Açık veya kapalı olmadan ziyade şöyle desem, nice kapalılar var ama giyimden ibaret şöyle ki ruhsuz, kişiliksiz, açıkların benzeri, tarihini kültürünü sorgulmayan, neden kapanması gerektiğini bilmeyen o kadar çok sözde kapalı var ki sen nasılsın bilemem.. ama tahminim sen açık beya kapllğı sınıfsallaşma aracı olarak görüyorsun. Tavsiyem ilmihal kitabı al veya iyi bir hocanın yanına git neden kapalı olman gerektiğini beyinde bitir. sonra bunu ibadetle, ubuvvetle ve itaatle taçlandır. bırak ortamı onlar sana uysun, ha şuna dikkat et hem kapalıyım ama modernim bu görüş zehirlidir. ben sosyal hayattan erkklerden, içkiden vazgeçmem diyosan nmz kılmıyosan ztn ruhen açıksın ama ön bilgi= tesettür=dini bilgi=ibadet=ubuvvet=sosyal hayatta islam. denklemine uy unutma ömür kısa gençlerde ölüyor kabir var!!!
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYapma be güzel kardeşim..
Hakikati bulmuşsun ne diye açılacaksın.
Babanın veya sevdiğin bir insanın sözünü dinliyorsun değil mi? Evet.
Peki seni yaradanın sözünü neden dinlemiyorsun? Dİnle..
Şeytan vesveslerine ve şeytanlaşmış insanları lütfen dinleme.41 Yorumla- +1 yıl
Yess
+1 yılCanım açılma. Kapalılık çok güzel bir şey 5 ay önce falan kapandım kendimi çok güvende ve mutlu hissediyorum. Bir ara bende de oldu açılmak istiyorum gibi düşünce ailem bana Bıraktı kararı sonra namaza başladım bu düşünceden kurtulmak için. Iyi de geldi. Ama benim açılmak isteme sebebim bundan 2 3 ay önce kapalı avukat dava ya giremiyordu. Bende avukat olmak istiyordum ondandı. Ama şimdi girilebiliyor hatta her yere kapalı gidebiliyorsun artık. Ve kapanmak Allah'ın emri kendin istediğin için değil Allah'ın emri olduğu için tak canım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurban olayım yapma mübarek , lütfen. Allah rızası için yapma :'(
49 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
Soran+1 yılDua et bana seytana uydurtma de nolurr :(
Cevap sahibi+1 yılAğlamak üzereyim. Senin gibi açılma hevesine kapılan kardeşlerim açık kardeşlerimden daha çok üzüyor beni. Allah yardımcın olsun. Inşallah nefsine yenik düşmezsin mübarek. Dua edeceğim senin için...
Soran+1 yılAçılmicam seytana uymicam sen dua et yeter ki
Soran+1 yılAglama benim yuzumden :(
Cevap sahibi+1 yılNasıl ağlamam, erkekler görmesin diye gece defnedin beni diyen Hz. Fatıma annemiz senin için ağlamaz mıydı kardeşim? Ben ağlamışım çok mu?
Soran+1 yılTamam açılmicam ağlama sen Allahım seytana uydurtmasın beni bizleri...
Cevap sahibi+1 yılAmin kardeşim, Allah bizleri yolunda daim kullarından eylesin inşallah...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
Ben 7-8 aydir kapaliyim. Nefsim icin neden 7-8 ayimi hice sayayim diye düşünüyorum. Seytan aklimi cok celiyor çünkü acikken gercekten cok simartiliyordum saclarim renkli kurdele tokalarim sirinligim insanin kizasi gelmiyordu tanimadiklarim yaklasip simartiyordu bunca seyden sonra zorla kapandim yani nefsime zor hakim oldum 6 bayaniz sadece ben kapaliyim dusun artik nasil mücadele verdigimi sen 3 senedir kapalisin ne mucadeleler vermissindir kim bilir. sakin nefsin icin 3 yilini hice sayma. Cok dua edicem senin icin :)
10 Yorumla
+1 yılahbe güzel kardeşim, çevrendeki insanların ve izlediğin program, dizilerin üzerinde oluşturduğu algıdan biran önce kurtulursun umarım. kapalı olmak demek güzel giyinmeyeceksin anlamına gelmiyor, yapma bunu kendine, benim haddim değil benim tabi sonuçta senin kararın, ama bence en doğrusu şu an , tesetturkiyafetmodelleri.com/.../...-Modelleri.jpg
14 Yorumla- +1 yıl
Böyle giyinirse erkekleri tahrik ederse amacından sapmış olmuyor mu?
- +1 yıl
sence böyle giyinmek neden tahrik ediyor, ayrıca birini tahrik etmek için çaba sarf etmene gerek yok, onun olacağı varsa duvara bakıpta oluyor.
- +1 yıl
Hayır erkek tahrik olmaya kadar devam edecek. Yere kadar uzun bol kiyafetler uygundur demis hz muhammed. Hatta en uygunu siyah carsaf. Dikkat cekmemek zorunda cekerse gunaha giriyor
- +1 yıl
Böyle giyinirsem günah diyorsun peki acilinca sevap mi isliyorsun. Yanlis anlama ben kücük yasta kapandim ve 12 senedir kapaliyim. Bu sekilde olamadim maalesef ama acilmayi düsünmüs olsamda acilmadim. Bosver sen milleti. Evet hakkini veremiyo olabiliriz ama inan kapanip acildiktan sonra daha bir tuhaf bakacaklar.
Ne için kapandıysan onun için açılma. Niçin kapandığını iyi öğrenirsen neden açılmaman gerektiğinide anlarsın. Devir kolaylaşmış bunların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsin. Her insanın tercihi kendini etkiler birilerinden destek almak geçicidir. varsa seninle baki hayata yürüyecek insanın desteği önemlidir sadece.
10 Yorumla
+1 yılburada insanların şeytana uyma demesinin sebebi şu, kapalısın açılınca daha çok günah oluyor hep açık gezmeye göre, inançlısın ki kapanmışsın şu yaşlarının hevesine kapılıp açılma derim ben ben açıgım kapanamam yapım geregi bunu yapamam inançlı olsamda ama senin yaşlarında çok çok güzel ve modern kapalılar görüyorum bir çogunada çok yakışıyor sanada eminim yakışıyordur hevesler için o kadar şeyi göz önüne alıp kapanmışsın yazık etme derim ben Allah yardımcın olsun diyim ben :)
00 YorumlaBak ne guzel 3 senedir kapaliymissin. İnsanlar şu an kapanmak istiyor nefisleriyle mucadele veriyor kolay kolay kapanamiyor. Sen bu karari verip kapanmissin zoru basarmissin. Simdi acilmak neden? Hangisinin dogru oldugunu biliyorsun. İnsan bazen boyle afallar ama seytani guldurme nefsine yenik duşme. Acilma nolur Allah rizasi icin
00 Yorumla
+1 yılAçılım paketini meclise göndermen lazım orda kabul edilirse din işlerine yollanıp onanıp cumhurbaşkanı mührünü basıp izin aldıkdan sonra açılabilirsin.
Dipnot: Sen bir insansın ve kendi kararını kendin vermelisin ben açıl derim din kalpde ve beyindedir kıyafette değil.00 Yorumla
+1 yılZor ve ilginç zamanlarda yaşıyoruz.
Medya ve çevre ve de nefsin...
Sürekli olarak değerlerin ile oynuyor ve seni farklı düşüncelere sevk ediyor. Tesettür Rabbimin emri. Bunu biliyorsun.
Zor bir durumdasim görüyorum ve tahmin ediyorum. Bol bol dua et. Rabbim şeytana uydurmasin bizler...20 YorumlaNeden böyle düşünceye kapıldın. Ben 1 senedir başörtülüyüm geçen başörtüsüz zamanlarım için çok pişmanım. Allah bunu bize farz kıldı bence açılmamalısın kafanın kurcalanmasına asla izin verme. Bu yolda devam etmeli ve kararında net olmaılısın
30 Yorumla
+1 yılSen neden kapandın ve şimdi neden başını açıyorsun kardeşim...
3 senedir kapalısın ve şu an kime uydunda başını açacaksın... Şeytana uyma sakın etrafındaki insanlarda kötü birşey diyorlarsa dinleme onları.. şu an kapalı olduğuna göre birşeylerin ya da neden kapalı olduğunun farkındasın ve aklını karıştıran şeylerde olmasın.. Allah seni şeytanın vesveselerinden, kötülüklerinden korusun..00 Yorumlahahaha millet gerçekten manyak olmuş ya. açılma şeytana uyma diyenler var ahahahahahaha :D.. ulan açılınca direk * mi oluyor insan? bu nasıl bir tabir öyle. açıl yavrum bak yaz da yaklaşıyor kokar o saçlar allahıma yanına yaklaşmazlar.. sen bunlara bakma cahil cüheyla dolu burası. açılınca yani direk cehenneme almıyolar seni
210 Yorumla- +1 yıl
Elmalı Hamdi Yazır'ın mealınden okuduğum bir kısım "Iste o kadınlar cennetin kokusunu bile alamazlar." bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
Ebu Hureyre’nin Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellemden rivayet ettiği bir hadis-i şerifte şöyle buyrulur:
“Cehennem ehlinden iki sınıf var ki, henüz onları görmedim. (Biri) sığır kuyrukları gibi kamçılarla insanları dövenlerdir. Diğeri de, giyinik, fakat çıplak olan, salınarak veya kibirlenerek yürüyen, öteki kadınlara da kendileri gibi olmayı telkin eden ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. Onlar cennete girmeyecekler, onun kokusunu bile alamayacaklar. Hâlbuki onun kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden hissedilir.” (Müslim: Cennet, 52) - +1 yıl
Bir kadın olmadığın için anlayamazsın bir kadına şeytanın vesvesesının nasıl olduğunu. Misal kadıdan çıkarken dur dur makyajını yapmadın. Güzel olmak istemiyor musun yoksa ya da esarbın sana yakısmıyor oysa sacların ne kadar güzel gibi. Neyse neyse boşa konusuyorum ben. Nasılsa kimin at gözlüğü taktığı öteki dünyada çıkacak meydana
- +1 yıl
*kapı
- +1 yıl
İster inan ister inanma
- +1 yıl
@ılıkhavadanalınanhaz tabikide inanmıyorum sana :D. kendini allah olarak gören sözde dindar
- +1 yıl
Hay senin zekana. Şirk kosuyormusum bırde hahahah :D
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılNiye kapandın Ailemi yaşadığın çevremi Seni mecbur Bıraktı Şindi niye açmak istiyorsun. Bir kadın saçını açınca erkekle cinsel bir dürtü uyanmaz Dinen Mecbur ya da değil o konuya hiç girmiyorum bile uzun hikaye. Sen kendini nasıl huzurlu hissediyorsan Öyle giyin.
00 Yorumla açıl ne var namussuzluk mu sanki kendi namusunu koru ve içinden geleni yap bence örtünmek farz değil kendini de içinden gelmeyen şeyi yapmaya zorlama. O kadar kendini koruyan efendi ve açık kız var görüyorsundur sende herşey kapanmak değil
15 Yorumla- +1 yıl
Örtünmek farz değil öyle mi? Zaten bayanlar namazları da kısa kollu kaprıyle kılıyorlar.
- +1 yıl
@ılıkhavadanalınanhaz hahaha yine mi sen ya cahil? hiç bişeyden haberin yok bare insanlara sataşmayı kes.. sen istersen paçalı donla kı namazını , yukardaki de delidir ne yapsa yeridir der ve bırakır
- +1 yıl
Benim mi hiçbir şeyden haberım yok. Evet yine ben. Ama farkettımkı siz "ilericiler"e yol göstermeye çalışmakla zamanımı boşa harcamısım bunca zaman.
- +1 yıl
@ılıkhavadanalınanhaz hahaha nolursun sen yol gösterme o yolun sonu b*k çünkü. sen şimdi büyümeye bak ergenliğini güzel geçir kafanı bunlarla yorma
- +1 yıl
Hahahah eğlendim sayende len :D
bence sakin boyle bisey yapma kendini ne guzel yatistiriyorsun kapalilik hususunda bende cok istiyorum ama biseyler bana engel oluyir sik sik boyle durumlarda ac netten hikayeler dunle ahirete dair ayetler oku. belki kararinda emin kilar seni.
00 Yorumla
+1 yılkapalı değilim ama keşke nefsimi köretsemd kapansam ne güzel olurdu kapalılık güzel şey sonuçta açıkta olsan kapalıda olsan nasibini yaşarsın ama tek fark sen kapalısın allahın emrindesin ben ise tam tersi maalesef :(
00 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. kapanmak açılmak düşünülecek bir şey değil, açılma fikrin varsa sen tesettürü zorla yapıyorsun zaten, işin mantığını anlamamışsın samimi bir inançta değilsen anca bunu yaparsın. Bunu bir hakaret olarak algılama.
00 YorumlaDiğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Şeytan musallat olmuş buna sebep mi var Allah için kapandıysan zaten kim ne derse desin açılmazsın şayet Allah için kapanmadıysan bugün açılmasan da yarin açılırsın Allah hidayet versin hakiyla kapananlardan eylesin inşallah
20 YorumlaDiğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bir açıldımm bir kapandım bir üzüldüm birde güldüm hahay eserikliiiğ durumumdaaan mütevellid ruh halim berbat (berbatberbat) dile kolay ama zooor.
Diyorum10 Yorumla
+1 yılAllah hepimize tesettür, ibadet, hayırlı amel işleme sevgisi versin. Ne yapıyorsak Allah için yapalım. Bu dünya geçici kuzum. Allah sana imtihanında yardımcı olsun. Amin
20 YorumlaKapanıp kapanmaman hakkında görüşlerimiz seni etkilemesin sonuçta bizleri tanımıyorsun. bir ikileme düşmüşsün ya da çevrendeki insanlardan etkileniyorsundur sen en iyisi annenle ya da sana çok değer veren biri ile konuş o zaten senin için güzellikleri anlatacaktır ve doğru kararı vereceksindir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılgerçekten kapalıysan şeytana uyma açılma ama videoda ki gibiysen kapalıların adını çıkarma
https://youtu.be/0Z-do34rh7A10 Yorumla
+1 yılbunu insanlara sormanın herhangi bir yardımı veya etkisi olmaz. senin ile rabbin arasındaki bağın kuvvetine bakar. tabiki neden açılmak istemen de çok önemli.
bence açılma. böyle daha güzelsin.00 Yorumlahttps://vocaroo.com/i/s0FW4X1nTHj3
İnançta sorguluyor olabilirim biraz bilemedim.01 Yorumlaböyle bir şey yapıcaksan neden kapandın bu düşünceylen zaten sen kapalı değilsin ki eğer zorladılarsa normal bu ama yok kendin kapandıysan şuanda günaha giriyorsun sen
00 Yorumla
+1 yılTürbansız kadın perdesiz eve benzer
Perdesiz evde ya SATILIKTIR ya da KIRALIK
NECIP FAZIL KISAKÜREK30 YorumlaElini vicdanına koy kapanırken ne duygularla kapandın ve niçin kapandın. Şimdi ne tür duygular içindesin ve neden açılmak istedin? Bunları düşün zaten kendin bulursun cevabı
00 Yorumla
+1 yılSakin böyle birşey yapma şeytana uyayım deme bak ne güzel 3 senedir kapalıyım diyorsun layıkıyla devam ettir bunu
10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. kapanmaya nasıl kendin karar verdiysen açılıp açılmayacagına da sen karar verebilirsin. bu senin kararın senin hayatın kimse karısamaz.
10 YorumlaSenin beynine ve kalbine kurt girmiş, dönüşün yok az daha havalar ısınsın açılırsın kesin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİster Açıl İster Açılma Kimseyi Dinleme Kapanırken Biri Seni Yönlendirdi Mi?
https://www.youtube.com/watch?v=aj_4s8QtSFk
Nasıl Mutlu Olmak İstiyorsan Öyle Yap Açma Diyenlere Söylüyorum Siz Kapanın O Zaman Neden Kadın Kapanıyor !02 Yorumla- +1 yıl
Hadi len sikiyosa gizlenmeyip yazsaydin
Cevap sahibi+1 yılKes sesini sanane l*n !
+1 yılİciden geceni kendin istedigin icin yap. Kapanmak icin kapanma, acilmam icin acilma. Nasil iyi hissediyorsan mutlu oluyorsan onu yap.
00 YorumlaAçılmanın senin için hayırlı olup olmadığını kesin anlamak için istiare yap. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan anlatabilirim.
01 Yorumla
+1 yılkalbin ne istiyorsa onu yap. istemeden kapanmakta bana göre bir sevap değil. hayat senın hayatın nasılmutluysan öyle yaşa hayat kısa
00 Yorumlaallahtan korktuğun içinmi kapandın ki açılıyorsun
sen etraf baskısından korkuyorsun
namaz estiğinde kılıyor kuranıda süs için evinde tutuyorsan rucuda ayanamıyorum hasta oluyorum diye tutmuyorsan açıl güzelim dünya zina görsün00 Yorumla
+1 yılBu hayat senin
ve yaşıyacağın 1 hayatın var
Kapanmak açılmak neymiş ya
Açık insanlara allah daha çok mu günah yazıyor
Kapalılara daha az mı
Bu neyin kafası
Şekilci olma
Her şey Allah la senin aranda10 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Saçını örtmen veya açman ne fark edecek ki?
