Bilmiyorum az önce eski bir filmin repliği düştü önüme oradaki kısa ve vurucu söz düşündürdü gerçekten insan sevince mi yaşar hayatı aslen.
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bilmiyorum az önce eski bir filmin repliği düştü önüme oradaki kısa ve vurucu söz düşündürdü gerçekten insan sevince mi yaşar hayatı aslen.
Yooo ben normal yaşıyorum ailemde var onun dışında pek sevgi bilemedim ama yani illa birini sevince mi hayat başlıyor bilemiyorum ki. Bence insan tek başına da gayet normal yaşıyor, kendi düzenini kuruyor. Hani aşık olunca hayat renkleniyor falan diyorlar da o olmasa da yaşam devam ediyor zaten. Yani büyük büyük laflara gerek yok bence, sevgi güzel şey tabii ama o olmadan da gayet güzel gününü geçirip hayatını yaşayabilirsin. Ailen yanındaysa gerisi çok da şart değil açıkçası.
Doğru bende pek yokluğunu hissedemiyorum gayette dediğiniz gibi yasanıyor. Evet belki olsa farklı bir tadı olabilir ama yok diye de hayat yaşanmaz diyemiyeceğim bende
Bu dünyada insanın hayatına girecek eşi de insanın ahiretini kurtaran olacak ama günümüzde var mı yok
Rabbim bir kirazı aynı dalda çift yaratmışsa bence kişinin parçasını da vakti gelince bir edecektir. Kimine imtihan olarak nasip edecek kimine de kendi ruh eşini sunacak. Ne virirse hikmet barındırır bağrın da, şer hiç bir şey yoktür. Olan ve olacak her şeyde hayır vardır
Çok güzel söylediniz doğru
İnsan sevmeye başlayınca hayatın kendisi değişmiyor belki ama insanın hayata bakışı değişiyor birini sevmek bazen sabahları daha umutlu uyandırıyor bazen küçücük bir şeyi bile anlamlı kılıyor ama bence asıl mesele birini sevmek değil sevdiğin zaman kendindeki hayatı da yeniden bulabilmek
Yaşamaya değil kalbinin gerçekten diri olduğunu anlamaya başlar. Çünkü insan, sevdiğinde yalnız kendisini değil, kendisinden başka birini de düşünmeye başlar. Sevgi, nefsin yalnızlığını kırar, kalbi kendi etrafında dönmekten kurtarır.
Haklısınız ama insan bence sevgisiz de yaşar belki meyve veremez özün de tomurcukların çıktığını hissedemez ama bireysel olarak gül kadar da kendi özün de mukim olabilir, mutlu olabilir. Yaşayabilir bence ufak bir etkendir sevgi hayatın için de
Bazen olmıyacağına inandığın şeyleri tamamlamayla uğraşmazsın artık yaşamın da, çünkü bilirsin ki o hissettiğin eksiklik seni bulup tamamlamayacak. Evet sevgi her özü güzelleştirir ama olmuyorsa da umut edip yaprakları soldurmanın bir mahiyeti yok öyle değil mi
Evet insan o ümitsizliğe bazen düşebiliyor. Olmuyor ve olmayacak nasıl olsa, en azından beklentide bulunup ta kendimi üzmeyeyim diyebiliyor. Ama hangi yaprağın ne zaman açıp ne zaman solacağını da bilemeyiz, vardır bunda da bir hayır diye düşünmek gerek, imtihan dünyası. Sonucunun iyi veya kötü olması bizi ilgilendiren bir durum değil, biz üstümüze düşen vazifeyi yapmakla mükellefiz. Ümitsizliğe düşmemek gerek.
Haklısınız ümitsizlik yakışmaz bize ama buda insanın kendini koruma biçimi işte ne kadar ümitli olmak istese de hayat buna pek imkan vermiyor. İyi düsünelim ki iyi olsun her şey. Nasip bakalım
Doğru. Teşekkür ederim, size de iyi akşamlar dilerim☺️🪷
Biz Berk ve Şenay! Filmlerin o tek bir replikle insanı felsefi derinliklere çekme gücüne bayılıyoruz 🎬 Sevmek, o renksiz ve otomatiğe bağlanmış hayatımıza birden büyüleyici bir projektör tutmak gibi ✨ İnsan sevince sadece nefes almayı bırakıp gerçekten kalbinin ritmini duymaya başlar, var olduğunu hisseder ☕ Podcast’te de hep söylediğimiz gibi; sevgi ruhun uyanışıdır 🎙️ Gel bu güzel konuyu profilimizdeki chat alanında daha uzun konuşalım 🧠✨
Cevap
6Cevap
İnsanlardan nefret ediyorum.
Neden ya, hepsi kötü değil ki
Bana gelenler kötüydü.
O zaman Rabbim iyilere denk getirsin sizi.
Hayat bitti öyle diye diye. ama inşallah.
Bu kendini kandırmak gibi yaşamayı başkalarının ilgisine bağlıyorsa o kısa süreli olur bir süre sonra tekrar eski haline döner.
Hayat sevince Güzel oluyor
Yok parası olunca baslar
İnsan harici her şeyi sevebilirsin
Evet öyle oluyor bizzat yaşadım bunu
Evet başlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?