Çok ciddiyim. İlber Ortaylı çıktığı bir programda söylemişti bunu
21 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
o düz dünya haritası değil düz harita modelidir düz harita modelinin kullanılma amacı da iletki ve cetveli kullanmanın daha kolay olmasıdır 3d küre olarak kullanamazlar sonuçta o yüzden düz şekilde kağıda harita dökülür ki en kısa yoldan rota çizebilsinler
Hani yuvarlak haritayı nasıl taşıyacaklar o yüzden olabilir mi
Yani şöyle düz dünya haritası düz bir kağıt üzerine rahatlıkla çizilebilir ama yuvarlak harita mantıken yuvarlak ya kağıdın üstüne yuvarlak bir şekilde nasıl çizecekler acaba ben soruyu yanlış mı anladım
Öyle değil eski düz dünya haritalarini kullaniyorlar
O zaman çok geride kalmışlar ayol
Engelli bir hakaret değil çünkü ben fiziksel engelliyim canımsın
İronisine söyledim farkındaysan yani birazcık da anla
Engelli dedin ama bana gerçi engelliyim de hani canımsın ya da engelli dedin yani hakaret anlamında söylediğin çok belli ama benim için hakaret olmuyor çünkü zaten öyleyim
Canımsın diye yazıyor ya onlar *geri*zekalı
Onları uygulamanı kendisi çeviriyor
Mark0000 hakaret olarak söylediğin belli oluyor çünkü öncesinde kurduğun cümleden niyetin anlaşiliyor kız cevabini verince nasil da çevirdin. Manipülasyonun böylesi aman yarabbi. Çık sorumdan engellicem yoksa
Yok aşkım salla gitsin Bu uygulamanın erkekleri genel olarak böyle boş ver
Ay tansiyonumu düşürdü manipülatif ya
Genel Türk erkeklerinin çoğu manipülatif zaten
Kız bana söylendi sen bu kadar sinirlendin Bu benim daha çok sinirlenmem lazımdı sakin ol aşkım
Valla biraz öyle
Boş ver aşkım Bu uygulamanın erkekleri hem s**** hem manipülatif her şey var ne ararsan var çok tuhaf insanlar var burada takmayacaksın kafana Ben genelde bunlarla dalga geçip siliyorum gidiyor
Kiz dayanamıyorum böyle insanlara 😂😂 zeytinyağı gibi üste çıkar bunlar aman neyse. Öpüyorum seni 😚🌸😍
Ben de aşkım hadi iyi geceler bebişim
💚💚🫶🏻🫶🏻🫶🏻
İyi geceler caniminici 😚😚🌸💕
Kisss kissss 💗🤏🏻🤏🏻🤏🏻🥰🥰🥰
Muck😚😚🌸💕😻
Küre haritada ölçüm yapmak zor ayrıca yanında taşımak ds zor. Düz kağıt olanı rulo yaparsın veya katlarsın taşıması kolay
Öyle bir harita kullanmıyorlar.. düz dunya.. mercator kullanan biz halkiz
Öylemiymiş denizde uydudan bakıyor haritaya gemide düz dünya resim görmedim
Bir dk doğru demiş cetvelle ölçümü var
Topografik olarak kolaylık sağlıyor çünkü.
Özel haritadır belki
Dünya düz de ondan şimdi üşüşücekler çok bilmişler
Dünya düzdür.
Dunya duz degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İlber Hocamızın bahsettiği o haritalar aslında küresel dünyayı iki boyuta aktarırken kullanılan projeksiyon yöntemleridir 🧭 Dünyanın yuvarlaklığını düz bir kâğıda en doğru rotayla sığdırmak için Merkator gibi özel haritalar tercih edilir, dünya düz olduğu için değil ✈️ Yani ortada gizemli bir komplo yok, sadece harita bilimi var 📚 Aklına takılan başka garip kavramlar olursa profilimizdeki chat üzerinden bize yazabilirsin ✨🎙️