda balığa gidelim.
24 Yorumla
Soran+1 yılAteist misin
- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılGururlaniyorum ya
- +1 yıl
Niye? Sizde mi ateistsiniz? :-)
+1 yıldeğişik bir tartışma olmuş ama karcırmısım baya zaman geçmiş :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTam tersi Allah kadına değer vermiştir sen arapça bildiğine emin misin? ALLAH HER kulunu eşit yaratmıştır
610 Yorumla
Soran+1 yılKurani oku anlarsin ne dedigimi okumamissin ki.
Cevap sahibi+1 yılOkudum canım senden iyi anladigimin farkındayım
Soran+1 yılKadina deger veren bir tane ayet ornek ver o halde.
Soran+1 yılHala bekliyorum bulamadın mı?
Cevap sahibi+1 yıl“Kız çocuğunun hangi suçtan ötürü öldürüldüğü kendisine sorulduğu zaman..” Tekvir; 81 / 7.
Kur’an-i Kerim’de Nisa (kadınlar) isminde bir sure mevcuttur. Mümtehine suresi (imtihan olunan kadın), Mücadele suresi (mücadele eden kadın), Meryem suresi (Hz. İsa’nın annesi) gibi sureler mevcuttur. Fakat rical suresi (erkekler) diye bir sure yoktur.- +1 yıl
Ben İnsani yeryüzüne halifem olarak yarattım demiş yarab! Kadın erkek dememiş... Sadece insanların inançlarını sorgulamak senin bu soruyu sormandaki amacın tek bir kitap almışsın eline mealin kime ait olduğu bile belli değil.. Allah neden boyle demis neden söyle demiş diye yargılıyorsun sadece... Hicbir araştırma hicbir caba göstermeden İSLAMİYETİ ne anlarsın ne yaşarsın.. Amacın sadece insanların müslümanlığını sorgulamak @soran seninle daha fazla muhattap olmaya bile gerek yok internet caginda yasarken bile arastirmaktan acizsin...
Soran+1 yılBen meal okumam. arapca öğrendim ve kuranı ana diliyle okudum sizler gibi üç beş cümleyle göklere koymuyorum kitabı ;)
Soran+1 yılOzaman allah adil değil herkesin anlayacağı şekilde bir kitap gönderememiş bir de inanın diye emrediyor. Madem okadar yüce ve kudretli daha iyisini yapabilirdi inanıyorum :s
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamını okusan anlarsın bir ayetten bunu çıkarmak doğru olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen kuranin tamamini arapca sekilde okudum arapcayi da sirf Kuran-i kerimi okumak icin ogrenmistim :(
+1 yılkadınları kıskanıyor olabilir
10 YorumlaTöbe Bismillah daha neler okuyacağız.
30 Yorumla
+1 yılİslam kadın düşmanı bir dindir, yeni mi öğrendin.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamberlerin hepsi erkek
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 612 cevap paylaştı. Bu ne ya kurana trip atiyo ahaudhhsjd
22 Yorumla
Soran+1 yılA. andns :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke beyin nakli yaptırabilsen.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlümden sonrası yok renkarnasyon var
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu yaşta bu beyin bravo sana !
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılve ve ve arkadaşımı engelleyip kaçış demekte senin ne kadar aciz olduğunu gösteriyo :D sanki diyeceklerini diyemez haa ! senin gibi birine laf anlatmazdım da arkadaşım rica etti.. az önce kaçış deyip engellediğin ( aslında sen kaçmış oldun ) onun cevabını atıyorum ve seni engelliyorum. sana senin dilinden konuşmak lazım
cevap verememekle alakası yok ben burada herkesle en az 2 saat laf anlatmışlığım var ama her seferinde
Cevap sahibi+1 yılcevap verememekle alakası yok ben burada herkesle en az 2 saat laf anlatmışlığım var ama her seferinde onun dediklerini açıklamama rağmen yeni yeni bahaneler sundu önüme hiçbir zaman dedikklerimi anlamak istemdi bu en az 30 kişide böyle :D çoğunlukla ateistlerde... bazıları doğru diyor olabilrisin ama yine de inanmak istemiyorum da dedi yani anladım ki ne dersem diyeyim, kıçımı da yırtsam bir insanın düşüncelerini değiştirmek çok zor ve zaten kısmet olmadı mı kalpten Allaha iman edemez bir insan.. senin kalbinde Allah aşkı olsaydı bırak cenneti seksi onu bunu.. sadece Allah için , Allahın rızasını kazanmak için uğraşırdın yok bilmem cennete gidersem seks falan diye değil. onun için ben susuyorum sen ister kaçış anla ister başka bir şey Allah hidayet versin diyorum başka söz yok !
dedi ben ilettim hadi eyvallah
saçmalamayın bir ya
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri