Charles Darwin
Albert Einstein
Celal Şengör
Recep Tayyip Erdoğan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Ateistleri anlamak zor
Neden milleti dinsizleştirmek için çaba harcarlar
Hadi dinleri inancları anlarım da
Bişeye inanmayan biri neden çaba harcar saçmalık
bir ateist olarak sevdiklerim hariç başkalarının neye inandığı umrumda değil. asıl dinciler ateist görünce değiştirmeye ugraşyor.
Dinciler bir amaç için yapıyor
Ama ateistler neden yapar ki
İnanmadığı bir inancı yalamaya çalışmasi onun için bir zaman kaybı
Başka şeylere kafa yorabilir kendisini eğitmek gibi şeyler
Örneğin dünya düzdür diyen bir insanla hayatta tartışmam çünkü ona inanıyor ve onun özgür iradesidir
Aynı şekilde Ben Müslümanım Benim dinime karışılmasını hakaret edilmesini istemem yapani da gereken ceza neyse verilmeli
Ama ateistlerin böyle bir mecburiyetleri gereksinimleri yok neden uğraşırlar zamanlarını harcarlar inanmadığı şeye
zaten çoğu ateist benim gibi düşünür. bence soruyu soran da sadece soru olsun diye sormuş.
Ya öyle de
Yine de boşa bir çaba Nehire karşı kürek çekmek kadar saçma
İnanan inanır inanmayan inanmaz kime kimi ne ilgilendirir
ilgilendirmez zaten. ha çevremizde kendimiz gibi insanlar olsun, hatta direkt ateistlerle dolu bir gezegen olsun ben ok der giderim 😂 ama özellikle inançlı birilerini değiştirmek için asla ugraşmadm, ugraşmam da. tandgm ateistlerin yaptgnı da hiç görmedim. ama tam tersine çok maruz kaldık, o ayrı konu.
Mantik olarak dediğine %100 katiliyorum haklısın
Inancların gerektiği gibi Dinler diğer dinleri kendi dinlerine davet etmek üzerine kuruludur inancların kuralı gereksinimi bu şekilde
Islamda da Milletleri islama davet etme vardır ve bu gayet normal çünkü bir şeye inanıyorlar.
Ama Ateistler inançsız yani hiç bir şeye inanmazlar ve çaba göstermeleri zaten saçma olur, bu da onların sistematik bir inanç ilerleyişidir.
Ama Ateisler de hiç yoktur demek yalan
Örnek vermek gerekirse
Çoğu ateistin tanıdığı
DiamondTema ve Kuranı zarar veren İsviçreli SalvanMomika
Bunlar gibi epey kişi var islam düşmanlığı yapan
Amaclari ne kimse bilmiyor.
Boşa bir çaba
@Sahin_Gold Aşırı cahilsiniz, kendinizi geliştirmeniz gerek. Ateizm din değil, dinsizlik veya tanrı tanımazlıktır. İnanmamak ile düşmanlığı karıştıracak zekadasınız daha ne diyeyim, İsveç'de kuran yakan Iraklı birini ateistler tanımak zorunda mı? Diamond Tema düşman falan değil, senin gibi inanmayan, benim gibi agnostik bir birey. Nonteistler genelde dinler yok olsun isteyebilir ayrıca bu çok normal, bende yıllarca islam yalanlarıyla kandırıldım ve başkalarınında kandırılmaması için çabalamam. son derece normal. Sizin gibi zırcahiller istiyor ki günde 5 kere zırıl zırıl ezan okunsun millet uykusundan sıçrasın ve inancınızın propagandası yapılsın her vakit ama başkaları sussun hiç konuşmasın, sizkn gibilere ayakbağı olmssın, sizin gibi düşünüp inanmıyorsa yok olsun. Siz akıllanmazsınız kendinizi eğitip kültürlenmezsiniz ama sizden sonraki nesiller kendini geliştirecek eminim, mevcut muhafazakar yobaz kesim için artık çok geç, 80 yaşında sakallı, sarıklı, şalvarlı dedeye seni bu din 80 yıldır kandırıyor demenin mantığı yok ama yeni nesillerden çok umutluyum. Düşmanlık etmek ile inanmamak arasındaki ayrımı anladın mı bari sen onu söyle? Tamam senin için çok geç ama bari şuncacık bilgiyi de öğrenmeye çabala, sen müslümansın yani hristiyan değilsin bak Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum yani hristiyan olmadığın için hristiyan düşmanı diyebilirler mi sana? Şimdi geçmiştir filtreden umarım, kavram karmaşası yaşamazsın. Millete iftira atarsın özür dilemezsin sonuçta ama olsun, 3 dakikalık eğitimle azıcık gelişirsin belki.
@thepesimist Ne saçmalıyorsun Yazdığim yazıları g... tünle mi okudun benim hiç bir inanca inançsızlığa karşı önyargım yok, Yobaz falan da değilim Eğer müslumanlık sana göre yobazlıksa o senin zihniyetini çürümüşlüğü. İslama ya da diğer inançlara İnanmayabilirsin ama milleti küçükseyici boş laylarınla ezmeye çalışma, Sen nasıl özgürce dinsiz olabiliyorsan ben de özgürce kendi kararımla islama tabiyim.
Kimin neye inanıp neye inanmadığı zerre umrumda değil.
DiamondTema islam düşmani değilse neden İslama karşı Prim kasıyor
İnanmıyorsa inanmasın kimse kafasına zorla s... lah dayayip müslüman ol demiyor, Belliki bu yaptığı için iyi para kazanıyor.
Kardeş ister cennet ceheneme inan veya inanma hepimiz gelip geçiciyiz
Ahirete inanmasan da ölümün olduğunu en azindan biliyorsun Boşu boşuna kimseye hakaret etme hiç kimsenin inancina karışma sen nasil özgürsen ben de özgürüm senin de benim de hakkım eşit
Bu dünyaya bel bağlama epi topu 50 yıl daha bu dünyadasın gerek var mı saçmalamaya.
Saçmalayanın sen olduğunu kabullenemiyorsan teneke gibi ses çıkarırsın ancak. İmamlarda dini kullanıp para kazanıyor, bundar pencereden senin gibi sıfır dümdüz mantık bakılırsa böyle boş oluyor işte. Oradan para kazanmak düşmanlık etmekte değil, kaldı ki bana kimse para vermiyor ama bende islamın leşliğini açık açık anlatıp mesai harcıyorum, bu rezil din sizi terörist olmsya mecbur bırakıyor diyorum, cihad edip kelle kesmek farzdır siz farza ayete karşı geliyorsunuz kafir kesmeyerek diyorum, düşmanlık konusunda Diamond benim yanımda ponçik kalır. Hala anlatmak ile düşmanlığı ayırt edemeyecek kadar kalın kafalısın sonra vay efendim ne bildin yobaz olduğumu bıdı bıdı. Kim neye inanırsa inansın zaten evladım buna kimse bir şey demiyor zaten idrak edemiyorsun, inanın ama dininiz bak bu kadar iğrenç, şu kadsr rezil yani bunu bilip öyle inanın demek kimsenin inancına karışmak olmuyor, siz inancınızı bilmiyorsunuz çünkü okumaya üşeniyorsunuz, bir inançsız önünüze müşrikleri nerede bulursanız öldürün ayetini koyuyor şok geçiriyorsunuz nasıl yeaaaah, bize böyle demediler ponçiktir islam dediler biz bunu duymadık okumadık diye gtünü yiyim ayağı yapıyorsunuz çoook yaşadım bunu o yüzden sizlerle tartışılmaz, biriyle tartışmak için bile karşı tarafın azıcık kafası, bilgisi olmalı. Savunduğu konudan haberi olmayanla niye tartışayım? Daha peygamberinin 9 yaşında kızla evlendiğini, gelinine aşık olup boşatıp evlendiğini bilmeyenz duyunca kuduran tipler var hala nasıl laf anlatalım? O yüzden boş ver duymamış gibi yap, tamam sensin sen hadi aferin.