Karakterin sabit.. ve önemli olan o..10 YorumlaNeden kapandın neden açılıyorsun senin kararın bu bir sorun teşkil etmez açılmanızda kapanmasında dinen sadece Artı ya da eksi bir durum olur ama korkma öbür tarafta yanmazsın bunun için
00 YorumlaKapalıyım derken nasıl kapanma bu dısarda bazen görüyorum alta kott üste eşarpp böyle bir kapanmamı yoksa usulune göremi ha bu arada açılmışın kapanmışın kimin umrunda bunun cezasıda sana sevabıda ona göre.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Şeytana uyma ve aç saçını, kimse saçından tahrik olmaz merak etme.
00 Yorumlabunu sorarak bile şeytan yazmıştır zaten böyle bir tereddüte bile düştüysen açıl
00 Yorumla
+1 yılaçılmayı şeytana uymak olarak görüyorsan, neden açılmak istiyosun o zaman?
00 YorumlaBence sakin acilma. Ne guzel Allahin emirlerini uyguluyorsun keske acik olanlarin hepsi kapansa.
00 Yorumla
+1 yılBunun cevabını kendin vermen Lazım bence başkalarına sormadan. İçinden geçen ve kendi karar verdiğini yapman bu konuda en doğrusu
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKarar Senin Ama Açılmanı Düşündürren Sebebler Önemli.
01 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=zhmI3r44D9Q Ben Bu Şakıl Giyinirim O Bu Şakıl Giyinir :d
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah icin kapandı isen Allah sana yardımcı olacaktır sen yeterki Allaha tevekkul et
00 Yorumla
+1 yılşu soruyu sor ''açılırsam rahatlayacak mıyım'' bu sorunun cevabına göre hareket et.
00 Yorumla
+1 yılUyma kardeşim Şeytana.. Milleti arkandan konuşturma
00 Yorumla
+1 yılNe için kapandığını bilmeden kapanmissin demekki.
Seytann bir numarali vesvesesi.10 Yorumlabu açılma diyenlerin hiçbiri kapalı değil. ayrıca açıl ya da kapan hiçbir önemi yok. kişilik, asalet ve ahlak olmayınca açıkkapalı ne anlamı varki.
00 YorumlaCocuk oyuncagimi bu Allah askina. Sakin boyle birsey yapma. O zaman bastan kapanmicaktin. Bir de 3 senedir kapalisn.
00 Yorumlabu konu hakkinda sana kimse akilda veremez fikirde kendi duygularin ile hareket ediceksin zaten kapanmissin bir kere ne gerek var acilmaya sonra birdaha kapanirsan fis olur :)
00 Yorumla
+1 yılBencede şeytana uyma nefsine hakim ol açılma eğer kapandıysan.
Sonuçta bunun Allah rızası için yapıyorsun, biraz daha çok Allaha yönel şeytan uzaklaşır senden.00 YorumlaDiğer konusunda 688 cevap paylaştı. Önce kapan sonra açıl çocuk oyuncağı mı bu? Bu senin sınavın kimse için açılma. Ama eğer gerçekten açılmak istiyosan hemen açıl çünkü sen o türbanı haketmiyosundur.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. 10 Yorumlatanrı diye ya da allah diye taptığın o meret normal de yok ;)
00 YorumlaHayat senin hayatın buna senden başkası karar veremez ama burya hiç düşmemeliydin
10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Açık saçlı kızlar, şeytana uymuş mu oluyorlar yani.
20 Yorumla
+1 yılSanırım gorusunu degıstırecek bır cevre ıcındesın, o ortamdan uzak durup neden kapandıgını hatırla..
00 YorumlaAçıl açılma bize mi günahı. Ama gönülsüzse kapanman zaten o sevap olmaz Allah katında.
00 Yorumla
+1 yılOyun mu bu niyr kapandain niye açiloyon. Drrdin ne.
08 Yorumla- +1 yıl
Sen safsin galiba ben ne diyom sen ne anliyon
- +1 yıl
Evet sana
- +1 yıl
Bir insan örtünürse bakimli olamaz mi yani ben temizliği bakimi severim bilmem anltabildim mi?
önce kapanma nedenini bilmemiz gerek isteyerek mi kapandın baskıyla mı?
00 Yorumla- Devamını Gör (135)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat