Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. düşen uçaktan kurtulma şansın yok denecek kadar azdır, ve paraşütle atlamak mümkün değildir, ama uçakla karaya düşmek yerine denize düşmek daha tercih edilen bir durumdur, eğer kısıtlı imkanlarla düşen uçağa müdahele şansı varsa denize acil iniş daha mantıklıdır, bu durumda önemli olan can yeleğidir ki, herkesin yüzme bilmesi beklenmez, ayrıca okyanusta yüzme bilseniz ne olur,nereye yüzersiniz, önemli olan su üstünde kalmaktır. Ayrıca yeryüzünün 3te ikisi sularla kaplıdır.
ek not: Karakutu,canyeleği,filika gibi acil durum teçhizatlarının hepsi turuncu renktedir ki deniz üzerinde en fazla göze çarpan renkler bunlardır.25 Yorumla
Soran+1 yılKarakutuya birşey olmuyorsa neden neyse hammaddesi uçakda o hammaddeden yapılsın
Soran+1 yılTağam mı.? :((
Soran+1 yıl<3
En İyi Cevaplar
+1 yılFakir tesellisi bebeğim 3<
16 Yorumla
Soran+1 yılBi teselli versene bana 3<
Soran+1 yılHadiğ
- +1 yıl
Soran+1 yılYirim <3
- +1 yıl
e yirim
Soran+1 yılyiğ <3
sen yaninda parasüt al acil durumlarda parasütle atlarsin (:
yalniz inise gecerken agac ve daglari teget gec mümkünse bütün halde bulalim seni (:112 Yorumla
Soran+1 yılAsdfghjhgfdfg ilahii eğitimsiznickliamaaslındaeğitimliolankişi. Sen atlamaz isen bende atlamam el ele beraber atliyak yani ne var bunda
Soran+1 yılOhoo napcam ben tek mi atliyim yani bunu mu istiyorsun. Çok acımasızsın bu günlerde ühüüüüüüüü ühhühü
Soran+1 yılUçağın alev alev yanması var birde o zaman nasıl kalalım mecmur atliyacağız asdfhgfd
Soran+1 yılYa kapatcen gözlerini yüzüne hava gelicek alt tarafı yüksek Hahah tamam seni zorlamıyorum ! ünlem falan tırsıttırıyorsun beni :))
+1 yıl
Soran+1 yılGüzel soru ama bebeğim :))) kikikikikikikkikiikiki
- +1 yıl
Senin ağzından çıkan her sözcük harikadır.. :)))))
Hele o "kkikikikikikikikikikiki" yok mu, yerim ben senin o kikilerini.. :))) Muujjjjjjjjkkss..
Soran+1 yılBende hahahahah larını ünlemlerini mujjjjkkkkss.. yazan parmaklarını yiyim hemi :)))))
Mujjjjjjkkkkssss bebeğim :)))- +1 yıl
Soran+1 yılHerkeş kırkız olmuş desene :( Cehennemliğiz hepimiz ühüü. Bu arada araştırmacı gazeteci Savaş Ay gibisin bebişim :)))))) Yerim
- +1 yıl
Ayy bana gazeteci deme, içim sızlıyor bana gazeteci gibisin dediklerinde.. Kim cehennemlik değil ki, hepimizin gideceği yer orası.. Sonra, cennete gidip n'apacaz ki.. Uyuşuk uyuşuk yatıp yuvarlanacak oraya gidenler.. ahahaha.. :)))) Yersen yeeeee bee..
Soran+1 yılVıy cehenneme gitmek istemiyorum ben o yüzden sevgi pıtırcığı iyilik meleği ayağı takılıyorum :)) Uyuşuklukta bir yere kadar verirlerse yanıma bir kaç Nuri bu Rosa canlanıverir animalah , hop hop hoplayıveririm ordan oraya :)))) Umarım cennette karşılaşırız bebeğim , şarap şelalesinde yüzeriz :))
- +1 yıl
Hahahahaha... O Nuriler cehennemde bebeğim.. Cennette ise Huriler var.. Gerçi benim için ha Nuri olmuş ha Huri farketmez ya.. :))))
Ama, herkesde bir cennet merakı var.. Keşke herkes cennete gidebilse, ben tek başıma cehenneme gitmeye razıyım.. :))) Aslında bu cennet ve cehennem insanların beyninde yer alıyor.. Başka yerde değil..
Soran+1 yılKendimi avutuyorum işte ya anlasana artık bahtıma ne çıkarsa zebanide olsa olur yani :)))
- +1 yıl
O zaman sen benimle cehenneme gel bebeğim.. Orada zebaniden bol bi' şey yok.. :)))
Soran+1 yılSeninle herbiryere giderim canım :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Mühendisler o kadar ar-ge çalışmaları yapıp ortayA dünyanın en güvenli ulaşım aracını ortaya çıkartıyorlar.
Düşüş anında yolcu uçaklarından paraşütle atlamak teknik açıdan mümkün degil,kaldıki
mümkün olsa? atıyorum 300 yolcu var,uçak düşüşe geçmiş ve 300 kişi bu uçaktan nasıl atlayacak.
Belirli bir "fit'e" gelip paraşütle oradan atlanabilmesi lazım,hadi atladılar diyelim,acaba kaç kişi paraşütle atlamayı biliyor.!
can yelegine gelirsek. Uçak hava boşluguna düştügü veya olumsuz bir teknik altyapı oluştugunda
fiziki olarak zarar görülmesin diye tedbir amaçlı konulmuş bir teknik olay.25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılBir kere bir çeşit uçak kazasında kazazedenin düşen uçaktan kapıyı açıpta sırtında paraşütle atlaman pek olası değil. Özelliklede saatte 500-600 km ile giden bir uçaktan. Onun haricinde, karakutu hakkında ek bilgi de verelim. Sanırsam karakutunun turuncu olduğunu biliyorsun dimi. Onun haricinde karakutu çok fazla dayanıklıdır. Ancak bu dayanıklılığını dışının titanyumdan ve bazı materyallerden olmasına borçlu, bir uçağın titanyumdan yapıldığını düşünsene oluşacak ağırlığı düşün sence o uçak kalkabilir mi? ...
16 Yorumla
Soran+1 yılMadem karakutuya bir şey olmuyor o zaman neyse hammaddesi uçakda karakutudan maddesinden yapılsın düşsekde zarar görmeyelim. Ağırlık-uçamama durumunada onlar çözüm bulsunlar
Soran+1 yılHe neden
- +1 yıl
içinden ne çıkacagı belli olmadığı için olabilir mi ?
Soran+1 yıl-Madem karakutuya bir şey olmuyor o zaman neyse hammaddesi uçakda karakutudan maddesinden yapılsın düşsekde zarar görmeyelim. Ağırlık-uçamama durumunada onlar çözüm bulsunlar?
- +1 yıl
hay hay hemen söyleyeyim bulsunlar.
Diğer konusunda 470 cevap paylaştı. Ben dövüş kulübündeki şahane tespit sonrası sallamıyorum böyle şeyleri :) O her uçuşta can yeleğinin nasıl takılacağının anlatılması türev integral gibi geliyor bana. Araba arkasına bisiklet aparatını ilk denemede 2 saatte takmış adamım var, hiç beceremem.
Uçaktaki kemer de antin kuntin gelmişti, son uçuşta eşime de baksana ön koltuğa çarpıyorum nasıl kemer bu diyince "uçak ters dönerse diyedir o" diye yapıştırdı lafı. Kim demiş erkekler basit düşünür diye :)12 Yorumla
Soran+1 yılHer şey çok anlamsız değil mi?
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Uçak denize düşerse kutulabilmemiz için sanırım. Tabii paraşüt olsa daha iyi olurdu. Sonuçta paraşüt olsa bile uçağın bie yere ya da başka bir uçağa çarpacağını sadece kaptan görebiliyorve çarpışma anına kadar anons etse bile paraşütü giymek, atlamak. Can pazarına döner uçak. Millet birbirini ezer.
10 YorumlaEğer uçak motorları arıza yaparsa ki bu cok küçük bir ihtimal ucagı kara yerine en yakın deniz göl vs indirmek daha kolay ve absorbeli olacagindan can yelegi verirlir. Uçak kazalarının büyük cogunlugu ise iniş ve kalkıs sırasında yasandigindan kullanılması gibi bir şey söz konusu bile degildir :)
22 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki filmlerde dağa çakılır, son durakta havada alev aldı
Paraşütü takmak da, atlarken açmak da, herkesin tek tek atlamasını sağlamak da, kapı açılınca kabin basıncını ayarlamak da zor işler. Denize düşerse belki can yeleği ile parçalanan uçaktan çıkma şansın olur diye düşünmüşler demek ki.
11 Yorumla
Soran+1 yılParaşütümüzü giyinip uçalım
- Diğer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılkatılıyorum mantıksız... bence uçak düşmeye başladığında oksijen maskeleri gibi ayetel kürsi açılmalı... nasıl olsa kurtuluş yok, düşene kadar okuyup imanlı gidelim bari:)
423 Yorumla- +1 yıl
ahahhaahaaa ne kaddar haklısın
Soran+1 yılAteistler ne yapsın. O olmaz :)
- +1 yıl
merak etme o korkuyla onlarda müslüman olur.:)))))
Soran+1 yılOnu bunu bilmem can yeleği falan palavra dağa çakılırız :((
- +1 yıl
hadi paraşütle atladın, es kaza denize düştün, yüzme bilmiyorsun ne halt edicen:)
Soran+1 yılBiliyorum bilmeyenler hem can yeleği hem paraşüt takıversinler canim:)))))
- +1 yıl
200 kişiye! yuh:D
Soran+1 yılO kadar para veriyoz uçağa binmeye
- +1 yıl
öldükten sonra fazlasıyla ödüyorlar merak etme, arkada kalanlar çok duacı olacak sana:))))
Soran+1 yılDirimden ne hayır görmüşler ki ölümdem görcekler'' lafı güme gidiyor o zaman :))
- +1 yıl
aynen, faydalı bir bireye dönüşüyorsun hemen... kötü görmemek lazım bazı şeyleri:)
Soran+1 yılYok yea ben zaten sevgi pıtırcığiyım :))
@eroskuo niçin kuzum niçin?- +1 yıl
uuuu çok sert girdi konuya, du bakalım ne dicek, öt bakalım eroskou
- +1 yıl
@penti dimi onda da öyle bir sahne vardı ayetel kürsi değil ama dua okuoyrdu galiba:)
Soran+1 yılPentim aramıza hoşgeldin bizi onurlandırdın sahalara geri mi döndün artık kahkalayabilirmiyiz?
- +1 yıl
yavrucum orda oraya başım döndü:D
Soran+1 yıl:((((((((((((((((((((((((
- +1 yıl
ne oldu kamil nen var:D
Soran+1 yıl:d:d:d:d:d
+1 yılRosalinda sen sevion böle işleri..
Paraşüt sakat olur.. Sıkıntı , gerek yok.. Açmasıydı, uçmasıydı uzun iş..
Bizde 3 10' luk delikanlıyız yani..215 Yorumla
Soran+1 yılBak ona söyle onun güvendiği dalların aklını alırım gece yatak odalarına girerim bende böyle bir delikanlıyım
- +1 yıl
bir benim kadar da yerin altında var yani.. karamürsel sepetimi sandınız bizi olmmmmm..
Soran+1 yılBenim adım bomba soyadım ölüm laaannn
- +1 yıl
tamam abi satmıyomuşunuz... öğrenmiş olduk..
Soran+1 yılBak sana burdan bir koyarım varya medine dilencisi olursun ha asdfgjhgfd
- +1 yıl
sabah yürek yemişte gelmiş bak bak hahhaha :D
Soran+1 yılHayırdır İngiltere prensiyle konuşuyoğum :))
- +1 yıl
ben burada size kaliteli bir yaşam sunuyorum..
Soran+1 yılKeşke bu arkadaşa bir şey yedirip içirmeseydiniz
- +1 yıl
kumar hızlı mı kumar ?
Soran+1 yılHiç merak etme buraya kumar aleminin en nezih insanları gelicek en nezih
- +1 yıl
seviyorum seni ekrem abi..
Soran+1 yılÖzgürcüğüm lavabo ne tarafta ?
- +1 yıl
lavabo aşşşada bilader... bu nedir ya !
Soran+1 yılGüzel kurpiyer aldın mı içeriye yoksa eskisi gibi jurassic park mı?
bizim bir canımız var birde can yeleğimiz var kaç etti ikiii
düşen uçaktan atladık kaç canımız gitti birrr
geriye kaç canımız kaldı birrrr.
demekki neymiş ölmemişiz...15 Yorumla
Soran+1 yılÖlebiliriz ve canımız kalmayabilir ama
- +1 yıl
geriye sadece yelek kalmışsa o zaman ne oluyoruz:))
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çünkü 10.000 metre yukarıda saatte 850 km hız yapan bir uçaktan paraşütle atlamak mümkün değildir , paraşütü açamazsın .
12 Yorumla
Soran+1 yılÜzünç değil mi ?
+1 yılparaşüt pahalı olduğu için ucuz can yelekleriyle ölmek havayolu şirketleri için hesaplı oluyor o yüzden:..
11 Yorumla
Soran+1 yılAvatardaki kim
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıljimse de bilmiyo haa yarın biriniz bana mesaj atsın cevabı bulunca merak ettim
18 Yorumla
Soran+1 yılNaber sayıdaş
- +1 yıl
vayy sayıdaş iyi diyelim iyi olsun yaa sınavlarla uğraşıyorum dua et de kazanalım bu arada eniştem nöbetçi galiba
Soran+1 yılYok o uykusundadır şimdi mışıl mışıl. İnşallah kazanırsın :))
- +1 yıl
inşallah cümlemizce :) sen nasılsın? bakım en xper olmuşsun ampul de gitmiş ohh
Soran+1 yılİyiyim işte yuvarlanıp gidiyorum :) Evet ama madalya vermediler sayıdaşım :))
- +1 yıl
boş ver be şayıdaş senin gönlün altın madalya
Soran+1 yılUyy sağol seninde öyle
- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılzaten başlangıçta oksijen verip, kafa yapacaklar. birşey olmasa da problem olmaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılFight clubdada aynı terane ölücez sonuçta dimi
- +1 yıl
iktisatta da önemli bir insan: uzun vadede hepimiz ölüyüz, demiştir.
- +1 yıl
smiley yok
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Denize düşersin diye olabilirmi ne kadar mantıklıyım Allam bana 100 puan sana 0 puan
110 Yorumla
Soran+1 yıl:)) Dağ'a da düşebilirik ama
Soran+1 yılÖyle şanssızım ki bu aralar bir laf vardır da bunla ilgili terbiyeme ayrıcı diyemiyeceğim :)
Soran+1 yılHayatın yükü omuzlarıma ağır gelmeye başladı asdfgfds
Soran+1 yılYa ya sorma bugün birde suyu taşırdım yere döküldü sonra terliksiz olduğum için üstüne basmışım farketmeden çorabım ıslandı. Çok şanssız değilmiyim ? :(
Soran+1 yıl:)) Üzülme ya şans bize de gülüürr
+1 yılDenize düşme ihtimali var ondan olsa gerek ama hem paraşüt hem can yeleği bir arada olsa daha güzel olur :D
23 Yorumla
Soran+1 yılKız 4 gün önce sorduğum soruyu aklıma getirdin yine :))
Bende onu diyorum he güzel olurdu
millet atlarken üst üste olucak yine ölüceklerde ondan bence:) ama denize felan düşse slide falan var onlar patlar yine kurtulma şansı olur can yelekleri feln direk zemine çakılıo kanatları full yakıt dolu oooff felakat bi patlama olur kurtulan sayısı az olmuştur bugüne kadar
03 Yorumlaresmen yaşadın herhalde anlatırken takdir ettim.:)
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Uçak hava boşluğuna düştüğünde ya da sert bir iniş yapmak zorunda kaldığında kırık, çıkık, sakatlık olmaması için bence. Paraşüt olsa bile o hızla uçaktan atlamak mümkün değil, kapıyı açsalar bile burnumuzu dahi uzatamayız.
22 YorumlaDeniz yada göle düşme riskine karşıdır
ayrıca ölümlerin %80 uçağın yere çarpaması ile olmaz genelde yakın nedeni ile uçak yanar yadar
bir süre sonra iç kanamadan ölürsünüz.12 Yorumla
Soran+1 yılNeden filmlerde dağa çakılır
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. terbiyesizliğin lüzumu yok beyler, @spagetti sana da yazıklar olsun, ilk cevabıma baktım, seni ciddiye almışım bir de yarım sayfa cevap yazmışım,küfür mü etseydik bu mudur yani. şimdi hem eksile, hem küfret bana:(
06 Yorumla
Soran+1 yılHot ? :((((((((((((((((((((((88888888888888888888888888888888888888888888
Soran+1 yılahahaha :D
Soran+1 yılgörmezden gelmedim bikere, gözümden kaçmış :(
+1 yılYani ben paraşüt kullanmayı bilmiyorum ama en azından denize falan düşersek belki yırtma şansımız olur diye koyuyorlar heralde ama bak şimdi aklıma geldi keşke paraşütlü can yeleği yapsalar dimi :) ne işim var havada hem kara varken :D
10 Yorumlaherkese paraşütle atlama dersimi vericekler uçak düşerken :D
24 Yorumla
Soran+1 yılCan yeleği takma dersini süper mi veriyorlar asdgfd
Soran+1 yılÇizgi filmlerde olur o ancak jerry donunu paraşüt yapar
+1 yılcan yeleği olmasa atıyorum Türkiye austuralia seferinde uçak düştü paraşütle havada asılımı kalcaksın ? can yeleginin olması sebebi su felan düşebilir yada kasıtlı olarak pilot suya indirebilir karaya indirse hasar büyük olacagından düz mantık
20 Yorumla
+1 yıluçaktan atlayınca götnün altına koyuyon , düştüğünde götn acımıyo :ı
11 Yorumla
Soran+1 yılO ne ya
Cünkü ucağa binen kimse düşen bir ucaktan kapıyı acıpta atlayamaz. Atlasada bunların kacı paraşütü kontrol edebilir ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılHmm doğru dedin
Diğer konusunda 397 cevap paylaştı. Paraşüt sadece karada işe yarar uçak denize düşerse ne halt yiyecen :D
13 Yorumlaadı üstünde can yeleği öbürü ne paraşüt,paraşüt ne yaa :))
21 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1 yılO panikle kimse atlayamaz sanırım. Hele bir de düşen uçaktan paraşütle atlamak için Chuck Norris veya Lady Gaga olmak gerekir sanırım.
10 YorumlaDiğer konusunda 619 cevap paylaştı.
Bir kere bir çeşit uçak kazasında kazazedenin düşen uçaktan kapıyı açıpta sırtında paraşütle atlaman pek olası değil. "alıntıdır"
10 Yorumla- 10 Yorumla
- Diğer konusunda 692 cevap paylaştı.
+1 yılParaşütü kimse kullanmayı bilmez. Ve herkes cesaret edemez paraşütle atlamaya..
20 Yorumla
+1 yılParaşütle atlamak yürek ister zaten o kadar yüksekten, bir de nereye ineceğini hesaplamak vs. Mesela ben nasıl açılacağını bile şaşırırım. Demek istedikleri, şansın varsa denize düşeriz yoksa hapı yutarsın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yıltee sordun soruyu şimdi meraktan uyu uyuyabilirsen
15 Yorumla
Soran+1 yılHeheheh ben 7 de uyudum :))
- +1 yıl
yeni mi kalktın :))
Soran+1 yılYok 3 te kalktım kalktığım gibi dışarı fırladım işim vardı şimdide çıkcam içmeye gitcüz :))
- +1 yıl
üüüü vaavv bana da bi bardak bulundur masada gıyabın da şerefe diycem
Soran+1 yılPeki. Canımsın cananımsın ablam benim :))
Mantıklı :) Hiç düşünmemiştim.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
hiç düşünmedim :)))cidden yaaa
11 Yorumla
Soran+1 yılYaa yaa
+1 yılo kadar yukselikten parasut fayda etmez be kardesim orda derce eksi 50dir atlasan soguktan olursun ama pilotlara bu ogretilir ucak dusecekse en az risk denizdir ondan can yelegi vardir
00 Yorumla
+1 yılBazı dallamalar, korkup uçaktan atlamasın diye..
11 Yorumla
Soran+1 yılDağa çakılıp ölelim mi
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. dua edelim yine bişey koymuşlar
20 Yorumla
+1 yılspa<3
11 Yorumla
Soran+1 yılSoul sçs <3
Çünkü eşeğin zikinden dolayı... :(88
26 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesizler :(
- +1 yıl
Şimdi sorsalar bu cevabı verirdim. Git burdan kobeyn!
sus kız isyan etme !
18 Yorumla
Soran+1 yılKarşıyım herşeye
Soran+1 yılDaha yeni çıkmışım zaten
Soran+1 yılYemin ederim oluyor özellikle yeşil zeytin isteği doğuyor bende birde tulum peynir
Soran+1 yılSafi gırtlaksın :D
Cimriler işte :(
21 Yorumla
Soran+1 yılYa yaa
+1 yılerkeklerin neden memesi var gibi bi durum bence...
10 Yorumlanasıl atlayıpta açmayı planlıyorsun adamım =)
04 Yorumla
Soran+1 yılHahahah
- +1 yıl
Seni özleyeceğiz sevgi kelebeği 3<
Ben o panik anında zaten kalp krizi geçiririm
05 Yorumla
Soran+1 yılyea :(
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılciddi laa
00 Yorumla Beni de seç lütven
03 Yorumla
Soran+1 yılahahahahahhaahahahha