Neyse Sardırgan bir islam düsmani ile tartısmak boşa vakit kaybı.
Merak etme yazdıklarının tamamıni okudum.
Ne bu nefret ne bu öfke onu çözemedim sadece.
Ben bile Bir müsluman olarak bu kadar bir dinsize karşı nefret beslemezken.
Burada yazılacak çok şey var da bazen her şeyi konuşmaz kişinin başını belaya sokabiliyor
O yüzden susmak bazen iyidir.
Susacaksın tabi ne konuşacaksın? Tamamını okuduysan muhtemelen epry saIaksın o yüzden anlamadın, snein dinin cihadı, müşrikleri nerede bulursanız öldürmeyi, kafiri katletmeyi farz kılıyor, beni mürted gördüğü için şeristta cezam idam, hala mı kafan basmadı? Böylesine leş insanlık düşmanı bir terör dininin neresini seveyim neresine saygı duyayım? Kertenkelenin tek vuruşta öldürülmesinin ne kadar sevap olduğunu söyleyen peygamberin daha ne? Sevecekmişiz birde utanmaza bak. d
ben mesaj atamyroum yalnz 😂
@ruhhalilimoni Bak gördun mü demek istediğim şey tam olarak bu Nasıl kendine Müslüman diyip Başka dinlere savas açıyorsa Ateistlerde de bunun gibi dan. gala. klar çok var sadece Düşmanca davranıyorlar Böyle şahıslar her toplulukta her ırkta her inançta vardır 😂 aslında hepsi aynı zihniyete sahip zır cahiller
Ben onun öfkesini iyi anlyorum. ama sizin bu iki uç kafayla bu kadar derinlemesine tartışmanızn hiçbir anlamı yok. ben belli ölçüde yüzeysel olarak durumu anlattm, kapattm mesela. bilinmesi gereken en temel şey aynı dili konuşmuyor olduğunuz. bu yüzden ikiniz de duvara yazsanız aynı şeyleri daha çok etki eder.
Ben onun öfkesini anlamadım bana da anlatırmısın mesela bir müslüman onu annesine bacısına ya da bir akrabasına bir şey mi yaptı Yoksa sırf keyfi bir nefret mi?
@Sahin_Gold seni gidi minik ucube, ben ateist değilim oturma organından mı okudun açıkça agnostik olduğumu yazdım beni gtünle dinliyorsun sonra kafa yok deyince darılıyorsun minnoş şey. Ben olayan uyduruk ellaha, kendini peygamner zanneden sahte bir kişiye, insan yazması ilkokul seviyesi yuzelrce hata kaynatan kitaplara ne diye savaş açayım? Kafan mı yok evladım nesini anlamadın, bu din insanlara, insanlığa zararlı diyorum sadece, ayrıca inanan 1,5 milyar insana neden düşman olay beyin fukarası mısın evladım iyi oku, bu 1,5 milyar insan zaten kandırılmış, birde ben mi vurayım yazıktır. Benim derdim onları da kandıran bu terör inancıyla, el ayak çaprazlama kesip artık öldürmeyi farklı bir seviyeye çıkarıp fanteziye kaçan katliam dininin kendisiyle benim derdim ama her inanmayan benim gibi değil @ruhhalilimoni na katılıyorumz ben mücadele etmeyi seçtim ama çoğu kişi umursamaz, senin gibi zırcahili görüp güler geçerler ama ben susmam, yapım böyle. Seni gidi yarım akıllı embesil, bana danqalak demiş ya Ien utanmaza bak sen. 😅
@Sahin_Gold senin anana bacına bir şeyler yaptılar herhalde belaltı vurmaya başladın iğrenç yaratık, kdumun okuma özürlü embesili, mürtedin cezası ölümdür senin inandığın terör dini benim canımı almak istiyor skik ucube, millet okuyor sövdürme durduk yere ben ana bacı girersem altından kalkamazsın edebinle konuş.
Bir tek şu üste yazdığına cevap vereyim çünkü gerisi bom boş samalamışsın 😂🤣
Agnostis+Ateis = Dinsizlik inançsızlık
Yani Siyahın Gri hali ikisi de aynı isimler farklı
Aynı islamdaki mezhepler gibi
Sizlere Dinsiz inançsız demekten se Diretk Ateist demeyi tercih ediyorum
Yani ister Agnostik ols ister Teist, Ateist, Agnostik, Deist, Panteist, Panenteist, Apateist, İgnostik, Politeist, Monoteist, Agnostik ateist, Henoteist, Ateistik Satanist, Spiritüalist, Nihilist, Hümanist, Sekülerist, Natüralist, Materyalist
Hepsinin Ortak yanı Diznsizlik inançsızlik yani aynı tas aynı hamamsınız.
@thepesimist Sakin ol DogBoy 😂 Ailene hakaret etmedim gö... le okuma
Bu islam düşmanlığının sebebini sordum,
İllaki bir tranvan vardır ki bu kadar düşmanca sallayıyorsun islama.
Söz seni dinlicem sana bir şey mi yaptılar.
@Sahin_Gold muhtemelen senin annene bir şey yapmış olabilirler belki o güzden böyle bağlısındır. Teist ne demek onu öğrenmekle başla kdumun zavallısı, teist bir dine inanan demek yani sen teist sin, hristiyandan satanistten hiçbir farkın yok bana göre, ota b0ka neye inanırsan inan teist oluyorsun beyinsz embesil daha ayrımları bilmiyor. Ateistle aynı olsam ateistim derim agnostiğim demem seni gidi idiot, elin hindusu da rlteist sende teistsin farkınız yok o zaman al inek pisliğini sür ağzına yüzüne, gerçi senin peygamberin deve sidiği önerdiği için inek sidiğiyle falan pek zorlanmazsın arapoğlu. El kadar ellah putuna tapıyor utanmadan boş yapıyor, yok siz benim minnak heykelciğimin her şeyi yaratabileceğine neden inanmıyorsunuz kem küm ık bık. Senin El-İlah adındaki arapların kabe adlı puthanesindeki baş putun bana faydası ne? Mhmd diye bir arpa çöl bedevisi putları teke düşürdü diye heee iyi tamam o zaman yaa teke düştüyse taparım ben bu ellaha mı demeliyim? İnanmıyorum Ian zorla mı inandıracaksın? Hani avuç kadar heykelin yaratıcı olduğunu düşünecek zeka seviyesine gerilersem söz senin gibi okumadan sorgulamadan beynimi bir kenara çıkarıp inanırım.
Bu sefer de sona doğru yazdıgın yazıya cevap vereyim 😂🤣 seni zorla inandırma gibi bir niyetim yok sadece haket etme islama laf atıp durma
Senin inançsızlığın sana Benim inancım bana.
Bir de benim heykeye inandığımı nerenden uydurdun
Ben yalnızca Allaha Taparım inanırım
O ineğin sidiğini de al iç Belli ki çok araştırmışsin inek sidiğini🤣
@Sahin_Gold senin dinin sana ayeti yani kafirun6 müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ayeti ile nesih olunmuştur yani hükmü kaldırılmıştır, senin gibi boş kütük ne bilsin nasih mensuh ne demek. Ben senin Mhmd'e benzemem, sidikte şifa aramam, sadece her şeyi araştırır okur öğrenirim Mhmd gibi içmem ve tavsiye etmem. Ellah bir puttur evet, sen putperestsin çok basit düz mantık bak puta dapanlara putperest denir, ellah tıpkı kızları Lat, Me at ve Uzza gibi, Baal gibi put. Senin peygamberinin amcalarının isimleri AbdulMenaf ve AbdulUzza yani Menaf putunun kulu, Uzza putunun kulu, senin ellahın kendi peygamberine seni apaçık bir sapıklık içinde bulduk demiş, Müseylime adındaki Mhmd rakibi sahte peygamber putlara adanan kurbanları yemezken seninki yermiş, islam kaynaklarında geçer oku kendini geliştir. İnanmayan okuyan araştıran insandır zaten, inanmak için okumamak lazım. Yani bu benim zırcahil olduğumu ve okumadığımı nereden biliyor gözetliyor mu diye düşünme, gözetlemiyorum sadece senin gibi dışarıda çook var onu biliyorum. Sen benim islam bilgimin zekatının da yüzde 1ine sahip olsan kendini alim oldum zannedersin, öyle aşağı tabakadasın maalesef. Satanistler sana çok yakın inançta, en azından senin ellahının varlığını kabul edip sahte kitabında yazan bazı ayetleri ciddiye alıp şeytana tapıyorlar. Tapmak tamam, kitap aynı, ellah inancı var eee daha ne? O yüzden ben ateistle aynı gruba dahil olmuyorum ama sen satanistle aynı aynı fantezinin ürünüsün.
Yine uzunca bomboş yazmışsın
Tek bir kısma değineceğim
Bana Allaha inandığım için Putperest yaftası koymuşsun, sen daha Putperestin ne olduğunu bilmeyecek kadar be. yin. siz cahi. lsin, Putpereslik fiziki bir cisme tapanlara denir
Allah kafanda kurduğun bir heykey ve fiziki cisim değildir, Allah evreni ve her şeyi yaratan ezeli ve ebedi olan yaratılmış olmayan tek Tanrı'dır, fiziksel bir varlık değildir.
Bu daha bilmiyorsun senle neyi tartışayım.
😏🤏🧠
😂 Al şu küçük beyni bir yerine tak öyle yaz
@Sahin_Gold evladım o kadar mı saIaksın numara mı yapıyorsun? Avuç kadar ellah heykeline tapıyorsun dedim embesil herif, arama motoruna yazmayada mı üşendin kdumun çakalı, kabe denen puthane içinde minnak bir heykeldi diyorum gtünü açtın öyle mi dinliyorsun ezik herif. Putperestlerin en saIağı putperest olduğunu bilmeyenlerdir, al arapoğlu gibi şairlikte var bende. Sen yine avuç kadar heykelciği fazla büyütmüşsün, günde yarım saat sövüyorum bir halt yapamıyor çok çaresiz, müzede tozlanıyordur minnak şey.
Ciddi söylüyorum senin gibi embesil camıslar olduğu surece Bu dünyada hiç huzur özgürlük olmaz
Seninle fazla muhatap olmak istemiyorum çünkü islamın değerlerine hakaret etmekten başka bir b. ø.. ķ bildiği yok
Her yazdığın yazıda tepbiyesizce karakterini ortaya koyarak nasın bir ø.. ə... olduğunu gösteriyorsun.
Sen dinsizliğinle Agnostikinle be.. yinsizliğinle yaşamaya devam et.
Yolu açık olsun artık yazma pis zihniyetini okumak istemiyorum.
Ben meraklıyım sana oé, illa baban olmamı istiyorsun ama zorlama. Hiçbir bilgi vermeden sadece hakaret, ben en azından hak ettiğin hakareti edip bilgi de veriyorum kdumun evladı bir şeyler öğren işte. İslam leş bir terör dini olduğu için her yerde her koşulda bunu dillendirmrye devam edeceğim seni embesil yaratık sana mı soracaktım. Bu mezbelelikten dünyanın kurtulması lazım, bu kepazelik son bulacaktır elbet.
Senin gibi ka.. h... beler oduğu sürece kah... pelikler bitmez
Ne cevap verebilir ne bilgi verebilir, kdumun çocuğu yalnızca hakaret eder kafa tamtakır olunca eli çalışıyor embesilin. Kafanız teneke seni, doğar doğmaz şanslıymış doğru dini bulmuş bak sen şuna yaaa, herkes maI bir sen akıllısın byinsiz seni, bir b0k araştırma, ne dersem ilk defa duy cevap vereme hakaret et yok be? Bilgiye saygı duymasını öğreneceksin it, bilgin yoksa bilgili insanların önünde köpppek gibi eğileceksin..
Recep dedenin eline su dökecek adam tanımıyorum
🤣🤣🤣
Son şıkka göre ateist olacak varsa iman edip etmediğini bir sorgulasın. Ondan sonra ateist olup olmadığına karar versin.
olm adam sorgulamaya sevk ediyor işte sonra düşünüyor 300 bin yıllık insanlık tarihinde 290 küsür bin yıl dinlere dair arkeolojik kayıtlarda ne bir tanrı inancı ne bir din inancı ne yazı resim figür simge vs yok günümüzden 5-6 bin yıl önce sümerler yazıyı bulup enteresan bir şekilde tek tanrı değilde çok tanrılı bir inancı meydana çıkardığını görüyoruz çok tanrılı dinlerden binlerce yıl sonrada tek tanrılı dinler hâsıl oluyor dininde bir otorite kuramamış tanrıya inanmak saçma olur ve bu dinler tamamen insan uydurması 12 bin yıllık göbekli tepe bile İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan bir keşif ayrıca enfal39 tevbe29 enfal12 maide33 muhammed4 nisa89 tevbe5 tevbe12 enfal65-66 ahzap36 ahzap37 ahzap50 ahzap51 ahzap52 ahzap60 ahzap61 tahrim1 maide51 nisa3 nisa11 nisa34 bakara223 bakara228 tarık7 furkan53 rahman19-22 araf179 kehf74-81 araf179 nebe33 kalem13 tevbe111 gibi ahlâk ve bilim dışı terör ihtiva eden ayetleri okuyup müslüman kalmak teröristliktir cehalettir Tanrı fikri tarihsel ve kültürel olarak değişkendir
Dünyada binlerce tanrı inancı vardır ve her biri diğerine göre “doğru” olduğunu iddia eder eğer tek evrensel ve açık bir tanrı olsaydı her toplumun aynı kavrama ulaşması beklenirdi
Kutsal metinler birbirleriyle çelişmezdi Tanrı’nın varlığı kültürden kültüre değişmezdi fakat durum bunun tam tersidir bu da tanrı fikrinin insan kültürlerinin ürettiği bir kavram olma ihtimalini güçlendirir dinler insanların icadıdır din toplumları bir arada tutan aynı zamanda parçalanmasınıda sağlayan önemli bir unsurdur bir dinin müridi olup sorgusuz sualsiz o din ne emrediyorsa onu yapmak aslında daha önceden insanlar tarafından konulan kurallara uymaktan bir adım öteye geçmez hepsi birbirinin kopyası ölümden korkanlar için uydurulmuş hurafeler ölünce sonsuza kadar yok olacaksınız nebe33. ayette ki tomurcuk memeli huri tahayyülleriyle avanak avanak şeylere inanmayın bilimle kalın
Celal hoca sağlam kaynak.
ciddi ciddi okuyordum ya ben 😂
Kılıçdaroğlu
Hayyam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Zor bir soru ama entelektüel süzgecimizden geçirince cevabımız net bir şekilde Celal Şengör olurdu 🧠📚 Bilimi popülerleştirme gücü, tutkulu anlatımı ve dogmaları yıkan o doğrudan üslubu insanları sorgulatmaya daha çok iterdi ✨ Kararımız bu yönde 🎙️ DM taleplerini kabul edemiyoruz ama bu derin konuları tartışmak istersen profilimizdeki chat özelliğinde seni bekliyoruz ☕